A moderátor eredeti nickje még valszeg emléxik egy lassan már ötéves történetre, a Városi és elővárosi közlekedés topicból, ahol az Indexen írtak miatt egy topictársunk majdnem elveszítette az állását.
"Semmi bajom nincs azzal, hogy a korábban menesztő, zsebre dolgozó, arogáns, szakmailag gyengén képzett munkatársakra felhívjuk a figyelmet! Ilyen alapon a MÁV panaszköny topikot is be kellene tiltani?"
Nekem viszont igen! Nem arról van szó, ha a felvetés jogos, hanem arról hogy mivel itt csak nicknevekkel szerepel minden hozzászóló, ezért aztán valótlan adatokat, hazugságokat is közölhet bármely kollégáról! Ha például valaki le akarja járatni a "Hűdeborzasztó-alsó és Jajdeijesztő-felső" közötti BZ-n dolgozó kollégát, elég egy párszor beírnia, hogy "tegnap utaztam ezen a vonalon a 987654321 sz személyvonattal és zsebre dolgozott az X.Y. jegyvizsgáló". A topicot szemléző "fejes" pedig egyből megjegyzi magának, itt a topicon pedig születik egy pár olyan válasz, hogy "milyen felháborító az ilyesmi stb". Mindeközben csak a beíró tudja, hogy mindez nem igaz, de a kollega lejáratása máris beindult. Aki szegény nem is sejti miért másztak rá az utóbbi időben, valószínűleg internete sincs...
A MÁV-on belül van Vasutbiztonsági főosztály, Szolgástatásfelügyelői osztály és egyebek. Az Ő dolguk a munkájukat nem megfelelően végző emberek felderítése és megfedése, és egyáltalán nem egy internetes fórum közönségéé!!!
Ha viszont nem egyes személyek ellen irányul a beírás, hanem esetleg egy rossz döntés bírálatára akkor viszont nagyon is jó dolgok sülhetnek ki belőle.
Néhány nap múlva lesz pontosan egy éve annak, hogy idejárok. Ezalatt kaptam már ezért hideget és meleget egyaránt. Viszont érdekes, hogy néhány netes beírásomra pozitív változás történt, miközben előtte senki nem foglalkozott a témával.
Egy példa: egyszer beírtam ide hogy a Nyugatiból rendszeresen a 15. vágányról indítják a 7008-at ahol nincs peron és rendkívül balesetveszélyes helyzetek adódnak ebből,miközben a mellette lévő 14. vágány ilyenkor mindíg üres és magasperonja van. Sok eseménykönyvi bejegyzésben, kérvényben jeleztük ezt, de semmi nem történt! Ide elég volt egyszer beírni! Azóta mindíg a 14. vágányról indul a 7008.
Andó Gergely :.. traficc!..Már megint demagóg vagy! Tudod, hogy a költségvetési pénzek pántlikázva érkeznek. Adott mire, mennyit. Én .........."
traficc :
Igen én már csak ilyen demagóg vagyok.
Annak születtem.
Sőt.
Már a nagyapám foglalkozása is : demagóg volt.
Amikor valaki azt mondja :....SZÉK.... én - demagóg módon - nem gondolok se asztalra, se kanapéra.
Demagógéknál, ( például nálunk) amikor azt halljuk, hogy SZÉK, mi bizony - eléggé elítélhető módon - SZÉK-re gondolunk.
Tudom, hogy ez születési rendellenesség, de én így vagyok fogyatékos, fogyatékkal élő.
Ha buta politikuskám azt mondja :.....jövőre egy fillért sem kap...........akkor ( láss csodát) én valóban úgy olvasom, hogy egy fillért sem kap.
Ex és gyakorló pénzügyminiszterről pedig ( lehet téves módon) feltételezem azt a bárgyú dolgot, hogy felfogja mekkora a különbség az :
- egy fillért se
- 140-180 000 000 000 Ft.- között.
