Keresés

Részletes keresés

meszi67 Creative Commons License 2019.12.26 0 1 47137

Biztosan az ajándékokat bontogatják...

Nálam is  minden rendben, tojásra sem panaszkodom, napról napra több. A  nappalok is elkezdtek hosszabbodni, kezdem elhinni, hogy egyszer tuti lesz tavasz :)  

Előzmény: Omosimama (47136)
Omosimama Creative Commons License 2019.12.26 0 0 47136

Nagyon nagy a csend! Remélem, ez annak a jele, hogy mindenkinél minden rendben van.

Az én tyúkocskáim jól vannak, tojogatnak is szépen. Végül mégis két kakas maradt, mert az ausztrál olyan szép és aaaakkora nagy, hogy nincs lelkem levágni. Úgy látom, hogy bár a leghorn feleakkora, de ő a főnök. 
Viszont ebben a locspocs időben a 4 fehér tyúkocskám toll ruhája valami rémes, de csak azért nem zárom be őket, hogy szépek legyenek, de ne kapirgálhassanak. Van olyan eső mentes, szél mentes helyük, ami betonon ugyan, de szétcincált szén-való, meg homokkal van beszórva. Itt vannak, ha pocsék idő van, csak aludni járnak a rendeltetésszerű helyükre.

Megvagytok még?

Omosimama Creative Commons License 2019.12.03 0 0 47135

Van egy olyan topic, hogy “A pulyka tartása és tenyésztése”. Lehet, hogy ők többet tudnak segíteni.

Előzmény: KP2014 (47133)
bitter6704 Creative Commons License 2019.11.24 0 0 47134

Sziasztok!

Van két beteg dísztyúkom. Az egyik nagyon öreg, 13 éves lenne jövő tavasszal. Először csak az egyik szemére vakult meg, de most már sajnos mindkét szemére vak. Szürke hályog szerű, tejfehér színű a teljes szeme ( mindkettő ).

A másik dísztyúk 5 éves. Nagyon sántít. Az első átvizsgálásnál nem fedeztem fel nála semmi rendellenességet, de ma azt vettem észre, hogy a bal combtő ízületénél van egy nagy dudor. Szinte biztos, hogy e miatt sántít. Alig bír rá állni. Óvatosan megmozgattam neki, de nem úgy tűnik, hogy törésről lenne szó. Ráadásul már elég régen ilyen.

Egyébként mindkét tyúk eszik, iszik.

Ha valakinek lenne ezzel kapcsolatos tapasztalata, ismerete, tudása, azt szívesen meghallgatnám!

Előre is köszönöm!

KP2014 Creative Commons License 2019.11.19 0 0 47133

Sziasztok! Lenne egy pulykával kapcsolatos kérdésem. Taknyosságra eddig Doxanin-t, illetve a Sulfanin nevű gyógyszert kapták, de most kb. 2 hét után újra előjött. Gondoltam, hogy megpróbálom a Neo te sol-t, de ott célállatként csak a házityúk szerepel. Gondolom ártani nem fog... Van vajon értelme adni nekik?

Előre is kösz.

TazazTibi Creative Commons License 2019.11.18 0 0 47132

Hát akkor bővül a repertoár max  :D

Előzmény: claas patrol (47131)
claas patrol Creative Commons License 2019.11.17 0 1 47131

:-))) Ha csak , át nem repűl az a "fránya" kopsza" kakas ....   xDD    ,-))

Előzmény: TazazTibi (47130)
TazazTibi Creative Commons License 2019.11.15 0 0 47130

Max aranypikkelyes vörös orpingtonjaid lesznek :) Lehet függ attól is melyik a dominánsabb,és annak a jegyei mutatkoznának.Vagy könnyen lehet,hogy valami ősükre ütnének vissza,amiből kitenyésztették...próbáld meg és kiderül :)

Előzmény: Felhő986 (47129)
Felhő986 Creative Commons License 2019.11.13 0 0 47129

Sziasztok ! Ha az aranypikkelyes és vörös orpingtonokat együtt tartanám azok keverednének egymással, és ha igen milyenek lennének ? Azért kérdezem mert a fehér, fekete és kendermagos erdélyi kopasznyakújaim együtt vannak de nincs keveredés évek óta ! Mind vagy tiszta fehér, vagy tiszta fekete, vagy kendermagos !

Omosimama Creative Commons License 2019.11.05 0 0 47128

Nagyon sajnálom!

