A riasztó srpay mellett/helyett arra gondoltam, hogy anno, amikor a vizsláim össze-vissza szöketek, vettünk villanypásztotrt. Ez azonnal és radikálisan megoldotta a dolgokat. Nekem jelenleg a kocsimat kéne megvédeni, se háziállat, se tenyész állataim nincsenek, de garázsom sincs, hogy beálljak.
Nem tudom, hogy a nyest ellen is jó megoldás lehetne-e?
Ha a kocsi köré kihúznám a villanypásztor drótját mondjuk 3-4 magasságban úgy, hogy alul ne tudjon bemászni annélkül, hogy hozzáérjen (~5 cm magasan), felfelé meg mondjuk lenne 10-15 cm-enként drót, így lenne a kocsi körül kb 50 cm körüli sánc. Az egyedüli kényelmetlenség az volna, hogy a 4. oldalon, ahol bejárok a kocsival, azt mindig mozgatni kéne valahogyan, vagy lebontani és vissza húzni naponta.
Ennyire csak nem csábító a kocsim, hogy ezt is bevállalja ez a dög! A 25-30 kg-os vizslákat is úgy verte oldalba, hogy elment a kedvük jó pár hétre még attól is, hogy a kerítés környékére menjenek, akkor gondolom, hogy ez a 2-3 kilós kis genya is kapna a pofájára rendesen!
Mit gondolotk? Valaki nem próbálta még ezt esetleg?
Köszi a tapasztalatot, ahogy a hó engedi, elcsúszkálok egy autósboltba. Jelenleg két magyar vizsla alól származó szivacs van betéve a feleségem kiselejtezett harisnyájába az akksi tetején, eddig nem láttam, hogy be ment volna, lehet, hogy idei-óráig ez is távol tartja, de nem akarok ezzel kisáérletezni, kell a tuti megoldás.
Nálunk a tető alá se jár már be, mióta fújom az ereszcsatornákat vele. Működik!
Pár hónapja egy nagyobb eső után elfelejtettem újrafújni a kocsikat. A feleségem autájanak motorterébe be is ment egy izibe, de a hülyéje ráharapott az akku piros kábelére. Ablakmosó utántöltéskor találtam meg a kiszáradt testét. Egy menyéttel kevesebb. :)
Ha "csak" a kocsidat dézsmálja , autósboltban, Homasitában lehet kapni nyest elleni sprajt. Be kell fújni a motorteret az elriasztja.
Én lekopogom , nem láttam nyomát sem nyár óta. Abár a szomszédba szereztek kiskutyát, kinnt van egész nap meg éjjel. Ha neszt hall ugat rendesen. Talán az távoltartja őket.
Én is küzdök vele!Patkányméreg és élvebefogovalKocsim motorterébe diot vitt és nem rágot még semmit benne szerencsére!De a padláson járkálnak éjszaka!Méreg után nem mozognak ugy ahogy eddig!
a kertben van a kocsibeállom, 4 éve semmi gond nem volt, mire most ide tévedt egy nyest. nagyon eddig nem érdekelt hogy ide-oda szart meg össze járkálta a kocsim de múlt héten csinált nagyobb kárt is.
be mászot a kocsi motorterébe, szétrágot 3 m turbócsövet, lambda szondát, aksinak a fö vezetékét. a károm durván 100ezer + hogy egész héten nem volt kocsi amivel munkába tudnék járni.
mivel tudom nagyon gyorsan és hatásosan kiirtani?
elég ha a csirke fejet lelocsolom fagyállóval vagy kell bele méreg is? és hova tegyem hogy pl. a szomszéd macskája ne vigye el?
ma nekem azt mondták hogy tegye az autó mind a négy sarkához egy vizzel telitet palackot. attól majd nem mer oda jönni. szerintetek?
