Keresés

Részletes keresés

Efreet Creative Commons License 2001.04.23 0 0 379
Na igen... dramaturgiai hibák ezerrel. De egy valamire jó. Nagy hírverést kap, és többen elolvassák a könyveket. :)

A liganavigátorra és a ligásokra visszatérve az eddigi nekem legjobban tetsző megvalósítást hozták össze... Az 'indián sámán' kinézetről meg az jutott eszembe, hogy mostmár megvan honnan veszik az új 'akció-kalandjáték' ruháit és környezetét...
Néztem a végén a további rész bemutatóját... nagy szabadtéri gyűlés a fremenek közt, hatalmas 'Mahdi' szobor a falba faragva... brrr....

Előzmény: Abulafia (378)
Abulafia Creative Commons License 2001.04.23 0 0 378
Deckard! A szívemből szóltál!
Azt észrevettétek, hogy amikor Jessica kinéz az arrakeeni palota ablakán lobog a haja a szélben. NYITOTT ABLAK A DŰNÉN!
Hova jutottunk!
Persze uez a "múzeumi fremenekre" is igaz.
Amikor pedig Irulan megjelent sírnom kellett pedig már épp meg akartam dícsérni a forgatókönyvírót a sztorihűségért.
Ja, és mit szóltok a Hanghoz? Hát én nem így képzeltem el a könyv alapján. Persze már az eredeti filmen is ugyanígy elszúrták (ahogy én emléxem).
A férgeket meg mintha a Xenából koppintották volna.
Azzal együtt nem rossz csak ne olvastam volna a könyvet!

A.

Előzmény: DECKARD (375)
sashimi Creative Commons License 2001.04.23 0 0 377
Weyland-Yutani-
OFF
a FONT parancsod miatt nagyon nehez elolvasnom hozzaszolasaid Netscape alatt.
ON

sashimi

Előzmény: -Weyland-Yutani- (371)
Efreet Creative Commons License 2001.04.23 0 0 376
Na tegnap nem volt időm megnézni, jól felvettem és délelőtt megnéztem jól. Nekem valahogy ugyanaz az érzésem, mint a Dune2-Dune2000 remake-nél... sok szempontból jobb, persze technikailag nagyon fel van pörgetve, sokkal részletesebb mint a másik, de... és itt van az a de. Szegény Stilgar egy kövér pasi... annyi víz van benne, amennyiből egy egész sziecs elélne :) A szemek meg... csak akkor kékek, amikor szembefordulnak a kamera mellett elhelyezett UV lámpával... de legalább nincsenek néha a homlokokra festve... a ruhák... főleg a cirkoruhák.. hát nemtudom. A díszletek meg valahogy túl.. levegősek. Yueh, Gurney, Thufir meg a többiek... egyszerűen nem illenek ide. Paul srác viszont tetszik. Jó arcot találtak. Mindenesetre jobb, mint a TwinPeakses nyomozósrác volt. :))
Na maeste folytatom... :)))
DECKARD Creative Commons License 2001.04.23 0 0 375
Az első benyomások...
Nem bírtam végignézni, mert sznte kívülről ismerem a könyvet és a saját elképzeléseimmel a film több erőteljesen ütközött (nem beszélve arról, hogy pl. nem értem mit keresett Irulan az Arrakison és mi ez a kis "szerelmi" szálacska Paullal). Problémáim: 1. "színészek" - ez a legsúlyosabb hiányosság, mivel a Dűne nem a technikai háttértől zseniális, hanem a logikusan felépített jellemektől, a cselekményvezetés belső logikájától. A sorozat jellemábrázolása tragikus, a szinészek egyszerűen nem alkalmasak a feladatra, a könyv jellemei többnyire markáns, különleges egyéniségek, ezeket a sorozat tucatszereplői egyszerűen képtelenek megformálni. Talán a Leto-t játszó színész az egyedüli kivétel. Amit pl. Piter de Vries-ből csináltak...
Mellesleg a vízszegény környezetben élő Stilgar arca majd kicsattan. Thufir Hawat egy jellegtelen tucatarc (ami nem lenne baj, ha a színész erőteljes személyiséget meg tudna jeleníteni-de nem tud), Gurney Halleck (a könyv szerint a kor egyik kiemelkedő harcosa) egy pocakos, középkorú üzletember, Lady Jessica pedig egy jó karban lévő 40-es üzletasszony. Kynes nem olyan vészes. Se Feyd, se az öreg báró nem nagy durranás.
2. design - ezzel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak, bizonyos dolgok egész jók (ligahajó, részben a járművek designja is rendben van, a pajzsharc kis odafigyeléssel és több komputerel sokkal jobb is lehetne), vannak kifejezetten jól sikerült ötletek (a navigátor) és van ami tragikus (a jelmezek jórésze, különös tekintettel a Bene Gesserit öltözékre, a sardaukarokra, a liga tagokra és még sorolhatnám - mellesleg ezek többnyire a könyvben olvasottakkal is szöges elentétben vannak, egy ilyen mű esetén a jelmeztervező ne akarjon művészkedni, ha nem éri fel ésszel a könyvet). Természetesen a díszletek ekkora költségvetés mellett aligha tudják túllépni a kissé mesterségesnek ható renderelt háttereket, de sokkal több pénzért is lehet szart csinálni (ld. Waterworld).
Meg kell azonban hagyni, hogy az egyik legnehezebben megfilmesíthető sci-firől van szó, hiszen a hiteles design mellett (Episode I) a korrekt jellemábrázolás rendkívül magas szintű színészi teljesítményt követel meg, még a mellékszereplők szintjén is (megkockáztatnám, hogy a mai Hollywoodi "szupersztár" gárdából nem feltétlenül lehetne megoldani. TV sorozathoz képes viszont eddig nem rossz.

