Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2018.11.01 -1 2 153364

A lakkbenzinnek érezni a szagát 130 fok alatt? Igen. Akkor meg fog jelenni a túloldalon?

Lépj már tovább ezen, a forráspont nem feltétlenül jelenti azt, hogy adott hőmérsékleten valami nem illékony vagy nem.

Előzmény: Jocó0423 (153357)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.11.01 0 0 153363
Előzmény: obsitos3 (153362)
obsitos3 Creative Commons License 2018.11.01 0 0 153362

És ebből hány % volt a metil,és annak hány %-át főzték házi főzés keretein belül?

 

Előzmény: !MARATHÓN (153361)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.11.01 0 0 153361

A szerepi cigányok 34 V/V% metiles pancsot ittak, és 3 hét múlva halt meg egy szerencsétlen,  a közel 20 mérgezettből. 

Előzmény: obsitos3 (153358)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.11.01 0 0 153360

Akkor azt mondod, hogy a lakkbenzin az üstben marad? 

Előzmény: Jocó0423 (153357)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.11.01 0 0 153359

Az inkább, hogy gyengén poláris, apoláris a molekula.

Előzmény: zsorsz (153356)
obsitos3 Creative Commons License 2018.11.01 0 1 153358

"És az is tény, hogy a kifolyó lé elejében nagyobb koncentrációban van a metanol mint a középpárlatban."

Ez a tény legalábbis vitatott.Sok írás született már a témában,pro és kontra.Aztán a vitaindító hír kapcsán a mennyiség sem lényegtelen.Te hány százalékos dúsulást mértél a készülékeden?

Előzmény: Jocó0423 (153355)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.11.01 0 0 153357

Egyébként butaságot írsz :)

A lakbenzin forráspontja 130°:DD

De a tetejéről lekanalazhatod.

Előzmény: !MARATHÓN (153354)
zsorsz Creative Commons License 2018.11.01 0 0 153356

Azért szempont lehet hogy a vizzel keveredik vagy sem.

Előzmény: !MARATHÓN (153354)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.11.01 -2 0 153355

Frankón félreérted amit írtam.

Akkor leírom még egyszer: Az alacsonyabb forráspontú rész feldúsul de nem csak az jön át.

DE ezért tudsz pálinkát főzni, nem?

Az alacsonyabb forráspontú alkohol feldúsul a vizes keverékben. FELDÚSUL!

Soha mást nem írtam! 10%-os keverékből csinálsz először 30-40%-ost, majd másodszor 60-70%-ost.

Vagy rosszul tudom???

És az is tény, hogy a kifolyó lé elejében nagyobb koncentrációban van a metanol mint a középpárlatban.

MI olyan érthetetlen ebben?

 

Előzmény: !MARATHÓN (153354)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.11.01 -1 1 153354

De az is nyilvánvaló, hogy a keverékből a többi alkotórész is átjön arányaiban a forráspontjukhoz igazodva.

 

Próbáld ki! Az alszeszbe boríts fél liter nitro, vagy lakkbenzin hígítót, majd finomítsd le. Ha igaz az állításod, akkor az elején fél liter nitro hígítónak kellene csöpögni először.

Előzmény: Jocó0423 (153336)
vandox4 Creative Commons License 2018.10.31 0 0 153353

Megosztanék egy tapasztalatot a témában. Régóta főzettem, főztem, de sosem itthon. Cimborák, rokonok jöttek, kóstoltak, hazamentek. 

Amikor itthon kezdtem el főzni, mindjárt mindenki a metil miatt aggódott. Hiába mondtam hogy együtt jönnek főzéskor és együtt is távoznak a szervezetből, mindenki csak a fejét csóválta. Amióta azt mondom hogy a metil-alkohol az alacsonyabb forráspontja miatt előbb távozik-ezért kell jó sok elejét elvenni, azóta mindenki boldogan szürcsölget.Végül is ők voltak buták mert nem tudták hogy alacsonyabb a forrpontja.

Aki meg nem hiszi, járjon utánna!:)

Jocó0423 Creative Commons License 2018.10.31 0 0 153352

Látod minden nézőpont kérdése.

Előzmény: endrepp (153351)
endrepp Creative Commons License 2018.10.31 -1 1 153351

Nem. Te hátramenetben használod az autót. :)

Előzmény: Jocó0423 (153350)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.10.31 0 1 153350

Ez jópofa :)

Én legalább bátor vagyok :DDDD

A sok hülye mind szembe jön!

Előzmény: Green Corner (153349)
Green Corner Creative Commons License 2018.10.31 0 6 153349

Jocó!:)

Előzmény: Figyelget (153344)
Amphenol Creative Commons License 2018.10.31 0 1 153348

Amúgy ha mást nem is , de Miklós1 minden hozzászólását érdemes ..... mindegyikből tanulni lehet ...

 

 

Előzmény: Amphenol (153347)
Amphenol Creative Commons License 2018.10.31 0 0 153347

Igazad van ! A 79124 nagybetűket érdemelne ..   :-)

 

Ez egyben válasz is arra , hogy miért kell az alszeszt visszahigítani ...

