Keresés

Részletes keresés

freex Creative Commons License 2009.06.19 0 0 1675
Szia!

Állítólag Sarti fenn a 3 félsziget valamelyikén egy nyugis, békés hely, régi halászfaluból lett városka. Esetleg nézd meg, hátha látsz benne fantáziát.

Üdv.
Előzmény: meliszili (1674)
meliszili Creative Commons License 2009.06.19 0 0 1674

Mi is eltöltöttünk egy napot Paralián, de nem jött be. Túl nagy a nyüzsgés, nem igazán pihenésre, inkább bulizni jó szerintem. Kor függvénye valóban, nem mintha "öreg" lennék ,de gyerekekkel kicsit nyugisabb hely kell.

Előzmény: freex (1673)
freex Creative Commons License 2009.06.18 0 0 1673
Mi is Paralián voltunk, hát anélkül, hogy tudnám milyen a többi hely, Paraliára bármikor visszamennék. Sőt tervezzük is a családdal, hogy elmegyünk még a nyáron kocsival, csak a szállás ára (utazási irodákon keresztül) elég brutális főszezonban. Tud valaki esetleg olyan szálláslehetőséget Paralián, ami egyszerű, 2 felnőttnek és 2 gyereknek jó és főleg olcsó? Sokan mondják, hogy simán elmennek előzetes foglalás nélkül és mindig találnak. Én kicsit tartok az ilyentől, főleg 2 gyerekkel nem szeretnék kocsiban éjszakázni.
Előzmény: flili85 (1672)
flili85 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 1672
Egyértelműen Paralia! neo Pori inkább csendesebb, idősebbeknek való! Én voltam mindkét helyen, sőt még más részeken is. de Paralia a leges legjobb. Oda visszamennék bármikor. :)
Előzmény: R+T (1670)
meliszili Creative Commons License 2009.06.06 0 0 1671

Mi Nei Poriba megyünk az idén, Pécsről. Van kedve valakinek "csatlakozni"?

06-29-én éjjel mennénk. Az utat már ismerem.

Előzmény: R+T (1670)
R+T Creative Commons License 2009.05.26 0 0 1670
Paralia vagy Nei Pori a jobb?
janika2008 Creative Commons License 2009.03.01 0 0 1669
Sziasztok!Nemrég indítottam egy paraliával kapcsolatos honlapot,még elég kezdetleges de folyamatosan bővítem.Beneveztem egy versenyre ha van fél percetek légyszi szavazzatok rá.Az oldal címe:iloveparalia.sokoldal.hu a felső csíkban van egy szavazógomb csak arra kell rányomni (egy gépről csak egyszer szabad szavazni!)Ha tetszik az oldal és segítenél bővíteni szivesen fogadok bárminemű észrevételt és bármit ami Paraliával kapcsolatos.email:iloveparalia@gmail.com Előre is köszönöm a figyelmet és segítséget.Üdv:Jani
82PAJA Creative Commons License 2009.02.17 0 0 1668
Sziasztok!

A világért sem szeretnék "nagyon,, Off-olni!
Remélem tartozik ide annyira a dolog,hogy senkit nem fogok mérgesíteni!
Ha valaki szeretne idén Thassosra, Lefkadára, vagy Paraliára 2fős 10napos nyaralást nyerni(és horgászni is szeret!!) részletes információhoz juthat a lefkadainfo.paja@freemail.hu címen.

Bocsánat,akit nem érdekelt a téma!!!!

Paja
Erus21 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 1667
Sziasztok!
Tud valaki valami jó szálláshelyet ajánlani Paralián, ahol nem kell előre foglalni? Nekem csak egy-két napra kellene olyan, ami nem drága, de azért normális kinézetű. A Grand Tours-al utazok májusban busszal, de nem maradok Paralián, hanem két hétig lennék Lamíában egy barátnál. Nekem csak a visszaindulás előtti egy-két napra kellene szállás Paralián, ahová csak úgy besétálva is lehet rögtön szobát foglalni. Légyszi aki tud valami tippet adni segítsen.Köszi
Jacques de Molay Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1666
Én kb 7x voltam autóval, és 4x repülővel, és már nagyon unom az autózást. Ráadásul autóval olyan 12-14 óra alatt abszolválható az út Thessalonikiig, de mi Krétára járunk már jóideje, és oda tavaly repülővel és helyi autóbérléssel két hétre olcsóbb volt, mint autóval (3000 km + kompozás)!!!