Anyósomékkal van közösen egy kertünk a falutól 600 méterre. Néhány napja egyik tyúkjukat megfojtotta, a másikat meg félig megette valami, de a fejét meghagyta.(melle, máj, stb eltűnt, fele zuza elfogyott) Következő napon semmi, majd azt követően a szomszédnál tett látogatást. Pont így végzett 2 tyúkkal. Féltem az Én tyúkjaimat, de nekem van kakasom. lehet, hogy az távoltartja.? Illetve egyáltalán nyestről lehet/ van szó?Ürüléket nem láttam eddig sehol.
Mivel csak 10 nap múlva kapjuk az előneveltet, csirkefejem még nincs. megelőzni akarom, hogy ne bántsa. Eddigi években margarinos dobozokba helyeztem ki zsíros kenyérrel. Most van megöregedett kenőmájas, azzal kenem be a zacsikat, még meglocsolom a fagyállóval.Ma átfésültem a garázs padlást, ott is voltak ürülékek, oda rakom a dobozokat.
Én csirke fejbe tömködtem a száján keresztűl patkánymérget, és amikor kihelyeztem meglocsoltam fagyállóval. Na ez volt a tuti.
Amikor csak mérget raktam bele napokig vitte, volt, hogy egy hétig, lehet a mérget kikapargatta belőle, de a metilnek nem tudott ellenállni. Azóta nincsen ,még nyoma sem.
Tele vagyok baromfikkal, ide nem jöhet, főleg nem nappal...
De hogy ízesítetted? Vettem azt a zacskós patkánymérget, aminek elég jó illata van. Azt kenjem be? Hogy csináltad? Kérlek adj tanácsot, előre is köszi.
Az jó, nekem is ilyen van, ( -70 fok, jó tömény)ráadásul azt olvastam még jobban megeszi mert édes. Nekem jött napokig a méreggel ízesített csalira, de mióta megízesítettem fagyállóval azóta NYOMA SINCS.
Na, újabbat tanul az ember! A fagyállónak nincs is rossz szaga, mint a gázolajos rongynak. Attól elpusztul, vagy a szagától menekül? Van 70 C-os tömény fagyállóm, adok nekik.
Nálam most csend van, még a szomszédban sincs nyest piszok, ahol eddig tele volt.. Ha nem bízol a méregben , belocsolod egy kis fagyállóval ( metil)a csalit, másnap tuti nem tér vissza.
Át kell vizsgálnom az egész garázs padlást, mert 2 hét múlva kapjuk az előnevelt csirkéket. Máskor is volt már, de minden évben, mielőtt hozzák a csirkéket, patkánymérget rakok a padlásra, meg gázolajos rongyokat rakok konzerv dobozba.
Ezek a "rakások" nyugtalanítanak. Van köztetek "szakértő"? A garázs padlás ajtaja előtt, az autóm előtt a betonon. Az autóm össze mászkálva. (azt elfelejtettem lefényképezni)
Nem tudom ez a patkánymérges téma mennyire jó. Hogyan teszed úgy a fejbe hogy meg is egye és ne rázza le?
Nekem 2 napja az élvefogót felborította, de kiszedte belőle a tojást. Volt benne érett cseresznye és szilva lekvár is, azok is eltűntek. Most kikötöztem a csapdát.
Másik csapdát is kiszúrhatta, mert annak meg a közelébe se megy. Sőt most már a csali tojás is reggel ott van ahová előző este tettem. Az ürülék közben meg ott virít az úton, járdán, minden reggel.
Sima patkányméreg. A zacskós massza jobb mert meg van édesítve( leglább is az van ráírva), csirkefejbe belerakom. 3-4 napig viszi, aztán 2-3 hét nyugi van. Olyan helyre rakd ahol, kutya macska nem éri el. Kicsit beásom a földbe.
Nekem az volt a legnagyobb gond, hogy nappal is jött és vitte a tyúkokat. Most költ a kacsám, muszály távol tartanom a rohadékot.
Milyen méreg használ ellenük?Ma éjjel a szomszéd elfelejtette bezárni a tyúkólat, 14 db tojó bánta. 2 hét múlva hozzuk az előnevelteket, már előre félek.Aki tud, adjon tanácsot.Ceruza vastagságú fekete ürüléket már láttam, az autómon is nyomok vannak, azt hittem, macska.
