Keresés

Részletes keresés

mickey cortez Creative Commons License 2006.01.29 0 0 170
amit csak szakszolgálatok tudnak megadni:))
Előzmény: mercury_ (169)
mercury_ Creative Commons License 2006.01.29 0 0 169
milyen szolgalati tamogatottsagra gondolsz?
a rengeteg love dolgot en is latom egy nyuves hasznalt `kopter is megvan felmilka USD, az ujak elmennek egeszen 3-ig (es ezek csak a ruszki arak, az amcsikat eddig nem kerdeztem), es ebbol be kene vasarolni vagy 5-ot, 6ot.
es akkor meg nem beszeltem egy csoppnyi atalakitasrol, pilotakrol, muszakiakrol, tartalek alkatreszekrol stb... meglattam csak nagysagrendileg az veget (USD), haaat... forintbol is sok lenne.
meg szerencse hogy nem az en zsebembol megy :)
Előzmény: mickey cortez (166)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.29 0 0 168
Ja,és Mabelle..a már megemlitett mozambiki fakitermeléssel foglalkozo konzorcium is természetesen kinai üzlet..miután irtad utánakérdeztem és ez derült ki,meglepö modon..:)
Előzmény: mickey cortez (167)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.29 0 0 167

kimondottan medicgroup nincs,de olyan dokik akik egy bizonyos rétegnek nyujtanak szolgáltatást vannak:)Párizsban pl az egyik plasztikai sebész klinika igazgatoja volt ejtöernyös a gyarmati világbol,önála jopár arcnak volt szabadjegye...:)majd a sárgák teleépitik a kontinenst korházzal..

amugy meg mindent kezdenek elözönleni a kinaiak..tavaly év végén a johannesburgi olajkonferencián már teljesen nyilvánvalo volt,hogy pár év és a kinaiak lehalásszák a piacot..egyszerüen hihetetlen,hogy mennyi pénzt energiát fektetnek már évek ota Afrikába..Librevilleben olyan üzleti negyedet épitenek,huu..fehér márvány a térburkolat is..nemrég pl aláirtak egy csomo szerzödést olyan országokkal tecnologiai,gazdasági témákban,hogy csak ámul az ember.                                        a mult héten Nigériában megtámadták az Agip ottani legnagyobb telephelyét,finomitostol,mindenestöl,lelövöldöztek a biztonsági személyzet tagjait,aztán jopár ezer dollárt raboltak az irodák kasszáibol és távoztak.ebben az egészben az volt az ujdonság,hogy elöször érkezett támadás a tenger felöl.erös motorcsonakokkal,egyenruhában,maszkkal jöttek a fekete támadok és ugy is távoztak.nem az Asari féle gerillák robogattak,rendesen megvolt tervezve a jelek szerint.az Agip persze evakuált.az érdekes az,hogy honnan volt motorcsonakjuk,és ki "logisztikázta"le nekik..az ember elkezd kombinálni,ha tudja pl azt az infot,hogy a fenti megállapodások közt Kina Nigériával olyan szerzödést kötött,ami arrol szol,hogy a sárgák több milliárd dollárral járulnak hozzá a nigériai tengerszakasz olajlelöhelyeinek kiaknázásához,kutatásához,stb...furcsa mod ez után kezdödtek a nyugati olajtársaságok elleni támadások...

A szudáni köolajvezetéket szinte végig a tengerig kinai fegyveres "munkavállalok" védik..de lehetne sorolni ezer példát,a telekommunikáciotol(Zimbabwe),épitöipar,utak,finomitok,vasut(Ruanda,Angola,Kenya,Mauritánia)..ezek mind dollármillios ha nem nagyobb beruházások,csak idö kérdése és ezeken a helyeken átveszik a biztonsági szolgáltatások nagy részét is..ott vannak Senegálban,Libiában,Libériában,Tanzániában,Etiopiában,stb..Maliban olyan rizstermelési strukturát épitenek ki,hogy husz év mulva monopoliumuk lesz Maliban a rizstermesztésre..!!

