Te nem vagy tisztában az EU finanszírozás mértékével! Ráadásul hiteleket sem oszt Brüsszel! Ez a határ menti projekt támogatás is elég beteg dolog. Semmivel sincs több e célra, mint más projektekre...
80-as vonalon Aszód-Hatvan között 1994 szeptember elején. Egy nem megfelelően elvégzett pályafenntartási munka miatt. (Nem rendelték el a lassúmenetet.)
Ha jól emlékszem az 594 sz. vonat volt.
Több IC vonat kerülő útirányon át Hatvan-Újszász felé közlekedett.
Talán 5-6-7 éve Isaszegnél pft. dolgozott az egri gyors meg siklott,bár a hajóablakos kocsi ezt meg kérdőjelezteti .Azt hiszem olyan arra nem sürün járt.
Nem láttam a különleges próbavonat közlekedésének részletes szabályozását, így nem tudom, hogy milyen rendkívüli eljárásokat kellett alkalmazni, de gondolom, hogy nem lehetne általánosan bevezetni ezek alkalmazását.
Jó estét az uraknak!Nagy bajban vagyok mert küldtem "Gödény"-nek egy rajzot,válaszként meg valami Pensylvániai horde jelenkezet be.Ilyenkor mi van?A segitségeteket köszönöm.kfv.
Igaz, hogy archív debreceni fotókat ígértem, de egyelőre álljon itt két egyéb érdekesség. Arra amúgy nem reagált senki, hogy a zeleméri képen miért különleges a Bobó! Vjancsi kizárva a rejtvényből :-)))
Ma 9.55-kor Albertirsáról 140-es futópróba Kecskemétig.
Kecskemétig? Nem csak Ceglédig?
De akkor még mindig a kérdés, hogy ez pontosan mit is jelent.
-a pálya kiépítettségi sebességét, de az engedélyezett sebesség továbbra is 120km/h, amit gondolom az ETCS-ve emelnek 140-re fel.
-a pálya engedélyezett sebessége, tehát ha holnap kapna egy V63 15X-es gigantot egy szegedi IC, és utasítást is arra, hogy 140-el mehet, akkor mehetne-e már?
Csak azért nem mind1, mert már 1977-ben a Tiszatenyő-Csugar szakasz is 140-re kiépített volt, de a pályasebesség csak 120-as, valamint a Hatvan-Újszász vonal is 160-ra kiépített, de csak 100-as volt a pályasebesség.
A 2517 ma a normál menetrendel ismét alakított, Monor +24, Zugló +25!
Gratulálok érte!!!
Nem tudom, kik nem képesek továbbra sem felfogni, hogy ez a vonat ebben a menetrendben soha az életben nem lehet pontosan leközlekedtettni, nem tud elindulni a csatlakozás miatt 7:04-kor Szolnokról, ez annyira nehéz felfogni?
De azért még ezt a sz@rt visszük 2004-2005-ös menetrendben is.
Már én is elmondtam, egy primitív dolog, erre nem kell felvenni millákat:
- csatlakozásra nem vár jel rakása a szolnoki indulási időadat elé, ha ennyire ragaszkodunk az ütemes menetrendhez,
- a vonat indulását 10 perccel későbbre tenni Szolnokon, ha annyira fontosak a csatlakozások.
De ez minden csak nem ütemes menetrend. Na ezért kár volt a vágányzári menetrendet megszüntetni...
De a párja a 2516-os is ugyan ott van, mint régen volt, az Üllői forgalmász ismét alakított, miatta majd összeomlik a 100(a)-s menetrend.
A 2516-ost megfogja Üllő bejáraton, hogy a szemből a 713-ast a 3. vágányra bejárassa, azért, hogy utána mi a 2.-ra bejárjunk (bal átmenő). Ezek után meneszti a 713-ast. Majd utána nehezen 15:47-kor megjelenik az IC706, ami átrobog Üllőn. De ezek után sem tudunk tovább indulni, mert a 6003-as vonatot még kitérőben átengedi a 3.-on Pest felé. Elindultunk, kijárás után a mi kis malőrünk miatt a bejáraton dekkol egy szerelvényvonat Pest felé, így sikerűlt 16:00-ra Monort abszolválni +12-vel! Egy gyorsított vonatot 50 perces menetidővel, ez szégyen! A 2616-os vonat majd utolért. Ez mind azért, mert a 2516-ost nem volt képes a szolgálati menetrend szerint Monorig elengedni Üllőn a forgalmász, ahova 15:45-re értünk volna, ha nem játszadozott volna egy rakás vonattal.