Amikor n+1 címen van a költségvetésben vasúti pénz, ráadásul olyan is aminek jövőévi ki vagy részletfizetését pont a politikai okokból éppen emlékezet zavarral küzdő V.M. úr írta alá ( csak párt parancsra már elfelejtette mit írt alá pár éve), akkor mit feltételezzek nem vasúti hanem pénzügyi hpozzáértéséről ??
Nincs kire mutogatniuk.:
Mind egyformán feledékeny, GERINCTELEN, ha pártparancsot kap.
Mind elfelejti azt, amit pozitívként harcolt meg és ki a vasút érdekében amíg Ő volt hatalmon, és állítja be UGYANAZT negatívumként amikor Ő van ellenzékben.
Engem inkább az zavart - a BOTRÁNYOS helyesírási és nyelvhelyességi hibákat leszámítva - hogy hímnemű egyedek privilégiumaként akarja feltüntetni a betegséget. Pedig ez tutira nem az xy-kromoszómához kapcsolódó genetikai difi...;)
Egyvalamire nem tér ki ez a szöveg: hogyan lehet kigyógyulni belőle? Csak a betegséggel való együttélés módjait részletezi (vasutmániás klubok látogatása stb.) Ezek szerint a betegség gyógyíthatatlan? :-)))
Ne felejtsd el, hogy a cégnél szemlézik a topicot, illetve -szvsz- itt a topicon is vannak fenn nagykutyák. Ami miatt nincs reagálás az itt leírtakra: mert akkor mindenki számára nyilvánvaló lene, hogy szemlézik a topicot. Így viszont read-only üzemben megbújhat az illető háttérben.
Vannak olyan ismerőseim, akik kaptak ...@mavrt.hu emil címről "jóakaró" emileket, hogy nem kéne ezt ilyen stílusban...
Magyarul: lehet, hogy egy nagy gazságra derít fényt az illető, viszont lehet, hogy záros határídőn belül nem lesz vasutas, ilyen-olyan okok miatt! (És nem a topic lesz az oka!)
Ezért írta a moderátor, hogy megfontoltan, lassan és óvatosan!
Mindenki ügyeljen arra, hogy támadhatatlan legyen!
Nem tudom feltűnt-e, de itt mi egy közszolgáltató cég elemzését folytatjuk. Ennek során felmerülnek olyan esetek, melyek kivizsgálása közérdek - lenne. Semmi bajom nincs azzal, hogy a korábban menesztő, zsebre dolgozó, arogáns, szakmailag gyengén képzett munkatársakra felhívjuk a figyelmet! Ilyen alapon a MÁV panaszköny topikot is be kellene tiltani? Itt nem személyeket támadunk, hanem "státusokat". Felhívjuk a figyelmet, hogy bizonyos "státusokban" arra alkalmatlan emberek vannak. Ezek beazonosítása valós adatok nélkül nehézségbe ütközne...
Ismereteim szerint egyetlen esetben sem vezetett a végrehajátsban tényleges vizsgálathoz az itt tett bejelentés. Ilyen hatással a panaszlapok sem járnak, miért pont az index egy félreeső sarkában elvakult fanatikusok által látogatott, földi halandó számára érthetetlen nyelvezetű topik verni ki a MÁV-nál a biziti?
Erről jut eszembe. Az egyik barátném pályakezdő pedagógus. Meséli, hogy milyen "árulkodósak" az elsősei. Ez remek! Ha valaki 7 évesen panaszkodik, az árulkodós, ha 25 évesen, akkor minőségügyi szempontból érzékeny. Az utóbbi meg inkább pozitív, mint negatív. Milyen vicces is volna, ha Rákoson Varga Gyula néhai állomásfőnök a szakmailag nihil köztörvényeseit illető panaszok hallatán csak azt mondogatta volna: "Árulkodóós, árulkodóós!"
Pont ez a baj! A szakmát hagyjuk a szakemberekre, a politikát meg a poltikusokra! Az sem egészséges, ha a szakember politizál, de az meg végképp nem, ha a politikus "szakmaizál".
Én a mondatot úgy értettem, hogy infrastruktúra-fejlesztésre nem kap. Hogy az államilag támogatott hitel elméletben és gyakorlatban mit jelent az nyilván más kérdés.
