Háááát, azon a környéken nem igazán jellemző a kínai populáció. :-) A Mammut ill. Fény u-i piac alagsorában van egy fűszeres (Ezer íz???), ott nagyon sok fűszert, kelléket megtalálsz, de nem tudom, hány%-ban eredeti kínai.
Ilyeneket nagy biztonsággal a Józsefvárosi piac környékén kapsz, az ottani echte kínai :-) boltokban.
Sziasztok! Vidéken lakom s szeretnék kínai kajákhoz hozzávalókat beszerezni. Hol találok a Déli pu.-hoz közel ílyen élelmiszer boltot? Csak eredeti kínai élelmiszerek érdekelnek.
A buszból ezt többször láttam és néha el is gondolkodtam azon, hogy ki kéne próbálni, de nem volt nagy bizodalmam hozzá. A lepra környék és a munkásszállóból átalakított sárkányos oszlopos inkább megmosolyogtat, nem erről van szó, de kivülről se tűnt autentikusnak. sajnos a Hgk névvel ők csak becsalogatni akarnak, fogalmuk sincs, milyen az ottani kaja. Ez akkora ország, hogy az egyszerű átlagpolgár, aki nem utazik, el sem tudja képzelni, hogy más vidékeken máshogy öltöznek-beszélnek-főznek.
Egyébként létezik még egy Hong Kong a Béke út és Fáy u. sarkán, de SZVSZ nem autentikus a konyhájuk, csak amolyan "általános kínai" -- de elég jó, halban viszonylag erősek és belül már az eleganciával sincs baj, szerintem ajánlható. (Fővárosiak tudják, a környék lepra, az épület maga egykori munkásszálló színes oszlopokkal és sárkányos-oroszlános díszítéssel elég eredménytelenül szépítve.)
ui. Most jártam az Andrássy úton, és a kedvedért benéztem abba a büfébe, ahol tavaly nagyon jót ettem kétszer is, egy vermicellit (ők is így hívják) és egy kacsát. utóbbit apámmal együtt, aki mandulás csirkét evett és az is nagyon jó volt. annyit adtak, hogy a két maradékot becsomagoltatta, és anyámmal még azt ették vacsorára. azután pár hónapja vas. arra jártam és benéztem, de nem volt kacsa, csak a szokvány kínaibüfé-kaja, nagyon csalódtam. akkor azt mondták, hétvégén nincs kacsa. Most tehát leellenőriztem és igaz volt az állítás: többféle kacsa is van, persze a szokásos büféáraknál magasabb minden, 500 körül kezdődik a menü, a kacsa 750-850, a pekinig 2300 vagy menniy, de ki tudja, az hány adag? Szülinapi bulira semmiképp se ajánlanék egy büfét, de enni igen. mivel a kedvedért a kifüggesztett étlapot is megnéztem, kiderült, hogy étterem is van fönn, az emeleten. Nézd meg, hogy megfelel-e a céljaitoknak, elég elegáns-e, az ízek garantáltan jók! (viszonylag olcsón kipróbálhatod a földszinten)
A 496 hsz-ben ajánlottakba semmiképp se vidd a vendégeket. mi is az áradozó cikk miatt választottuk a helyet, volt 1-1 jó, 2 rossz és 2 ehetetlen fogás köztük, volt, amit egyszerűen visszaküldtem. simán bekerülhet a hová ne menjünk vacsorázni Pesten topikba. Próbálj utána érdeklődni, hol van kantoni (hongkongi) konyha, l. a Karácsonyi receptklub topikban a 1293-94-es hsz-aimat. Volt egy honkongi étterem a Margit-híd budai hídfőjénél, de bezárták, drága volt és kevesen látogatták. Jót hallottam a Moszkva tériről, voltam is ott, de nem rémlik, milyen volt a kaja, csak arra, hogy van dim-sum, ami nagy kedvencem és büfékben egyáltalán nem kapni ilyesmit. de itt is sajnos mindegyikben volt rák, így mégsem tudtam enni belőle, így csalódás volt a számomra. A partneremnek tetszett, de ő imádja a herkentyűt. Van Budaörsön is egy étterem, amiben nem voltam, viszont az a srác a tulaj, akitől tanultam a 1293-94-es hsz-ban leírt receptet. Kíváncsi vagyok, végül hová viszed az ünnepeltet és számolj be arról is, milyen volt!
Én Balin ettem, üzletben sehol se láttam, Ázsiában sem. Black rice pudding névre hallgatott és tisztára olyan volt, mint egy csokoládés tejberizs, de mondták is, meg jobban szemügyre véve láttam is, hogy a sűrű leve - mint ugye a tejberizsnél - nem volt fekete, azaz tényleg nem csokis volt, hanem a rizs volt fekete. Ennél sokkal ismertebb dolgokat se lehet nálunk kapni, l. filo tészta vagy wonton lap, szerintem csináld gömbölyűszemű hántolt rizsből.
egy kézzel készitett ajándék diszitéséhez kell (tehát nyersen), úgyhogy nem tudom mi a neve, lényeg, hogy fekete szemű rizsre van szükségem és sehol sem találok. :)
köszi, ha tudjátok hol találok ilyesmit, légyszi segitsetek!
Szinte semmi leve nincsen csak egy kis fokhagymás csili olajos lé. ez hideg pacalsaláta. Nem olyan tipikus gyorsbüfés ragadós szószos meleg kaja. Olyat még nem ettem, de nagyon érdekel ha valaki tud olyat vagy a XI. ker-ben vagy XIII-ban. Kösz, Maniac
Láttam ahogy készítik. A kész, kifőtt csíkozott pacal tornyokban állt. Aztán wokban volt valami (na ezt jó lenne tudni mi), beleöntötte a és pár percig kevergette. Kész is lett. cheeesemaniac leírásából nem derül ki milyen lé alapja van a pacalnak?
Tényleg, köszi! csak el kel majd jutnom oda valahogy, (pici babával nem lesz könyű) mert imádom azokat a húsos/zöldséges batyukat, van bambuszpárolóm is, muszáj kipróbálnom!
A kőbányai úti kínai piac környékén van néhány élelmiszer bolt is. Ha jól emlékszem, a Könyves K. krt-hoz közelebb eső villamosmegállónál is, kint az utcán, vagy a krt. sarkán abban a nagy 35-ös (??) kisáruház nevű épületben. Talán ott lesz.
Örültem, hogy rátaláltam erre a fórumra mert látom itt sokan tapasztaltak a kínai gasztronómiában és remélem talán én is választ kaphatok a sok éve keresett kérdéseimre, rejtelmekre, esetleg kaphatok tippeket. Közel tíz éve már, hogy a kínai ételek nagy százalékban vannak jelen az étrendemben és egy jó ideje már hogy az elkészítésükkel is elkezdtem foglalkozni, több de inkább kevesebb sikerrel. Engem az egyszerű, gyorsétkezdékben kapható ételek elkészítéseinek módja érdekel leginkább, amit sem a neten vagy könyvekben nem találtam. Ezek közül is régóta kedvencem a bambuszrügyes-gombás csirke, aminek otthoni reprodukcióját már régóta tartó próbálkozással sem tudtam tökéletesre csiszolni. Kérem szépen a kedves forumolvasókat, aki tud nekem segíteni, kérem küldjön nekem pontos receptet, amiben a felhasznált fűszerek is szerepelnek mert leginkább az ízesítéssel vannak nehézségeim.