Keresés

Részletes keresés

srhas Creative Commons License 2006.07.19 0 0 176
Sziasztok Mindenkinek! Új vagyok a fórumon remélem nem egyből off-al kezdek, de volt e már szó itt az index fórumán a sörhas probléma körről?
zörej Creative Commons License 2006.06.25 0 0 174

Kedves Ana!

A kettő nem zárja ki egymást és, ha valóban foglalkoztál agykontrollal akkor ezt neked is kellene tudnod. Nem mondtam azt, hogy mindenki negatívan gondolkozik, hanem azt, hogy lényegében sokan "csak" a gyógyszerektől várják a csodát. Nem olvastál a sorok között. Nem voltál nyers, én képes vagyok elfogadni mások véleményét annélkül, hogy felháborodást váltana ki belőlem. Világmegváltó gondolataim nincsenek, de a fórum azért fórum, hogy esetenkén segítséget nyújtsunk másoknak azzal, hogy leírjuk tapasztalatainkat, élményünket...

Ha Te 15 szem gyógyszert képes vagy beszedni, másra is képesnek kellene tartanod magadat.

 

Zörej

Előzmény: Törölt nick (173)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.25 0 0 173

Szia!

 

Nem értem, ha mindent az agyunk irányít, akkor minek szeded be a gyógyszereket.

Amit a gyógyszerekről írsz, az tévedés. Illetve a placebo készítményekre igaz, de a protonpumpa-gátló nem az agyadra hat, hanem a gyomrodra, a simaizmodra és a savtermelésedre.

Bocs, ha kicsit nyers vagyok, csak nem esik jól, amikor napi 15 szem gyógyszert beszedve, várva valami kis picike javulást, világmegváltó - és negatív hozzáállásomra célzó - gondolatokat olvasok egy frissen agykontrollozott, frissen diagnosztizált reflux-betegtől. Én is foglalkoztam agykontrollal, tanuláshoz nagyon jó, de a gyógyszerek hatásmechanizmusára vajmi kevés befolyása van.

 

Ana

Előzmény: zörej (172)
zörej Creative Commons License 2006.06.25 0 0 172

Sziasztok Mindenki!

Nálam pénteken diagnosztizálták a reflux betegséget. Olvasgattam a hozzászólásotokat és arra lettem figyelmes, hogy mindenki ajálgat ilyen-olyan módszereket. Nem hiszem, hogy mindenkinek jó ami a másiknak bevált. Én csak egyet tudok mondani "fejben rajk rendet" "pozitív gondolkodás". Ha minden nap elmondod magadban a bűvös mondatokat akkor az agyad reagálni fog rá. "Agykontroll"

Tudom szkeptikusak vagytok néhányan, de ha valaki olvasta már Jose Silva könyvét akkor rájön, hogy mindent az agyunk diktál.

Van benne egy nagyon aranyos rész, amikor is arról beszél, hogy gyerekként az édesanya azt mondja gyermekének, hogy "ha nem veszel fel zoknit, akkor megfázol" az agyunk erre fogja programozni magát. És ez így van.

A gyógyszerek is csak akkor hatásosak, ha betartod az utasításokat a betegségeddel kapcsolatos gyógyulás érdekében. Figyeljétek csak meg. Ugye? Gondolkozzatok el rajta! Beveszed a gyógyszert és a már mikor a gyógyszerért nyúlsz mondod magadnak ezt azért veszem be,  mert jót tesz nekem. És ezt nem tudatosan tesszük. De diktáljuk az agyunknak. Ha elolvasol egy betegtájékoztatót "mellékhatások" biztos, hogy a 10-ből 3 jelentkezni fog. Miért? Mert az agyad elfogadta. Negatív!

Nem foglalkozom régóta az agykontrollal, de nekem már segített.

Én hiszek benne, mert meg akarok gyógyulni! Gyűlölöm az olyan mondatokat, amit az orvosom is mondott. "Élete végéig kísérni fogja ez a betegség" Én ezt nem fogadom el. Mert nem kell elfogadnom. Meg fogok gyógyulni úgy, hogy nem marad vissza semmi.

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.23 0 0 171

Sziasztok!

 

10 éve vették észre egy gasztroszkópia alkalmával, hogy rekesz-sérvem van. Sokáig nem volt vele kifejezett problémám, ami volt, az kontrollálható volt.

A szülésem óta - 4 éve - kezdett a dolog komolyra fordulni, most ott tartok, hogy januárban II-III stádiumú GERD volt a diagnózis, Motilium és Pariet lett felírva, de ezek mellett is csak egyre romlik.

