Szerintem ha nem lenne jó nekik, akkor nem csinálnák..azért ne felejtsük el, hogy neki 2 mozdonyt legalább és sürgőssen pótolnia kellett...valószínüleg a MÁV-nál így is olcsóbb ajánlatot kaptak...
> Ez egy IC-festésű 612-es? Mert a form-ja egyértelműen az, a festése viszont egyértelműen nem.
Nem. Ez egy HZ-festésű 612-es. Ugyanis a horvátok megvettek a gyártás alatt lévő utolsó német szériából 8 db-ot, egyenként kicsit több, mint 4 millió -ért.
Nem kizárt hogy az Ablak-Zsiráfban is benne van, de a mami azt mondta hogy az a könyv még túl durva az én érzékeny lelkemnek, úgyhogy még nem olvasgattam :-(
Kémeim jelentése szerint, a Floyd Vasúttársaság beindult: Ma eme csoda a 93313 vonatszámmal indul utnak statisztikailag GySEV gépként, de nem GySEV személyzettel!!!
Én még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy akiről feltételezik, hogy vasutas, annak vagy egy mappája egy illető fiókjában. Már csak azért, hogy bizonyos esetekben elő lehessen húzni...
Ajaj! Nem túlzod el kissé ennek a topicnak a jelentőségét?
"....billenoszekrenyes diesel motorvonat mit jelent?..."
Ezt:
A kocsiszekrényt egy beépített hidraulika az ívekben a túlemelésnél is jobban megdönti, így nagyobb sebesség érhető el.
"....A HZ meg nem villamositotta vegig at Rijeka es Zagreb kozt a palyat AC 25 kV-ra? Ez most komoly? ..."
Komoly. Moravice állomás közepén van a szakaszhatár. A Rijeka felől érkező vonatból itt előre kell gyalogolni száz métert és felszállni a zágrábira. Viszont az új oszlopok már ki vannak porciózva egyes állomásokon és ott áll a munkaszerelvény is.
"A Szesza miért nem teszi meg a javaslatát az Utasítás módosításra?Szünjön meg ez a munkakör!Hatványozottan csökkennének a kiadások.Elég lenne egy Szesza főnök,egy titkárnő,pár járműfelelős és kész.A többit meg lehet vásárolni más cégektől. "
Mint ahogy a gépészet is megtehetné, hogy elküldi az összes "felesleges" mozdonyvezetőt, és ha mozdonyvezető kell valamelyik járatra, akkor majd bérel egyet akit "vállalkozóira" a jelenlegi költségek negyedéért dolgoztat ezután minden fellelősséget, valamint az adózást, tb-zést az adott "vállalkozóra hárítva...
Már megbocsáss, de ez rettenetesen demagóg hozzászólás volt a részedről. Nem ezt szoktam meg tőled!
A moderátor elsősorban az ellen emelt kifogást, ha egyes nickeket a hozzászólások segítenek személyesen beazonosítani. Pl., ha valaki beírja, hogy látta, amint V48 3456 nickű topictárs az 12345. sz. vonatot továbbította mozdonyvezetőként, ami 13:65-kor indult Apajpuszta-rendezőtől. Ennek alapján ugye már nem túl bonyolult beazonosítani, hogy V48 3456 tulajdonképpen azonos a MÁV Rt. Nyúl Béla nevű dolgozójával, ami egyáltalán nem biztos, hogy kívánatos tény az illető számára, akár magánéleti okokból is.
Másfelől:
Valaki beírja, hogy Gipsz Jakab váltókezelő annak ellenére a kettes vágányra terelt egy vonatot, hogy a felettesei az egyes vágány használatára utasították, és azt is beírja, hogy ezt személyesen Gipsz Jakab mondta el neki. Tette mindezt azért, mert az egyes vágány használhatatlan, pl. nincs sín. Ez esetben nyilvánvaló, hogy érintett felettes a hülye, mégis Gipsz Jakab váltókezelőt fogják kirúgni.
Harmadfelől:
Beírjuk, hogy a 34567. sz. személyvonat Illaberek-felsőről 4 perccel korábban indult el, mint ami a menetrendben szerepel. Ez felháborító, és teljesen jogos, hogy ezért a vonat illetékesét (feltehetőleg a mozdonyvezetőt, ha ez csak táblás megállóhely) felettesei elővegyék, és megrovásban részesítsék. Nem tudom elfogadni, hogy az illető érdekében ne írjunk itt be ilyeneket. (Az viszont jogos kérés, hogy ne írjuk be ezen mozdonyvezető nickjét, ha van neki!)