deckard

_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.23 0 0 374
reméljük a többi rész jobb lesz....
Gai-luron Creative Commons License 2001.04.23 0 0 373
Én nem kedvelem a régi filmet, de eddig minden szempontból jobb volt mint ez. Egy tucat tv sci-fit láttunk, Babylon 5 dizájnal.
_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.23 0 0 372
a pajzs tényleg jobb (de tudod ezt nem tudták elbaszni, csak azért jo)
Előzmény: -Weyland-Yutani- (371)
-Weyland-Yutani- Creative Commons License 2001.04.23 0 0 371
Ha azt vesszük a film elsõ 1/3 része se volt túl eseménydús habár a PAJZSHARC 100 X jobb volt a filmben anno 198X-es technologiával :((
Előzmény: _ Liar _ (370)
_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.23 0 0 370
a sok reklám ébren tart
Előzmény: Gai-luron (369)
Gai-luron Creative Commons License 2001.04.23 0 0 369
Dramaturgiailag is egy nulla volt, uncsi.
_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.23 0 0 368
jo ez itt...
Előzmény: -Weyland-Yutani- (367)
-Weyland-Yutani- Creative Commons License 2001.04.23 0 0 367

/Offtopic

Kéne szólni hogy a topicot tegyék át a kultúrához nem ?

/Ontopic

Előzmény: _ Liar _ (366)
_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.23 0 0 366
ja a filmben legalább Vladimir Harkonnen báró játszott...

csata : KOTTA

Előzmény: -Weyland-Yutani- (365)
-Weyland-Yutani- Creative Commons License 2001.04.23 0 0 365
Nem tom nekem a mostani jelmezek szimpatikusabbak , ami nagyon zavar hogy kb. 2 perc volt a Harkonnen invázió .... Ezt iszonyú nagy hiba volt ilyen rövidre vágni :((( Jah másik hogy a Harkonnenek kifejezetten szimpatikussak nem ? Valahogy itt is elszúrtak valamit de kegyetlenül :D
Előzmény: _ Liar _ (363)
-Weyland-Yutani- Creative Commons License 2001.04.23 0 0 364
Ez a mostani szerintem sokkal jobb mint az a csapkodószárnyú a fizika és az aerodinamika minden szabályával ellentétes felépítésû valami :) Jah régi filmben a Bene Gesseritek is jobbak voltak ez a mostani indián sámánnõ borzalom :D
Előzmény: _ Liar _ (361)
_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.23 0 0 363
"jelmezek szerintem sokkal rosszabak "

hogy mondhatsz ilyet.... a mostani jelmez sehol sincs a multkorihoz képest...