és nem mellesleg rengeteg pénz áll a rendelkezésükre,ami az afrikai államfök megnyerésének leghatékonyabb és legegyszerübb modja:)))söt pl a franciákkal szemben megvan az az elönyük,hogy a diplomáciai kapcsolatukat nem terhelik a gyarmati mult emlékei..

szoval mégha offnak is tünik a sárga szin a topicon,ez csak a látszat..:)))))))

Előzmény: bantam (158)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.29 0 0 166

még a régiekkel beszélgettünk sokszor,magyarokkal,hogy összekellene rántani egy stabil magyar magot és keresgélni a zavarosba:)de mára nem sok olyan maradt akinek elég mélyre nyulnak a kapcsolatai,hogy talpon is maradjon bármilyen kis cég..bár Irakban annyi alvállalkozo van mint egy autopálya épitésnél......csak az Erynisnek van vagy egy tucat.van ahol kb tizen dolgoznak csak..mikor volt a rendszerváltás,szóba került,hogy a nagy nyitás következtében kihasználva az afrikai tapasztalatokat,az oda vagy a Kaukázusba befektetni szándékozo hazai cégeknek,vagy a kelet felé nyito nyugati cégeknek legyenek felajánlva a szolgáltatások,de aztán elég hamar elhalt a dolog..a volt 56-osok közül volt aki rakott volna bele pénzt de mondom,kifulladt az ötlet mielött lett volna belöle bármi is.aztán mindenki ment a maga dolgára.pedig volt pár jo referencia.pl anno Csombenak a legszükebb testörgárdájában is volt két magyar,még élnek mindaketten,Skandináviában,de a hetvenes évek ota nem aktivak.az egyikük fia a norvég különleges rendöri egység kiképzöje.sokszor beszélgettünk és kérdeztem egyszer tölük,hogy s mint volt a katangai kaland,meghogy ugye tudjuk,Csombét elrabolták..nevetve mondták,de nem akkor mikor mi védtük:)ugy hivták Csombét,hogy Zoli....Denard alatt kerültek pár év légio után a hatodikba,aztán a gendarmie kiképzöi lettek, majd Moise testörgárdájába.Végigcsinálták Kongot,Delin reptette ki öket a végén Bukavubol,aztán pár honap Biafra,de Angolába már nem mentek le.a hetvenes években Langley pénzelt volna egy akciot,Nszk-ban a VörösHadseregFrakcio terroristáinak begyüjtésére,egy tucatnyi emberrel,aztán szinte az utolso pillanatban lefujták,utána már nem dolgoztak.

manapság viszont rengeteg lóvé és szinte ezer% szolgálati támogatottság nélkül már nem megy.a többség magánzo.SA-ban vagyunk 10-12-en akik ugy ahogy tartjuk a kapcsolatot de már mindenki könnyebb vizeken evezik.Irakban hárman voltunk.még két év aztán...hawai:)

arra irtam egyébként,hogy a guineai bauxit monopoliumot elnyert cég nyiltan keres szakembereket,tehát lett volna esély talán..

Előzmény: mercury_ (152)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.29 0 0 165

ezen a vegyes listán fenn vannak a nevek akikrol raktam fel képeket.valoban ez inkább civil lista,nem tesz különbséget ...

ellenben ugy hallottam,az amerikai szenátusban pár képviselö megrendelésére készitett egy tanulmányt egy külsös cég amiben a közel-keleti usa hadivállalkozások legnagyobb rákfenéjének azt emelték ki,hogy hihetetlenül szar a mozgosithatosági arány az expedicios feladatokra(nagyon szépen fogalmaznak) és ugy számolnak,hogy kb 30 000 fövel kelleni kiegésziteni az Irakban,Afganisztánban bevethetö un. feláldozhato alakulatok számát.mivel ez nem nagyon fog menni,legalábbis keresztülvinni a kongresszuson,nagy a jövö a pmc.k elött..harmincezer ember..ha a fele igaz,már az is nagyon nagy szám..és pénz..

