Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2008.06.05 0 0 272

Ja, és az ebp-k privatizációjánál biztos lehetsz benne, hogy ott sorakoztak volna, ha a szadi eredeti koncepciója valósul meg, és nem igazán nyomasztotta volna őket a mai egészségbiztosítás határeset-deficites volta. Majd utána kitalálták volna, hogy hogyan tegyék nyereségessé a portfólió átalakításával...

 

ÜdV

Előzmény: Kettes számú törzsvendég (270)
Antisystem Creative Commons License 2008.06.05 0 0 271

Na és mi lesz, ha nem lesz se pótbefizetés, se portfólió-átadás? Hát az egyesület szépen megszűnik, te meg mehetsz egy Rt-hez önszántadból.

 

Pontosan, és ha jól megnézed, ez a szóbajövő szar lehetőségek közül nyilvánvalóan a legjobb, mert így legalább magad választhatod ki, hogy melyikkel próbálkozol, és nem adnak-vesznek, nem állítanak kényszerhelyzetbe, marad némi döntési szabadságod. 

ÜdV

Előzmény: Kettes számú törzsvendég (270)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2008.06.05 0 0 270
Egen, úgy sorakoznak, mint az ebp-k privatizációjánál. :))

Van itt valami, amit talán nem tanítottak meg az imperializmusról azokon a régi-régi töriórákon. A MÁV portfóliója annyit ér, amennyi a cash flow-ja jelenértéke. Ha ez egy negatív szám, akkor a "vevő" még pénzt fog kérni azért, hogy elvigye. De vajon kitől? Hát nem lesz kitől. Elvileg a tulajdonosoktól kéne - tőled - de az felejtős.

Nem tudom, hogy ez így van-e. Szerintem ma senki nincs Magyarországon, aki ezt meg tudná mondani, mert az egyesület menedzsmentje eltitkolta a valós tartalékszükségletet - ezen tört ki a balhé.

Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy holnap nem lesz megszavazva pótbefizetés. De ha meg is szavaznak mondjuk tízezret és befizeti be a tagok negyede (kb. ez a realitás), azzal kint van a vízből? Ha előrelátóan magasabb pótbefizetést kérnek, még kevesebben fognak fizetni.

Nem lehet ilyen módon összeszedni 2 milliárd forintot. Ez a tőkebevonási nagyságrend egyszerűen nincs benne az egyesületi formában.

Na és mi lesz, ha nem lesz se pótbefizetés, se portfólió-átadás? Hát az egyesület szépen megszűnik, te meg mehetsz egy Rt-hez önszántadból.

Előzmény: Antisystem (268)
hangazoo Creative Commons License 2008.06.05 0 0 269
Ha már Máv biztosító, nem támogatja a MÁV egy 100%-os jegyárkedvezménnyel a Tatára utazást?:)LOL (tudom, hogy a kettőnek nincs köze egymáshoz)

Alpári nagy szemétség, és mindez a PSZÁF szakmai irányításával.
Mocskos egy országban élünk, a vezér meg röhög a markába.
Ha esetleg leüli a neki kirótt pár évet utána sem lesz rossz dolga, biztos okosan csinálta. A cirkusszal számolt.
Ha holnap győz a pótbefizetés agyon fogom keresni a neten az infókat és nagyon remélem belefutok egy pertársaságba.
Antisystem Creative Commons License 2008.06.05 0 0 268

A jelek szerint sajnálatos módon nem te vagy az, aki a multinaci biztosítási RT-knél ebben döntesz, mert minden hír arról szól kb, hogy ott sorakozik az összes hiéna és sakál, és lesik a pillanatot. (én spec boldog lennék, ha a próféta szólna a billentyűzetedből)

 

