Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.12.12 0 0 302
nem szoktam kulonosebben vizslatni az ujbudat, erdemi dolog nincs benne, altalaban megy szemetpapirnak zoldsegpucolashoz, szemetesvodorbe csonthoz, stb. 5-10% ha erdemi info van benne
Előzmény: alfredoo (301)
alfredoo Creative Commons License 2002.12.12 0 0 301
szakall

szerintem ertheto voltam.

az ujbudarol irtam. ahol katinkat minden szamban min 3x fenykeppel szerepelt. de volt hogy 5x.

a valasztasi csata idejen picit csokkent a fenykepaktivitas.

a valasztas utani elso vagy masodik ujbuda szamban molnar ur/elvtars 5x volt.

a mostaniban ma erkezett csak 1x. ez szukseges es elegseges. majd meglattyuk...

Előzmény: Törölt nick (297)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.12.12 0 0 300
Gehér úr, működik a mail címe?
Előzmény: Gehér József (298)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.12 0 0 299
mea culpa! látom. olvasom.

Nos: szvsz formailag adott választ, tartalmilag nem.

Előzmény: Gehér József (298)
Gehér József Creative Commons License 2002.12.12 0 0 298
Szakall,
Előbb olvass aztán írj!

Hárommal lejjebb ti. válaszolt.

Előzmény: Törölt nick (296)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.12 0 0 297
szevasz alfredoo, mint mar korabban monttam, igen pocsek vilag lenne az, ahol csupa egyforman gondolkodo ember szaladgalna. aszt hiszem, kimenekülnék belőle...

de plíz eszt most fordíccsad le nekem magyarra, mert bár megittam már 3 csésze kávét, de képtelen vagyok értelmezni mit is akarsz mondani.

Előzmény: alfredoo (294)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.12 0 0 296
Na láttyátok emberek, tuttam hogy nem válaszol. Ergo a közledéssel minden rendben. Csak aztán nehogy véletlenül fotodokumentáljam, mint demszkij főmaó et. az anomáliákat, oszt a következő választásokra csinállyak egy kis ficafotóanyagot a la web...
Görög András Creative Commons License 2002.12.11 0 0 295
"Kondorosi uszodával kapcsolatban is kíváncsi lennék - kérdés lejjebb. Kösz!

Ez ügyben szerettem volna konkrétumokat írni, azért nem válaszoltam eddig. (Bár írhattam volna azt, hogy az előző években nem MI emeltük az árakat :) ). Az uszodáról azt kell tudni, hogy részben önkormányzati támogatásból, (jó)részben saját bevételeiből tartja fenn magát. A most elkészült új tornacsarnok pl. kb. 51 miillióba került melyből 20 millió volt az önkori pénze a többit az uszoda állta. Az eddigi fejlesztések is kb. hasonló arányban történtek (jakuzzi, gyerekmedence, külső medenece, stb). Személyes véleményem szerint az uszoda Budapest de talán az ország egyik legszínvonalasabb ilyen jellegű intézménye.

Előzmény: vizsla24 (293)
alfredoo Creative Commons License 2002.12.11 0 0 294
szakall

tudod hogy keves dologban ertunk egyet. reszemrol... de

a keruleti ujsagban molnar 4x vagy 5x volt ott. a pofamban. a katinkat maximuma persze sajnos az atlaga is 4x volt.

tok jo.

Előzmény: Törölt nick (290)
vizsla24 Creative Commons License 2002.12.11 0 0 293
Vizsla24/Amorf (kerületi Fidelitas-tag) köszöni a választ. Komolyan!

Kondorosi uszodával kapcsolatban is kíváncsi lennék - kérdés lejjebb. Kösz!

Előzmény: Görög András (292)
Görög András Creative Commons License 2002.12.11 0 0 292
vizsla24 kérdezte:
"Mennyire kerületi hatáskör a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése, mennyi beleszólása, befolyása van ebben a kerületnek?
Lenne-e rá lehetőségünk, ha a főváros ezt mondjuk két éven belül nem kezdi meg?

A hulladékgyűjtés fővárosi hatáskör. 2003-ban a fővárosban kb. 100 szelektív hulladékgyűjtő szigetet létesítenek, melyből 5-6 a XI. kerületben lesz. 2006-ig a összesen kb. 500 gyűjtőhely fog létesülni a fővárosban. A kerületi helyszíneket természetesen az érintett kerületekkel történő egyeztetés után fogják kijelölni.