Holnap csinálnak egy újabb gasztroszkópiát és valószínűleg új gyógyszert vagy új dózist fognak meghatározni, és ha ez sem használ, akkor egy fundoplicatio-nak nevezett műtét jön. Elmondta a dokim, hogy ez miből áll és mivel jár, és a neten is alaposan utánaolvastam. Most olyan embereknek a személyes tapasztalatára vagyok kíváncsi, akik átestek ilyen műtéten. Ami érdekel:

- hozott lényeges javulást?

- hány napig kellett kórházban lenni?

- mi történik a műtét után (gyomorszonda, ilyesmi)?

- kell-e diétát tartani? (Erről elég ellentmondásos dolgokat olvasok és hallok.)

- ezenkívül minden érdekel a műtéttel kapcsolatban.

 

Szerencsére kifogtam egy olyan sebészt, aki mindent megtesz azért, h ne kelljen operálni, de szeretnék felkészülni minden eshetőségre.

 

Köszi szépen előre is a válaszokat!

Ana

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 170
Sóskaborbolya (Berberis vulgaris) gyógyhatása miatt a növény kérgét, gyökerét és érett termését is alkalmazzák. A modern orvostudomány szerint a borbolya kedvezõ hatását elsõsorban a berberin (alkaloid) hatóanyagának köszönheti, melynek jelentõs fertõzésgátló tulajdonsága van. Elpusztítja a sebfertõzõ baktériumokat (staphylococcus aureus, streptoccocus); a hasmenést (salmonellae, shigellae); a vérhast (entamoeba histolitica); a kolerát (vibriona cholerae); a giardiae intestinalist (lambliae); a húgyúti (escherihiae coli), valamint a hüvelyfertõzést (candida albicans) okozó mikroorganizmusokat. Támogatja az immunrendszert és gyulladásgátló hatását az ízületi gyulladások kezelésében is igazolták. A borbolya egyéb hatóanyagai a berbamin, berbrubin, oxiakantin és más alkaloidok. Gyógyszerkönyvek szerint a borbolya jó epetermelést fokozó (choleretikus) hatású. A borbolya az antibiotikumokkal egyenértékû hatóanyagokat tartalmaz mint a berberin, amely sokkal hatásosabbnak bizonyul a baktériumokkal szemben, mint számos erõs antibiotikus hatású klóramfenikol."

homeopatias szer: Berberis vulgaris
Előzmény: Törölt nick (169)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.03 0 0 169
PARAPROTEX

Egy csodálatos szer mely szinergikusan dolgozik a parazita és féregprbléma megoldásában:

1 tabletta 100 forint

Olvassa az ismertetõt:

Gyógynövényekkel az élõsködõk ellen

Pár évvel ezelõtt a bélrendszer és a belsõ szervek parazitás betegségei még kivételnek számítottak. Napjainkban azonban egyre több betegség kialakulása a paraziták (élõsködõk) elterjedésével hozható összefüggésbe. Ennek ellenére még mindig nem fektetünk elég hangsúlyt a paraziták okozta fertõzések, betegségek megelõzésére, diagnosztizálására és kezelésére. A könnyebb megértés érdekében elmondható, hogy hagyományosan az élõsködõk két nagy csoportját különböztethetjük meg: a mikroparazitákat (vírusok, viroidok, prionok, élõsködõ baktériumok, gombák és protiszták) és a makroparazitákat (férgek, atkák és rovarok). A paraziták életciklusuk jelentõs részét a gazdaegyedben élik, abból táplálkoznak, csökkentik annak túlélési és szaporodási esélyeit (virulencia), esetleg betegségtüneteket is okozhatnak (patogenitás).



Miért jelentenek számunkra különös veszélyt az élõsködõk?