lassan "kiprivatizálják" az usarmyt századonkéntleszerzödnek a saját kormányukkal,,és több legyet ütnek egy csapásra,ez lesz?:))))

Előzmény: mabelle (161)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.29 0 0 164
ezt én sem láttam még.Wolfot ismertem csak de nem Irakbol..
Előzmény: mabelle (151)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.29 0 0 163

komoly??ha felveszed a kapcsolatot a cégével,eljuttatják a családnak.

 

Harry Pretoriusnak még a halála után napokig a teste sem került elö..fotot küldtek csak rola,elöször ugy azonositották

Előzmény: mabelle (150)
KevinLomax Creative Commons License 2006.01.28 0 0 162
A légiós topic után ez is király!!!!
mabelle Creative Commons License 2006.01.27 0 0 161

hello Karesz

 

 

hat jo hosszu a lista, bar gyorsan vegigfutva:..

 

1-nem teljes, ennel tobb az unknown....

 

2 -latom szegeny wc-s srac , meg a nepali takaritorigad is rajta van akik azert itt OFF

 

 

sok a jo srac, akik a melo kemeny veget csinaltak.... es a delikatabb melot.. amit nem mertek a jo oreg usarmyra bizni

Előzmény: mle190148 (160)
mle190148 Creative Commons License 2006.01.27 0 0 160

Üdv!

 

én ezt találtam a témában: Contarctors

 

karesz

mabelle Creative Commons License 2006.01.27 0 0 159

udv

 

mondjk tuti ott helikopter nem szall le...... :)((

 

amugy nagyon hamar kiert a 86th mentos csapat, de a srac olyan sulyosan egett , hogy menhetetlen volt

Előzmény: mercury_ (156)
bantam Creative Commons License 2006.01.27 0 0 158
nem alapitottak meg ceget orvosi/surgossegi profillal? nem volna ra igeny?
Előzmény: mercury_ (156)
mercury_ Creative Commons License 2006.01.27 0 0 157
Nos Urak!
volt itt szo torvenyi szabalyozasrol. utananeztem picit mi a helyzet magyarorszagon es hatarainkon tul.
tehat mo-n a mar emlitett torvenyen kivul nincs szinte semmi szabalyozas, alairtunk nehany nemzetkozi egyezmeny 2386-od magunkkal, meg ugye a genfi konvenciot. fin. semmi tobb. nem kene allasfoglast kerni az igazsagugyi tarcatol hogy mi a helyzet? :)

kulfold:

USA
Arms Exports Control Act (AECA)
International Traffic in Arms Regulations (ITAR)
United States Munitions List (USML)
AECA, 2002:2778 - Military Export Control (vonatkozik a szolgaltatasokra is!)
ITAR 120.9 - defence service means....

RSA
Regulation of Foreign Military Assistance Bill (RFMA)
1996-ban meg torvenyjavaslat
1998 majus 7-tol torvenyereju megpedig a Constitution Section 198(b) pont alatt (ALKOTMANYBAN
VAN SZABALYOZVA!! NEM TILTVA, SZABALYOZVA!!!!!!)

UK
Foreign and Commonwealth Office (FCO)
Green Paper - `Private Military Companies: Options for Regulations` (FCO, 2002b)
`direct participation in combat...` (FCO, 2002a)
`licensing mechanism` (House of Commons, 2002.134)
FCO,2002c:(c)
FCO,2002a:73

Offshore Regulations (Palan,2003)
Regulations of International Security Market (Zarate, 1998:153)

a teljesseg igenye nelkul referenciakent.

magyarorszagon lesz valaha valami?

udv mindenkinek
mrc_
mercury_ Creative Commons License 2006.01.27 0 0 156
"Tablai nem halt meg azonnal"
latjatok?! kell az a medevac oda! ha valakit meg elve felszednek es legi uton korhazba szallitanak, 19 az 1hez az eselye hogy tulelje, mig gepjarmuvel szallitva ez a szam exponencialisan romlik! en mondtam... :)
Előzmény: mabelle (155)
mabelle Creative Commons License 2006.01.26 0 0 155

na itt vagyok ..