Tudod, van nekem egy ADSL-előfizetésem, amin itten irogatok néha. Anno kiválasztottam a Freestart nevű céget (nem ők voltak e legolcsóbbak, de kicsi, hazai, ismertem az ingyenes betárcsázós szolgáltatásukat, és úgy gondoltam, illenek a trehány alaptermészetemhez, nem hisztiznek, ha 3 havonta jut eszembe feladni a 3 csekket - nekem ezek a döntő szempontok). Ezekután megértem, amint az ADSL szolgáltatásukat átvette az Elender, majd az Elendert ezzel együtt az Euroweb, majd legutóbb az Eurowebet az Invitel, és állandó szivások (klf rendszer-átállások) után vagyok egy szolgáltatónál, akit nem választottam soha, olyan dolgoknak kell megfelelnem, amit nem vállaltam soha, miközben eltűrhettem, hogy tárgyként adtak-vettek. Most persze megtehetném, hogy én szerződést bontok, én keresek egy másik céget, én szerződést kötök, tehát fektethetek bele jelentős energiát, hogy azután ujra végigélvezhessem az egész folyamatot, a szívást. Pedig köszönöm, általános és középiskolás töriórákon elég alaposan megtanították, hogy hogy alakul ki és müxik a mocskos rohadt imperializmus, valahogy nem vágyom rá, hogy időről időre, újra és újra a saját bőrömön is megtapasztaljam, hol internet-szolgáltatón, hol gépjármű-biztosítón, hol telefontársaságon, hol akármin. (ha nem lett volna idejében közbelépve, még a TB-n is ez menne)

 

Tudod, az ilyen kis hétköznapi történetek millióin kellene elgondolkodni, és nem a fene nagy elveken, amikor azon megy a lamentálás, hogy valyon a lakosság egy jó része miért tartja ma élhetőbbnek a 20 évvel ezelőtti berendekedést. Igen vazze, visszasírom, amikor benne volt a benya árában a kötelező, és nem kellett ezzel is szarakodni, nem kapott az ember heveny dührohamokat ettől is, nem szembesitették még egy ilyen egyszerű dologban is a politikai-gazdasági rendszer összes szennyével, vagy legalább berendezkedhetett tűréskre és kibekkelésre is.

 

ÜdV

Előzmény: Kettes számú törzsvendég (267)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2008.06.05 0 0 267
De van. Összedobtok 2 milliárd forint pótdíjat és olyan menedzsmentet választotok, amelyik össze tud rakni egy működőképes üzleti tervet. Ha ez megvigasztal, szerintem nem lesz vevő a MÁV portfóliójára. Ne vedd személyeskedésnek, de az egy szar portfólió. :)
Előzmény: Antisystem (266)
Antisystem Creative Commons License 2008.06.05 0 0 266

Sajnálatos módon nagy esély van rá, hogy igaza van, és a felügyeleti biztosok erre játszanak. És igazándiból nem lehet látni azt a kombinációt, ami lehetővé teszi a tagok általi feltőkésítést, ugyanakkor kizárja az ügyfélkör eladását.

 

ÜdV

Előzmény: méregkeverő (264)
Antisystem Creative Commons License 2008.06.05 0 0 265

Nyilván.

 

ÜdV

Előzmény: Kettes számú törzsvendég (263)
méregkeverő Creative Commons License 2008.06.05 0 0 264
Ta már X értékét is tudod?
Előzmény: Contempt (261)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2008.06.05 0 0 263
Értelmes cél, naná. Egy egyesületi formában működő biztosítónál gyakorlatilag lehetetlen friss tőkét bevonni, ezért szükségképpen meg kell rekednie egy kicsi, kezelhető méretben. Tényleg nonszensz, hogy egy kétszázezer fős tömeg az egyesület legfőbb döntéshozó szerve - így a menedzsment egyszerre kontrollálatlan és béna. De a te kollektivista lelkednek nyilván pont ez tetszik benne.
Előzmény: Antisystem (262)
Antisystem Creative Commons License 2008.06.05 0 0 262

Ez eldőlt dolog.

Így vagy úgy, de megszüntetik a MÁV biztosítót és általában az egyesületit is.