Az emberi szervezet egy szuperintelligens biológiai „mûszer”, mely az immunrendszer által képes védekezni a „betolakodókkal” szemben. Ha azonban a velünk született és szerzett immunitásunk nem mûködik megfelelõen, szervezetünk ideális gazdaegyeddé válik a paraziták számára. Az egyoldalú vagy hiányos táplálkozás, az élelmiszer-adalékok, a környezetszennyezés (pl. az ivóvíz minõségének romlása), az antibiotikumok és szteroidok alkalmazása mind gyengítik az immunrendszert. A tipikus nyugati étrend különösen kedvez a parazitáknak; a zsírban, keményítõben és cukorban bõvelkedõ étrend ideális táptalajt nyújt megtelepedésüknek. Az emberi szervezet, megfelelõ táplálkozás esetén nem ad otthont egyetlen alkalmazkodó és/vagy kórokozó élõsködõnek sem. Amennyiben elegendõ mennyiségû gyomornedv, egészséges epe, a vékonybél egészséges mikroflóráját képezõ bélbaktérium van jelen, a velünk született védelmi rendszerünk eme összetevõi tökéletesen elegendõk a szervezet egészséges mûködésének fenntartásához. Ebben az esetben a paraziták nem képesek tovább élõsködni, sõt puszta túlélésük is kizárt. Ezért olyan környezetet kell biztosítanunk, mely lehetetlenné teszi a túlélést a paraziták számára.

A fertõzés és az élõsdifertõzés (a mikrobás vagy parazitikus anyagok inváziója) a paraziták és a gazdaszemély közötti bonyolult kölcsönhatás eredménye. Becslések szerint a föld lakosságának körülbelül 30 százaléka szenved parazitafertõzésektõl. A legtöbb parazitafertõzés alapvetõ jellemzõje krónikus természete. A paraziták túlélésre való képessége gerincesekben olyan evolúciós alkalmazkodásról tanúskodik, mert a különbözõ paraziták figyelemreméltóan hatékony módszereket fejlesztettek ki a specifikus immunitással szemben. A parazitás fertõzések külön kategóriája a gombás fertõzések (mycosis), amelyek számos emberi megbetegedésért és halálesetért felelõsek. Ezeket általában a környezetben megtalálható dimorfikus gombák (Histoplasma capsulatum, Blastomyces dermatidis, Coccidioides immites) okozzák, a spórák belélegzésével. Más gombás fertõzéseket alkalmazkodónak (opportunistának) nevezünk, mert kórokozó összetevõik normális egyéneknél csak enyhe, vagy egyáltalán semmilyen betegséget nem okoznak, azonban az immunhiányos személyeket súlyosan megfertõzhetik. E gombák közé tartoznak a különbözõ Candida és Aspergillus fajok, valamint a Crytococcus neoformans.

Napjainkban az egyik legtöbb problémát a Giardia vagy Lamblia intestinalis nevû parazita okozza. A Giardia mára a vízbõl származó fertõzések egyes számú okává vált világszerte. Ezért egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy a csapvíz fogyasztása milyen egészségügyi kockázatokkal járhat.

A tartós parazita fertõzések által okozott leggyakoribb betegségek és rendellenességek

Ilyenek az ásványianyag-hiány, fejfájások, álmatlanság, fogcsikorgatás, teltségérzés, hányinger, hányás, emésztési problémák, kimerültség, hátfájás, nyakfájás, allergiák, arthritis, colitis, hipoglikémia, diabétesz, lupus, pajzsmirigy rendellenességek, sõt még rák is.

Hogyan védekezhetünk az élõsködõk okozta fertõzések és betegségek ellen?

Elõször is mint minden más betegség esetében, a megelõzéssel. Az immunrendszer erõsítése elsõdlegesen fontos, hogy ellenálljunk a paraziták inváziójának. Olyan környezetet kell teremtenünk a szervezetben, mely nem teszi lehetõvé a paraziták túlélését. A megfelelõ táplálkozás mellett nem tudnak megtelepedni szervezetünkben. A paraziták és a férgek nem kedvelik a „tiszta” szervezetet. Különösen nem szeretik az ásványi anyagokat, melyekben a gyógynövények gazdagok, illetve olyan összetevõket, melyeket még tartalmaznak. Ezek a gyógynövények segíthetnek a paraziták legyõzésében.

Rangoon creeper gyümölcs (Quisqualis indica, vörös jázmin) magvait és leveleit gyógyításra használják, többek között féreghajtóként, különösen galandféreg ellen, és altatóként. Jótékony hatású lehet hasfájás, hasmenés, láz, parazitikus bõrproblémák és angolkór ellen, de vírusellenes anyagként is használatos.

Libatop (Chenopodium anthelminticum, mirhafû, mexikói tea) Mexikóban és Dél-Amerikában õshonos, de betelepítve ma már távolabbi tájakon is megtalálható. A leveleit és magvait elsõsorban bélféregûzésre használják. A libatop chenopodium olaj néven ismert fõ összetevõje az ascaridole és szafrol. Mivel a libatop nagyon aktív féregûzõ szer, ezért gyakran a lumbricoid (henger alakú) férgek ellen alkalmazzák, különösen gyermekek esetében. Mivel igen hatékony, könnyen beadható, és alacsony toxicitása miatt talán a legkitûnõbb féregûzõ szer.

