Nekem egyébként a fékszervo be sincs kötve. Régebben először levettem a vákumcsövet, nem e a szervo szivat, hogy amiatt fog be a fék. Később persze rájöttem, hogy nem. Mivel a fékezéshez továbbra is épp úgy bazi nagy erő kell, gondolom nem is működött eddig sem. Amikor pedig a generátor bedöglött, és egy Renault-ét ráfaragtam, a vákumszivattyút le is szereltem.
augusztusba tettem rá ,de nem is a főfékhengerrel van az arón gond, hanem a rásegitővel,ez dupla membrános a multkor el ment az aszony vele dolgozni mert elvittem tőle a scudot és azt mondta hogy ebből a hüje autóból kirepülsz a szélvédön mikor fékezel
Ez már nem is az, amit Győrben láttam az autódon. Ez még jobb :) Milyen autóét műtötted rá? Neked tervező mérnöknek kellett volna lenned az Aro gyárban :) Akkor most nem szívnánk ennyien. Te autódon kb. annyi minden át van alakítva, hogy a legtöbb hiányosság, típushiba ki van küszöbölve.
Szia mester,a hèten nem leszek elèrhető csak pèntektől estènkènt benèzek ide munkavèdelmi tanfolyamon leszek, van egy èrdeklődö a 10 -esekre elis adnám meg nemis felkellene ujittani mindkettöt egy ismerösöm a ladákra ált rá igaz tehetös emberke saját alkalmazottakal 20000-30000ft os ladákbol millios bevèteleket produkál igaz a Te modszeredet alkalmazza auto darabjaira szedetve ujra felujítva kromozva amit kell 3asával viszik tőle trèleren tudsz valamit a zöld rendszámrol mehetne az ARO 320 úgy is vizsgára
Került rá egy kipufogó dob (kicsit átoperált Logan-é). Meg a bal első index lámpával szüttyögtem. Megunva az állandó berohadást, kontakthibát, befaragtam a dobbetét felől egy Logan égő tartó foglalatot, kábellel, csatlakozóval. Most jó.
Aztán megnéztem az első rugókat, amiről kb. 4 hónapja beszéltünk. Szerencsére törve most nincs, de a jobb elsőt, amit 2 éve a szegediektől vettem bontottan, cserélni kellene már a most téli szenzonra is, mert az az oldal lóg rendesen :( Párban lenne jó cserélni egy fehér erősített párra, de azt mondtad múltkor, hogy olyat már nem lehet kapni. Pedig valami megoldás kellene, mert rossz terepen, rakodtan néha beleér a kerék a dobbetétbe. Uaz kerekekkel, kerék középnél mérve, a sárvédő kerék ív aljáig 84cm-t mértem a bal oldalon, 81cm-t a jobb oldalon. De ez csalóka is lehet, mert sajnos a fülke is úgy szét van rohadva, hogy megült az alvázon. Nekem is beleér a torony a főfékhenger (amit még mindig nem cseréltem ki, pedig Sanyi UAZ rendszerűre átalakítottja tetszik :) ) végébe.
Nem tudom mi tévő legyek. Ezt a szezont, pár alkalmat tavaszig még talán kibírja, de tovább már nem. Fülkét kellene cserélni, alváz jobb oldalát megerősíteni (bal oldalát megcsináltam 2 éve, 3 napba telt, meg derékig álltam az aknában a kosztól, leflexelt rozsdás lemeztől, így a jobb oldalához sem kedvem, sem időm, pedig a 4x80-as szögvasak is megvannak), fülke tartókat hegeszteni. Ott ugye a fékrendszer, összes cső, főfékhenger cseréje UAZ-éra. Aztán meg a komplett első futóműben lehet mindent felújítani, beállítani. Összes gömbcsukló, szilent, rugók, lengéscsilapító. Hátsó rugóstagnak nincs baja, de, hogy ne is legyen, azt is szét kellene kapni elpucolni. Szóval jó sok minden. Amiért talán megérné, hogy a motorja pöcc-röff mint egy személyautó, a hajtások rendben, rövidített/felújított difik, jó terepgumik vannak. Sok Aro-n meg ezek nincsenek rendben, és azokat sem olcsó/egyszerű megcsinálni. Olyat meg úgy sem tudnék venni, amin ne kellene nagyjavítást végezni.