Lehet hogy a nem-hitel és a csak infrastruktúrára fordítandó összegek halmazának metszete az ippeg üres, de majd biztos beírjátok a helyes adatot.
Már megint demagóg vagy! Tudod, hogy a költségvetési pénzek pántlikázva érkeznek. Adott mire, mennyit. Én láttam, hogy tavaly pályafenntartásra egy milliárd volt, idén nulla... Ez miért oly hihetetlen???
Lehet, hogy fejlesztésre meg hitel formájában jön az önrész... Akkor a 0, az tényleg 0!!!
pzg!
Akárki is adta ki azt a mozgássérültes sajtóközleményt, nem túl bölcsen tette!! Hogy gondolta, hogy adatokat (számokat) írhat bele? Csak nem képzelte, hogy tájékoztatni van ott? A kis naiv...
MÁS!
Előadtam a TDK dolgozatom... Állítólag nem volt rossz... Este 6-kor lesz az eredményhírdetés. Remélem megkapom a dolgozat szüveges bírálatát, ha már traficc nem minősíti! :(
Felhívták a figyelmemet, hogy az IRL adatok kiadása újabban létezik a topicon, illetve - a topic jellegéből is adódóan - olyan infók szivárogtak ki, amelyek esetleg kellemetlenséget, netán kárt okoznak. Tisztelettel szeretnék mindenkit megkérni arra, hogy a valós adatokat (49627 sz. tehervonat 4. kocsijának 3-as csapágya már izzott, mint a fene, jól láttam Árpádszállás Intermodális Logisztikai Központ IV-es toronyból. Át is szóltam a Laci... izé... Nevesincs Ubulnak a III-asba, az meg mekkorát röhögött! Tényleg, Ubul, tedd fel a képeket!) vagy minden olyasmit, amellyel topictársaink kilétére, tevékenységére utaltok vagy ne, vagy finom és támadhatatlan formában tegyétek meg. Mint az közismert, mindenkinek vannak jóakarói.
"(...) de vannak nagyobb vesztesek is. Ilyen az infrastruktúra fejlesztése is, hiszen arra már volt plda, hogy a vasútfejlesztés, vasútkarbantartás kisebb összeget kapott, de arra, hogy egy fillért nem kap a költségvetésből, még soha" ........." ?????????????
traficc :
Ez "az" egy fillért nem kap, jövőre = 140 000 000 000 magyar forinttal.
Kedves Varga Mihály expénzügyminiszter úr !
Amennyiben 140 milliárd forint = egy filér SE, akkor bizonyára Önnek vagy elvakult pártjának ez különösebb gondot nem okoz, ezért kérem ezt az "egy fillért se" összeget utalja át NEKEM:
Majd én szétosztom, a vasútmániások és vasutasok között.
Ez "az" egy fillért se, - ha szétosztom - minden magyar vasutasnak , 280 000 Ft-ot jelent.
Sziasztok!
2005. január 1-jén Eurostarral szeretnénk Párizsból Londonba utazni, és még aznap este vissza is jönni. A eurostar.com oldalon a legolcsóbb ajánlat két személyre (leisure trip return) 121 GBP. Tudtok esetleg ennél olcsóbb megoldást vagy foglalási módot? Mennyire lehet bízni abban, hogy a neten kifizetett jegyeinket az utazás előtt mondjuk egy nappal biztosan át is lehet venni Paris Nord állomáson?
Köszi a segítséget.
Üdv
cliort
Meg egyéb más dolgokkal sem. Még kezdő fszt. koromban történt meg az eset, hogy vgzár volt FAL- TE között, de elágban megadta magát a B/3-as. A MIR velem hőzöngött, hogy az egyik tehert akkor is erre kell leközlekedtetni. Mondtam neki, hogy jól van barátom, de az reggel 4:16-ig nálam fog dekkolni. Erre a MIR azt találta mondani, hogy miért nem teszem ki a bal vg.-ra. Nekem kellett felhomályosítanom, hogy itt nem is volt és továbbra sincsen bal vg! Itt csak egyetlen vg. van!