 

Nemrég épp itt kérdezte valaki ....

 

Mellesleg a hosszú téli estéken tényleg érdemes újraolvasni a fórumot ...  

 

 

 

Előzmény: obsitos3 (153346)
obsitos3 Creative Commons License 2018.10.31 0 0 153346

vagy 79124

Előzmény: Amphenol (153340)
Figyelget Creative Commons License 2018.10.31 0 1 153345

Írj csak a gőzgépről! 

Ihatok? :-D 

Előzmény: Amphenol (153343)
Figyelget Creative Commons License 2018.10.31 0 0 153344

Nem gondolnám hogy az vagy, de tényleg nem érted. :-) 

Előzmény: Jocó0423 (153342)
Amphenol Creative Commons License 2018.10.31 0 2 153343

Félre értesz .. ( te is  )

 

Nem azt  írtam , hogy majd átpárolog , hanem azt , hogy a forrpontja előtt már bőven jön .,...

 

Emiatt pl. a metanolt nem lehet elválasztani ( egyszerű - házi készüléken ) , mert nem a forrponton múlik

hanem a metanol adott állapotbeli gőznyomásán ....

 

És aki ezt is félre magyarázza , hogy ne gőzgépről írjak  az ma már ne igyon   :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Jocó0423 (153341)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.10.31 0 0 153342

Már ne haragudj de ki beszélt a kozmaolajokról?

Azzal kezdődött az egész, hogy meghalt 3 ember!

Arról beszéltünk, hogy a metanol feldúsul az előpárlatban és erre írtam, hogy az alacsony forráspontja miatt ez evidens. Ennyi. Ezért vagyok hozzá nem értő hülyegyerek. Na ehez gratulálok :)

Előzmény: körte51 (153338)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.10.31 0 0 153341

Nézd ha te megvárod míg átpárolog a cumó akkor ügyes vagy :)

A pálinkafőzésnél a gőzképződés a lényeg sztem. Cáfolj meg ha nem jól tudom.

Előzmény: Amphenol (153337)
Amphenol Creative Commons License 2018.10.31 0 0 153340

Na valamit találtam , a fórum időnként megismétli önmagát ..  :-)

 

2012 -ben is volt róla szó ...

 

79113

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?go=122242184&t=9007484

 

Előzmény: Amphenol (153337)
körte51 Creative Commons License 2018.10.31 0 0 153339

Az biztos, hogy nekünk a párolgás kevés a pálinka főzéshez, intenzív forrásra van szükségünk.

Előzmény: Amphenol (153337)
körte51 Creative Commons License 2018.10.31 0 1 153338

Pontosítok, mindenki érti ezt a nem túl bonyolult folyamatot kivé Te. Jönnek az elején a kozmaoljak is és jóval magasabb a forráspontja. Azt mivel magyarázod, hogy az etilacetátnak magasabb a forráspontja , mint a metilnek és mégis ki lehet szedni az elején a metil meg végig jön? Nem csak a forráspont a lényeg.

Előzmény: Jocó0423 (153336)
Amphenol Creative Commons License 2018.10.31 0 1 153337

Jocó : A párolgáshoz nem szükséges , hogy az anyag a forráspontjám , vagy annak környékén legyen ....

 

Persze  minél nagyobb a hőmérséklet annál nagyobb a párolgás ... ,de  a forráspont alatt is van élet :-)

 

Alapesetben gondolj arra , hogy 20 fokon is megszáradnak a vizes ruhák .... pedig az közelebb van a fagyponthoz , mint

a forrásponthoz  ...   sok tényező befolyásolja egy-egy  meghatározott anyagnak ( főleg folyadéknak ) a párolgási

sebességét .

 

 Valamelyik pálinkás oldalon ( talán Wessling  ) egyszer láttam egy grafikont a főzőben lévő anyagokról...

 

 

Előzmény: Jocó0423 (153336)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.10.31 -4 0 153336

Azért van itt egy ember aki érti a kémiai, fizikai részét a dolognak:)

Forráspontról beszél és nem illékonyságról. Gőzről beszél elsősorban és nem páráról.

 

A desztilláció alapjai ezek. Alacsonyabb Forráspontú anyag dúsul fel  elsősorban a párlatban, ezért szedjük el az elejét. Melyik a legalacsonyabb forráspontú? Hát a metanol :)

De az is nyilvánvaló, hogy a keverékből a többi alkotórész is átjön arányaiban a forráspontjukhoz igazodva.

Ezért tudjuk besűríteni az etanolt is a vizes keverékből.

öreg_néne_b Creative Commons License 2018.10.31 0 0 153335

Feltalálták már a keverőt. Intenzív keverés esetén gyakorlatilag nincs helyi túlhevülés. A felfűtés sebessége az elválasztás szempontjából lényegtelen. Az elválasztás "molekuláris vastagságú folyadékfilm" esetén sem és elvileg sem lehet tökéletes.

Előzmény: kopasz szuzukis (153334)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!