Magyar mentalitás: amiről nem beszélnek, az nincs. Ha nem írják le, hogy baj van, akkor nincs baj. Tudják hogy csak a baj van, de kínos ha más is tud róla, pláne ha többen. Itt a fórumon sok ember munkáját minősítjük, mondhatni szembeállítjuk őket a saját hibáikkal. Belülről ezt senki sem teszi meg, hisz amit nem látnak, amivel nem foglalkoznak, az nincs.
Itt az egész kib@szott magyar felfogással van baj.
Ez a fórum talán tudtán kívül azt a célt szolgálja, hogy a magyar vasútnak legyen normális jelenje és normális jövője, hogy pár év múlva egyáltalán beszélhessünk MÁV-ról. De a szart nehezebb feltakarítani mint letakarni, ezért inkább az utóbbi megoldást választják, és ha már ott van, oda még lehet nyomni, aztán letakarják.
Én szívemből szeretem a vasutat az összes hibájával együtt, de rosszul vagyok attól amit nap mint nap látok. Ha nekik fáj az igazság, hát legyen, ezzel egyenlőre nem tudunk mit csinálni. De a főokosok egyszer úgyis megkapják a felmondólevelet, vagy egy kormányáltás után, vagy egy normális vezetéstől. Az előbbi valószínűbb. Elgondolkodni úgysem fognak, az utódok valószínűleg nem tanulnak a hibákból. Aki ért hozzá, az a büdös életben nem fog felkerülni a ranglétrán, a feljebb levő kretének nem adják az állásukat. És minden menni fog a maga útján, úgy ahogy eddig. Úgyis mi fogunk szívni, mi fórumozók, mi magyarok.
De a vasút nem egyszerű hobbi, a vasút életstílus. Ezt nem vehetik el tőlünk.
Sok eseménykönyvi bejegyzésben, kérvényben jeleztük ezt, de semmi nem történt! Ide elég volt egyszer beírni! Azóta mindíg a 14. vágányról indul a 7008.
Tisztelt Illetékes Polgártársak!
Miért nem elég az, ha a szolgálati út betartásával jelezzük Önök felé, hogy az adott technológia nem jó? Miért egy "civil" fórumon kell leírni ahhoz, hogy valami érdemleges történjen az ügyben?
Már csak azért is, mert tavaly jött ki az a vezérigazgatói távirat, hogy vasúti ügyekben korlátlan megnyilatkozási engedélyekkel csak a mindenkori vezig.-helyettesek rendelkeznek. Más dolgozónak a Sajtóosztálytól kell engedélyt kérnie.
Alig 1 hónapja ment a TV2-n késő este egy műsor, ami havi rendszerességgel fog jelentkezni. Az első adásban a siófoki buszbalesetet elevenítették föl, hogyan élnek a túlélők, a rokonok, stb.
A mozd. vezetőnek viszont nem adtak engedélyt a nyilatkozattételre!
Természetesen el lehet vitatkozni azon, hogy jelen topic/fórumcsoport olyannak minősül-e, mintha az x TV, meg az Y rádió akar az illetővel riportot készíteni. Ettől függetlenül nem nézik jó szemmel azt, hogy mi itt belső dolgokat, esetleg napi történéseket leírunk.
Én még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy akiről feltételezik, hogy vasutas, annak vagy egy mappája egy illető fiókjában. Már csak azért, hogy bizonyos esetekben elő lehessen húzni...
A moderátor eredeti nickje még valszeg emléxik egy lassan már ötéves történetre, a Városi és elővárosi közlekedés topicból, ahol az Indexen írtak miatt egy topictársunk majdnem elveszítette az állását.
"Semmi bajom nincs azzal, hogy a korábban menesztő, zsebre dolgozó, arogáns, szakmailag gyengén képzett munkatársakra felhívjuk a figyelmet! Ilyen alapon a MÁV panaszköny topikot is be kellene tiltani?"