"(...) de vannak nagyobb vesztesek is. Ilyen az infrastruktúra fejlesztése is, hiszen arra már volt plda, hogy a vasútfejlesztés, vasútkarbantartás kisebb összeget kapott, de arra, hogy egy fillért nem kap a költségvetésből, még soha"
-eleve a 6. vágány csak egy peron nélküli csonka vágány,
-jelenleg is, és a vágányzár alatt is a vonatok csak egy peronon jártak, vagy a 4-5-re ( most így) vagy a 2-3.-ra jártak be, így nem is kell semilyen aluljáróba rohangálni., mert a másik peron ilyenkor ki van zárva. Amikor volt 2 peronos közlekedés, akkor még nem volt aluljáró...
-a mozgáskorlátozottak részére vannak liftek beszerelve az aluljáróba.
-az egész történet ebben az elmesélésben nem megvalósítható.
OFF: a "house keeping" rendszerek mellé én már a tavalyi esetnél kitaláltam a "mouse keeping" -et :D Webkamera + ketrec + macska, a ketrecet távirányítással lehetne nyitni :) Pihent agyból itt sincs hiány! ON
Szombathelyen egyébként nemcsak a burkolat van, hanem egy kicsit komplexebb, elektronikus jelfeladó rendszer van a vakoknak (nem tom, működik -e ténylegesen), de ezt a város kezdeményezte.
Máskülönben egyszer régen, egy kiváló munkatárs kiadott egy ilyen anyagot a témában:))))
Esélyegyenlőség a vasúton
2001 márciusában együttműködési megállapodást kötött a MÁV Rt. a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségével. A felek kiindulva az 1999. január 1-jén hatályba lépett, a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény által reájuk háruló kötelezettségeikből, arra az elhatározásra jutottak, hogy a megállapodásukkal intézményes keretet adnak az e témában is folyó programok és egyedi intézkedések megvalósulása során történő együttműködésnek. "Esélyegyenlőség a vasúton" program keretében a szaktárca támogatása mellett a MÁV Rt. folyamatosan javítja a fogyatékos emberek utazási feltételeit, előmozdítva az érintett személyek jogainak és esélyegyenlőségük biztosításának kiterjedésére, s ezzel életminőségének javítására irányuló közös törekvéseiket.
Ezek tükrében eddig:
-93 helyszínen 98 darab mobil-emelő berendezést telepítettek,
-az állomási utas WC-k átépítésével párhuzamosan 27 helyen történt meg mozgáskorlátozott WC kialakítása,
-4 aluljáró lépcsőinek akadálymentesítése 9 darab karfalift felszerelésével valósult meg,
-mozgáskorlátozottak részére a kerekesszék rögzítésére alkalmas rögzítő szerkezettel ellátva, valamint mozgáskorlátozott WC kialakításával 51 vasúti személykocsi van felújítva, melyből hét kocsin önemelő berendezés is található.
A MÁV Rt. költségvetési támogatásból 2003-2004. évben a következő fejlesztéseket tervezi végrehajtani az akadálymentes közlekedés megvalósítása érdekében:
A vezérlőkocsiba építhető önemelős szerkezet kialakítását tervezik, mely 5-5 pár beépítését jelenti az adott időszakra, 2003-ban nettó 105 840 ezer forint, 2004-ben nettó 111 133 ezer forint értékben. Így 16 átalakított elővárosi vezérlőkocsi rendelkezne önemelő berendezéssel, mely biztosítja a mozgáskorlátozottak szállítását, vonalon kialakított peronmagasság megkötése nélkül.
További 26 állomáson tervezik a mozgáskorlátozottak részére vizes blokk kialakítását. A MÁV Rt. saját forrásból 170 000 ezer forintot biztosítana az utas WC- korszerűsítési programra. 6 állomáson összesen 15 karfalift felszerelését tervezi a cég egyenként 5 millió forint értékben.
meg szerintem a 2001-2002-ben felújított elővárosi peronok jó részén is...bár lehet, h ez nem tartozik ide szerintük.
és csodálkoznék, ha nyíregyen nem csinálták volna meg.
de lehet.