Viszont autóval én nem tanácsolom a topikcímben szereplő helyet, ott van helyette pl. Thassos.
Előzmény: freex (1661)
Noah012 Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1665
Tényleg az őrségváltásra mentek.De azt mondták hogy tőlük is kb 3-4 ember volt olyan bátor hogy elment.Kocsival már nem is olyan húzós.Az azért kibírható.
Előzmény: Motun (1664)
Motun Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1664
A gond az h vasárnap van Athénben a zenés őrségváltás, és a pénteki indulók szombatra érnek le Görögországba és ez bizony szívatás.
Ha lehet akkor hét elejére kell időzíteni az indulást és akkor van pár nap pihenni.
Keddi és pénteki indulás van, tehát a keddi az ideális. Ők szerdán indulnak haza, így van idő rápihenni a hazaútra.
Előzmény: freex (1663)
freex Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1663
Ez így van, mi is épp megérkeztünk a szállásra, még le sem szálltunk, egy csaj máris feljött a buszra és mondta, hogy aki Athénba akar menni, az hamar jelezze, mert még aznap éjfélkor indul a busz. Talán 1-2 ember volt a 70-ből, aki vállalta a további 8-9 óra buszozást.
Kolléganőmék kocsival mentek, ők 13 óra alatt értek ki és 16 óra alatt vissza. Mondjuk ez azért már jobban kibírható, de lehet, hogy tényleg érdemes valahol félúton megállni és megszállni.
Előzmény: Noah012 (1662)
Noah012 Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1662
Az biztos hogy drága de én tényleg nem bírnék ki 22 órát a buszon.Korfun voltunk repülővel az volt 79/fő.10 napra szeptemberben.
Egyik ismerősöm azt mesélte hogy alig odaértek a 21 órás út után közölték velük hogy indul a busz Athénba ami szintén több óra onnan.Hát nem semmi.1 napig majdnem aludtak utána..Kocsival még talán de mindenképp 1 éjszaka pihenővel valahol.
Előzmény: freex (1661)
freex Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1661
Bocsánat, rosszul írtam.
Most néztem a www.startutazas.hu oldalon, ott 29000 Ft/főt írnak, a www.kartagotours.hu oldalon 22.900-23.900+6500, szóval 29.400 ill. 30.400 Ft GYEREKRE ÉS FELNŐTTRE EGYARÁNT!!!
Na ki akar görögbe repülővel menni?
Előzmény: Jacques de Molay (1660)
Jacques de Molay Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1660
Ezt te honnan veszed? A legdurvább illeték olyan 15e forint körül van, de mondjuk Marosvásárhelyre 4e.
Előzmény: freex (1659)
freex Creative Commons License 2008.11.24 0 0 1659
Repcsire én is gondoltam, jobban hangzik a 2 óra, mint a 22 óra. Csak az a gond, hogy a reptéri illeték ha jól tudom valami 22-23 ezer Ft/fő. Csak ez 2 gyerek 2 felnőtt részére 80-90 ezer között lenne (repjegy még sehol). Úgy kalkulálom, csak a reptéri illetékből bőségesen oda-vissza kocsival megfordulunk autópálya díjakkal együtt, és még minden látványosságot meg is tudunk látogatni. Ezzel a járműbérlést is megspóroljuk, nem vagyunk időhöz kötve, nem kell órákat a reptéren várni, akkor és ott állunk meg, amikor ahol csak akarunk.
