Elhagytam a Revolut (Mastercard) kartyámat. Dec 13-án pénteken este jutottam odáig, hogy ujat rendeltem. Az app szerint 16-an hetfon postaztak. Ma 20-an penteken kezemben van az uj Revolut VISA kartya. Kemeny 593 Ft volt ez az akcio :-)
Revolut tradinget használja valaki? Az árfolyamok mennyi idővel vannak késleltetve és ez vajon csak a Standard csomagban van így? Átolvastam a vonatkozó FAQ-t, de nem találtam erről semmit.
Esetleg még az lehet, hogy a telefonbeállításokban be lehet állítani, hogy melyik app ne zavarjon értesítésekkel. Azt nézd meg, hogy ott nincs-e kikapcsolva.
az átváltás sikerült, lett 105,6 eurom. Közben kutatgattam, látom még van 80 eurom, de értesités az semmiről nem jött. Ezt túlélem, köszönöm a válaszod, ezt is még tanulnom kell:-)
De milyen pénznemben költötted? Annak nézed az egyenlegét?
Tuti a Revolut kártyát használtad? Már vásárláskor jön egy értesítés, hogy mennyit költöttél pont akkor, és mennyit aznap összesen. Kaptál ilyet? Már ez is informatív kéne legyen hogy hol tartol.
valakinek lenne ötlete az alábbi dologhoz: Revolut kártya (alap),rátettem Mo-on 100 euronak megfelelő ft-ot, átváltottam eurora. Ma kb.5x fizettem vele,kv, ebéd,kis vásárlás, és este az egyenlegem ugyanannyi, mint volt. Szerettem volna tudni, utaljak-e még rá, de fogalmam sincs,miért nem vonta le a kifizetett összegeket?
a jelek szerint megsem :) elobb aktivald. a revolutnak honnan kene tudnia, hogy valoban nalad a kartya? ez biztonsagi kerdes. akkor fogja tudni, hogy ahhoz kerult, akihez kell, ha az altalad valasztott pin koddal aktivalod
Sziasztok! Most ismerkedem a Revolut mobilos felületével és az egyéb biztonsági beállításoknál az Online tranzakciók kivételével az összes menü inaktív. Mi lehet a probléma?
Rendszeresen utalok a Revolut szamlamra. IBAN-t hasznalva. Nem pont GBP-t, hanem mas devizat, de igazabol teljesen mindegy, mert ugyanaz a szamlaszam tartozik mindegyikhez. Appban szoktam utana forintra konvertalni, es onnan tovabbutalom a magyar szamlamra.
Mivel ez a Visa v. Mastercard által kibocsátott kártya szerintem nehéz betiltani.
Az már egy más kérdés, hogy a feltöltést, Revolut esetén a 6012-es MCC-t átsorolják, ahogy írod. A hitelkártyák egy részénél már megtörtént, visszatérítés nem jár érte. A TW esetén az Erste hitelkártyák ugyan plusz díjat nem, de kamatot már számolnak.
Ha kp felvét lesz a befizetés, akkor pl. a TW-ra lehet utalni is és onnan tölteni. Mint ahogy az átváltási veszteségek és az utalási költségek csökkentése miatt többen is csinálták a forint feltöltés megjelenése előtt. Persze az utalási díj megjelenik, ha van, de ez a legtöbb esetben kedvezőbb, mint a kp felvét.
Az államkincstárból IBAN számlaszámra, ha kipipálod, hogy saját, jelenleg szintén ingyen lehet utalni.
stb. stb.
Szóval ha a bankok szándéka a költségek emelése, ahelyett hogy versenyképesebb szolgáltatást nyújtsanak, akkor macska-egér játéknak nézünk elébe.
Ha viszont az a cél, hogy versenyképes szolgáltatást adjanak, akkor néhány dolgot le kell másolni a Revoluttól és költséget kell csökkenteni. Pl. ha csak néhány fillér lenne a különbség az átváltásban, sok alkalmi turista nem foglalkozna sokat a Revoluttal.
Pár évvel ezelőtt a Citibank számlája is tudta azt, hogy a kártyát egy-egy devizaszámla mögé állítom, így csökkentve az átváltási veszteségeket. Ma az Erste is tud ilyet. Persze egy rakás egyéb funkciót meg nem, amitől a Revolut kényelmes.
Azért ha a kormány úgy gondolja, simán tud olyan helyzetet teremteni, hogy ne lehessen szolgáltatni Magyarországon. Emiatt nem fognak kimenni tüntetni az emberek, mint a netadó miatt.. :( De én valószínűbbnek látom hogy nem lesz ilyen, inkább szép csendben veszíti el az ingyenességét, és nem feltétlenül a Revolut döntése miatt - egyszerűen csak mondjuk innentől a feltöltés nem kártyás vásárlásnak, hanem készpénz felvételnek számít majd a hazai bankok ÁSZF-je szerint, és onnantól máris nincs ingyen, és cseng a pénz a bankoknak.
Bár ne így lenne.. de ha valami jól működik, és abból nem bizonyos körök profitálnak, akkor arra ki fognak találni valamit előbb-utóbb.
Az Uber hasonlat rossz példa. Gondolok pl. arra, hogy magyar, valóságban is húsvér emberek nyújtották a szolgáltatást. Ebbe az hatóságok mellett a taxis hiénák is bele tudtak kötni, illetve az utóbbiak a tettlegességig is elmentek.
Az Uber (meg az Airbnb), X és Y személy kinálatát/igényét köti össze hatékonyan, a Revolut meg inkább szolgáltatást ad.
A tranzakciós adó valóban versenyhátrányba teszi a bankokat, itt politikai akarat kell.
Ugyanakkor arra, hogy a bankok ne a lehúzós árfolyamokat alkalmazzák, az már rajtuk múlik. Az is, hogy a külföldi kp felvét díján se akarjanak nagyot kaszálni.
Ahogy ebben a topikban is többször írtuk a betétbiztosítás hiánya miatt nem alkalmas nagyobb összeg egyidejű parkoltatására.
A Revolutba jelenleg még a befektetők tolják a pézt, ügyfélszerzés a cél, a kérdés, hogy milyen díjak alakulnak ki majd azután, ha már ki is szeretnének venni. A Transferwise-nál megjelentek már apró díjak.
Azért az ezredforduló körül megjelenő VoiP sem tette tönkre a hagyományos telefonálást. Kihívások, versenyhelyzet elé kerültek és az árak több esetben mérséklődtek. Azért a roaming díjak mérséklődését a kartell piac nem tudta megoldani, kellettek hozzá központi szabályozások.
150 000 Ft értékig ingyenes nemzetközi utalásért használjátok az alábbi linket, ezt meghaladó összeg esetén is alacsony költség (a linken keresztül az adatokat megadva pontosan kalkulált). 24 órára garantált árfolyam, gyors és megbízható!
Igen, én is megkaptam, hogy mindenki egyszerre próbálta aktiválni :-) Viszont nem lehet egyenként aktiválni, amikor beizzítod ki kell válaszd mind a három üzletet.
Azt írják kicsit túlterhelődött a rendszer, miközben akkor érdemes aktiválni mikor először olyan boltba mész ahol ad visszatérítést, mivel aktiválástól számítja a 3 hónapot. :)
A curve kártyánál, be mész az előfizetési lehetőségekbe? Ott látom, hogy 1%, de konkrétan nálam nem csinál semmit, azaz nem aktív. Gondolom lesz egy app frissítés, bár nem lett volna rossz ha már most hétvégén tudtuk volna használni.