Erősen rágódom egy Unimog 406-os billencsen. Az jóval brutálabb, a portálhidnak, diferenciál záraknak (ez utóbbi az Aro legnagyobb hiánya) köszönhetően mindenhol elmegy, amit én azért ki is használnék, beküldeném oda, ahova az Aro-t már nem tudtam (völgy, szakadék) Amitől félek, hogy csodák ott sincsenek, hiába kerül 4-szer annyiba 35 évesen is mint egy Aro, és volt rendszeresen karbantartva, előbb-utóbb azon is előjön valami. És akkor az 100ezrekben mérhető, meg nem is lehet egyik napról a másikra kapni. Meg kérdés ki ért hozzá ha elakadok valamivel, tanács, szerelési útmutató stb. kellene. (tettem fel kérdéseket az ottani fórumon, de nem válaszolt senki) Ott nincs egy olyan ezermester Iván, mint itt.
Már 3 adagolót éltre keltettem 1 nek a belsejét kidobtam ez lesz a kiszakadt menetű ház helyett vagy felfúrom 7 re a méréseim szerint colos lyukat ha az esztergályos tud illen végű csavart faragni. A 3 bol 1 el jár a motor kíváncsi lennék padon mit mutatnak de csak a padra tétel és ellenörzés is 5000 / db és akkor még hozzá sem nyúltak majd egyszer, polcra velük forgatom néha őket mint zsidó a pénzt a padláson.
Az elöbbieken felbuzdulva elindítottam még 1 ami már vagy fél éve nem ment nálam a 75 a os akksihoz ami jelenleg van persze pisz kell hogy induljon mert nincs elég erő megpörgetni. Na még nincs vége a napnak megpróbálom elindítani a tavasszal jött 243-at is brassói. Na ebből motorbontás lett. Olaj nem érte el a pálcát se baj nézünk üzemanyagot. Közbe valamiért megszerettem volna forgatni a motort nem ment csak kicsit előre -hátra talán félcentit és akadna na majd kulcsal megforgatom hát nehezen ment és más ponton is megmaradt a kis koppanás szerű hang bárhol probáltam , nem tetszett. Levettem a szelepfedelet , és vagy fél centi ráégett és bűdös olajsárral szembesültem. Innét folytatás hengerfejek le meglett a koppanás oka, mind a 4 dugó lotyog le föl 1 milit biztos meg 2 hengerbe a kicsúszott csapszeg beleszántott a hüvelybe, na innét egyértelmű generál vagy másik motor, ami az előző romban meg is van ha lesz rá idő lehet legózni szabadidő autón hisz az aró az.
Ma délután a jó időre és a szabadidő hasznos eltöltésére való tekintette életre keltettem 1 isten tudja mióta nem üzemelő brassói motort. Másfél éve mikor Petinek vettem a már utána felujitott billencset el kellett hozni vele együtt 1 romot is amiből jó pár dolog hiányzott már a fülke meg porrá van rohadva de a motor 1-2 apróságot leszámítva egybe van.Önindító nem volt vizpumpa beállva kartergázcső a helyén 1 nyomócsö volt róla lecsavarozva az adagolónál. Akkor elhozatal után tettem rá inditot kannábol csövekkel gázolajat adtam neki probáltam inditani de csak addig ment mig pisszegettem neki a sprait adagoló nem nyomott eddig eljutottam és akkor hagytam. Ma ismét nekiláttm ugy gondoltam adagoló le van másik elvileg menni kell neki. Lebontáskor szembesültem vele hogy valaki turkált , a fedél alatt a meghajtó fogaskerékcsakúgy be volt rakva nem felhuzatva a tengelyre tehát nem hajtotta meg a motor az adagolót ezért nem ment annak idején . Na azért levettem satuba fogva átnéztem szűröt fejszelepeket meg hogy minden ugy van e ahogy kell. Kannából anyag fúrógép és láss csodát nyom mint az állat, helyére fel ahogy kell előtöltést is jelre nem teljes utótőltése ahogy eddig volt . Indítás pisz-pisz sprai és már berregett is ,de egyenetlenűl járt meg visszacsüsszögött a légtorokba . Aha multkor csibe bácsié is ilyen volt szelephézag állítás után ( nem voltak hézagok ) megjavult . Ez is ugyanolyan volt beállítottam s szépen jár nem csüsszög kartergázt nem látok igaz víz nélkül csak pár perceket járattam, a vízpumpa már műtét alatt szétszedve.