Persze ha az ember kap valami jó akciós ajánlatot szállással, azon lehet, hogy elgondolkodunk. Pl. 4 fő részére repcsivel, illetékkel szállással, félpanzióval vagy netán all inclusive mondjuk 200e Ft, akkor én is inkább repülnék.
Egyik ismerősöm mesélte, hogy volt egy ember, aki bement egy utazási irodába, mondta a tulajnak, hogy neki van pénze, az összes utazási irodát végigjárta, szeretne kapni egy jó ajánlatot. De az a feltétel, hogy holnapután utazni szeretne. Kapott egy olyan ajánlatot, hogy nem lehetett visszautasítani, mondták is neki, hogy a többi utastársnak el ne mondja, mennyiért kapta meg, mert abból hatalmas balhé lenne. Azt akarom mondani, hogy sok utazási iroda lastminute útként töredékéért is odaadja az utazást, csak jól jókor kell kérdezni.
Előzmény: Noah012 (1658)
Noah012 Creative Commons License 2008.11.22 0 0 1658
22 óra busz???Hát az nem semmi.lehet azért ilyen olcsóak mert így legalább megy hozzájuk valaki.
Marad Korfu repcsivel.Meg az Olasz riviéra.
Előzmény: freex (1654)
freex Creative Commons License 2008.11.21 0 0 1657
Mi a robogót egy Zeus nevű kölcsönzőtől béreltük, 2 napra kivettük, így 12 euróba került naponta. A srác rendes volt, mert mondott egy csomó úticélt, ahová el lehet jutni, aztán amikor meghallotta, hogy fel akarunk menni az Olimposzra, határozottan lebeszélt róla, mert meredek a robogónak 2 személlyel és nagyon veszélyes is. Mi azért ha már ott voltunk, természetesen felmentünk a Stavros menedékházig. Gyönyörű volt a kilátás. Aztán Litohoroban van egy út, ahol egy szurdokban el lehet gyalogolni (30-40 perc) Zeus kádjához. Fel is mentünk, egyik srác meg is fürdött benne. A vize talán 8 fokos volt...
Mi is átmentünk Makrigialosra, ott kajáltunk egyet.
Ja és van Paralián egy gokart pálya, egyik este gokártoztunk is. Nagyon állat, igaz 5 euro egy menet, ami 5 kör, de mi sokan voltunk, lealkudtuk 3 euróra.
Aztán befizettünk kalózhajózásra, de elég nagy volt a szél, nem engedték kifutni a hajót. Az nagy szám lett volna, hajókázni a tengeren, valami idegen helyen a kapitány kiköt és süt nekünk halat. Meg persze egy csomó kalózos játékot játszottunk volna, pl. hibát szimulált volna a kapitány ezzel poénból pánikot keltve.
Nekem nagyon bejött, még ha az út hosszú is volt, meg nem lehet wc papírt dobni a wc-be, ezek a kis kellemetlenségek mind eltörpülnek az átélt élmények mellett.
Előzmény: M.Petuska (1656)
M.Petuska Creative Commons License 2008.11.20 0 0 1656
Freex!

