Akkor meg mi a fenének kell itt a népet dezinformálni?
Senki sem akar dezinformálni! Azért mondtak be ennyit Tördemicen, mert Tapolca ennyit mondott neki! Tapolca meg úgy hozta ki ezt az eredményt, hogy beszélt a fűtőházzal, utána áttekintették az állomási mozgásokat a köv. 10-15 percben és beillesztették egy olyan helyre, ahol más be/kijáró vonatot nem kalapálnak el a tolatás miatt.
Ami az fth.-i gépet illeti, azt be kellett üzemelni, sűrített levegő termelés, stb, stb, ami nem 2-3 perc.
Bunkó köcsögség...
pzg írta lejjebb, hogy a stílus maga az ember. No comment...
http://www.freeweb.hu/vasutikocsi/szemely/Bt275.jpg
Ezen a képen, a képen látható utolsó kocsival mi van? Olyan, mint ha le lenne takarva, előkészítve a régi fajta vékony fehér csík fújására. Akkor készült a fotó, amikor csinálták a bemutatóra a régi festésű kocsikat?
Mielőtt leírom pénteki élményemet, reflektálok egy dologra:
Nem értem, hogy az ÁNTSZ (és a MÁV) miért épp a HACCP-vel foglalkozik az IC-ke, amikor iszonyat, hogy milyen állapotok uralkodnak a vasúti kocsik WC-iben. Lehet, hogy azért, mert a bűztől már be sem tudnak oda menni? Vagy talán nincs előírás a köz-WC-k tisztaságára? Vendéglátó helyiségekben ez hogy van?
Az az érzésem, ha valaki kicsit megpiszkálná ezt az ügyet, a MÁV kocsijainak 2/3-át jó időre ki kellene vonja a forgalomból. Tudjátok, víz, szappan, törülköző, világítás...
Péntek:
975-tel akartam utazni Bp-re. 12.45 körül bemondják Tomajon, hogy bizonytalan ideig késik. Kérdem a hölgytől, hogy baleset? Döglés? Nem, nem döglés. Van gép, de a fűtőházban. Akkor hát mégis döglés! Nem, nem az. Na jó, hagyjuk. Közben a másik vonat el Tp felé, gondolom akkor garantált a min. 40 perc késés. SZERENCSÉNKRE nem mentünk el semerre, mert mindössze 20 perc késéssel megjött a 975. Ezek szerint amikor a nő bemondta a bizonytalan időt, a vonat már épp készült kijárni Tp-ról (és Tördemicen volt a kereszt)!
Akkor meg mi a fenének kell itt a népet dezinformálni? Bunkó köcsögség...
Tudjátok, egy olyan cégnél, ahol egy frontember (nem irodájában ülő senkiházi kavalecz-félék) ilyen szinten nem érdekeltek a kuncsaftokkal való korrekt kapcsolat kialakításában (mert megőrizni ugyan nem sokat tudnának a nem létezőből, kivéve egy-két tatabányai pénztároshölgy típust, hál' Istennek), ott már az sem lenne megoldás, ha az ilyen frontembereket megbüntetik/kirúgják.
Jöjjön csak az ÁNTSZ és állítsa le a kocsik 2/3-át! ....
Átnéztem a hétvégi termést, van jó pár szép kép. Köszönet a publikációért v43-1359-nek! Hozzá intézett kérdésem: kellett-e engedély, hogy a 322-es Szilit lefotózhasd? Egyáltalán ha fotózni akarok, kell-e ott szólni valakinek? Úgy is kérdezhetném: Neked szólt-e valaki? Másik: szeretném megszerezni róla az egyik táblát, amin a gép súly adatai vannak, ehhez kinek kellene szólnom? (Ez a kérdés Mindenkihez szólt).
Tegnap én is fotóztam ott, de nem szólt senki.
Valaki a múlt héten írta, hogy ki akar menni vasárnap elbúcsúzni a 322-es Szilitől. Ez megtörtént? -:)
Nagyon király fényviszonyok között fotóztam tegnap Győrben, illetve Győr és Ács között. Van néhány "remekmű", amelyeket rövidesen megosztok Veletek.