Nálam azóta nyugi van. A kert mögötti gazos részt teljesen kipucoltuk, így nappal nemigen merészkedhet a rohadék. De éjjel is csend van, nincs nyoma hogy jönne :))) Két madárfészek is van a kert mögötti fákon, kotló madarakkal szerintem, nyest mellett ezek nem lennének.
Néamkacsám lassan megkotlik, már gyűjti a tojásokat, jó lenne ha nem borítaná fel a tojási ciklust a nyest. Abár gácsér nagyon résen van, szinte engem se enged a tojásokhoz.
Én is röhejesnek tartom, hogy fogjam be csapdába és vigyem 4 faluval arrébb aztán ott engedjem el. Talán emiatt szaporodnak így el. Ilyen benzinárak mellet, nehogy már utaztassam is, másrészt, ahol elengedem ott megint csak kárt csinál valakinek.
Hála istennek a hálon nem jutott túl,még megis sérülhetett mert a pala véres,este megy a csirkének kacsának libának a disco :) azóta nem tapasztaltunk semmit. Habár ha tudnám kideríteném hol fészkel,aztán jajj lenne neki.
Nálam a gyerek, pontosan a tyúkjait félti és nem a nyestet!
Együtt nevelgetjük, szedi be a tojást ,sőt vannak 4 hetes saját keltetésű csibék. Én kinyírom a nyestet , és a gyerek is azon van , hogy itt nem lehet, főleg kutya mellett. Igen vicces az egész, abár az enyim már nem óvodás.
Galambháló nem sokat fog érni, ismerősömnek 50 galambot nyírt ki egy éjszaka alatt. alul fölül be voltak hálózva azt sem tudták, hogy jutott be, pedig bement a rohadék. A káruk felbecsülhetetlen :((((
Nálam is van egy tyúk, amit nem tudott megölni, már két támadást túl élt, a néma kacsákkal sem tud mit kezdeni. Elrepülnek, ha lemegy a veszély visszajönnek.
Ha a mérgezett húst beviszi a fészkébe ott ahányan vannak mindegyiknek rövid időn belül annyi.. Főleg most tavasszal fialnak, a csapda szerintem hosszú távon nem megoldás.
Úgy tűnik én megtaláltam nyest ellen az ellenszert, hogy ne mászkáljon a kocsik tetején. Vettem egy ezüst színű műanyag autótakaró ponyvát, jó nagy méretben ( Tesco) azzal beterítem a kocsit, azóta a közelébe sem megy, semmi nyomot nem találtam. Egy ponyva ára kb 2-3 ezer forint. A nagyobb biztonság miatt a kocsi alatt van egy zacskó kutyaszőr, de azt nem tudom, hogy használt e.
Így a kocsim biztonságban van, házi állataim pedig nincsenek, ez egy balatoni nyaraló. Viszont idén még nem láttam sakált, pedig etetem is. Nappal a varjúk ették meg a kaját, éjszaka meg nemigen hiányzott belőle, de még hosszú a nyár, majd kifigyelem.
1 kacsinak hiányzot a feje,a többi meg a hátán mintha a vér lett volna kiszivva.. Mienk is zárt ol, de még a legkissebb helyet is megkereste hogy bejusson. Csak amit nem értek,a csirkét miért nem bántotta?meg honnan tudta h pont azon az estén nem voltak a tengerimalac ketrecben,hanem csak bent az olban. Most galambhálóval bevan az ol fedve,másnap járt ott mert kaparás nyom a falon meg vérés lett a hullámpala,egyszóval megsértette magát. Kövi nap kitettünk egy rádiót szól a zene egész este,azóta semmi jel nem utal arra,hogy ott lenne. Napközbe meg mozgás van,így gondolom azért nem.
Voltunk fent a padláson mert különös hangok haladszodnak este,és egy bizonyos ponton annyi ürülék volt hogy kb egy kutya havi adaga...és a nagysága mint egy pincsi kutyának.