Olvastam amit írtál...Mi is béreltünk Paralián robogót és tényleg nagyon pozitív dolog, hogy sok helyre eljutottunk vele. Mi is voltunk a sóbányánál. Ott azt mondták a Magyar turisták, hogy az az iszap ami ott van, gyógyító hatású. Én nem mertem kipróbálni, mert az a rengeteg só, ami abba a vízben volt, szétmarta volta a bőrömet. Nekem a tengervize is nagyon kiszárította a bőrömet. Ezért legalább 6x lezuhanyoztam egy nap. Tehát tusfürdőt litereset kell vinni, mert elfogy annyi. :-)
Mi még átmentünk Makrigialosra is. Nekem nagyon tetszett az is. És még az Olympic Beach-et is bejártuk. Ott találtunk egy éjszakai vidámparkot is, ami borzasztóan nagy adrenalint adott. :-) Meg persze sokat nevettünk is, mert élveztük a játékokat.

Az utazási irodákat tényleg nagyon meg kell válogatni, de mi a Sky Travel által mentünk ki, és én megvoltam velük elégedve. Nekünk is busszal kellett menni, és azt mondták, hogy 21 óra alatt érünk oda, és nem volt annyi, mert 18 óra alatt odaértünk. Abban igazad van, hogy nagyon hosszú az út, de viszont visszafele már csak 16 óra volt az út, úgy hogy 1órát vártunk Röszke-Szeged határánál. Azzal együtt volt 16 óra, plusz a cigi és "pisi" szünetekkel.
Valóban lehet ott is találni szállást, de én nem bíznám a véletlenre, mert az elég nagy szívás lenne, ha odaérnél Paraliára, fáradt vagy...szeretnél pihenni és lezuhanyozni és még akkor kell izgulnod, hogy lesz-e szállásotok vagy sem. Nekem nem lenne kellemes a nyaralásom, ha az autóban kellene aludnom, mert nem lenne üres szoba a szállodákban. Ez attól is függ, hogy mikor mentek, mert ha szezon időben (július-augusztus) akkor ne bízzátok a véletlenre az apartmant.
Jacques de Molay Creative Commons License 2008.11.19 0 0 1655
Vidd inkább valami szép helyre.
Előzmény: Nero99 (1653)
freex Creative Commons License 2008.11.17 0 0 1654
Ha utazási irodán keresztül akarsz menni, számíts arra, hogy teljesen hamis ígéreteket fognak tenni, pl. luxusszálló, légkondíciónálás (végül is van, csak +5EUR/nap), tengerre néző ablakok, 50 m-re a parttól stb. A szállást vedd úgy, hogy egy hely, ahol eszel, alszol és lefürdesz. Másrészt pedig ha nem tudsz komoly alkut kicsikarni az irodától vagy nem lastminute-ként mész, akkor legalább 2-szeres áron fognak elvinni. Ha mi jövőre odamegyünk, akkor vagy direktben levelezek valami görög szállásadóval vagy elmegyek és találok szállást. Sokan mondták, hogy így mentek és mindig találtak szállást. Mi busszal mentünk, de csak azért, mert ketten mentünk a nejemmel, illetve mert nagyon olcsó (28e Ft az út 10 nap szállással/fő) ajánlatot kaptunk. 24 illetve 22 óra volt az út (ebben benne volt odafelé a 2.5 óra várakozás a Macedón határon), hát nem biztos, hogy még egyszer bevállalnám. A csapat nagyon jó volt, jókat röhögtünk meg iszogattunk, így könnyebben telt az idő. De tök idegen emberekkel nagyon necces lett volna csöndben végigülni.

Amit érdemes csinálni.
Rengeteg iroda van, olcsóbbnál olcsóbban ajánlanak utazásokat. Hatalmas eltérések vannak, valaki ad egy kirándulást 8EUR-ért, valaki ugyanazt 40-ért. Meg kell nézni az ár mit tartalmaz. A Meteórákhoz okvetlen el kell menni, kihagyhatatlan. Aztán fel lehet menni az Olimposzra, szép időben Theszalonikin túl is lehet látni. Busszal olcsón el lehet menni Katerini-be, ott pl. gyönyörű a park. Ott van a közelben Litohoro, szintén szép kis falu. Litohoronak van egy Plaka Litohoro nevű partja. A tengerpart kavicsos, a víz kristálytiszta. Litohorotól 5-6 km-re van Dion, hatalmas ókori ásatásaival és múzeummal. Aztán van még egy kis falu, valami Panteleimonas (vagy hasonló), mi sajna nem voltunk ott, de egy idilli igazi régi kis görög falu a hegyekben. Talán 10 km-re észak felé van egy sóbánya, érdemes megnézni. Akár iszapfürdőzni is lehet ott. Mi mentünk még egy útra Skiatos szigetre. Kicsit messze van 3 óra busz út és 3 óra hajózás. De nagyon szép sziget, azt hiszem Európa 2. legszebb tengerpartja címet is megkapta, a hajóút nagyon hangulatos (görög tánc). Többen kölcsönöztek quadot, sőt, van valaki, aki quad túrákat is szervez valami 20EUR körül. Mi autót béreltünk, de rosszul jártunk, mert az idő is esős volt aznap, illetve nem volt úgy ismeretünk, mint annak aki kirándulásra van szakosodva. Ami nagyon jó, robogót lehet bérelni nem is drágán (12-15EUR/nap), 2 személy tud menni vele és némelyik megy 80-at. Robogóval mi minden közeli uticélt meglátogattunk. Akár Theszalonikibe is el lehet menni robogóval. Többen visznek Athénba, mi sajna nem voltunk, de aki volt azt mondta, hogy gyönyörű. Igaz jó messze van, legalább 8-9 óra busszal.
Na hirtelen ennyi. És még annyi, hogy több európai országban is voltunk nyaralni, Görögország toronymagasan viszi a pálmát.
Előzmény: Nero99 (1653)
Nero99 Creative Commons License 2008.11.15 0 0 1653
Sziasztok!!!