Na Sanyi bácsi jó lett az adagoló kint fúrógéppel meghajtva 1m re löki az anyagot,de ne hogy jól érezzem magam a leállító rúd felöli fedélcsavarmenetét kihúzta az alu házból és így szivárog a gázolaj alóla. Ez miatt lehet átépíteni az egészet 1 másik házba ami szerencsére van, már kibontottam az összeállt belét és kidobtam.
kösz az infót hasznunkra lehet nem rossz árak. Na fél 5 kor persze késéssel ( mert a gyereknek pont ma kellett ráhúzi 1 órát a melóba) még sötétedés elött átvágtáztam zalavárba kb 6 km a piktorhoz. A szelephézag állitás úgy néz ki jót tett a motornak mikor elhoztad és jöttem vele haza alig birta el a 4 et most ugyanazon az úton és még kicsit emelkedö is van egy darabig könnyedén gyorsult mire az orára néztem már 80 at mutatott. Persze plató és sok egyéb súly csökkentés van most ,meg hát üvegek nélkűl a légelenállás is kisebb. Szerintem összerakva is sokkal jobb erősebb lesz mint volt.A sapkát majd elvitte a huzat.
az aró 10 és brassói motoros aró 4 es váltoban a nyelestengely és a kihajtótengely egymás után hosszában van elhelyezve és 4 dikben azonos fordulaton forognak és mivel a nyeles ugyanannyit forog mint a motor ezért nincs fogaskerékpár amit modosítani lehetne. Ahogy írtad difi áttétellel lehetne legkönnyebben gyorsítani és akkor minden sebességben gyorsabb lenne .10 esnél én csak 1 féle difiáttételt ismerek de ettől még lehet hogy van más is. A nagyaróknál 5-6 féle van a nálunk a leggyorsabb a 41-11.
Bárki aki jó ötlettel és hozzáértéssel rendelkezik, kérem szóljon hozzá: lehetne-e az aro 10 váltó végáttételét úgy módosítani a nekem lévő vw1.6td dízelmotorhoz, hogy még a terepváltó előtt az utolsó fokozatot illesztenénk más fogaskerékpárral jobban a dízelhez. A többi nem igazán számít, hiszen terepen úgyse nagyon megy negyedikben senki, országúton viszont ez kímélné a motort is, meg kevesebbet is enne talán. Tudom a nagy aronál a hátsó difi áttételével is lehet operálni, dehát nem akarok ágyúval lőni verébre, meg szerintem ennél egyszerúbb megoldás nincs, igaz azt nem tudom életképes lenne-e? Nem ismerem belülről a váltót, lehet, hogy ökörséget kérdezek, viszont dízelváltót nemigen találok. Ilyen ez, amikor nem gyári megoldások vannak. Szóval mit szóltok hozzá?
Tegnapelőtt megoldódott a terepgumi gondom. A jófogáson hirdetett pápai fenyőmintás gumiból vettem kettőt. Mivel itthon is volt két terepmintás és azonos méretú, így lefestettem a felniket, valamint még 3 lyukat fúrtam rájuk és feltettem. Az eladó nagyon rendes volt, mert elhozta Fehérvárig, mivel swzerencsére pont most kellett Keszthelyre mennem. Még ajándékot is kaptam: 3 talpast, meg egy főfékhengert. A harmadik gumi még megvan neki, szerintem adja felnivel, mint nekem bár az egy kicsit gyengébb. Csak azért nem hoztam el. mert nem fért az autóba.