Előzmény: Szurujjas (47127)
Szurujjas Creative Commons License 2019.11.05 0 0 47127

ÓÓÓ Szép estét Mama!

Sajnos nem.... Szotyi tegnap reggelre elment.... Neo-Te-Sol beszerezve, de nem tudom.... 

Előzmény: Omosimama (47126)
Omosimama Creative Commons License 2019.10.29 0 0 47126

Szia! 
Nem biztos, hogy baj van. Nekem is most vedlik az egyik kétéves kék (szörnyű torzonborz), és fehér tollak is bőven vannak az idei leghornokról, de már kezdenek tojogatni (a két ausztrál és a négy baranyai is). 
Remélem, csak őszi toll váltás van Nálad is!

Előzmény: Szurujjas (47125)
Szurujjas Creative Commons License 2019.10.28 0 0 47125

Jajj2 de szépek a szülők.... gratulálok!

... Bezzeg nálunk van valami... igaz sok fahamu képződött és abban valahogy fehér tollúként kifejezetten szerettek a közelmúlt 2 és fél hetes vénasszonyok nyara idején fürödni, de a tollváltás mintha nem fejeződött volna be.... de gyanús a törpénet, mert a két kék ausztrál vendégmunkás is elég torzonborz.... és a csodás idő ellenére is a 6 tyúkocskánk csak 2-3 tojást adott. Lehet, hogy valami bélféreg ütötte volna fel a fejét??? 

Amúgy beérett a 4 májusi kelésű fiatal kakaskánk is és a hétvégén az óraállítással meg is küzdöttek... 5 helyett 4-kor kezdődött az előadás... jelezték is a szomszédok :-))))

Teszek majd fel képeket én is, ha még világosban hazaérek valamikor...

Előzmény: Törölt nick (47123)
claas patrol Creative Commons License 2019.10.27 0 0 47124

Szerbusz , jó bőrbe...izzéé tollba vannak (!) ...  Köszi a megosztást .   ,-))

Előzmény: Törölt nick (47123)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.27 0 0 47123

Szia:

Néhány (ha jól számoltam 2 db) 7 éves, a többi 2 éves, és két évesek a kakasok is.

A tarajukon lehet főleg látni, az idősebbeknek már haloványabb.

No meg a lábukon esetleg.

A tollazat meg a többi még akár ha fiatalok lennének, bár egészen

közelről azért lehet látni a különbséget az "öreg" és  "fiatal" között.

Jól vannak tartva, remélem ezért.

És ha az említett eledelen tartom őket, akkor (nagyon) jól tojnak.

Most már levittem őket a hátsó pincébe, a képek pár órája készültek.

(Kár, mert az udvaron a fényviszonyok is jobbak, és a zöld kifutón jobban is mutatnak.)

De most volt időm erre a "műveletre".

Nem is annyira egyszerű 9 baromfit összefogdosni, és áthelyezni őket máshová...

de azért nem is lehetetlen (még este az ólban semm..)

Küldöm a képeket:

Előzmény: claas patrol (47122)
claas patrol Creative Commons License 2019.10.26 0 0 47122

:-)) Csak gyere 1-2 (akár kevésbé jó) képekkel ,pl. fotóval a 10 éves fehérek ,vagy ahoz közeli jó tojók) ...még , meg is győzhettnek minket .Legyen az leghorn vagy más . Minden írónia nélkül . Hiszen régi "harcostárs" vagy és nem a marketint nézük soraid között .    ,-))

Nekem is volt már kakasom is előre haladott korú  ... jó,..  6 vagy úgy7 éves , és amikor elkezdett kukorékolni , a felénél abba fejezte ill. (hagyta) ... kicsit gondolkoztam is rajta ,hogy kavingtont kéne adni neki , vagy viagrát .   :-))

Előzmény: Törölt nick (47121)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.26 0 0 47121

Örülök hogy nem vágjátok le, és hogy próbáltok olyan továbbtartót találni, aki szintén nem tervez ilyesmit.

:-)

Az én 7 Leghorn tyúkomból a fele már vagy 7 éves

( 4-5 évesen vettem őket!)

a másik fele kb. 3 éves a két kakassal eggyüt.

De még elég jól tojnak (igaz télen állandó +10-- ~ +13  hőfokon vannak,

és állati fehérjét is kapnak  (kutyatáp darálékot).