Sóskaborbolya (Berberis vulgaris) gyógyhatása miatt a növény kérgét, gyökerét és érett termését is alkalmazzák. A modern orvostudomány szerint a borbolya kedvezõ hatását elsõsorban a berberin (alkaloid) hatóanyagának köszönheti, melynek jelentõs fertõzésgátló tulajdonsága van. Elpusztítja a sebfertõzõ baktériumokat (staphylococcus aureus, streptoccocus); a hasmenést (salmonellae, shigellae); a vérhast (entamoeba histolitica); a kolerát (vibriona cholerae); a giardiae intestinalist (lambliae); a húgyúti (escherihiae coli), valamint a hüvelyfertõzést (candida albicans) okozó mikroorganizmusokat. Támogatja az immunrendszert és gyulladásgátló hatását az ízületi gyulladások kezelésében is igazolták. A borbolya egyéb hatóanyagai a berbamin, berbrubin, oxiakantin és más alkaloidok. Gyógyszerkönyvek szerint a borbolya jó epetermelést fokozó (choleretikus) hatású. A borbolya az antibiotikumokkal egyenértékû hatóanyagokat tartalmaz mint a berberin, amely sokkal hatásosabbnak bizonyul a baktériumokkal szemben, mint számos erõs antibiotikus hatású klóramfenikol.

Mirha gumit (Balsamodendron myrrha, illatos mirhafû) a régi idõkben nagy becsben tartották illatáért és gyógyító hatásáért. Az óegyiptomi nõk mirhát égettek, hogy kiûzzék otthonukból a legyeket. A mirha egy szilimarin nevû vegyületet tartalmaz, mely segít megvédeni a májat a kémiai méreganyagok ellen és elõsegíti a máj mûködését. Gyorsítja a nyálkahártya gyógyulását, többek között a fogíny, torok, gyomor és bél esetében. A mirha gumi gazdag olyan ásványi anyagokban is, mint például nátrium, kálium, szilícium, cink és klór melyek tisztítják és méregtelenítik a szervezetet. Ezek az elemek elõsegítik, hogy a szervezet folyamatosan megfelelõ mennyiségû és összetételû gyomornedveket termeljen. A mirha felhasználási területe változatos: antibiotikus, antiszeptikus, megszûnteti a rossz leheletet, a hasmenést, a gyomorbántalmakat, a rossz emésztést, az emésztõrendszeri fekélyeket, a gyulladásokat, a parazita és élesztõgomba okozta fertõzéseket.

Szegfûszeg (Eugenia Cariophyllata Thunb. Caryophyllus aromaticus) olaj fõ hatóanyaga az eugenol (84–96%). Segít az emésztõrendszer sima izmainak megnyugtatásában, erõs antioxidáns, rendkívül hatékony a gyomor-bélrendszeri paraziták ellen és emellett széles körû antimikrobás és antifungális (gomba ellenes) tulajdonságokkal is rendelkezik.

A Pau D’Arco (Tabebuia impetiginosa, argentin lángfa, Taheebo tea, bíbor lapacho) belsõ kérgét használják. Az 1970-es és ’80-as években folyó tudományos kutatások kimutatták, hogy a lapachol, a Pau D’Arco egyik összetevõje hatékony vírusos fertõzések, paraziták minden fajtája ellen. A Pau D’Arco kalciumot, vasat, C-vitamint és cinket tartalmaz. Ezenfelül magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, A-vitamin és egyes B-komplex vitaminok is megtalálhatók benne. A Pau D’Arco ezenfelül lapachone-t és xyloidone-t is tartalmaz. A jelenlegi gyógyszertan elsõsorban a következõ tulajdonságokkal jellemzi: segíti az immunrendszer mûködését, gyulladáscsökkentõ, antibakteriális, hatékony a gombák, különösen candida albicans, a paraziták, különösen az életveszélyes Schistosoma Mansoni, a malária, a staphylococcus aureus, a bacillus subtilis, az E. coli, a salmonella typhosa, és a shigella dysenteriae ellen.