Ivan, a vázon lévő tartokonzoloknak egyenesen kéne állni a váz tetejével? A hátsó konzolok jól állnak, de a taposólemeznél azért megerősíteném. A hátsókkal nem szokott gond lenni? Mintha az masszívabb anyagból is lenne.
6000 ft-ért lehet venni uj szerkezetet hirdetésen, enyibe kerül 1 javitó készlet is. de több mint való hogy tárcsa széthulott és beszorult a rugó valahova a szerkezetbe
Pl a szerkezet 3 villája közül 1 beesett és ezért nem emel ki . Vedd le alul a lemez deknit amin az alsó munkahenger van és meglátod . Lehet hozzá javítógarnitúrát kapni nem szükséges kompletten a szerkezetet cserélni. Vagy a tárcsa közepéből dobott ki rugót és az szorult be ezért nem emel ki.Ez a legáltalánosabbb hiba ha az olajrendszered működik rendesen.
Régi hű olvasója vagyok a fórumnak. Nem szoktam sokat írni illetve egész pontosan talán 2x vagy 3x.Akkor is segítséget kértem és kaptam is.Most is segítségre lenne szükségem. Hétvégén olyat produkált az autóm (320D Brassói motoros )hogy egyik pillanatról a màsikra elment a kuplung és nem tudtam sebességbe rakni.Gondoltam hogy a felső munkahenger romlott el.Kértem Szegedről javító készletet amit ki is cseréltem majd légtelenittetem.Sajnos így sem jó. Kiemel a villa de nem tudom sebességbe rakni 😢Kinek mi a véleménye mi lehet a baj. Remélem nem szerkezet de én erre gondolok. Előlre is köszönöm a válaszokat
A 320 as verhetetlen terepen igaz alkatrèsz igènyes de csak azèrt mert erejèn felül teljesit,semmi gond nem lenne vele ha 150*175 lenne a platoja nem lehetne tulterhelni, talán mèg az opel campo ami jó terepen nekem èvekig az volt tüzifáztam vele 2 szem + plato 150*200 platoval 25 g vittem vele gond nèlkül talán annak a motorja+ váltó de nem biztos a dupla terhelès miatt
A tatával kapcsolatban nekem volt 1'9 Tdi telcoline ami alapbol idegesitett hogy kellett hozzá egy uj kulcskèszlet mert a règiböl egysem stimelt ha volt egy kis sár már kellett az eleje alapbol magasan hordta az orrát nem hogy rakodtan a legkisebb pocsolyábol is kèpes volt vizetszivni a levegöszüröbe 1'5 èvig árultam mire elvittèk jóval beszerzèsi ár alatt Allah mentsenmeg tőle a jövöben
Tegnap kipróbáltam az autót, úgy igaziból, de azért nem durván. Bent a pusztában pocsolyákon zsombékon puha talajon keresztül. Meg vagyok vele elégedve, nem akadtam el, pedig közönséges c gumik vannak rajta. Komolyabb gumival még bátrabb lennék. ( Na ilyenkor van a Murphy törvény: a terepjáró arra való, hogy a legistenhátamögöttibb helyen akadj el...) Szóval el ne kiabáljam, de oké.Még egy akkora őzlábgombát is találtam, hogy mellé tettem a baseball sapkámat és úgy fényképeztem le. Legalább 30cm átmérőjű volt, ha a gépen lesz, akkor felteszem ide is.
nálunk a volt polgármesternek volt tatája, de ugy szidta mint a bokrot, pedig ujonan vette de többet volt doktornál mint amit járt vele. azt mondta soha az udvarába nem lessz indiai autó ha megszabadul tőle! ne felejsd el ezek az uj közuti terepjárók nem nehéz terepre valók .az azért kell hogy az uj gazdagok feszitsenek vele. a szomszédba is van ,oda voltak vele vadászni ,elakadtak vele engem hivtak hogy huzzam ki
Jó még remélem egy darabig elvagyunk az Aro-val, nem akarok most venni. Azt az évi 4-5 ezer km-ert még elmegyünk vele. Csak kíváncsi vagyok mik lehetnek a helyettesítők.