Vágni nem vágunk, de sajnos csökkent a létszám (10 tyúk volt eredetileg+ 3 kakas),

Mert az elmúlt 2 nyáron valami elkapott és  őket.

(KB. kéthavonta volt egy áldozat, de érdekes hogy csak nyáron, ősszel/tavasszal nem.

Télen nem is lehet, mert zárt helyen vannak.

Nem tudom mi, mert nagyon jó és magas kerítés, és védelem van,

de ragadozó volt, mert a tetemet -fogyasztva belőle-megtaláltam.)

Télen/tavasszal keltetni fogok, mert egyrészt jó lenne ismét 10 példány,

másrészt 10 évesen közel a végelgyengülés felé már biztosan nem fognak elegendőt tojni sem.

Sajnos ha keltetek, akkor a régi példányokkal nem tudom mit kezdjek majd, mert mi már évek óta nem vágunk tyúkot, és nem is fogunk ezután sem.

Egyébként az öreg példányok is szép tollasak és egészségesek, alig  lehet különböztetni őket

a fiataloktól szinte még. A lábukon látszik egyedül a kor, mert ott a bőr öregebb és a sarkantyú? is nagyobb vagy másabb, de tollazat, fej6test alapján igen jól néznek még ki.

Tenyásztőtöl vettem őket anno, és messze mentem autóval értük, és nem is voltak olcsóak,

annak ellenére sem, hogy a tenyésztő az "öreg" korra való tekintettel már gyakorlatilag

"leselejtezte" őket, és ezért árulta, amit el is mondott.

Szóval elég szép példányok voltak már akkor is (állítólagos kiállítási darabok voltak) , a kakas különösképpen a hatalmas faroktollaival.

Persze a szépség viszonylagos, mert ez a fajta hófehér, és így másképpen (nem a színein keresztül) szép -mint egy szímpompás másik fajta.

Valamint a Lenghorn az egy gazdasági fajt, nem kifejezetten dísztyúk.

De szépek nagyon azért, és kát a kakasok...azok tudnak csak bűszkén, hatalmas faroktollaikkal

szépen pózolni.

Sajnos fotózni nagyon nehéz őket, elkapni egy egy jó szöget vagy pillanatot, mert nagyon félénkek.

Előzmény: Luca anyu (46971)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.26 0 0 47120

Növényzet:

Nálam a házudvaron 10 centinként van 1 pittypang.

Ezt imádnának a tyúkok.

Nem gyepet tartok, hanem legröbbször amikor már kb. 15-20 cm-es a fű, akkor van

levágva. Ez egyedül a pitypangnak kedvez, mert ennyi idő alatt ő magot érlel. (A többi fűféle nem)

Így az elmúlt 15év alatt a  házudvar telis-tele lett gyermekláncfűvel.

Kedvez neki a félárnyékos klíma is (gyümölcsfák, tujafák).

De a tyúkudvarból az elmúlt 10 évben szinte eltünt a gyermekláncfű, mert az a tyúkok kedvence.

Ha most a területet felcserélném, a 9 baromfi kb. 2 évig nagyon sok táplálékzoz jutna

az udvaron, a hullot gyümölcsöket és a rá menő bogarakat is számítva.

De már kevesbb táplálékhoz jut a tyúkudvarban, de azért ott is van mit kitúrkálni.

Szóval számít a terület, de hiába nagy, ha nincs váltogatva idővel részlegesen  kimerül.

Előzmény: Törölt nick (47119)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.26 0 0 47119

Szia:

Nagyon tetszett a leírásod. Szerintem igaz is lehet, a saját tapasztalataim alapján,

de csak nyáron. Télen nem nagyon tudnak semmit felvenni a mezőröl.

És tyúk fajtától is függ. Inkább csak a kisebb testű, alacsonyabb energia igényű és nem intenzív fajták tudnak jelentősebb táplálékot felvenni egy nagy füves kifutón.

A nagytestű, és intenzívebb fajtáknál ez arányában valóban nem jelentős.

(Ezért van igazad neked is, de akik ezt túlzónak találták, nekik is.)

Számít a növényzet is:vágott friss fű, pitypang vagy öreg szállas, nap-félárnyék-árnyék.

Nekem gyümölcsös, és egész tavasztól őszig a hullot gyümölcs és a rá menő rovarok adottak.

Nálam nyáron kb. 1000nm-es füves kifutón vannak, (7 tyúk +2 kakas) és ilyenkor biztosan

tudnak felvenni fehérjét (bogarakat, gilisztát), mert szinte csak ha búza/kukorica

kombót kapnak, akkor is tojnak.