A fekete diót (Juglans nigra) antiszeptikus, összehúzó, féregûzõ, gombaölõ hatása miatt gyakran alkalmazzák. Segíthet a gyomor-bélrendszeri betegségek és fertõzések, valamint a különféle eredetû hasmenések esetén, mert elõsegíti a bõr és a nyálkahártya gyógyulását. A fekete dió bõséges mennyiségû organikus jódot, mangánt, magnéziumot ezenfelül szelént, káliumot, vasat, nátriumot, foszfort, klórt, B1-, A-, C- vitamint, niacint, B2-, B6-vitamint és bioflavonoidokat tartalmaz. Dr. Albert Leang, gyógyszerészeti szakértõ szerint a fekete dió egy juglan nevû anyagot tartalmaz, mely hatékony a parazita betegségek ellen.

Grapefruit mag kivonat (Citrus paradisi) természetes vírusölõ, baktériumölõ, gombaölõ, és parazitaellenes hatása ma már közismert. Laboratóriumi és klinikai kutatások tanúbizonysága szerint ez a kivonat 800 féle vírus és baktérium, körülbelül 100 fajta gomba, és bizonyos paraziták ellen is hatékony. Szintén rendkívül nagy jelentõségû, hogy a grapefruit mag kivonat nem károsítja a barátságos bélbaktériumokat és serkenti az immunrendszert. A grapefruit mag kivonat mindenekelõtt bioflavonoidokat, glikozidákat, C-vitamint tartalmaz. A fertõtlenítõ hatás szintén a flavonoidoknak köszönhetõ, mint ahogy valószínûleg az is, hogy a grapefruit magnál, az antibiotikumokkal ellentétben, nem alakulhat ki baktérium rezisztencia. Keserû íze miatt a kitûnõ gyomorerõsítõ (gyomorkeserûként mûködik). Ezenfelül a candida albicans, a bõr gombás fertõzései, fogínygyulladás és hüvelyi fertõzések ellen is használják.

A fokhagyma (Allium sativum) vértisztító, antibiotikus, görcsoldó, élénkítõ gyógyhatásai közismertek. Louis Pasteur felfedezte, hogy antibiotikus tulajdonságokkal is rendelkezik. A fokhagymáról ma már tudjuk, hogy hatékonyan gátolja a baktériumok növekedését, védi a májat a gyógyszerektõl és a toxinoktól, megöli a parazitákat, férgeket, gombákat, valamint védi a sejteket, a szabadgyökök okozta károktól, valamint segíti az emésztést, a máj és az epe mûködést. A fokhagyma ezért a betegségmegelõzés nélkülözhetetlen eszköze. Emellett még a fokhagyma nagyszerû immunerõsítõ gyógynövény is.

mailto:

koller17@axelero.hu




KOLLER JUDIT

06 20 958 42 48
Előzmény: gyomnövény (157)
FGR Creative Commons License 2006.01.03 0 0 168

Protexin-dolog.

Nekem egy hosszas csúnya betegség után, ami miatt rengeteg antibiotikumot kaptam allergitás tüneteim jelentkeztek, csalánkiütés, ajak-dagadás és iszonyatos görcsös hasfájások.

Minden létező orvosnak mondtam, hogy talán az antibiotikumok mértek végzetes csapást a bélflórára és ez lehet az oka mindennek. Az orvosok fölényes mosollyal intézték el az okvetetlenkedésemet.

Végül gasztroenterológushoz küldtek, aki először is egy vésztjósló kérdőívet töltött ki, ahol a családban előfordult rákról és egyebekről érdeklődött. Végül elküldött egy kilégzéses vizsgálatra, aminek a leletére pillantva közölte, hogy tejcukor-érzékeny vagyok.

Gyötrelmes diéta kezdődött, de a tüneteim, bár enyhültek, de nem múltak el.

Végül a sarki patikában a gyögyszerésznőt megkérdeztem, lehet-e, hogy mégis nekem van igazam, s csupán a bélflórámat kellene regenerálni.

Ő ekkor ajánlotta a protexint, aminek következtében azóta semmi bajom nincsen.

Sajnos a legfőbb tanulság ebből az, hogy ha a nagytudású gasztorenterológusra hallgatok, akkor szomorú, fájdalmas és talán lényegesen rövidebb életem lett volna.

Mindezt elmondtam a körzeti orvosnak, hátha tanul belőle, nagyon úgy tűnt, hogy mindezt tőlem hallotta először.

A fogorvosomnak is elmondtam, aki megköszönte az információt. Azóta sajnos előfordult már, hogy antibiotikumot írtak fel nekem, de csak a fogorvosom ajánlja a protexint az antibiotikum mellé.