A 7A busz már régi probléma. A járat abból a szempontból is ritkaságszámba megy, hogy kevés az olyan viszonylat aminek egyik végén sincs forgalomirányító ráadásul a város legforgalmasabb útjain megy végig, így az esetleges járat torlódásokat, kimaradásokat viszonylag rugalmatlanul kezelik, a kiírt menetrend napközben nemigen tartható. A BKV-al többször felvettük a kapcsolatot, talán van a remény némi javulásra.

Görög András

Előzmény: vizsla24 (277)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.11 0 0 291
"De vajon ez nem azt jelenti, hogy a főváros eddig szivatta a jobbos kerületeket"

Áhh, ugyanmá! Tévecc, mindent mindenhol és mindenkit Orbán szivatott. És különben is, ORBÁNBÁNYÁK!!!

Előzmény: Koravén Karaván (289)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.11 0 0 290
"Akkor szembesültem vele, hogy a szakrendelőben ma is ugyanazok az ajtók vannak, amelyeket gyerekként én is rugdostam – mondta a polgármester,"

Bakker gyerekek, mekkora egy prosztó vadboci ez a Molnarescu... Khmm, hogy is mondjam ajrópéer PC módra? Gyulánk más intellektuális közegből érkezett! :O))

Előzmény: Koravén Karaván (289)
Koravén Karaván Creative Commons License 2002.12.11 0 0 289
A kerületé lesz a Fehérvári úti szakrendelő
NSZ • 2002. december 11. • Szerző: Köbli Anikó

Információink szerint jövőre rendeződik a XI. kerületi, Fehérvári úti szakrendelő sorsa: a régóta gazdátlan rendelőt a kerület működteti majd. A polgármesterváltás óta a korábbinál több figyelem jut az egészségügyben dolgozókra: a tervek szerint hozzájárulnak bérleti díjukhoz, ingyenes parkolást biztosítanak nekik, s nem kizárt, hogy a vállalkozó orvosok megkapják a még közalkalmazottként vásárolt eszközöket.

Jövőre a XI. kerület átveszi a Fehérvári úti szakrendelőt a fővárostól – mondta el munkatársunk érdeklődésére Molnár Gyula polgármester. Az intézményt a városrész kérésére már 1993-ban kiadta a főváros, ám az önkormányzati testület évek óta újra és újra elhalasztotta a valódi átvételt, így a szakrendelőre a főváros lényegében már nem, a kerület még nem költött.

– Nemrégiben meg kellett hosszabbítanunk 12 éves gyerekem sportorvosi igazolását. Akkor szembesültem vele, hogy a szakrendelőben ma is ugyanazok az ajtók vannak, amelyeket gyerekként én is rugdostam – mondta a polgármester, aki szerint a lakosság érdekeit kell szem előtt tartaniuk, s javítaniuk azon a helyzeten, hogy „ha reggel valaki félbetegen elmegy a szakrendelőbe, a sorban állás miatt estére biztosan megbetegszik...”

A politikai akarat megvan a rendelő átvételére – állítja a polgármester. Szerinte az előző vezetésnek vagy a felkészültsége, vagy a bátorsága hiányzott e lépés megtételéhez. Pedig a tapasztalatok szerint, ahol a kerület átvette a fővárostól a szakrendelő működtetését, hasonló forrással jobb minőségű ellátást biztosított. A XI. kerületben az átadás-átvételre a jövő évi költségvetésben 100 millió forintot terveznek, a Fehérvári úti rendelő fejlesztése és felújítása azonban nagyobb beruházást igényel majd.

Molnár Gyula szerint az egészségbiztosítótól a működtetésre kapott pénz elegendő lesz a jelenleginél emberközelibb működésre. A polgármester úgy tartja, dr. Perjés Gábor nem maradhat a szakrendelő igazgatója, ez a tisztség összeférhetetlen az önkormányzati képviselőséggel. A városrész új vezetője javítani szeretne a kerületben dolgozó háziorvosok munkafeltételein is. Mint mondta, megvizsgálják, hozzájárulhatnak-e bérleti díjukhoz. Lehetőség szerint ingyenes parkolást biztosítanak nekik, s nem kizárt, hogy a vállalkozó orvosok tulajdonba kapják majd azokat az eszközöket is, amelyeket még közalkalmazottként vásároltak rendelőjükbe.

De jó! Most minden olyan flottul megy. De vajon ez nem azt jelenti, hogy a főváros eddig szivatta a jobbos kerületeket?


Törölt nick Creative Commons License 2002.12.09 0 0 288
Ugyan, én sem gondoltam komolyan, nem is várok nem hogy tettet, még választ sem (A tett első, a szó második, mondta a fidesz. Most a tettek ideje jött el, mondták a bolsik. ugyankérem...). Ezek a #&Đ[đĐ[Đ@#@, most hogy bent ülnek a pihepuha helyükön s veszik fel a zsetont kilószámra, már magasról letojják a szavazókat, legyenek _bármely_ oldalon is. Na ezért nem fogok legközelebb szavazni menni, sőt az eu szavazásra is magasról teszek. Hazudik itt mind1ik!

