Én abszolut új vagyok itt, vasutmodellezek, és miután érdekel a várostervezés(unalmas pillanataimban leülök és tervezgetek - ez még csak gondolatban valósult meg), mondom kicsit kérdezősködöm. Csak azt tervezitek hogy mi hol legyen, vagy azt is hogy hogy műkszik?(pl. kétsínrendszeres, vagy mágneses lebegtetésű legyen a villamos ...) Meg csak várostervezés van itt?(városok, utak vasutak tervezése a forum címe)
Nagyon király a könyv!!! aki tudja, szerezze be sztem!
Amúgy történelmi pillanathoz érkezett tegnap városom: bezárult a határ! Tegnap meghúztam az utolsó városhatár-szakaszt is. Innentől kezdve már csak belül javítgatok, Zyáva már nem terjeszkedik tovább :)))
Az általam észrevett és értékelt különbségek a szöveges elemek közvetlen szerkeszthetősége (nem kell szövegboxot megnyitni), meg lehet .OIM-be menteni (Ocad Internet Map) (lásd: dunaujvaros.ini.hu), ez persze csak akkor müxik, ha tudsz 1001 objektumnál többet kezelni :)...
Ha jut eszembe még, írok
A metrótérképet át tudnád nekem küldeni mélben?
(Amúgy sokat gondolkoztam, hogy a pesti metrókban a kocsikban lévő sématérképek mitől olyan jellegzetesek, végül rájöttem: attól, hogy csak vízszintes, függőleges, illtve 45 fokban döntött vonalakat tartalmaz. Magam is így fogom csinálni a városomnál :)))
A metrótérképet át tudnád nekem küldeni mélben?
(Amúgy sokat gondolkoztam, hogy a pesti metrókban a kocsikban lévő sématérképek mitől olyan jellegzetesek, végül rájöttem: attól, hogy csak vízszintes, függőleges, ileltve 45 fokban döntött vonalakat tartalmaz. Magam is így fogom csinálni a városomnál :)))
Üdv újra, BUÉK, miegymás...
Sajnos a "17. találatnak" már nincs nyoma, de biztosan meg tudjuk oldani majd a problémát. A metrót is OCAD-dal csináltam (természetesen). Tali: jó, rendben.
HK
Ocad8 rajongók figyelem! Az 1001. objektum rajzolásához ad segítséget, ha a Yahoo-ban rákerestek arra, hogy "ocad ocd" (idézőjelek nélkül) és a 17. találatra kattintotok. (Ha értitek, mire gondolok ;) . Aztán semmi nyerészkedés!)
HK
Hát ez egy hosszú történet... :)
Erről a városomról (Dunaújváros-Hercegfalva, leánykori (project)nevén Fejérőr) egy lány tehet, aki Mező(Herceg)falván és Dunaújvárosban lakik és sokat sóhajtozott, hogy 'Pesthez képest Náluk ez sincs, meg az sincs... A városrésznevek jobbára valós városrészek, ill. területek, a többi az adott pillanat ihlete. Röviden ez a sztori.
Nem is olyan régen még én is tervezgettem városokat papíron, szintén amatőr szinten, de hozzátok képest persze sehol se vagyok :) Viszont az előző oldalon található kép (az a marha nagy) kedvet adott az újbóli nekifutásnak.
Hálás köszönet Nektek ezért a remek topicért! :)
A követségeken érdemes tájékozódni, de sztem a bankokban is adnak használható infot (pénzt azt valszín nem :(((
Harry, mestska, mosanában kicsit karcosan vagyok a neten, a mélemet sem tudom naponta ellenőrizni, de Harry teflonszámát elvileg már tom. a jövő hét első felében valami randit esetleg? Harry, igyekezlek felhívni a napokban, OK?
OFF
Szerintem ezeket már csak az illető ország nemzeti bankjainál tudod beváltani. A schillinget Bécsben, a márkát meg legközelebb valószínűleg Münchenben.
Ha nem oly nagy összeg, akkor szerintem játékpénz :)
OFF, de hátha tudtok tanácsot adni:
Előkerült otthon némi schilling és német márka. Tudok-e ezzel szerintetek valamit kezdeni, valahol beváltják (esetleg Bécsben), vagy így jártam és van egy csomó játékpénzem?