Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7179

Márpedig ez az volt. Csak igen kis fokban.

Előzmény: l-bandee (7178)
l-bandee Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7178

Az alvajárás tudtommal egy alvászavar. Namost mint írtam, kitűnően jól tudok aludni, alvászavarokkal nemigen kell küszködnöm szerencsére. És ami az érdekes, hogy említettem bátyámnak is, hogy felriadtam az éjjel, amire azt mondta, hogy ő is ugyanezt tapasztalta, csak róla patakokban folyt is a víz. Emiatt különös az egész, pláne ha azt vesszük, hogy legutoljára "alvajárásom" körülbelül 7-8 évesen lehetett, most meg 23 vagyok, tehát vehetem úgy, hogy elmúlt. Ez valami más volt, de nem tudom mi.

Előzmény: Törölt nick (7177)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7177

Ezek szt nem múlt el, csak lecsökkent.

Előzmény: l-bandee (7169)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7176

Csak a magafd nevében beszélj! :-p

 

Nem feltétlenül van hang.

Előzmény: Törölt nick (7166)
Sangha Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7175

Rendben :) Én is nagyon féltem tőle, de rájöttem, hogy mi a legrosszabb, ami történhet? ijesztő alakokat kezdek el látni? Egyszerű, becsukom a szemem. Zavaró hangokat hallok? dúdolok valamit a fejemben. Ezek nem megoldások, de valamiképp tudom korrigálni a félelmemet.

 

Viszont(-tal tényleg nem kezdünk mondatot :D ) számomra kiegyensúlyozza a lehetőségét az alvásparalízisnek a tudatos álom lehetősége :)

Előzmény: l-bandee (7172)
Ice82 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7174

Sztem én is hegesztek. XD  Mostanában nem volt kedvem felkelni éjszaka, így nem is volt TÁ-m. Na majd most.. 

Találkozunk a TÁ-mban! XD

Előzmény: Sangha (7171)
l-bandee Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7173

Annyi hozzáfűzni valóm még van, hogy azért kicsit kibővítettem ezt a szemmozgatós technikát egy kis plusszal: Elképzeltem egy csukott ajtót, aminek a négy sarkát néztem. Körülbelül negyed másodpercenként, azaz viszonylag gyorsan ugráltatva tekintetem sarokról sarokra. Amolyan szándékos REM-et létrehozva ezzel. Eleinte nehéz, mert csak az igazi szememet mozgatom, aztán próbálom úgy alakítani a képzelt képet (direkt nem hipnagóg képet írtam), hogy a szemmozgásomnak megfeleljen a nézési szög, így gyakorlatilag becsapva az agyamat, és valószínűleg emiatt sikerült olyan gyorsan "ott" találni magam. Nem igazán tudom jobban elmagyarázni sajnos :(

Előzmény: Sangha (7171)
l-bandee Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7172

Ice82:

Igen teljesen éber állapotból indultam neki. Ezért is írtam, hogy igen gyors volt. Nem mellékesen hibátlanul tudok aludni, ha úgy vagyok fél perc nem kell, és már alszom is, ráadásul bármilyen zajban/ fényben megy. Sokan is mondják, hogy ilyen nincs :D

 

Sangha:

Azért hagytam abba, mert féltem, hogy alvásparalízisem lesz. Nagyon félek tőle, pedig tudom, hogy nem lenne szabad, meg nincs is mitől tulajdonképpen. Amúgy az is benne van a pakliban, hogy nem volt még mindig egy TÁ-m se, így nemigen tudom, mire számítsak.

 

Viszont (-tal nem kezdünk mondatot :D ) annyira könnyen ment hogy ma este is meg fogom csinálni, és tovább engedem magam, lesz ami lesz. Remélem sikerülni fog. :)

Sangha Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7171

Szóval nálad is van ez a hang, ez megnyugtató, azt hittem, csak nálam van ilyen :)

 

Ömm... ilyen felkelek-az-ágyból élményem még nem volt, de szerintem némiképp az alvajáráshoz lehet köze. De nem tudom biztosan.

 

"gyakorlatilag körül vett. Nagyon izgatott lettem, és abbahagytam." mi? :D Ha körülvett, miért hagytad abba? :D folytatnod kellett volna, és az eredmény egy gyönyörűséges direkt TÁ :) Én ma fogok vele próbálkozni, hogy növeljem az esélyt, ezért felkelek éjjel, 1 órán át hegesztek valamit (szerintem meditálok vagy filmet nézek), és AZTÁN kezdem ezt a szemmozgásos-cuccot el, növelve a TÁ esélyét.

Előzmény: l-bandee (7169)
Ice82 Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7170

Nekem félálomból fél perc alatt sikerült annakidején.

Jól értem, hogy neked 10 perc alatt teljesen éber állapotból sikerült majdnem bekerülni az álomba? Ha éber állapotból kezdted akkor az igazán gyors.