 

igen mindharom delafrikai azt a konvoyt vedte , amelyik az igazsagugyi miniszterium elott robbant valamikor november vegen. Tablai nem halt meg azonnal,a masik keto igen ... tobb halott is volt. 1 amerikai , es tobb local...is belehalt a seruleseibe...

 

ahogy mondtam, a dyncorp az egesz orszagban jelen van... a legforrobb videkeken is nagyobb szamban... igy ok szenvedik el a legnagyobb veszteseget...

 

udv mindenki

Előzmény: mabelle (150)
mabelle Creative Commons License 2006.01.26 0 0 154

kicsit surfulve a neten

 

Companies and subsidiaries where civilian contractors worldwide submitted the most claims of fatalities and injuries to the U.S. government in 2004:

1,638 -- Service Employers International

274 -- Titan Corp.

229 -- TekStar Inc.

154 -- DynCorp Technical Services

130 -- L-3 Communications

82 -- CSA Ltd.

72 -- Brown & Root Services

67 -- ITT Federal Services International Corp.

57 -- J.A. Jones Construction

49 -- Vertex Aerospace LLC

mabelle Creative Commons License 2006.01.26 0 0 153

off

 

akkor ugye a harom nemzet rugby meccseit vagy a rugby vb-alatt ualkodo hangulatot nem kell bemutatnom.

 

on

 

ja vegul is Buniaban van a Monuc kozpontja... nem tudom .. olyan erelytelennek tunik az egesz dolog... (csak 12 eves lanyoknak szexualis tanacsadast nyujtok kemenyen) 

Előzmény: mickey cortez (148)
mercury_ Creative Commons License 2006.01.26 0 0 152
te mickey... hogy is volt ez a ha most lenne egy privát sec.comp.-om? :)) milyen gyorsan kene? van itt egy alakuloban az egyik szogon, csak meg kell keresnem....
udv
mrc_
Előzmény: mickey cortez (148)
mabelle Creative Commons License 2006.01.26 0 0 151

a katonai topicon pont az edinburgh-os ambush alatti linket en meg nem ismertem...

 

vesztesegek nehany

 

http://psd-eod.typepad.com/photos/fallen_psd_operators/index.html

mabelle Creative Commons License 2006.01.26 0 0 150
Basszus a Tablai cucca eppen itt van nalam.. most probaom vaahogy visszajuttatni a felesegehez..
Előzmény: mickey cortez (149)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.26 0 0 149

megkérdeztem a délafrikaiakat ami itt érdekelt valakit,szerintük milyen a veszteségi arány a contractorok,pmc tekintetében.szerintük Irakban minden cég vesztett már embert,és a Dyncorpra tippeltek,mert nekik volt hogy egyszerre hét emberük esett el.ilyeneket mint a Halliburton,KBR nem vettünk figyelembe,csak a security companyket.aztán érdeklödtek mit irok,mert most ráérés van és figyelték ahogy pötyögök,megnéztük együtt a katonaira feltett videot.az egyikük mondta hogy ismeri a szitut,az áldozatok közt volt kanadai,austral és amcsi.aztán felmerült ahogy sztoriztak,hogy dobjunk fel ide pár képet adatot akiket ismertek,vagy dolgoztak velük.ugyhogy egy kis emlék azokrol akik ottmaradtak..(nem teljes a lista és lehet hogy lesz mit korrigálnom mert néha afrikaansul nyomták..)