Egy ideig még a BKV-nak is írogattam anno meg a demszkájnak, (volt hogy a katinkának), de reakció nyista. Hát akkor meg, van jobb hobbim is!

A kondorosiban megoldották már a zárak biztonságosabbra cserélését? Azért nem járok oda, mert volt hogy nyitva találtam a szekrényemet...

Előzmény: Amorf (287)
Amorf Creative Commons License 2002.12.09 0 0 287
Kíváncsi vagyok jön-e válasz a beírásodra, illetve az enyémre (vizsla24).

Most van egy új kérdésem:

Kondorosi úti uszoda (Nyéki Imre, ha így jobban tetszik) -

Az uszoda színvonalával és szolgáltatásaival abszolút meg vagyok elégedve, de az utóbbi években messze az infláción felüli jegyáremelés volt. Ezenkívül azt sem igazán értem, hogy a még diákigazolvánnyal rendelkezők, de már 18 éven túliaknak mi a fenéért kell felnőtt jegyet váltaniuk? Ezt nem lehetne megszüntetni?
Engem már nem érint, de baromira bosszantott a dolog mindig.

Előzmény: Törölt nick (282)
Koravén Karaván Creative Commons License 2002.12.09 0 0 286
Most látom, hogy új a cím. Alig találtam ide.
Ennyi... :)
Gedeon bá a nők bálványa Creative Commons License 2002.12.06 0 0 285
Fideszes. Tegnapig ő volt a Fidesz frakcióvezetője.
Előzmény: Amorf (284)
Amorf Creative Commons License 2002.12.06 0 0 284
Hutiray nem MDF-es?
Előzmény: Gedeon bá a nők bálványa (283)
Gedeon bá a nők bálványa Creative Commons License 2002.12.06 0 0 283
II. kerületben a Fideszes alpolgi volt jelen.
Előzmény: vizsla24 (277)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.05 0 0 282
Alpolgármester úr!

Ma reggel, ahogy néztem a Csorbainál, a kocsisor túllógott a Csurgói úton is. Az Etelenél is alig jutott át a busz /mellesleg egy fia 7/173-as busz nem volt a Bornemisszán, a 7A-t pedig a Csorbaitól megelőztem gyalog, akkora volt a dugó, noha a 7A akkor még csak a Csurgóinál állt/. Szóval alaposan oda kellene már Demskiescu tökeire lépni vmi jó kis szöges cipővel, amikor össze-vissza hazudozik 7-es busz ügyben. Ja, ugyan ez a helyzet lámpaügyileg a Kosztolányin is, befele a Körtéren, majd a Gellértig. A Körtértől a Gellértig lassabb lett a forgalom a sok hülye lámpa miatt, mint a felújítás "elkészülte" :O)) vagy akár a mekkezdése előtt volt. Este is lehetne valamit csinálni a 7-es busszal, baromira unalmas hogy a Szakasitstól gyalogolok le több megállót és rendre /az esetek 90-95 vagy több %-ban/ megelőzőm a 7-est, mire jön. Ez tavasszal/ősszel jó esti feszültséglevezető séta, de a nyári 50 fok árnyékban, meg a télben kezd bicskanyitogató lenni.

Szóval szvsz valami alaposan el van kufircolva a lámpáknál, mindenütt a Bartókot illetve a Tétényit keresztező forgalomnak van fórja. Lépjenek már valamit!

szakall,
pártokban csalódott állampógár, csürheügyi kartárs, feljelentőbiztos :O))

Előzmény: Görög András (279)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.05 0 0 281
"A honlappal az a legnagyobb baj hogy nem elég rendbetenni, hanem újat kell készíteni, amit már elkezdtünk. Ahhoz a portál mögött valós és hasznos információk legyenek még kell egy kis idő. Most folyik az információk gyűjtése, rendezése és a webes felület kialakítása. A honlapot nem dísznek szeretnénk használni, hanem az a tervünk, hogy ezen keresztül naprakész információkhoz juthassanak az érdeklődők."

Az nagyon jó lenne végre, mert én még egészen visszafogott voltam. Ha leírtam volna, mit mondott a kerületi honlapra vérkomcsi ismerősőm, örökre kizártak volna a polfórumról. Azért ha lehetne egy kérés: gondoljanak a készítők azokra a más intellektuális és anyagi közegből érkezőkre /húúú, de píszí voltam:O))/, akiknek csak 800x600-as felbontás adatik meg, valamint max egy 56-os modem.