Na igen az utóbbinál keveset látni az utakon. Ha annyira jó lenne, akkor 18 meg 22 ezer kilóméternél el se szabadna adni. Alkatrészbeszerzés nehézkes lehet.
Valami platós Hilux az még tudna annyit, mint az Aro? Terhelhetőségben, azok szerintem gyengébbek.
A Defender papír szerint is tudja a 11-12 mázsát, az jó.
a landroverhez biztos hogy kapsz alkatrészt, de indiai autót nem ajánlom, mert akinek volt tata mind azt mondta hogy semmire való autó és örökös mint a sír. de ez se külömb szerintem(ez az én véleményem ,de ha tévedek elnézést)
Andoria motor 55kW a forgalmi szerint. Erősebb, mint a brassói motor, de ezt csak 4200 fordulaton tudja. Ennek a közelébe se megyünk. A nyomaték meg 146Nm/2500 fordulatnál. Na itt van az, hogy a nagyobb brassóival az elindulásnál már nagy nyomatékkal tudsz gazdálkodni kis fordulat mellett is. Ergo jobban húz!
Tapasztalatom,hogy a Brassói motor jobb ,a havernak Andori-ás volt, egy alkalommal elmentünk homokért, kb. egyformán megrakva Én simán kijöttem a bányából, Neki be kellett hajtani az elejét,igaz 5-ős váltóval közúton Övé gyorsabb volt,viszont terepen sárban gyengébb. Egy fuvaros ismerősnek Gazellája van előtte Aroval fuvarozott tűzépen,Ő is az ARO-t mondja terepen a jobbnak.
szerintem,magyarországon ezt ell kell felejteni mert itt mindenért anyit kell fizetni hogy nem éri meg. jobb akor ha más tipust veszel. a váltó a hidak nagyobb motornál szét mennek, öregek,nem fogják birni.sokszor ennél a gyenge motornál is megadják magukat!
Szereztem két terepgumit, de másik kettőt nem találok, mert 14 collosban ritka. Esetleg neked, de bárki másnak ha van eladó kérem jelezze. Esetleg vennék akár csupasz felnit is normális áron, mert még éppúgy azokra is kell plusz 3 lyukat fúrnom. Köszi.
Adagolón ezek lettek csinálva meg a porlasztok is a nyáron, adagolós szerint beállítva kompresszió nem lett mérve mert indult csak dőlt az adagolóból a gázolaj.
Nem össze-vissza tekergetni kellene, annak nincs értelme. Az adagolót meg a 4 porlasztót tisztítsák ki, szükség esetén javítsák (gondlom ennyi idősön minimum tömítés cserék), és állítsák gyári értékekre. Szűrő csere, tank tisztítás. Motoron kompresszió mérés. Aztán ha minden ok, akkor jól kell mennie és rendesen fogyasztania.
Hosszú távon sok szívástól kíméled meg magad, fogyasztásból meg behozza az árát.
Sanyi! Azt szeretném kérdezni, hogy a füstcsavar tekerésével szerinted mennyit változik a fogyasztás, mert kitekertek valamennyit, és azóta alig mentem. Illetve szerinted mi befolyásolja a beállítások közül legnagyobb mértékben? Előtöltés? Rossz porlasztási nyomás? Vagy mi?
Iván!
Sikerült-e már beszélni az adagolóssal? Egyáltalán ő hogy ítélte meg a motor állapotát, vagy csak az adagolót látta? Mit csinált rajta?
Látom te sem szeretsz fázni meg az üvegeken is szeretsz kilátni. Meg az autód szabadidő autó eltöltöd rajt a szabadidődet . Én mondtam a 324 tulajnak kicsit sok meg azt is hogy átírási költség ellenében itt hagyhatja nálam.