 

Akihito Saito ex 2REP

Herman"Harry" Pretorius- Dyncorp. testör volt, Mosulban lötték le.

Julian Davies(30)-GlobalRisk,kiképzö volt,Mosulban lötték le.

Michael Bloss(38) ex-para,CusterBattles

Mark Carman ControlRisk,Bagdadban akna végzett vele.

 

Aztán az Erynistöl elesett Jacques "Oosie"Oosthuizen Mosul és Tikrit között,a Dyncorptol Miguel Tablai,Ignatius de Preez,Johannes Potgieter Bagdadban valamelyik minisztérium elötti robbantásban,Jan Strauss szintén testör volt.ök mind délafrikaiak.az Olive Securitytöl Keith Butler ex-paratroop Falklanddal,É.-Irországgal a háta mögött,Tom Carter ex-DeltaForce aknátol Blackwater.

ezeket tudtuk összeszedni fejböl,de nem rossz a gondolatuk,ha lesz idöm,a neten elöször ezen a topicon emlékezünk majd az Irakban meghalt zsoldosokrol.

ha valakinek vannak adatai,képei tegye fel.

mára ennyi.

üdv

cortez

mickey cortez Creative Commons License 2006.01.26 0 0 148

én birom ezeket a kis csapatokat is mint Togo,Zambia)itt nagy fogadások mennek,a búrok rendesen osztják aki nem RSA szurkolo:))ha játszanak,nekik drukkolok én is de egyéb meccseken szimpátia alapján.

van jopár shirt,nekem Erynistöl van fekete hosszu ujju galléros,a gallérján a himzett oroszlán.azt láttad?van olyan iroda amelyik rendesen legálisan shopokban árulja a cuccait.a vásárlok nagy része nem is tudja kinek a cuccait hordja:)Irakbol nekem elég volt két rövid kör,de Bagdadban és északon találsz még Erynisböl fiukat,ha van nekik boltolj velük:)amugy meg annyi az alvállalkozo hogy lehet hogy hamarabb jutsz SASTS,MTS,vagy blackwater polokhoz..(

Lent Jo'burgban van egy nagy plaza(mikor elöször láttam,megkérdeztem hányan laknak ebben a toronyépületben?a válasz az volt,sehányan,ez egy pláza...)ott van egy shop ami szinte csak ilyeneket árul,jövöre hozunk is be jopár cuccot,csak legyen rá piac:)nadrág,sw.shirt,longsleeves,t-shirts,stb...ha összejön majd jelzek,kapsz kedvezményt:)

 

más.pár gyors hir.

Libériában letartoztatták az egyik legnagyobb szarkeveröt,egy brazil-izraeli állampolgárságu fickot,aki Taylor elnök kedvenc partnere volt(persze,mert a libériai gyémántbányák közelébe csak izraeli érdekeltségü cégek férnek,igy jocskán csurrant cseppent Taylornak és Charles jr.-nak is...)aki fegyverrel,gyémánttal üzletelt és kiképzöket,öröket  szállitotta gyémánttelepekre.az ö emberei oktatták Taylor antiterrorista egységét,az ATU-t,és a RUF harcosait Sierra Leonéban.Simon Rosenblum ur most Monroviában üldögél a dutyiban..)a társát még keresik,ö egy ex IDF tiszt(izrael),Yair Klein..innen márcsak egy ugrás a moszad:)gyémánt pénz izrael.....

 

A Kongoi Köztársaságban(DR Congo) a Szudán déli részével határos zonában,egy nemzeti park területén egy felderitésen lévö ensz békefentarto alakulat,egy 80 fös guetamalai speciális egység a járörözés során beleakadt egy 50-60 fös ugandai LRA harcosba,akik szokásukhoz hiven ki-be mozogtak Kongo és Uganda területén egy kis zsákmányért.a több orás tüzharcban egy guetamalai specialforcesos meghalt,több megsebesült.öket egy nepáli helikopter vitte a több száz km-re lévö Buniába korházba(ugyis volt ma rola szo,az ensznél pl igy müködik a medevac).az LRA 15 halottat hagyott..