(Persze tojótáppal és kutyatáp örleménnyel keverve kapják a búza/kukorica kombót, akkor nyáron is duplaanyit tojnak.)

De ősszel ez látványosan lecsökken, eltünnek a bogarak, giliszták, és

a teljesen zöld füves legelő ellenére is nagyon lecsökken a tojásszám.

Ilyenko elkezdem dúsítani nekik tojótáppal és darált kutyatáppal

(állati aminosavak), és újra tojnak.

Ha megint csökken, akkor az már a hideg miatt van, és leviszem őket a télen-nyáron 13 fokos pincébe. (Ledes megvilágítás, időkapcsolóval)

Na ott úgy végigtojják a telet, mintha most tojni kezdő jércék lennének,

csaknem ahány nap, és ahány tyúk, annyi tojás naponta...

De tetszett az írás.

Előzmény: Jungle Fan (47067)
Szurujjas Creative Commons License 2019.10.25 0 0 47118

Csak olvasgatok, ma épp itthon is dolgozgatok.... Nagyon jót nevettem, be jót, köszönöm!

Előzmény: claas patrol (47062)
claas patrol Creative Commons License 2019.10.24 0 0 47117

Igen , az az érdekessége , hogy pont fordítva van a tollasoknál . Persze ,hogy nem én találtam ki .   :-))

Előzmény: Victor1988 (47116)
Victor1988 Creative Commons License 2019.10.24 0 0 47116

Köszönöm a fogalmi kiigazítást. Az igazat megvallva, nálunk itt a Vajdaságban nem használatosak ezek a szakszavak. Párszor hallottam már, hogy különzárják a fölösleg kakasokat a "góré alatti ólba", de a hárem megnevezést egyik esetben sem hallottam. Én a háremet a logika szerint értettem, ugye a hölgyek csoportja - innen gondoltam, hogy a tyúkok esetében is használható. Örülök, hogy megértettél azért. :)

Előzmény: claas patrol (47115)
claas patrol Creative Commons License 2019.10.20 0 0 47115

Én úgy gondolom , hogy a gazdasági bfi. udvar kakasainak súlya , a nőivarú (tyúkok) várható második éves testsúlyát ne haladja meg . Ha lehetőség lenne ,akkor én is kakas-háremben tartanám ,elkülönitve a kezdő jércéktöl a tojásrakás kezdeteitő... jó 4 hétig még .

Hat ,de inkább hét gyönyörű apa állatot kell a héten megszabadítanom a tollruházatától , ha nem lesz gazdája addig .Pont a várható súlygyarapodásuk miatt . Nálunk is a jó minőségi árútojás a prioritás .

Viktor , a kakast a családból távolítjuk el és nem a "háremből" (!)   xDD  ,-))  A hárem az egynemüek csoportja . Ha a hét nyolc kakasomat elkülönitve öszezárom ,akkor beszélünk kakas háremröl . Jércéknél vagy idősebb tyúkoknál , inkább a kakasmentes család ,(apa állat mentes családok) megnevezést szoktuk mondani . De én értettem ,amit szeretél volna kifejezni .

A nagytestű kakas bizony tönre tudja taposni , és súlyos sérüléseket okozva tönkreteszi az anyaállatokat . Ezeket a keresztező tenyésztési hadműveleteket már régóta mesterséges megtemékenyítéssel oldják meg az inszeminátorok . Egy ilyen pisztolyhoz nagyon hasonlító "fogó"készülék úgy 35-40 dollár áron kapható a szakoldalalkon . Bábolna is ilyet használhat , talán lesz aki erről többet tud majd . Nálam csak viziszárnyas gyakorlat van erröl a területröl ,és az is a tegnapokból .

Előzmény: Victor1988 (47114)
Victor1988 Creative Commons License 2019.10.20 0 0 47114

Üdvözöllek kedves Peti papa!

Köszönöm a választ és nagyon hasznos az is, amit a tojás felépítéséről, fejlődéséről írtál. Tehát akkor érdemes lenne a kakast eltávolítani a háremből vagy lehet ennek súlyosabb következménye a tyúkra nézve?