 

Előzmény: l-bandee (7169)
l-bandee Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7169

Tegnap este kipróbáltam az egyik itt olvasott "új" technikát, azaz hogy a szememet balról jobbra mozgatom, mintha forognék. Láss csodát, olyan élményben volt részem, amiben még soha. Eleinte semmi nem történt, aztán egyszercsak úgy éreztem, mintha lebegnék, majd pedig úgy éreztem hogy olyannyira homorítok, hogy már 180 fokban ketté voltam "törve". Eközben a kép egyre inkább szétterjedt a látómezőmben, gyakorlatilag körül vett. Nagyon izgatott lettem, és abbahagytam. Miután kinyitottam a szemem, iszonyúan zúgott a fülem pár másodpercig. Gondolom mondanom se kell, hogy mi volt ez. Másik érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy mindez 10 perc alatt történt, azaz egészen gyorsan (megnéztem az időt, miután kinyitottam a szemem). Aztán elaludtam. Viszont jött egy másik furcsaság. Kereken 2 óra alvás után arra ébredtem, hogy ülök az ágyamban és kérdezgetem, hogy "ki van itt, van-e ott valaki"? Nagyon féltem. Megnéztem gyorsan a pulzusomat, de alig érezhetően vert a szívem, és iszonyú lassan. Körbenéztem a szobában, természetesen sehol senki nem volt, és nem értem, hogy miért kérdeztem, hogy van-e valaki a szobámban. Ez mi lehetett? (kis adalék: régen, gyermekkoromban alvajáró voltam, akkor volt hasonló érzésem, amikor úgy ébredtem, hogy a kert végében kiabálok, hogy "Anya, anya!". Ez már régesrég elmúlt)

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7168

Mesterségesen idéztek elő testen kívüli élményt

http://tudomany.ma.hu/tart/rcikk/h/0/177039/1

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7167

Hát, ha racionálisan nézzük, nem hiszem, hogy lehetséges.

 

Érdemes lenne akkor kissé beleásnod magad az irodalmába. Nagyon sokan tapasztaltak már meg ilyet és konzisztens beszámolók vannak. Pl itt mi is ugyebár...

Találkozni is lehet álomban... 

 

A létezése tény, és biztos, hogy meg is magyarázható, akkor mi lenne benne a nem racionális?

 

Amennyiben így látod, az előző kérdésed kissé önellentmondásos. A tudatos álom létezése bár nekünk tény, akik megtapasztalták és tapasztalják folyamatosan, mégis vannak szkeptikusai, nem számít objektív ténynek.

A jogos érv ellene az: mi van ha mindannyian csak hallucináljuk az egészet? Bár és ezt már én fűzöm hozzá, ha kissé tovább filozofálunk ezen, be kell látnunk, hogy nem igazán van különbség, hiszen eleve az álom egyfajta hallucinácó ugyebár... A tudatos álomban való üzenethagyás pl lehet egy bizonyíték amúgy, amennyiben valakik reprodukálni képesek bármikor. (mivel az hogy néha sikerül, néha meg nem, még nem elég)

Előzmény: dr.dina (7151)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7166

Ez a "hangos" zúgó, lüktető hang képzet - szerintem - mindíg van mindenkinek. Vagy legalábbis gyakran. Maga az elalvás pillanata történik ilyen hang kiséretében. Az agy álom-üzemmódba kapcsolásának hangja (ill neurális hang képzete, mivel nyilván nem valós hang, nem a fülünk érzékeli).

Csakhogy ezt már általában nem tapasztaljuk meg. Ha hallod, ill hallani véled - velem is van így néha - az csak annyit jelent, hogy éppen éberen alszol el; s ez nagyon biztató, hiszen tudatos álomra nagy esély van ilyenkor..!

Előzmény: Sangha (7165)
Sangha Creative Commons License 2010.12.29 0 0 7165

Na, ma jött egy spontán tudatos álom, elég sokáig tartott és tiszta volt a kép, és most nem volt benne démon (megvan rá az okom, de ez inkább magánügy). :) És fókuszáltam a tekintetem, és elkezdtem felkelni- mit veszíthetek, kipróbáltam azt a szemmozgást, hogy ide-oda nézelődök. És az történt, amire a legkevésbé számítottam volna... megint az a hangos,lüktető, egyre lassuló majd gyorsuló különös hang keletkezett a fejemben, szúró fájdalmat éreztem több helyen is a testemben, és felismertem, hogy ez a TÁ-ba lépés előtti szakasz. Megrohamoztak az élesebbnél élesebb hipnagóg képek, és lassan álom lett volna belőle, csakhogy a másik szobában a mosógép zavart, és a hó miatt a rengeteg fény is nyomasztott, így végül nem értem el a TÁ-t, de ez egy bizonyíték, hogy igaza van Ice-nak, igenis lehet ezzel a módszerrel is TÁ-ba lépni, ugyanis jóval a felébredés után (3-5 mp) kezdtem el ezt a szemmozgást.