Miért fogta meg a vonatot, ha még több mint 5 perccel volt utánunk az IC, Monorra mi már 15:45-re értünk volna, amikor az IC még Üllőn sem volt?
Nem mindegyik amik nálunk jártak azok tiszták voltak érted azért köszi most ezek helyett bz jár azok még büdösek. btx-002 majd jelentkezek addig 2 képet beteszek
- tisztaban vagyok hogy penz NINCS gyakorlatilag semmire, es azzan is, hogy lenne mit rendbe tenni itthon is, utanna johetne a perifieria, ez mind igaz. De tudjuk azt is, hogy EU eroszeretettel ad tamogatast egyuttmukodesekre orszagok kozt, mert az 'jol hangzik'! Jol latom? Tehat oszinten szolva ugy gondolom, hogy egy Del-Barannyai Drava menti vasutra EU nehezebben fog adni hitelt, mintha 3 orszagot atszelo uj es nem is olyan rosz kapcsolatot tudnank letrehozni. Rosszul latom?
- persze megegyszer mondom: Senki nem vitatta a 100, 120, 140, etc. fovonalak fontosabbak a Kikindai vonalnal c. dolgot!
- korhaz, strada, angoltanarno, etc.: Van jopar nagy es fejes ember, aki azert van Magyaro. altal fizetve, hogy a VASUTERT (IS) LOBBIZZON! Hat akkor tegye azt! Aki meg a korhazakert, az meg azokert, en korhazfejlesztest is szivesen latnek, tevedes ne essek...!
- alom es valosag: Sajnos ma azt a NEVETSEGES vilagot eljuk, hogy ha valami kivitelezesere x USD vagy EUR forditandio, akkor tutti hogy az osszeg min. 4/5 -od resze targyalasra megy el es egyeb dolgokra, a valodi koltseg mag max. x/5 !
- ha a Kikinda-i vonal megepul, akkor az nyilvan NEM CSAK MAV penzbol, hanem EU, Romania es Szerbia-Montenegro penzebol is. A magyar szakasz lenne a legkisebb, igaz van benne egy tekintelyes Tisza hid. Igy szerintem tan a mi szank kene a legkevesbe sirjon ezugyben, nemde? Aztan meg az a Tisza hid jo lenne nekunk Mako fele is, etc, csaoval itt nem csak Kikinda es Timisoara a kerdes. Vegul pedig mint ahogy Nemeto.-ban is: Ha egy regio akar valamit, akkor szalljon vele o is, azaz Szeged, Csongrad megye, etc, mind mind ...
- a MAV-os penzek ettol meg fuggetlenek, gondolom, hogy a MAV az EU-tol nem kap kevesebbet a 120-asra, ha netan EU fizetne a Tisza hidra is. Ez az allitasom tan hamis? (Ki kell sajtolni az EU-bol mindent, amit csak lehet, ha mar o is sajtolja a magyar munkaerot...)
- Bacsalmas - Subotica - Szeged: Itt nem csak a MAV es JZ szandeka kell, hanem a ket orszaga, a 3 varose, a ket regioe, etc..! Hogy ki fizeti? Hat Magyaro. es Szerbia-MOntenegro, egyutt. Mindket felnek hozna elonyoket! Aztan ha nagyon nem eri meg, akkor storno, de ha megis, akkor meg maradjon.
Kiserlet nelkul nincs eredmeny, ld. IC/Corvinus esetet is, stb..!
Tehat nem sajnalom a MAV-ot, ugyem o fogja fizetni, ha valaha is lesz corridor osszekottetesunk Subotica-n at! A vonatok szama meg az igenyektol kell fuggjon, de erre vannak szakemberek,akiknek ezt at kell latniuk/gondolniuk es reklamozva elore kiapproximalni, hogy mi eri meg es mi nem.
- Oradea - Debrecen: Ne feledjuk, hogy ami ma mellekvonal es fejalomassal vegzodik, az akkor FOVONAL lehetne! Magyarul ha szabad ember es munkaero aramlas lesz valaha Romania es Magyaro. kozt is, akkor igen is lehet, hogy hivatasforgalom es teherforgalom is lesz rajta. Nezd meg pl. Aachen helyzetet a nemet-holland-belga harmaspontban! Az emberek jo nagy resze naponta jar min. ket orszagban, de talan meg mindharomban is.
Oradea es Debrecen meg nem egy kis varoska csak ugy magaban ...
Lehet, hogy en vagyok csak tul derulato? Nem tudom ...