Keresés

Részletes keresés

mamicska Creative Commons License 2016.02.08 0 0 4279

a Köztársaság tér jobb hely, persze sok múlik egy - egy ház közösségén is. Nálunk most többnyire fiatalok vettek lakást. Sokszor egyetemisták szülei, a tanulmányok idejére. 

( az igaz, hogy a József utcában hatalmas lakásokat lehet kapni 40 millió körül. A téren már drágábbak)

Előzmény: Törölt nick (4278)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.08 0 0 4278

Ezek szerint a nyócker még mindig a régi :-) Bár sokak szerint van némi javulás, és nem mindegyik rész (nagyon) fertőzött, de nekem sem szimpi. Ismerős keresgél lakást arrafelé, de nem tudom lebeszélni róla ... többször is járt ott, és szerinte elviselhető :-))

Előzmény: mamicska (4277)
mamicska Creative Commons License 2016.02.08 0 1 4277

necces

főleg annak, aki nem "szokta" az itteni légkört :)

Előzmény: Törölt nick (4276)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.07 0 0 4276

Sziasztok,

A József utca és környéke közbiztonság szempontjából milyennek mondható?

Köszönöm előre is.

szivats Creative Commons License 2016.02.01 0 0 4275

Délután jártam az expártház felé, és meglepve tapasztaltam, hogy a földszinti ablakok be vannak lemezelve, és szükséges? esetben rácsozva is. A múlthavi tűz miatt zárták? le a hajléktalanok elöl?

Előzmény: szivats (4235)
szivats Creative Commons License 2014.12.29 0 0 4274

Hogyan rövidítsük a Szent II. János Pál pápa teret? Vannak tippjeink

Vajon lesz olyan beceneve, mint a Kalef, a Batyi vagy a Felszab? Ha igen mi? Vannak tippjeink, és várjuk a továbbiakat! Tovább »

forrás: Index.hu

mamicska Creative Commons License 2014.11.28 0 0 4273

annyira buzgón, hogy már kétszer büntettek meg, pedig kerületi lakos vagyok. Ügyintézni természetesen csak személyesen lehet.

Én nem kapok semmit a parkolási díjért, a kutyásoknak két futtató épült a téren és nem hajlandóak használni. Ennyi.

Előzmény: voltzugloi (4272)
voltzugloi Creative Commons License 2014.11.28 0 0 4272

Ez érdekes. Egyszer az a baj, hogy büntetnek a közterületesek, aminek az az eredménye, hogy a Józsefvárosban nem nagyon látni zebrán meg járdán parkoló autót. Ellentétben sok más kerülettel, ahol a kutya sem törődik a parkolási szabályok betartásával. Aztán meg az a baj, hogy a kutyások semmibe veszik a tiltótáblákat, összepiszkítják a parkot és senki nem törődik azzal, hogy jól megbüntesse őket. Akkor most melyik a jobb?

szivats Creative Commons License 2014.11.28 0 0 4271

A Karol Józef Wojtyła téren mi készül. hogy két napja le van zárva a színház előtti rész?

És egyébként a tér környékén lakók sok patkányt tarthatnak, hiszen a parkba tilos kutyát bevinni, úgyhogy amiket sétáltatnak, azok kutyák nem lehetnek, disznónak meg túl apró termetű élőlények.

Előzmény: szivats (4242)
szivats Creative Commons License 2014.08.23 0 0 4270
mamicska Creative Commons License 2014.07.05 0 0 4269

mamicska Creative Commons License 2014.07.05 0 0 4268

mamicska Creative Commons License 2014.05.23 0 0 4267

ezen az alapon szokták lecserélni az öregedő feleségeket - a "mégsem a régi" jó indok:)

Ezt a böhöm irdatlanságot, ami olyan, mint egy szocreál erőd - sajnos nem fogom megszeretni, valszeg az árak sem lesznek a régiek. Az alma annyi volt, mint a Lidl-ben.

Előzmény: Törölt nick (4265)
Carlo Marx Creative Commons License 2014.05.11 0 0 4266

Még nem láttam az új Telekit, de amit a zöldségárakról írsz, az csakis a polgármester úr személyes érdeme lehet. Csendben meghirdette volna a helyi zöldségrezsi-háborút? (Magunk között egyelőre nevezzük Kocsis-féle karalábé-szabadságharcnak.) 

Előzmény: Törölt nick (4265)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.11 0 0 4265

Voltatok az új Teleki téri piacon? Nagyon jó lett a régihez képest. Nem mondom, hogy szembeötlő a változás, de mégsem az a régi. Egyébként, aki itt vesz zöldséget, ezt-azt nem a bentebb lévő piacon, itt olcsóbb.

szivats Creative Commons License 2014.02.28 0 0 4264
Előzmény: mamicska (4263)
mamicska Creative Commons License 2014.02.27 0 0 4263

naponta figyelem a Köztársaság tér útburkolati munkáit és számomra egyre kuszább a dolog

A Bauhaus - házak előtti szakaszon egy nyomtávon felmarták az aszfaltot, majd újra terítették. Miért? Az útnak semmi baja nem volt és ha már igen, akkor miért nem az egészet burkolják újra. 