Na látod, ezt a szándékot - ha van ilyen - meghiusítani, az értelmes cél, jó mulatság, férfimunka...

 

ÜdV

Előzmény: Contempt (261)
Contempt Creative Commons License 2008.06.05 0 0 261

"De én attól tartok, hogy pont azért szélhámoskodnak a felügyeleti biztosok, hogy pár hónap múlva mág mindenféle szabad választás nélkül az X Rt-nél csücsüljünk."

 

Ez eldőlt dolog.

Így vagy úgy, de megszüntetik a MÁV biztosítót és általában az egyesületit is.

Előzmény: Antisystem (259)
Contempt Creative Commons License 2008.06.05 0 0 260

"elég ha egyetlen tag jelenik meg a zújra összehívott közgyűlésen, onnantól határozatképes..."

 

Természetesen csak úgy lehet, ha elegendő tag odamegy és nemmel szavaz.

 

(Mellesleg ez a mindenfelé igen elterjedt  fél órával későbbi megismételt közgyűlés ritka szemét visszaélés a joggal, nem is tudom, hogy miért nem tiltják meg kifejezetten)

Előzmény: Indián (258)
Antisystem Creative Commons License 2008.06.05 0 0 259

Ebben igazságod vagyon. De én attól tartok, hogy pont azért szélhámoskodnak a felügyeleti biztosok, hogy pár hónap múlva mág mindenféle szabad választás nélkül az X Rt-nél csücsüljünk.

 

ÜdV

Előzmény: Contempt (257)
Indián Creative Commons License 2008.06.05 0 0 258
Lyó... eredménytelenné... elég ha egyetlen tag jelenik meg a zújra összehívott közgyűlésen, onnantól határozatképes...
Előzmény: Contempt (256)
Contempt Creative Commons License 2008.06.05 0 0 257

"És akkor szerinted hogy lehet megmenteni az egyesületet"

 

Világos tájékoztatással és nem ilyen "tatai közgyűléses" szélhámoskodással.

 

Előzmény: Antisystem (255)
Contempt Creative Commons License 2008.06.05 0 0 256
"Eredménytelenné"
Előzmény: Indián (254)
Antisystem Creative Commons License 2008.06.05 0 0 255

Jó. És akkor szerinted hogy lehet megmenteni az egyesületet, és megakadályozni, hogy az ember az Rt-k kezébe kerüljön, ha tetszik neki, ha nem. Mert szerintem az igazi szemétkedés nem a +10 kHUF, hanem az ügyfelek egy másik társasághoz kényszerítése "tetszik-nem tetszik, ez van" alapon.

 

ÜdV

Előzmény: Contempt (253)
Indián Creative Commons License 2008.06.05 0 0 254
Elvileg sem lehet érvénytelenné tenni...

Engem inkább az izgat, hogy miért csak saját jogon élhetnek a zegyesület tagjai a szavazati jogukkal. Az alapszabályban sehol nem találom a meghatalmazás, a képviselet tiltását...

A felügyeleti biztos mér' korlátozza ezeket a jogokat?
Előzmény: Contempt (253)
Contempt Creative Commons License 2008.06.05 0 0 253
Ezt a közgyűlést mindenképpen eredménytelenné kell tenni, hogy elmenjen a kedvük az ilyen "tatai közgyűlés" szemétkedésektől.
Előzmény: Antisystem (251)
Contempt Creative Commons License 2008.06.05 0 0 252

Na erre a közgyűlésre kéne egy flashmobot szervezni MÁV biztosítós tagokból.

 

Szándékos szemétség, hogy oda hirdették a közgyűlést, azt remélve, hogy akkor össze tudnak szedni annyi támogatót, amivel átviszik a javaslataikat.

 

Már csak ezért a szemétségért is megérdemelnék a leckéztetést.

 

A részvételhez nem kell más, csak személyi igazolvány és a 2008-as befizetéseket igazoló csekkszelvények.