Előzmény: claas patrol (47112)
claas patrol Creative Commons License 2019.10.19 0 1 47113

Tyúktojásaink rendkívüli felépítéssel rendelkezik . Ritkán  gondolná a mai ember , hogy milyen folyamatok mennek vége a tyúkokban ahhoz , hogy az élelmiszerek egyik legfőbb alapanyaga egyáltalán létrejöhessen . Néha el is felejtjük , hogy mi az eredeti szerepe a tojásoknak , mert már annyira alapeleme lett napjainknak .

Egy tojást belsejéből kiindúlva három részből áll ... sárgája (szik), fehérje és a tojáshéj .

A sárgája fehér - , és sárga szikrétegekből áll . A sárgáját a membrana chalazifera és a membrana vitellina tartja egyben (EZT MÁR CSAK A LATÁJNISÚL ÍGY NEVEZIK)  xDD  :-)). A sárgája közepében a "latebra" van , azután egy un. alagút vezet ki belőle , amit latebranyaknak nevezünk , és annak a tetejére jön a Pander - magja , ami egy tölcsér szerű képződmény , és arra pedig jön a csíramag , vagy ahogy népiesen mondjuk  a tojás szeme . Ez biztosítja az embriónak a fejlődéshez szükséges anyagok egy részét .

Így aztán az embriót a jégzsínór tartja a tojás közepében . A jégzsínór pl. a tojás szállítása során (póstai csomag ecetra) ...elszakad az az elszakadhat , így nincs mi megtartsa az embriót . Volt már ,hogy keltetőben az ilyen tojások befulladtak , míg kotlós alatt pedig  kikeltek .

A fehérjét négy fehérjeréteg alkotja ha közelebröl vizsgáljuk ... a belső sűrű , a belső híg , aztán a külső sűrű és a külső híg fehérje található . A belső sűrű fehérje , ami matekozva legyen ...2,7% fehérjét - , aztán arra jön a belső híg fehérje , ami  17,valamennyi % fehérjét -, ezek után jön a külső sűrű fehérje , ami úgy 57% fehérjét - , majd arra pedig a külső híg fehérje , ami továbbí  23-24 % fehérjét tartalmaz . Mint a sárgájának , úgy a fehérjének is az lenne a szerepe , hogy táplálja az embriót a fejlődése során majd . Mert ugye nem lágytojásnak készül ekkor még .   ,-)) :-))  

A fehérjét és a mésztartalmú héjat egy héjhártyának nevezett rostos hártya határol . A hártya egy mikró szűrőként működő és így pl. túlzottan magas páratartalom mellett a rostok megduzzadnak benne , így csökken az áteresztő képessége . Kiszárdás esetén pedig megnő , ami akár nem kívánatos baktériumok bejutását is eredményezheti ...stb .

A héjhátya a tojás lehűlése következtében létrejövő alsónyomás az az (rossznéven) vákuum miatt kettéválik és a légkamrát hozza létre . Ennek az lenne a szerepe , hogy a kiscsibét a kelés előtti napokban ellátja levegővel ... Az idő múlásával a légkamra mérete nő , így a légkamra méretének segítségével könnyen meghatározható a tojás kora is akár .

A tojáshéjunk a magas kalcium tartalma miatt olyan kemény , tehát kalcium alapú vegyület , azaz mészkő alkotja túlnyomó részt . De tartalmaz még magnéziumot , foszfort ... szilíciumot , de vasat , ként és még sok más anyagot is . Nagy szerepe a tojás védelme valamint az embrió csontfejlődéséhez biztosít elegendő anyagot .  

A tojáshéjon apró pólusok találhatóak . Akik már számolgatták ,szóval egyes becslések szerint ,három és ötezer között mozog a megszámolt líkak szám arányuk .Fontossági sorrendben a szerepük a légáteresztés , illetve a víz áteresztése a tojás belsejébe .

Ezen a "meszesrétegen"... a meszes héjon az utolsó pillanatban kutikula képződik , ami a tojás pillanatában , a levegővel érintkezve rászárad . Ez is késöbb a csibe levegőztetésére , és a baktériumok kiküszöbölésére szolgál . Ezért nem mosossuk a keltető tojásokat szívessen .

A kedvenc tyúkunk is , mint az emlősök két petefészekkel születnek meg , de a jobb oldali még csibe korukban elszárad . Ez akkor történik meg amikor a tűszőrepedés megtörtén s' azután a tölcsér nyaki részén a hímivarsejtek megtermékenyítik a petesejteket . A petesejtek további fejlődését a megtermékenyítés hiánya sem gátolja .Így aztán létezik nem termékeny tojás is . 