A tér és a Vay Á. utca kereszteződése a gyalogosoknak életveszélyes, mert olyan jól sikerült az "akadálymentesítés", hogy ott örvendezhet az ember, ha pofára esés nélkül át tud kelni. Sztem kerekesszékkel képtelenség.

LesleyC Creative Commons License 2014.02.20 0 0 4262

vakoknak segítség, illetve jelzés, hogy vége a járdának, átkelő következik

Előzmény: Ngymedve (4261)
Ngymedve Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4261

Hali.Tudja valaki,miért teszik ezt a fehér csúszós vackot a járda átkelőkhöz?A rezgőhangot adja át a gumikereküeknek?

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.08 0 0 4260

Legalább jól megcsinálták! Ilyenkor már nem csúszik. A Népszínház úti megállót ismerem az Angol turinál, érdekes mód ezt nem kellett felújítani, egyben van végig a járdával.

A közbiztonság szerintem ugyanolyan, mint bárhol, nem kell megijedni.

Előzmény: szivats (4259)
szivats Creative Commons License 2014.02.06 0 0 4259

A Teleki László téren a villamosmegálló nagyon szépre, és látványosra van burkolva. A ma reggeli ónos járdán látványosan el lehetett rajta esni.

mamicska Creative Commons License 2014.02.05 0 0 4258

És miért ne sétálgathatnál bátran??

1967-ben jöttem a kerületbe, összesen  27 évig laktam itt - most is, de végig itt dolgoztam, szóval nem múlt el nap, hogy ne trappoltam volna a Népszínház utcában, a Telekin, a Kiss József utcában,  Közti téren és környékén, a Nagyfuvarosban, Aurórában...

itt voltam 12 évig kutyás, napi négy sétával, abból egyszer este 11 tájban

a kerületnek mindig sokkal rosszabb volt a híre, mint amit megérdemelt volna. Biztos vannak nagyon zűrös részek, de még ott sem tapasztaltam egy-két beszóláson kívül semmit

betörők, tolvajok, gyilkosok minden kerületben vannak

( külön örülök annak, hogy pl. felénk egyre több fiatal költözik a környező házakba bérlőként vagy tulajdonosként)

Előzmény: Törölt nick (4257)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.04 0 0 4257

Sokan ellenérzéssel fogadták és ítélkeztek, amikor  kihelyezték a  rendőrkonténert. Nem tudom, hogyha több konténert tettek volna ki, akkor szerintük javulna a közbiztonság? Szerintem a lakóknak a hozzáállásán kellene változtatni. Ha sokan félnek ott az utcákon, ezzel csak az ott levő „szinerbőrűek” alá adják a lovat! Pedig nincs ott semmilyen ördögi vagy mumus dolog! Én szeretek ott lenni! Bátran szoktam sétálgatni a Blahán! Baross utcában sokat megyek, Fiumei úton, a járdán mentem két napja egy kölcsönkért bringával.

mamicska Creative Commons License 2014.01.26 0 0 4256
mamicska Creative Commons License 2014.01.26 0 0 4255

ez a tűzoltóságra néző csücsök, már csak azt ne mondd, hogy Bakondi főcsővezető árvízi gimicsizmáját szoborják oda:)

tudod ki fog ott ( és máshol) koszorúzni! A radai rosseb!

és véget ért már a kutyaszar-háború?? A futtatót most sem használja senki, mert kaviccsal van beterítve. Az összes kutya a füvön rohangászik:)

Előzmény: Krampulák (4254)
Krampulák Creative Commons License 2014.01.26 0 0 4254

Hát persze. Hülyeségeket beszélek.

Hiszen ha ez a tér Gázláng utca + gázmúzeum felé eső része, akkor ott csakis a Nemzeti Rezsicsökkentés Emlékműve vagy örökmécsese épülhet. Fogsz te még ott évente néhányszor népviseletben koszorúzni. : )

Előzmény: mamicska (4253)
mamicska Creative Commons License 2014.01.26 0 0 4253

:)

ez a tér elég félreeső része, ha a pápának akarnak szobrot állítani, akkor sztem hangsúlyosabb helyet választanának. Pl. háttérnek a volt pártházat:)

Előzmény: Krampulák (4252)
Krampulák Creative Commons License 2014.01.25 0 0 4252

Saját kis Rómája/mini-Vatikánja lesz a kerületnek. (És mint tudjuk, minden út Rómába vezet.)

Komolyra fordítva: valószínűsítem, hogy a tér névadója kap itt rövidesen szobrot. (Persze nem a köztársaság.)

Előzmény: mamicska (4251)
mamicska Creative Commons License 2014.01.25 0 0 4251

találós kérdés:

mi lesz itt? Szökőkút, kopjafa, székely kapu, KM mellszobra stb. ( Köztitér, Kun utca felé eső csücske)

mihez kell ennyi út??

Krampulák Creative Commons License 2014.01.24 0 0 4250

Készül az előző, sokmilliós film második, javított változata. Schmitt Pál ismét aláírja az alkotmány alaptörvény új, immár sokadszorra is módosított változatát. (Ebben viszont már az is szerepel: ha az Erkelt módosítottalkotmányaláírásifilmforgatáshoz veszik igénybe, a helyi parkolási rendelet arra az időre hatályát veszti.)

: )

Előzmény: szivats (4246)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!