Jól tudod, hogy ilyen körülmények között ( más is nézegeti a cuccost) gyorsan kell dönteni és forrasztani......kulturált voltam és preciz, mert már volt olyan a piacon, hogy valami kellett de nagyon - kitörtem a panelból az alkatrészt!
Ebben az esetben a srác eladhatta mégegyszer valakinek a jó kis Orion tuner-panelt:-)))
Nekem volt a '80-as évek közepén a Szamarám-ban egy autós műsorra hangoló gombbal Videoton magnósrádió, a hőre lágyuló, de egész jól szóló hangdobozokkal.
...te betyár! a FONÓ-ban meg se vetted, hanem lekopasztottad a komplett panelról az alatt az 5 perc alatt, myg én az asztalsor másik végéig elmentem.....
Visszaérve láttam a panelt, és mondom az eladónak: vadászkutya legyek, és ugassak, ha ezt nem a Jenő látta... ő meg csak röhögött.......
Az Orion tunereket én mindig megveszem (megszerzem) és az egyetlen értékes alkatrész - TOKO LINEAR PHASE FILTER (2db) - kiforrasztása után elajándékozom.....
Ez tudom nem szép tett, de mentségemre szolgáljon, hogy az LC filterek utánna egy jobb környezetbe kerülnek:-)))
Jól belőtt ST240-nél egyéb hazánkban gyártott tuner tuti nem szólt jobban. Szerintem. (főleg nem az említett Vidi, a selypes, szétkent magastartományával. brrrr..... :-) )
Ismertem Pethes Pistát,ennek a tunernek a fejlesztőjét.Annak idején mutatta az ő terveit az ST240-ről.Nem is hasonlított erre.Ő alapvetően katonai rádiókat tervezett. El lehet képzelni,hogy miket rakott bele eredetileg...Egy fejlesztés aztán átkerült az elektromos illetve a mechanikus technológia karmai közé és ott kopasztottak le róla mindent amit túl drágának találtak.Ez az ellenállások szintjéig értendő.A végeredmény aztán ez lett..
Magnós Klub a '60--as évektől nemtudoménmeddig a Fővárosi Művelődési Házban ( 1117 Bp. XI., fehérvári út 47.). Nem tudom mikor kezdék meg , de a kommcsizmusban nem--igen vót könnyű klubot alapítani , mert a pártyuk utálta , ha már 4--nél több ember van együtt . Ennek okán a működési alapszabályzatban az is benne volt , hogy a zenehallgatás alatt sakkozni (!) kellett ( nem kártyázni ), gondolom én azért , hogy kevesebbet gondolkodjék az ember a nyugati életen .( aztán volt valaki , aki 1976--ban a TIT Sci--fi Klubja égisze alatt létrahozta a Progresszív Zenebarátok névvel ellátott "szekciót" .). Az efemhában az akori időkhöz képest nagyon--nagyon komoly volt a technika .Egyfelől , mert a BEAG és Lenco dolgok komolyak voltak , másfelől , mert a tagok más és más , ki tudja milyen legális--illegális úton behozott cuccokat mutattak meg a többieknek .Így ott zenerögzítési--technikai fórum alakult ki . Meg barátságok .
Elöxör is tegnap beraktam a 807 studert a werdába. Na ettöl jol lefáradtam. Aztán ewittem ma Pagrushoz, ott kixedtük. Egéx nap feküdt a hátán, ki is pihente magát. Akko wixxaraktuk a werdába, oxt most még ott pihen, de mingyá kiwexem. Beállitani nem tudtuk, me a beállitás leirási folyamatábra ekeweredett walahun. Maj ha elökerü, megismételjük a torturát. Közben wettünk fel ezt-azt 38-on xalagra másik studerekkel. Dözsöltünk, na.))) Spacc meg aggodott, de mán nyugiban wan. Holnap lehet felugrom hozzá délután. Oxtán pihizek egy hétig.
Mondok magamba, meglenélek tüktek egy lájtos fotógráfiával az SM1025B egy erősítőmoduljával, de dühöngőm ajtajánál wixariadék vala, a multkori kutakodásom nomait látván, és az azóta csak oda (ideiglenesen) belapátolt javak kusza halmazán.
Előbb volt a tranyós verzió,utána az IC-s SE1025B néven.Valszeg nem láttál belülről ilyet,mert BD-nek nyoma sincs benne,KD607-ekkel ment azért volt olyan nyugis hangja.A Sanken IC meg már akkor kifutott típus volt amikor gyártásba került az SE1025B.Garos javításhoz sem volt IC.Valami rálátásunk van a témára,mert Krizsi volt a művezető én meg a csopvez. az erősítő műhelyben :)