"szerintem nagyban sz...nak Zeg.re...sajna,ez van...:("
Ahhoz kepest eleg szep delta epult a varosnal, uj vasutvonal a kornyeken, es nyomvonal-athelyezesre is keszulnek, illetve kicsit odebb mar vegzik is. Zalaban soha nem volt ekkora vasutfejlesztes, mint napjainkban.
Mas kerdes, hogy mindez megeri-e, illetve hogy en ennek egyaltalan orulok-e :-)
Elhiszem,h már ki lett tárgyalva,de szerintem elég balhés lesz,ha a 29esen ugyanazért a szolgáltatásért csak 130at fizetek,mig a 30ason 480at...:(
Az,h milyen helyjegyet adk ki,nem függ a rákötöttségtől,hisz helyközpontból ármilyen kategóriájú lekérhető pénztáros meg megírja ha kell...meg ha megtudja...:(
amúgy központi számitógéphez egy érdekesség:
Azt gondolnánk a belföldi IC rendszer elég jó,csak én már találkoztam jul.közepén 873ra szóló helyjegyel,mit Berlinben adtak ki jun.végén....de elvileg Bp-ről kérték a helyet...s ott hogy tudták kiadni nemlétező vonatba?
(Khely-Bp, 873, i:15:07, 53/81-86)....ezek örök rejtélyek maradnak....
Nem ertem. Az, hogy Tp nincs rakotve a kozponti szamitogepre, eleg erdekes, na de hol fugg ossze az Ex vagy IC dologgal? Az egyikre talan adhato helyjegy kozponti szamitogep nelkul is? Aligha.
Az meg hogy milyen kocsikbol fog allni az Ex es az IC, mar sokszor megbeszeltuk: Dec 16-ra lesz biztos...
A tervezetben tényleg 2 pár IC van, de remélem hogy csak EX lesz. Nagyon nem örülnék az ICnek! És különben is Tp nincs rákötve a központi számítógépre!
Decemberben indul az első intercity vonat Bécs és Pécs között
november 10. 18:57 [MTI]
December 12-én indul az első intercity vonatszerelvény Bécs és Pécs között - jelentették be szerdán Bécsben azon a tájékoztatón, amelyen beszámoltak a két város közötti közvetlen vasúti összeköttetés újraindításáról.
December közepétől rendszeres lesz a vonat-összeköttetés az osztrák főváros és Pécs között: naponta egy szerelvény indul majd az osztrák fővárosból Pécsre, onnan pedig kora délután vissza Bécsbe. A menetidő mintegy 6 óra, a szerelvény a
Pécs-Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes-Nagykanizsa-Zalaegerszeg-Szombathely -Sopron-Bécs vonalon közlekedik.
A bécsi Collegium Hungaricum épületében tartott szerdai tájékoztatót a Dél-Dunántúli, valamint a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács, az érintett magyarországi városok polgármesteri hivatalai és a Magyar Turizmus Rt. szervezték. A tájékoztatón osztrák és magyar részről is bemutatót tartottak az új intercity vonal célállomásainak és környékének idegenforgalmi nevezetességeiről.