Sajnos csak a jövő hónapra . Hátulja kész,híd, rugók + spirál peckesen áll. Ma kijavítottam az első doblemezeket még szerdán talán tudok valamit csinálni aztán péntektől szabad vagyok nov 10 ig 2 nap kivételével. Igen csak be kéne fejezni. Műszakira a csörlő nem megy nem engedik.
szia! nézd meg az előző képeket amit Iván bácsi föl tett neked is azt kell csinálni (föl ujitani) mert szét van rohadva szerintem ha nem te csinálod kicsit huzós
szia! ott 1 vak dugó kell hogy legyen, ha megvan a régi azt visszatenni, vagy esztergálni másikat. vigyázz a fűtő radiátornál nem mindegy hogy hol megy be a meleg viz. mert ha nem jol van föltéve nem ad meleget máskülömben 16mm-es vastagságu csatlakozó kell
Köszönöm a segítségedet én is így kötöttem és úgy néz ki megvan a hiba!Kapott egy új vízpumpát és azon nincs visszafolyó cső csatlakozó.De majd csinálunk rá. Egyébként Pécs mellett Vasason lakom.
hali! a melegviz az a vizgyüjtő cső csatlakozójából jön ki(fülke felől) a visszamenő a vizpumpánál van 1 hosszú csatlakozó ott megy vissza(ha a hütő előtt állsz bal kézre esik)
Ezek a képek még a hirdetésből lettek letöltve az enyémről, amikor vettem. Az elsőn látható a vízpumpa feletti csomópont, a másodikon a fűtési előremenő és az elzárócsap, a hengerfej feletti gyűjtőcsőből megy a csapon át a fűtőtestbe. Ott jön ki az izzító alatt-csap-radiátor az útvonal, a visszatérője nem látszik, és fejből nem is tudom hova megy, majd megnézem ha a közelében leszek. A vízpumpánál látszik felfelé egy cső az imént említett felső gyűjtőcsőhöz, meg talán az előmelegítőhöz. Az előmelegítő egyik oldala egészen biztos a motor jobb hátuljánál (szemből nézve) lévő csonkra csatlakozik, ami a kartergázcső környékén van. Sajnos egyelőre ennyit tudtam összekaparni... ;) Lehet hogy az én motoromat is meg kellene majd bontani (illetve biztos) Pécs környékén vagy valahol?
Pár fotót is megköszönnék!Én voltam az a bátor,aki vállalta a szerelést,miután autószerelő vagyok.Talán emiatt nagy magabiztosságomban szedtem szét nem megfigyelve mit honnan szedtem le.Arra számítottam gyerekjáték összerakni,de a helyzet az,hogy nem megy,mert semmi logika nincs benne,hogy miért arra megy a cső,amerre.Az én logikám szerint a fűtésrendszernek kellene lennie egy elmenő és egy visszajövő ágnak.Na itt bukott a dolog,mert a motor hátsó felén ott az elmenő,csakhogy sehol sincs visszajövő.Miután az elmenőoldalt végigkötöttem a radiátorokon,visszajövő híján bekötöttem saját magába vissza az elmenőbe(sejtve,hogy nem lesz jó)dehát a remény hal meg utoljára.Lényeg,hogy így nem kering a víz.
Fejből nem menne, most nem vagyok a gép közelében, de a jövő héten leírom, meg képet is teszek fel ha kell. Azt tudom, hogy az enyémen a vízmelegítő szembe állva a géppel a bal oldalon van, és át akarom variálni, mert így elég logikátlan, mert a cső jó hosszan a jobb oldalról hátulról megy, a motor mögött, a másik cső meg a vízpumpa feletti csonkról megy, ami nem eredeti, mert plusz elágazás lett beforrasztva neki. Hol voltak hajlandóak a motorhoz hozzányúlni? Nekem is kellene egy hozzáértő szerelő, hasonló nyűgjeim vannak mint Neked... :(
Iván mester egy kérdés hogy látod mire tervezhetek ebben a hónapban,még gondolkozom a csörlőn is csak nem tudom műszakin hogy menne át,esetleg valakinek eladó vagy tapasztalat milyet érdemes venni?