A tyúk petére a magnumban, vagy fehérjetermelő szakaszban fejlődik a jégzsinór . A jégzsinór biztosítja az embriót majd , hogy középül maradjon . Ehhez közvetlen kapcsolódik a belső sűrű fehérje , arra jön a belső híg fehérje s' aztán jön a külső sűrű fehérje , majd arra pedig a külső híg fehérje . A híg fehérje már a szorosban csatlakozik .  Mikor a tyúkok elérik a tojástermelési ciklust a vér ösztrogénszintje megnő (!!) . Ez aztán arra készteti a májukat , hogy sürgősen kezdjen el fehérjét termelni . Így indul el a jojás fejlődése iagazándiból .

Arra jön aztán a héjhártya .

A tojásrakási periódusban a tyúkok rengeteg kalciumot raktároznak el pl. a csontjaikban . Gyakran egyenesen a táplálékból is szállítanak kalciumot a tojáshéj előállításához .

A meszes héj fejlődik ki a legkésőbb . Ezen folyamat a legidőigényesebb számukra . Ez a héjmirígyben , vagy az uteruszban megy végbe . Éppen valakinek lenne  gusztusa "tojózni a tyúkokat"  :-))  :-)) ..., az a héjmirigyben fog kotorászni így .  xDD  :-))

Megtojás előtti rövid percekben ugye a tojáshéjra egy kutikula réteg rakódik , aminek a szerepe a tojás védése a baktériumokkal szemben .

Ez így röviden egy "tyúk űrítmény sűrítmény" (tojás)  fejlődése , ahogy én látom .   ,-))  :-))  üdv. mindenkinek .

claas patrol Creative Commons License 2019.10.19 0 0 47112

Szerbusz Viktor , elöször is nagy öröm soraidat olvasni . Kérdésedre a nagyon rövid válaszom , hogy a kakas túl nehéz és intezíven tapossa (petéli a tyúkot) , második ok okozat , hogy magasról száll le a tyúkanyó és a "landolás" miatt következik be a belső "sérülés"... stb. (most a szállítási törést kihagytam...) abból kiindulva ,hogy odahazai körülmények vannak csak .

Ez így a gyakorlati 'távdiagnózis' saccolva persze .  

A tojás fejlődésének fokozatai és feltételei egy érdekes témakör lehet , már akit érdekel . Szívesen elmondom az erre vonatkozó ismereteimet , de senkit sem vitára ingerelve (!) ...persze . Muravidék-i ...Szív. üdv. 

Előzmény: Victor1988 (47111)
Victor1988 Creative Commons License 2019.10.19 0 0 47111

Sziasztok!

Ez az évünk elég sűrűre és nehézre sikeredett, de azért még élek és virulok. Sok gond adódott, de hála Istennek mindegyik pozitív kimenetellel zárult. A tyúkok is rendben vannak, már javában tojnak a március végi jércék. Épp ma találkoztunk egy nagyon érdekes jelenséggel; eddig még ilyenről nem is hallottam. Ahogy fölütöttük a tojást, a sárgája kicsit véres volt és valamelyest a fehérje is. Ettől függetlenül a tojás maga friss és egészséges volt. Mitől lehetett benne a vér?

claas patrol Creative Commons License 2019.10.15 0 0 47110

:-))  :-))  

..."- Megint gyarapodott csekélyke tudásom.:) "

- Ennek örülök . Azért vagyunk itt . 

Előzmény: Jungle Fan (47109)
Jungle Fan Creative Commons License 2019.10.15 0 1 47109

Közben feltúrtam a fél internetet, és úgy tűnik valóban el van ismerve a német standard miatt Európában a fehér itáliai is, meg a leghorn is (ez csak fehér színben) egyszerre, illetve szinonimaként is forog a leghorn az itáliai elnevezés helyett főleg az angoloknál. Hát legyen!-:)) Megint gyarapodott csekélyke tudásom.:) 

Jungle Fan Creative Commons License 2019.10.15 0 0 47108

mármint angoloknál nincs elismerve, nálunk európában el van. kéne egy olyan valamirevaló standard, ahol mindkét fajta egyszerre szerepel. szerintem ez részben olyan eset, mint az erdélyi kopasznyakú meg az erdélyi kopasznyakú németországba elvitt példányainak németként való elismertetetése.

Előzmény: Jungle Fan (47106)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!