Nekem viszont igen! Nem arról van szó, ha a felvetés jogos, hanem arról hogy mivel itt csak nicknevekkel szerepel minden hozzászóló, ezért aztán valótlan adatokat, hazugságokat is közölhet bármely kollégáról! Ha például valaki le akarja járatni a "Hűdeborzasztó-alsó és Jajdeijesztő-felső" közötti BZ-n dolgozó kollégát, elég egy párszor beírnia, hogy "tegnap utaztam ezen a vonalon a 987654321 sz személyvonattal és zsebre dolgozott az X.Y. jegyvizsgáló". A topicot szemléző "fejes" pedig egyből megjegyzi magának, itt a topicon pedig születik egy pár olyan válasz, hogy "milyen felháborító az ilyesmi stb". Mindeközben csak a beíró tudja, hogy mindez nem igaz, de a kollega lejáratása máris beindult. Aki szegény nem is sejti miért másztak rá az utóbbi időben, valószínűleg internete sincs...
A MÁV-on belül van Vasutbiztonsági főosztály, Szolgástatásfelügyelői osztály és egyebek. Az Ő dolguk a munkájukat nem megfelelően végző emberek felderítése és megfedése, és egyáltalán nem egy internetes fórum közönségéé!!!
Ha viszont nem egyes személyek ellen irányul a beírás, hanem esetleg egy rossz döntés bírálatára akkor viszont nagyon is jó dolgok sülhetnek ki belőle.
Néhány nap múlva lesz pontosan egy éve annak, hogy idejárok. Ezalatt kaptam már ezért hideget és meleget egyaránt. Viszont érdekes, hogy néhány netes beírásomra pozitív változás történt, miközben előtte senki nem foglalkozott a témával.
Egy példa: egyszer beírtam ide hogy a Nyugatiból rendszeresen a 15. vágányról indítják a 7008-at ahol nincs peron és rendkívül balesetveszélyes helyzetek adódnak ebből,miközben a mellette lévő 14. vágány ilyenkor mindíg üres és magasperonja van. Sok eseménykönyvi bejegyzésben, kérvényben jeleztük ezt, de semmi nem történt! Ide elég volt egyszer beírni! Azóta mindíg a 14. vágányról indul a 7008.
Andó Gergely :.. traficc!..Már megint demagóg vagy! Tudod, hogy a költségvetési pénzek pántlikázva érkeznek. Adott mire, mennyit. Én .........."
traficc :
Igen én már csak ilyen demagóg vagyok.
Annak születtem.
Sőt.
Már a nagyapám foglalkozása is : demagóg volt.
Amikor valaki azt mondja :....SZÉK.... én - demagóg módon - nem gondolok se asztalra, se kanapéra.
Demagógéknál, ( például nálunk) amikor azt halljuk, hogy SZÉK, mi bizony - eléggé elítélhető módon - SZÉK-re gondolunk.
Tudom, hogy ez születési rendellenesség, de én így vagyok fogyatékos, fogyatékkal élő.
Ha buta politikuskám azt mondja :.....jövőre egy fillért sem kap...........akkor ( láss csodát) én valóban úgy olvasom, hogy egy fillért sem kap.
Ex és gyakorló pénzügyminiszterről pedig ( lehet téves módon) feltételezem azt a bárgyú dolgot, hogy felfogja mekkora a különbség az :
- egy fillért se
- 140-180 000 000 000 Ft.- között.
Amikor n+1 címen van a költségvetésben vasúti pénz, ráadásul olyan is aminek jövőévi ki vagy részletfizetését pont a politikai okokból éppen emlékezet zavarral küzdő V.M. úr írta alá ( csak párt parancsra már elfelejtette mit írt alá pár éve), akkor mit feltételezzek nem vasúti hanem pénzügyi hpozzáértéséről ??
Nincs kire mutogatniuk.:
Mind egyformán feledékeny, GERINCTELEN, ha pártparancsot kap.
Mind elfelejti azt, amit pozitívként harcolt meg és ki a vasút érdekében amíg Ő volt hatalmon, és állítja be UGYANAZT negatívumként amikor Ő van ellenzékben.
Engem inkább az zavart - a BOTRÁNYOS helyesírási és nyelvhelyességi hibákat leszámítva - hogy hímnemű egyedek privilégiumaként akarja feltüntetni a betegséget. Pedig ez tutira nem az xy-kromoszómához kapcsolódó genetikai difi...;)
Egyvalamire nem tér ki ez a szöveg: hogyan lehet kigyógyulni belőle? Csak a betegséggel való együttélés módjait részletezi (vasutmániás klubok látogatása stb.) Ezek szerint a betegség gyógyíthatatlan? :-)))