Mellesleg, kiderült, hogy a protexin úgynevezett probiotikum, ami ponst azt "tudja", hogy az antibiotikumok által vaktában és tömegesen kiirtott baktériumok helyére mindazokat helyreállítja, melyek nélkül nem tudnánk élni.

Tehát mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy antibiotikumos kezelés esetén mindig gondoskodjanak a bélflóra helyreállításáról is.

Talán nem én vagyok az egyetlen, akit tévesen diagnosztizáltak tejcukor-érzékenynek. Próbálozzatok ti is :)

sz.t.b. Creative Commons License 2005.11.25 0 0 167

hali

A protexinről nem tudok nyilatkozni még csak egy hete szedem de remélem majd észrevétlenül rendbeteszi a dolgokat és egyszer csak jól leszek))

Az aktiv árpa a növényből készült por, amit valamiben fel kell oldani és megenni rendes kaja helyett vagy akármikor.elvileg lehet vele tisztitókúrázni is, ami azt jelenti hogy csak ezt eszel három napig a főétkezések helyett, de én azt nem birnám pedig jó lenne.igy csak reggelire szoktam azt enni, de tényleg jót tesz, rendes bélműködés, és nekem nem fáj a gyomrom utána.állitólag gyulladásra is jó, ezzel hülyitettek a boltban hogy torokfájásra is érdemes enni mert lelohasztja a gyulladást, ezt még nem próbáltam.na röviden ennyi.

Előzmény: sommarnatt (166)
sommarnatt Creative Commons License 2005.11.24 0 0 166

Szia!

Köszi!

én is vettem protexin-t ... de ugyan, mit érnek ezek, szárítva, liofilizálva!

...

neked, hatott?

veszek én aktív árpát is vagy mit... mi az?

kösz választ előre is!

som

Előzmény: sz.t.b. (165)
sz.t.b. Creative Commons License 2005.11.24 0 0 165

Szia, többféle bélflórát helyreállító lészitmény van, de sajna egyiket sem irják fel receptre(tudomásom szerint)mert ezek étrendkiegészítőként léteznek nem gyógyszerként.Árban van 3000 ft alatti is, én most a protexint kezdtem el szedni, a lányom 3 és fél éves korától a normaflort szedte, az folyékony, és a 20 db-os volt kb1500 ft vagy kicsit kevesebb.

Egyébként én ajánlanám neked az aktiv árpát, ami ugyan drága, de rendezi jól a széklet problémákat elég jól, azt is szedem hetente egyszer kétszer, de az tényleg jót tesz, nekem a gyomrom szar, meg néha a többi is.

Előzmény: sommarnatt (164)
sommarnatt Creative Commons License 2005.11.22 0 0 164

Sziasztok!

nekem nem ilyen savas-lúgos problémám van, hanem lelassult az emésztésem

(napi 12 óra iroda + kávé-kávé-kávé )

(károsodott a bélflóra;..s ennek gasztroent. következményei).

 

lactobacyllus kapszula 3000ért van (regenerálja bélflórát). van ilyen receptre is?

.........

Doki: "has tapintására nem érzékel semmit.  SEMMIFÉLE gyógyszert nem ír fel, Tessék abbahagyni a hashajtókat. Meg, tessék enni."

 

Én ... "- Doktor úr, 3000ért kapható gyógyszer, a bélflórát regenerálja ... nem lehetne felírni vmit?"

 

Úgy nézett rám, mint 1 marslakóra - "micsoda? mit regenerál? maga túlérzékeny, képzelődik! stb.stb."

......................

 

Segítsetek kérlek. Tudom, kevesebb kávé és MOZGÁS. Korpa.

De, lehet ilyen szuszpenziót vagy mit feliratni, ami helyrehozza a kávétól és irodai életmódtól meggyötört szervezetünket? méghozzá sürgősen!

 

DAKAR Creative Commons License 2005.10.23 0 0 163
Nekem egy ideig bevált a kamilla tea minden reggel éhgyomorra. Most a neurosannal próbálkozom,ez sem tökéletes,de jobb,mint a semmi.De már ennek a gyártását is beszüntetik,úgyhogy már ez sem lesz sokáig... Eddigi leghatékonyabb szer,amit szedtem,az a Ranitidin-B,de azt csak receptre adják,és már nem tudok iratni,tükrözésre meg biztosan nem fogok elmenni..... Ez azért jó gyógyszer,mert nem csak leköti a termelődött savat,hanem gátolja a további savképződést is.
Előzmény: gant (161)
Kulimász Creative Commons License 2005.10.23 0 0 162

Sziasztok!