(kapott is egy Oscart)

Előzmény: -Weyland-Yutani- (362)
-Weyland-Yutani- Creative Commons License 2001.04.23 0 0 362

Színészgárda jobb volt , jelmezek szerintem sokkal rosszabak és a díszletek is sokkal jobbak a mostaniban de hiányzik valahogy az a kohéziós erõ ami a régi filmet összefogta nem ?

Előzmény: _ Liar _ (359)
_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.23 0 0 361
ha játszottál a Dune 1-el tudod milyen az Orni, hát itt ilyet nem láttam.....

de azért nem volt rossz.
a Sandworm .... kap egy négyest.... (csunya a szája)

Előzmény: -Weyland-Yutani- (360)
-Weyland-Yutani- Creative Commons License 2001.04.23 0 0 360
Hmmm ... Hát a bemutatók alapján én is többre számítottam , viszont ez mégcsak az elsõ rész volt / de hogy a csatajelenet milyen rövid volt az valami iszonyat :) / és pl. a díszletek szerintem nagyon ott vannak a toppon külsõ / ray tracing / jelenetek is ... Homokféreg és Liga hajó + Navigátor meg messze jobb mint eddig bárhol :D Színészek hát ...... :( Zene hát .... :( Harkonnenek hát ..... :( Na meglátjuk hátha a folytatásra feljavulnak a dolgok :) Jah Ornithopterek is nagyon nagyon jók szvsz :D
Előzmény: _ Liar _ (358)
_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.23 0 0 359
a filmben király volt a szinészgárda...
- jo volt a jelmez
- az egész jobbvolt
_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.23 0 0 358
gyerekek, gyerekek a film legalább egyedi volt..

(eddig 100* jobb)

ruhák : gyalázatosak.
szinészek : KOTTA
Baron Harkonnen : istenem miért, ő olyan "szép" volt a filmbe, mért tették ezt vele????

egy pozítivum (eddig) : a liga navigátor jol nézett ki. (valami hasonlo volt a könyvbeni leiráshoz..)

David Fincher : DUNE ----- Rulez

Aarpi Creative Commons License 2001.04.22 0 0 357
na ja
sehr schwach
a Harkonnenek egyszeruen nevetsegesek
Előzmény: Gai-luron (356)
Gai-luron Creative Commons License 2001.04.22 0 0 356
Hát elég gyér.
Előzmény: -Weyland-Yutani- (355)
-Weyland-Yutani- Creative Commons License 2001.04.22 0 0 355
Már csak 1 óra és kezdõdik a film :) Jah holnap 2. holnapután 3. rész :D
Előzmény: Efreet (354)
Efreet Creative Commons License 2001.04.22 0 0 354
Király... magyonbuli. szegény cicák... :)))
MA ESTE IZÉ VAN...
Előzmény: Aarpi (352)
_ Liar _ Creative Commons License 2001.04.21 0 0 353
szééép
Előzmény: Aarpi (352)
Aarpi Creative Commons License 2001.04.21 0 0 352
na megegyszer...

:-)))

Aarpi Creative Commons License 2001.04.21 0 0 351
img src="http://www.scifi.com/dune/images/gallery/dd2.jpg" align="middle">
:-)))

(hol volt a forgatás?)

Aarpi Creative Commons License 2001.04.21 0 0 350
csak a megvilagitas teszi :-)
Előzmény: Weyland_Yutani (349)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!