Előzmény: Görög András (279)
Koravén Karaván Creative Commons License 2002.12.05 0 0 280
Bocsesz, tényleg én voltam pongyola: nem megújult, hanem frissült.
Görög András Creative Commons License 2002.12.04 0 0 279
Üdv Mindenkinek!

Akkor Molnariescuék egy nyamvad honlapot nem tudnak rendbetenni?

A honlappal az a legnagyobb baj hogy nem elég rendbetenni, hanem újat kell készíteni, amit már elkezdtünk. Ahhoz a portál mögött valós és hasznos információk legyenek még kell egy kis idő. Most folyik az információk gyűjtése, rendezése és a webes felület kialakítása. A honlapot nem dísznek szeretnénk használni, hanem az a tervünk, hogy ezen keresztül naprakész információkhoz juthassanak az érdeklődők.

viszla24 írta
Jó lenne, ha a mi kerületünkben is vennék a fáradtságot a hivatalt betöltők, hogy néha írogassanak, benézzenek ide.

Olvasóként már jó ideje követem a fórum(ok) alakulását, volt olyan probléma amiről én is itt szereztem tudomást és ezek közül már olyanok is akadtak amiket sikerült megoldanunk.

Görög András, alpolgármester

Előzmény: Törölt nick (275)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.04 0 0 278
Mit vegyek komolyan a magyarul csak gügyögő MeD-209esiescun? Mit vegyek komolyan a kerületi tanácselnök elvtárson? Talán elhatárolódott már MeD-209esiescutól? Mert az a minimum lenne!

De nem kergetek illúziókat, kutyából nem lesz szalonna. :O((

Előzmény: ufonauta2 (276)
vizsla24 Creative Commons License 2002.12.04 0 0 277
Az utóbbi időben szokásommá vált, hogy más, helyi témákat olvasgassak. A II. kerületi pl. különösen érdekes, régebben - még az önkormányzati választások előtt - soxor beírogatott oda az MDF-es alpolgármester. Az egész élő volt, valós problémákra valós válaszok születtek.
Jó lenne, ha a mi kerületünkben is vennék a fáradtságot a hivatalt betöltők, hogy néha írogassanak, benézzenek ide. Elvégre MGY - ha jól tudom - informatikai bizottsági elnök (vagy csak volt?).

Bár nem rá szavaztam, és meggyőződéses antiszoci vagyok, azért szimpatikusabb lenne, ha élne a lehetőséggel.

Rögtön egy kérdés, ami foglalkoztat:

Mennyire kerületi hatáskör a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése, mennyi beleszólása, befolyása van ebben a kerületnek?
Lenne-e rá lehetőségünk, ha a főváros ezt mondjuk két éven belül nem kezdi meg?

ufonauta2 Creative Commons License 2002.12.04 0 0 276
Hali

Látom te nem komolyodsz. :(

Nos továbbra is olvasgatom a topicot,de a honlapról már leírtam,amit tudtam.Úgyhogy búcsúzom... :)

------------
Hali UFO
Kelenföldi webportálka

Törölt nick Creative Commons License 2002.12.04 0 0 275
Na de ezek cucilisták! Szuperlények! Még a KGB-t is kétvállra fektette a nagy MeD-209esiescu! Akkor Molnariescuék egy nyamvad honlapot nem tudnak rendbetenni?

"Ahogy megígértük!" :DDDDDDDDDDDDDDdd

Előzmény: ufonauta2 (274)
ufonauta2 Creative Commons License 2002.12.04 0 0 274
Hali

"...Mit vártál a cuciktól?...

Azt hiszem félreértettél.Én csak közöltem egy tényt miszerint az oldal még nem lett felújítva,de valószínűleg az is meg fog történni.
És mint írtam,ide nem szivesen írok,mivel öreg motoros lévén tudom,hogy a politikai topikok sosem szülnek jó vért.
Azért leírnám,hogy ez a hónapok óta nem változott oldal még az előző vezetés keze munkáját dícséri.

Egyébként pont ezt vártam tőlük a honlappal kapcsolatban.Mármint,hogy megújítják és interaktívvá teszik.Viszont,amit nem is vártam,az az,hogy mindezt egy hónap alatt,az esetleg égető más problémák hanyagolásával.
Türelem! Biztos meg lesz csinálva az a honlap.Isten sem egy nap alatt teremtette a világot. :)

------------
Hali UFO
Kelenföldi webportálka

Előzmény: Törölt nick (273)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.04 0 0 273
Mit vártál a cuciktól?
Előzmény: ufonauta2 (271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!