 

Darfurban meg lezuhant egy kopter miközben segélymunkásokat evakuált egy déli falubol,aminek a környékén heves összecsapások voltak a szudáni kormányerök és a SLA közt...16halott a gépen..

 

Guineaban pedig aláirták az év elsö kibaszott nagy pénzt hozo üzletét,egy nemzetközi aluminiumipari vállalt koncessziot kapott a bauxit kitermelésre 25évre...ha most lenne egy privát sec.comp.-om..:))mindenesetre már elküldtem mailben a jelentkezésem..:)

Előzmény: mabelle (146)
mabelle Creative Commons License 2006.01.26 0 0 147

OFF

 

hu az a galleros nekem is nagyon bejon, ha a kozelben jarsz .. khmhmkhm.... Irakon belul barhonnan el tudom hozni:)(ha en nem valamilyen emberem)

 

ON

 

Előzmény: mickey cortez (141)
mabelle Creative Commons License 2006.01.26 0 0 146
Drogba- Eto`o csatat mindenkeppen:))
Előzmény: mickey cortez (142)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.26 0 0 145

A Svájci Gárda.2001Vatikán

Előzmény: mickey cortez (143)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.26 0 0 144

fejesek Khartoumban...2006.Szudán

Előzmény: mickey cortez (142)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.26 0 0 143

és most egy pici megemlékezés az egyetemes zsoldostörténelem egyik leghiresebb alakulatárol,a svájci gyalogságrol,vagy ahogy most ismerik,a Svájci Gárdárol.

ök,ugye anno ugyanolyan zsoldosként kezdték karrierjüket és váltak pár évszázadra a legjobb,legfegyelmezettebb katonai alakulattá mielött mára egy szép hagyományörzö testület lett belöle.érdemes elgondolni,mit és mennyit jelenthetett ez az egység adott korokban fennállása során,ha a történelem viharai ellenére,ha maazt mondjuk svájci zsoldosgárda,akkor is pontosan tudják az emberek kiket is takar.

január 22.-én volt 500 éves a Svájci Gárda.1506-ban ezen a napon érkezett meg Rómába II.Gyula pápa hivására vagy másfélszáz svájci zsoldos,hogy élete árán is megovja a pápát és a romai anyaszentegyház javait.jo husz évvel késöbb V.Károly ellen el is vérzett  háromnegyedük.de azota is hüséggel szolgálják a katolikus egyház elsö számu vezetöjét.

a zsoldostörténelemben már a keresztes háboruk idején kialakult,hogy a legfegyelmezettebb,legjobb zsoldosok mindig az egyházi rendekhez kötödtek,azon egyszerü oknál fogva,hogy a sok szedett vedett lovag és kardforgato közül csak az e rendekhez szegödök kaptak viszonylag rendszeres juttatásokat,merthogy az egyháznak volt erre pénze.magyarán megtehette,hogy válogat.a legtöbb ilyen katonát a pápa fogadta fel.a pápai állam teremtette meg elöször a lehetöséget a középkorban,hogy a nem nemesi származásuak is rendszeresen folyositott zsoldért ugyanugy elszegödhessenek mint a lovagok,nemesek.aztán ahogy erösödtek a királyi államok,városok,pénzemberek mindegyik tudott fizetni nagyobb mennyiségü zsoldoskatonát.a 16.század elejére a szakmában egy addig nem nagyon becsült nácio vette át a spanyol.olasz,magyar,angol,német katonák helyét,a svájci.hamarosan ök lettek a szakma gyöngyei akikkel a vallonok vetekedhettek csak..az ok,hogy a svájciak mialatt megvivták függetlenségi harcukat sikerült a háboru minden fortélyát kitanulniuk és alkalmazniuk.a hadrendjük egy rendkivül egységes és tömör felállás volt,hasonlo mint a makedonoké Nagy Sándor alatt,amolyan falanx.ez lett hosszu idöre a gyalogsági harcmodornak és harcászatnak az alapja,mert a lovas lovagi alakulatok ellen remekül alkalmazták.ez volt az un. bataglia vagy másnéven svájci négyszög.sok gyalogsági alakulat alkalmazta még a 20.században is,pl a légio afrikában a huszas években még használta egy kifinomultabb változatát defenziv helyzetben.és ha már itt tartunk,nem volt véletlen,hogy a légio elsö kapitánya is svájci volt.és a helvétek mellett szolt még a nehéz,hosszu uj fegyver,az alabárd amivel igen nagy hatékonysággal tudták átszakitani a lovagok páncélzatát ütközetben.