Ha nem tudja eladni, én megengedem, hogy itt hagyja nekem :) Ígérem alaposan használni fogom, és nem rohad be rajt neki semmi. Sőt, nyaranta leviszem neki Olaszországba megmutatni ha ott aludhatok :)
Urak eladó a 324 pic-up. Ez az amit 2 éve tettem rendbe 1 német úrnak, azóta 18000 km futott többször volt vele németben olaszban hibamentesen. Az első 4 kép a 2 éve elkészült állapot a többi a mostani. Sok cicomázást egyéb praktikus dolgot csinált rajt.Vezető űlés elektromosan állitható kűlső tükrök szintén . elöl 1 éve uj gumikat kapott a hátsók régebbiek még én vettem Kiss Szabolcstól azok sem sokat mentek. Kuplungja a tavasszal a váltó nyelestengely szimeringtől olajat kapott és csúszott ezért fel lett ujitva szimring cserével együtt. A platóhoz van zárható tető , kormánya szervós , dobfékes de már volvo rásegítős főfékhengeres. Friss műszakival eladó ami november elején jár le. Nagyon sajnálja de elköltöznek olaszba és ott nincs rá szüksége nem tudja hova tenni. irány ár 950000 ft, bőveb infóért akit érdekel írjon napi használatban van,szeretnénk neki gondos gazdát. A feljavításról 2-3 éve vannak képek itt a fórumon.
Rója-rója,csak az a rohadt fűtés!!!Egy szakértő leírhatná nekem a fűtéscsövek bekötési útját,mert motorfelújításkor szétszedtem és nem igazán lett meg mindennek a helye.A nagy hűtő rendben csak ott a motortérben egy fűtő radiátor,egy 220V-os előmelegítő és az utastérben is egy fűtőradiátor.Na most ezekkel van a gond!!Azok a fránya csövek.Bentről megy ki?Kintről be?Fentről le?Viccet félre téve,valaki leírhatná egyszerű módon. Pl.A hengerfej hátuljából a vékony cső megy a mitudoménhová stb.
Nekem UAZ felni+medvetalpas van rajta 215-90 15C gumival így sárban homokban nehezebben akad el, medvetalpast újakat Búcsúszentlászlón hirdettek 25e belsővel
Azzal se lehetett rossz csak kicsi a rugózás akkor.
Mértem, hogy a gyári Aro gumibak 9,5 cm, ami ha van rajta 6 centire biztos összemegy.
Az Ifa gumibak meg 16 cm magas és így tényleg csak egy fél centi hely ha marad a rugóig. Viszont ez szerintem max. 12-14 centiig menne össze. Kényelmes a rugónak biztos, mert nem lapul ki sose egyenesbe, hogy ott törjön is, viszont ha keveset rugózik félek, hogy ott a felnit és a gumit jobban megterheli.
Nagykanizsán es Zalaegerszegen is hirdetnek 320D bontásra nekem a règiben felülröl a második volt megduplázva meg Ifa tojásbakok voltak betève igy üresen mèg èppen nem feküdt fel rakottan meg nem ült le a hátulja
szia!ha gátrepedéses a hengerfej akkor ha leveszed a sapkát nyomja ki a vizet mint a franc (bele fuj a hütőbe), a vw motorral hidegen nagyon csinján kell bánni mert ha megpörgeted akkor szokott a 2 szelep között elrepedni(ez a gátrepedés) az adagolónál a fedél végén van 1melegszik csavar 13 ((8) fejjel a vége csavarhuzós plusz hatszög onnan lehet adni venni űzemanyagot kérdés hozzá mersz-e nyulni 1 hétig nem leszek! akkor cseréld ki a termosztátot ha csak akkor melgszik ha benne van,a vízpompa aljában található,biztos nem nyit ki.
Most olvasom, Iván lentebb írta, Te nagy mestere vagy az én problémámnak. A lényeg, hogy termosztát nélkül nem forr a víz. Ezért remélem nem hengerfejes. Az adagolóval kapcsolatban tudnál tippeket adni, vagy pad nélkül a füstöléscsavart kivéve nem célszerú semmihez nyúlni? Előre is köszi.