Tudna valaki mondani nekem egy olyan helyet Budapest környékén, ahol altatásban végeznek vastagbéltükrözést?

Előre is köszi.

gant Creative Commons License 2005.09.23 0 0 161
Olvastam a topicban, hogy van gyógytea ami nagyon jo gyomorsavcsökkentő, tudna valaki ilyen-hatásos és bevált gyógyteát ajánlani?? Előre is köszi
gant Creative Commons License 2005.09.23 0 0 160
Engem is érdekelne, hogy mi ez a Sunrider dolog...
Előzmény: pesza5 (143)
gant Creative Commons License 2005.09.23 0 0 159
Na mi az, már senkinek nem ég a gyomra? Eléggé lelassult ez a topic. Pedig jo tanácsokkal lehetne egymást ellátni!
sz.t.b. Creative Commons License 2005.08.24 0 0 158
ezt néztem én is, de még nem próbáltam, keress rá, én is azt tettem és találtam olyan topicot ahol megvitatták a dolgot, de ez is mint minden ilyesmi két oldalú dolog. van akinek bejön, van akinek nem, de igazi orvosi véleményre én is kiváncsi volnék.
Előzmény: gyomnövény (157)
gyomnövény Creative Commons License 2005.08.21 0 0 157
Lehet, hogy nem ebbe a fórumba tartozik, de kíváncsi lennék orvosi (és gyakorló páciensi) véleményekre a természetes rostokon alapuló béltisztításról. Tényleg hasznos, vagy csak hülyítés? www.drnatura.hu
Vámpír Creative Commons License 2005.08.18 0 0 156

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy mostanában elég gyakran kb. a bordám alatt elök, középen - oda képzelném a gyomorszájat - van egy kemény, tapintható rész, és nyomásra fáj, bár nem túlzottan. És elég gyakran van felfúvódás, stb. Lehet ez reflux?

sz.t.b. Creative Commons License 2005.08.18 0 0 155

Szia Zoli

 

Se cigi, se alkohol, se koffein, se szénsav, se zsíros, se fűszeres.

Azon kívül nem étkezem gyorséttermekben, ugy gondolom, hogy teljesen normális táplálkozást folytatok, vagyis ebben nem látom az okát a gyomorfájásnak.

És képes megfájdulni bármitől, vagy alapjáraton csak ugy fájdogálni.

Bár most szedem a harmadik féle gyógyszert ezzel mintha jobb lenne.

Előzmény: Zoli_fiú (154)
Zoli_fiú Creative Commons License 2005.07.18 0 0 154

Szia!

 

Milyen diétát alkalmazol?

Cigi? Alkohol?

 

Üdv: Zoli

Előzmény: sz.t.b. (153)
sz.t.b. Creative Commons License 2005.07.05 0 0 153

ez engem is érdekelne refluxom van ugyan szedem rá a gyógyszereket 5 hónapja, sav az csökkent de a gyomrom mág mindig fáj ha eszem valamit.

doki semmit nem bir mondani, pedig már nem eszem semmi "károsat"

Előzmény: Ma 6 MA (152)
Ma 6 MA Creative Commons License 2005.07.03 0 0 152

Mi okozhatja a hónapok óta változó mértékű gyomorhurutot ?

 

A nyelvem soxor foltos ,a szám íze kellemetlen ?

 

mosogepesz@freemail.hu

TamásD Creative Commons License 2005.05.20 0 0 151

Konkrét orvost nem tudok ajánlani, mert nem vagyok pesti. De. A gastros szakorvos is írhat fel nyugodtan receptet, nem tilos neki, sőt egyes gyógyszereket csak az adott szakorvos írhat fel támogatással. Kétségtelenül az a szokás, hogy az intézeti orvos csak javasol, és a körzeti írja fel amit kell, de ez nem törvényszerű. Tehát menjetek el hozzá és mondjátok el, hogy ez a probléma, legyen már szíves mégis felírni. Persze ez attól is függ, hogy mennyire vagy asztalborogatós típus. A másik, hogy ha ennyire nem vagytok megelégedve a körorvossal, akkor keressetek egy másikat. Szabad orvosválasztás van (még egyelőre).

Ha konkrétan leírod, hogy mit találtak, milyen vizsgálatokat végeztek és milyen gyógyszereket javasoltak, akkor szívesen próbálok virtuálisan segíteni, de azért az nem ugyanaz.