Sangha Creative Commons License 2010.12.28 0 0 7164

Nem vagyok profi, Metálfarkas, na Ő a profi :) Hát akkor meg kell tanulod nem izgatottnak lenni TÁ-ban. És a nézelődés az egyik legfontosabb, ezzel tartható fennt a TÁ hosszú ideig.

 

Minden ember álmodik, csak van, aki nem emlékszik rá. Naponta úgy 4-5 hosszabb álmunk van, és ha az álomszakaszból ébredünk, emlékszünk rá. Te is ilyen vagy, én is, de attólmég nem lehetsz emiatt fáradt, mert amúgy is megtörténik mindenkivel. Próbálj inkább kellemesebb körülményeket kialakítani, az alvásban az első 2 óra a jelentős abból a szempontból, hogy kialszod-e magad. Ezt a két órát próbld úgy biztosítani, hogy minden tökéletesen menjen, nehogy felébredj véletlenül se, stb...

Előzmény: dr.dina (7160)
dr.dina Creative Commons License 2010.12.28 0 0 7163

Ó anyám! :)))) :P

Előzmény: Törölt nick (7153)
Ice82 Creative Commons License 2010.12.27 0 0 7162

Uhh, nekem most esett le..  XD

Előzmény: Törölt nick (7161)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.27 0 0 7161

Minden adva van a megfejtéshez.

Előzmény: dr.dina (7156)
dr.dina Creative Commons License 2010.12.27 0 0 7160

Fú Sangha, nagyon profi lehetsz!

Irigyellek, hogy ilyen jól megy már. Én úgy vagyok vele, (így ébren, meg akkor 1x tá-momban is), hogy mivel féltem/félek, hogy mindjárt felébredek, és ezért akarok mindent azonnal, de remélem eszembe fog jutni ez a nézelődős nem-fókuszálós dolog. Próbálkoztam múlt éjjel is, de nem ment, pedig nagyon sokmindent álmodtam megint, de egyik sem volt tudatos :S. 

Amúgy mindig rengeteget álmodok, és legtöbbször nagyon tisztán emléxem is az álmaimra. Viszont úgy érzem, hogy másnap emiatt nem vagyok elég kipihent, mert egész éjjel "kommandóztam" én már csak így hívom :) Persze nem szószerint kommandózok, de egész éjjel jövök-megyek, üldözök-üldöznek, mászok, repülök, úszok, kirándulok meg minden, és így másnap úgy érzem magam, mintha alvás helyett az álmodott dolgokat tettem volna és így soxor elég nyúzott is vagyok.

De megint itt az éjszaka, lassan lefexek, és újra próbálkozok :):) És mostantól nem fogok beszámolni arról ha nem jön össze, csak arról ha végre sikerül :)

Előzmény: Sangha (7069)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.27 0 0 7159
dr.dina Creative Commons License 2010.12.27 0 0 7158

Én nem tudok rá tudományos magyarázatot, de az miért jelentené azt, hogy nem racionális? Biztos, hogy ki lehet mutatni, biztosan érzékelhető valamilyen különbség az agyműködésben a normál álmodáshoz képest. Mondd már meg légyszi, hogy mit írtál az egyik korábbi hozzászólásodban.

Előzmény: Törölt nick (7157)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.27 0 0 7157

Akkor mutasd: hol a tudományos magyarázat?

Előzmény: dr.dina (7155)
dr.dina Creative Commons License 2010.12.27 0 0 7156

Nem tudom ez mit jelent, légyszi mondd meg.

Előzmény: Törölt nick (7153)
dr.dina Creative Commons License 2010.12.27 0 0 7155

Igen, szerintem igen. A létezése tény, és biztos, hogy meg is magyarázható, akkor mi lenne benne a nem racionális?

Előzmény: Törölt nick (7154)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.27 0 0 7154

:-))))))

 

Na, mert a tá aztán racionálisan nagyon lehetséges, mi? :-))))))))))

Előzmény: Törölt nick (7153)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.27 0 0 7153

Ξα, μερτ α τ' αυτ'ν ραψιον'λισαν ναγζον λεηετσ΄γεσ...

Előzmény: dr.dina (7151)
dr.dina Creative Commons License 2010.12.27 0 0 7152

Ja, most látom, hogy eddig 2x sikerült közvetlen.

Na de megyek, mert nagyon fáradt vagyok, és megpróbálok üzenni :)

dr.dina Creative Commons License 2010.12.27 0 0 7151

Hát, ha racionálisan nézzük, nem hiszem, hogy lehetséges. De azt mondom miért ne? Sose tudhatjuk, bármi lehetséges. Mindenesetre rajta leszek :) Neked megy már amúgy a TÁ, Ice82?

Előzmény: Ice82 (7149)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.26 0 0 7150

Hogyhogy honnét tudnád??? Hát megkérdezed :-DDDD

 

Persze, h működhet, ha tudatosságban elég fejlett vagy ;-)))

Előzmény: Ice82 (7149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!