ezek után nem meglepö,hogy az akkori pápa azonnal tudta kiket kell a maga védelmére megfogadnia..

manapság a svájci gárdába nem könnyü jelentkezni,tudomásom szerint svájci katolikus 30 év alatti nötlen,min 174 cm magas férfiak tehetik meg.a szolgálat két év a Vatikánban.bár a pápa személyi testörségét nem ök adják,de a vatikáni határokat és a belsö rendet ök biztositják.egy csuf pötty van a pedigréjükön,mikor 1988ban egy gárdista megölte a Gárda parancsnokát és feleségét aztán öngyilkos lett.az ok,homosexuális szerelemféltés...a mai napig nem tiszta az ügy,egyesek szerint külföldi titkosszolgálatok kreálták e mesét és teljesen másrol van szo..de lehet hogy igaz... a Vatikán és a Gárda örzi a titkot..

mickey cortez Creative Commons License 2006.01.26 0 0 142

Az a helyzet,hogy pont most a napokban ülésezik az Afrikai Unio Kartumban,Szudánban.az a szabály náluk,hogy mindig a házigazda adja a soros elnököt,igy most kissé kinos helyzetbe kerültek,mert ugye Szudánban ensz operácio zajlik a kontinens egyik legnagyobb humanitárius katasztrofáját illetöen és még nem sikerült magát teljesen tisztázni a szudáni elnöknek,kormánynak az alol a vád alol(mellesleg nem csak vád..),hogy hatékonyan segitette fegyverrel,légitámogatással a dzsandzsavid miliciákat.szoval van pár állam akinek ez kinos,meg emberjogi szervezetek is tiltakoznak ezért megprobálják meggyözni a szudáni elnököt,hogy "gyakoroljon"nagyvonaluságot és adja át a soros elnökséget..

a témájuk a kontinens fegyveres konfliktusai,a természeti és humán katasztrofák kezelése és egy egységes védelmi doktrina alapjainak lefektetése(ez nem hiszem hogy menni fog).

ugyhogy jelenleg Kartumban nyüzsög szinte az összes valamit is magára ado cég vezetösége,a szolgálatok Europábol,RSA-bol,usabol,na meg oroszok..mindenki itt találkozhat egy afrikaiunios találkozon a leendö megbizoival és mégcsak fel sem tünik ki kivel miröl tárgyal mert egy pár nap után szinte egy pmc-expora hasonlit a dolog.amig az arcok(elnökök) a kirakatban tárgyalnak,mosolyognak,aztán megy a biznisz..))

én most az afrika kupát nézem,errefelé nehézkesebb a net,de követi valaki a meccseket?gondolom otthon az eurosport csak adja..mit tippeltek?:)

Előzmény: mercury_ (121)
mickey cortez Creative Commons License 2006.01.26 0 0 141

igen,akiknek a helyi kormánnyal van szerzödésük,azok a szerzödés pontjai szerint használhatják a helyi katonai támaszpontokat beleértve az eü.létesitményeket is.

az erynis polo szééép,had legyek már lojális..:)))

Előzmény: mabelle (135)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!