 

TamásD

Előzmény: Kollag (150)
Kollag Creative Commons License 2005.05.18 0 0 150
Sziasztok,
a segitsegetekre lenne szuksegem.
A baratnom nagyon komoly gyomorproblemakkal kuzd, olyan szinten, hogy mar nem egyszer ejszaka be kellett vinnem az ugyeletre, hogy adjanak valami fajdalomcsillapitot, mert egyszeruen az ajulas hataran volt a fajdalomtol, remeg mint a nyarfalevel es hat alig tud a labara allni, mar a gorcsoldok ( pl Nospa ) is alig segitenek.
A inkompetens haziorvosa szerint gyomorfekelye van, es ez alapjan mar 4fele gyogyszeres kezelest irt fel neki, hasztalan.
Elment Ujpesten egy klinikara, ott a gasztroenterologus felperces beszelgetes es semmifele vizsgalat nelkul azt mondta, hogy "epe, mikor muthetjuk".Na jo, hagytuk.
Aztan elment egy normalisabb SZTKba a belvarosban, ahol gyomortukrozest vegeztek meg szovetmintat vettek a gyomrabol meg minden, gyomorfekelynek nyoma sincs, megallapitottak nala egy komoly gyomorgyulladast es elkuldtek a haziorvosahoz, hogy az irjon fel gyomorgyulladas-csokkento gyogyszert.Az inkompetensnek meg halvany lila goze sem volt, hogy milyen gyogyszert kellene felirnia, talalomra felirt olyan gyomorgyogyszert, aminek semmilyen hatasa nincs es sokkal gyengebb, mint amit addig felirt.Meg visszakuldte a kivizsgalo gasztroenterologushoz, hogy az tanacsoljon gyogyszert - erre az azt mondta, hogy o nem ir fel semmi gyogyszert mert az a haziorvos dolga.Es igy lefutottunk egy par kort, es hat ma reggel tetozodott a dolog, amikor is az inkompetens haziorvos az asztalt csapkodta (!!) es kijelentette, hogy o mar nem tud mit kezdeni.A gasztroenterologus meg nem ir fel gyogyszert, mert az nem az o dolga.Sakk-matt, es a baratnom szenved tovabb.
Szoval ha valakinek van valamifele tapasztlata, hogy hol lehet folytatni vagy akar ujrakezdeni a vizsgalatokat stb - esetleg tud egy olyan szakorvost, akihez erdemes lenne elmenni, akkor megkoszonnem a segitseget.

Kollag
- ja es bocs, ha hosszu voltam :-)
DUJITLI Creative Commons License 2005.05.13 0 0 149
Pedig szerintem, nagyon sok embernek vannak emésztési ill. gyomorproblémái. Legalábbis a szakrendelések ezt mutatják. Akkor miért nem tesztek fel kérdéseket?
Deibler úr Creative Commons License 2005.05.08 0 0 148
Ebben a topikban olyan gasztroenterológiai kérdésekről esik szó, melyekre még nem nyitottak külön topikot.
háj bye Creative Commons License 2005.04.13 0 0 147
Savra érdemes csinálni egy Neurosan kurát. Ezt bioboltokban lehet kapni 500forintér és honapokig elég. Mellékhatása nincs mert természetes anyag. Nagyon ajánlom! Fekélyre szintén a Neurosant ajánlom ... A feloldott Neurosanhoz egy mokkáskanál ecetet(!) érdemes rakni, úgy sokkal hatásosabb! Ezt egy mádi természetgyógyász javasolta, kipróbáltam, bejött. A zeller minden változata (a gumó és a halványító v. francia) a leginkább lúgosító a nyers zöldségek közül. A paradicsom is lúgosít nyersen, ámde hőkezelve a leginkább savasítók egyike! Összességében elmondható hogy a nem nyers ételek savasítanak, ami a rák táptalaja.
Előzmény: Törölt nick (102)
Pepin Creative Commons License 2004.11.21 0 0 146

Emellett többen ajánlották a minőségi száraz vörösbor fogyasztását is (esténként 1-1,5 deci), de ezt csak most kezdtük, kiváncsi vagyok a hatására.

 

Ezzel én nagyon vigyáznék. A vörösbor tanninjában úgy tudom hisztamin van és az erősen savkeltő. (Tannin a minőségi borokban is van, sőt...)

Én pont tegnap jártam úgy, hogy - majd egy éves kihagyás után - délután megittam egy pohár vörösbort... utána a fél éjszakát fürdőkádban ülve töltöttem kamillateát kortyolgatva.


 

Előzmény: Zool2107 (145)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!