A Kvarner Fiuméig (Rijekáig) közlekedik. Most is. Hogy aztán marad-e vagy sem az nem derül ki. A 41-es tervezet szerint IP-ként van egy voant Rijekáig, de vissza nincs. Megszűnik a Dráva lesz helyette Goldoni, és szerintem így a Kvaenernek is annyi.
Rákos után pár száz méterrel a 80-as egy ideig "három vágányos" a Danone gyár mellett. Az Ikarusba szoktak menni innen asszem. Tényleg ritkán használják, már párszor láttam de sosem tudtam fotózni :)
1. Az én reggelem peronzárral indult - ti hallottátok, h lesz...?
2. Duna Tv Heti Hírmondó: egy leheletnyit gonoszkodó körkép a szagszervek és a vezig házatájáról. Látta valaki?
3. Végigolvasva az elmúlt 3 napot, egyetlen egy dolgot jegyeznék meg csendben:
OFF következik:
Ha István Gyuri távozik körünkből, az szerintem komoly vesztesége lesz a topicnak. Úgy gondolom, lehet róla bármit gondolni, mindenkinek szíve joga, h az alapján, ahogy őt megismerte, véleményt formáljon róla.
De legalább őt nem ragadják el az indulatai... I.Gy.-t még nem láttam vagdalkozni itt, és amit most írt, azt is kulturált, jószándékú hangnemben fogalmazta meg. Nem muszáj vele egyetérteni, de esetleg el lehet rajta gondolkodni.
Tudom, h nem egy "civil"-nek, ráadásul topic-mazsolának kell agymennie egy ilyen témában, de fájt, h senki nem vette észre a jószándékot I.Gy. hozzászólásában.
Egy biztos: sem ő, sem más nem mondta, h ezen a topicon nincs helye a vasútmániának.
Talán lehet tanulsága a történetnek: nem lenne jó, ha egymást gyilkolnátok, h kinek van több joga ezen a topicon élni és alkotni. Nyilván sok a vadhajtás, és ez bizonyára egyebek között az olyan outsidereknek is köszönhető, amilyen én vagyok... Ez a topic attól él, azért használható forrás sokaknak, mert olyan sokszínű...ettől függetlenül a gyomlálás, metszés időnként szükségszerű lehet...
Főleg a "hogyan"-ra kellene egy picit több figyelmet fordítani:
A stílus maga az ember...
ON
Ui: Gyanítom, h most sokan küldtek el gondolatban melegebb éghajlatra, de kényszeres kommunikátor vagyok...;))): muszáj volt leírnom, amit gondolok.
bocs az OFFért is. Ez volt az utolsó.
> Szergejek viszik a személyt a 142-esen, és ezért kell:-)))
Pár év egyszer volt rá példa, hogy a tehervonatozó Szergej ugrott be a fekve maradt Csörgő helyett valamelyik páros vonatnál. Én már páratlanban találkoztam vele Ócsán, ahol már kb. 80-al ment az SR2-es átjárónál ott, ahol a Csörgő még 60-ig sem bír felgyorsítani.:)))
>Az lehet,de a hátváni tanfolyamtárs így beszélt.(Győzike is,pedig salgótarjáni.) Az a hatvani csak bevándorló lehetett :))
>Pld.: Kelenföld végponti oldalán milyen távolságról lehet vizet hozni? Aháá, akkor ezért álldogálnak a mozdonyok Kelenföldön a kezdőpont felőli végen! Bár, speciel ott még nem láttam ablakot mosni...
>Mondom a felsobb szervnek: A barna szam hivasakor nem az altalam megadott vezerszam cseng eloszor. Felsobb szerv kerdesei: Mi az a barna szam? Milyen vezerszamrol beszelek en? OFF: Öt évig tanultam telefontechnikát, tizenkettőig dolgoztam benne, de én sem hallottam barna számról. Zöldről igen... PBX számcsoportból a vezérszám cseng utoljára, ha már az összes többi foglalt... ON.
>Egy magamfajtánál mindig legyen függvénytábla! :-) Polgári vagy büntető? :))