Én a barátnőmet szeretném jövő áprilisban vagy májusban vinni Paraliára!
Nem tudnád segíteni melyik utazási iroda jó ahol nem vágják át az ember-t?
Hallottam vagyis olvastam itt a car-tour-ról és az intersunról ezek megbízhatók?
Úgy gondoltam busszal mennék mivel olcsóbb kicsivel és akkor több pénzt tudnánk mondjuk az ottlétünkre forditani!!!
Milyen árak vannak?
Miket érdemes megnézni Paralián?
Melyik szállás jó?(Ami nem is drága annyira)
Mondjuk én úgy szeretném,hogy az ár amit kifizetek magába foglalja az utazás és a szállás költségét!!!Ha esetleg más valami is eszetekbe jutna Paraliáról szívesen olvasnám!!!

Várom a véleményeket,élményeiteket illetve előre is köszönöm a válaszaitokat!!!

Üdv

Laci
M.Petuska Creative Commons License 2008.11.05 0 0 1652
Sziasztok! Én a barátommal voltam 2008.06.23-07.02-ig Paralián és nagyon jól éreztük magunkat. A Pelagos Villában voltunk. Megvoltunk elégedve az apartmannal, mert kettőnknek maximálisan megfelelt. Van egy fürdőszoba, wc-vel, a szobában egy konyharészleg, amely magában takarja a hűtőt, mosogatót, "tűzhelyt", és az evőeszközöket, poharakat, tányérokat. Igazából tisztító szereket nem igazán kell vinni...bár hiányosság akadt. Mosóport és öblítőt vittünk, valamint mosogatószer az ami nincs. De ez a legkevesebb. Ott is belehet szerezni. Közel van az egyik nagy bevásárló központ. A tengerpart kb. 500m-re van. Nyugodt, csendes helyen van. Nem zavart minket a disko-k hangos zenéi, mert nem lehetett elhallani. A villában csakis magyarok voltak, így remekül megértettük egymást. A villa tulajdonosával is tudtunk beszélgetni angolul, de ő nem sokat tartózkodott ott velünk. Rengeteg fakultatív programot kínálnak, akinek megengedi a pénztárcája, az ne hagyjon ki semmi látnivalót. Érdemes mindent megnézni. Én mindenkinek ajánlom, hogy menjenek ki Paraliára. Gyönyörű hely, és nincs messze tőle Makrigialos és az Olympic Beach sem. Mi béreltünk robogót és ezeket is megnéztük, de mit mondjak...Nem bántam meg. :)
galmarcsi85 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 1651

szia!

sajnos kifogtuk a rossz időt, de így is csúcs volt minden. meglehtősen zsúfolt volt minden, az éttermek, szórakozóhelyek, utcák, stb. De nagyon jó volt. nagyon szeretnék jövőre kimenni dolgozni, és remélem ebben tud valaki segítséget nyújtani nekem. galmarcsi85@hotmail.com

mj620di Creative Commons License 2008.09.26 0 0 1650
Szia!És milyen idő volt?Sokan voltak még?Mi 3. án jöttünk haza!
Előzmény: galmarcsi85 (1649)
galmarcsi85 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 1649

Sziasztok!

Én ma jöttem haza Paraliáról, és a szerelmese lettem. Jövőre is tervezem, hogy megyek, de most már úgy szeretném, hogy vagy hosszú vagy rövid távra dolgozni maradnék ott. Ebben kérném a segítségeteket, hogy kivel tudnám felvenni ez ügyben a kapcsolatot? Esetleg, ha valakit szintén érdekelne ez a dolgo, én is nagyon örülnék, ha nem kéne egyedül kimennem. :-)

galmarcsi85@hotmail.com

Ildiko1219 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 1648
Remek..ezt nem ide akartam  :$
Ildiko1219 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 1647

Hát ma reggel mi is megérkeztünk.Nagyon jó volt ez a két hét,de túl rövid:(.Christee pedig nagyon jó fej.Örülök,hogy összetuduk hozni a talit na meg a bulikat:)

Omilosban voltunk utoljára bulizni a barátnőmmel és két fiúval.Hát nekem nem tetszett az a hely:S bár a kilátás az nagyon szép volt.Nagyon fáradt vagyok meg a kedvem se jó.Majd mesélek még:)

mj620di Creative Commons License 2008.09.03 0 0 1646
Ma értünk haza Paraliáról!
A hely király de a buszos út valami gyötrelmes volt!Várakozás ,átszállás stb !Reggel hazafelé 4.15 től 6.30 ig vártunk szegeden a perkolóban a kis buszra ami haza vitt minket de még arról is át kellett szálni!Röhely!
És mindez az ibusz szervezésében a NÉMET TRAVEL buszaival!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!