 

"Tájékoztatjuk a tisztelt résztvevőket, hogy az Egyesület tagjai csak saját jogon élhetnek a szavazati joggal.

A tagsági jogviszony igazolása - személyazonosító igazolvány mellett - a 2008. évi tagdíj befizetését igazoló, illetve bármely biztosítás díjának egész évre vagy 2008. II. negyedévére történt befizetését igazoló dokumentummal történhet.

A MÁV ÁBE INTÉZŐ BIZOTTSÁG JOGKÖRÉBEN ELJÁRÓ FELÜGYELETI BIZTOS"

Előzmény: gyulahut (238)
Antisystem Creative Commons License 2008.06.05 0 0 251

Én spec IGEN-nel szavaznék, ha el tudnánk menni. (pontosabban párom a tag)

Pont azért, hogy maradjon egyesületi formában működő biztosító is, ne csak a globális tőkét lehessen hízlalni kötelező, törvényileg garantált módon. Meg egyébként is azt gondolom, hogy ha van egy rosszul működő egyesület, de a cél, amiért életre hívták, az létező, akkor nem szétqrni kell az egyesületet, hanem csinálni belőle egy jól működő, tisztességeset.

 

ÜdV

 

ps: viszont ép gondolatnak tűnik utána pertársaságot alapítani, és perelni a pótbefizetett lóvét a korrupt vezetőkön, meg az ellenőrzésre hivatott állami szerveken.

Előzmény: Törölt nick (201)
Tamás Creative Commons License 2008.06.05 0 0 250
Igen... És?
Előzmény: John Zero (248)
Mblazius Creative Commons License 2008.06.05 0 0 249
Egyszer látnám csak, hogy az államot megqrják a szar jogszabályai miatt.

Ha valakinek rosszat akarsz, kivanhatod neki, hogy addig alljon fel labon, amig az fent emlitett csoda bekovetkezik :-)))
Előzmény: Tamás (243)
John Zero Creative Commons License 2008.06.05 0 0 248
1989. II:

"A társadalmi szervezet felügyelete

14. § (1) A párt kivételével a társadalmi szervezet működése felett az ügyészség a reá irányadó szabályok szerint törvényességi felügyeletet gyakorol. Ha a működés törvényessége másképpen nem biztosítható, az ügyész a bírósághoz fordulhat."
John Zero Creative Commons License 2008.06.05 0 0 247
"8. Az Egyesület felügyelete
8.1. Az Egyesület szakmai felügyeletét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete látja el.
8.2. Az Egyesület törvényességi felügyeletére, valamint a Közgyűlés határozataival kapcsolatos jogorvoslatra az egyesülési jogról szóló 1989. II. törvény rendelkezései alkalmazandók."
Előzmény: Tamás (246)
Tamás Creative Commons License 2008.06.05 0 0 246

Egyesületnél nem éppen a tagoknak kéne ellenőrizni a vezetést, hogy ne legyen pénztalicskázás?

 

"Kéne"? Mihez képest? És ezzel egyébként mire akarsz kilyukadni?

Előzmény: hejesirasbalynok (233)
Tamás Creative Commons License 2008.06.05 0 0 245

Sssimán. Think big. :-DDDDD

Előzmény: Indián (244)
Indián Creative Commons License 2008.06.05 0 0 244
Képzejj el egy 100 ezer fős pertársaságot... :-)
Előzmény: Tamás (241)
Tamás Creative Commons License 2008.06.05 0 0 243

Egyszer látnám csak, hogy az államot megqrják a szar jogszabályai miatt. Finoman fogalmazva, ez nem jellemző. :-DDDD

 

Különösen nem akkor, amikor a kár nem elsősorban a szar szabályok, hanem egyértelmű bűncselekmény miatt áll be... Akkor azért ne az állambácsi legyen már az elsődleges felelős.

Előzmény: kalóczy (211)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!