Keresés

Részletes keresés

!MARATHÓN Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153629

Az ilyen írások gyanakvásra  adnak okot. Mi készült el hamarabb? A pálinka , vagy a főzőmester!

Előzmény: Jocó0423 (153602)
evodia2010 Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153628

Rátenném egy mérlegre, letáráznám, majd feltölteném vízzel, leolvasnám hány kg.

Ennyi lesz a liter is. Mivel 1 liter vagy 1 dm3 víz 1 kg.

Előzmény: ftorm (153607)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153627

Visszatérve az alapokhoz: Jobb valahogy legalizálni, mint "okosba" főzni vele, mint ahogy szerezte.

Mi nem vagyunk hatóság, te pedig lehetnél rugalmasabb:) 

Előzmény: k1001 (153624)
endrepp Creative Commons License 2018.11.09 -1 1 153626

3hónap. Nem arról van szó, hogy engedélyes lesz. A "találás" a római jog szerint egy tulajdonszerzési mód, ez esemény megtörténte után elmehetsz és bejelentheted,  mert már tudod igazolni a származását. Fikció, de így van.

Előzmény: k1001 (153623)
endrepp Creative Commons License 2018.11.09 0 1 153625

Tárgyi tévedéseket halmozol. :)

Előzmény: k1001 (153623)
k1001 Creative Commons License 2018.11.09 -1 0 153624

Igaz bocs.

Előzmény: Green Corner (153620)
k1001 Creative Commons License 2018.11.09 -1 0 153623

Ne már:::::::::: amúgy elmondom talált tárgy egy év múlva lehet a tiéd, de nem lesz attól engedélyes, hogy megtaláltad:d:d . képzeld el találsz egy éles lőfegyvert szerinted egy év múlva tiéd lesz? :d:d  és lehet nálad.

Előzmény: endrepp (153621)
k1001 Creative Commons License 2018.11.09 -3 0 153622

Ok akkor elmagyarázom  nem csak hogy  adásvételivel kell rendelkezned hanem ez egyben származás igazolás is, Márpedig ha basztatni akarnak akkor lekövetik hogy akkor megkapta e a gyártási engedélyt. Ja másik ha  veszel valamit igen kötelességed meggyőződni az adásvételben szereplő adatok valódiságáról, nem kell igazoltatnod. Ja adásvételi szerződés nem bemondásra megy, (jobb helyeken) igen fiktív szerződés az bizony okirat hamisítás lehet.

Előzmény: öreg_néne_b (153617)
endrepp Creative Commons License 2018.11.09 0 2 153621

Nem hiszem, hogy találsz törvényes megoldást, ha egyszer csak az öledbe pottyan egy főző. Azt tudom elképzelni, hogy bemész a rendőrségre leadod, mint talált tárgy és 3hónap múlva a tiéd, ha addig a gazdája nem veszi át. Innentől van eredete. :)

Előzmény: k1001 (153616)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153620

"Egyébként főzőre ha nincs eredet igazolása lehet kérni a NAV-tól  .......engedélyt."

ez lemaradt!

Előzmény: Green Corner (153619)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153619

Nekem megmutathatnád, elmagyarázhatnád ezt a lehetőséget!

Előzmény: k1001 (153601)
k1001 Creative Commons License 2018.11.09 -1 0 153618

Bocs egylépcsős főzőről van szó

Előzmény: Jocó0423 (153602)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.11.09 0 2 153617

Nem vagy jogosult igazoltatni valakit és az eladó ezeket az adatokat diktálta be.
A NAV nem vizsgálja a készülék semmilyen jellemzőjét, anyagát, kivitelét, ha 100 liter alatt van, akkor engedélyezi. 
Szóval csak mindenben tévedsz. :D

Előzmény: k1001 (153616)
k1001 Creative Commons License 2018.11.09 -3 0 153616

Hát ha akarod leírom neked a törvényt és ha akarod  elmagyarázom , hogy  mi és mit jelent, de ne menjünk bele. Mert te biztosan ismered és ezért buzdítasz egyszerű törvényes megoldás helyett bűncselekmény elkövetésére. Ne menjünk bele.

Előzmény: öreg_néne_b (153605)
k1001 Creative Commons License 2018.11.09 -1 0 153615

Igen középpárlatnál mérem  75 l  a főző.

Előzmény: Jocó0423 (153602)
k1001 Creative Commons License 2018.11.09 -1 0 153614

Kösz sokat segítettél. 

Előzmény: endrepp (153610)
k1001 Creative Commons License 2018.11.09 -1 0 153613

Én is külön  üvegbe engedtem,  nem tettem bele a középbe , de semmi rossz illat semmi rossz opál :d nem dobtam ki :d

 

Előzmény: vandox4 (153611)
endrepp Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153612

Biztos megoldható. :)

Előzmény: vandox4 (153611)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153611

Tornyosnál 47-ig engedni? Lehet ilyen?

Előzmény: endrepp (153610)
endrepp Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153610

A főző típusa? Tornyosnál nem egyértelmű a válasz erre. Magasabb alkohol - magasabb deflegmáció, hidegebb víz a fejhűtőbe, közben a főzési időd nő.

Ha nem akarod, hogy megnőjön, nagyobb fűtés, még hidegebb víz.

A hőmérőt told el annyival gondolatban, amennyi az eltérés a fokolóhoz képest, az soha nem lesz pontos.

Előzmény: k1001 (153600)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153609

Lehet, hogy ez nem is vicc? :(

Előzmény: kardosur (153606)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153608

A peremig.

Előzmény: ftorm (153607)
ftorm Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153607

Sziasztok!

 A pálinkafőzőnek hogy kell lemérni a térfogatát? A számítást tudom, csak van benne egy kereszttartó ami a függóleges szárú keverőt vezeti meg. Addig lehet felönteni cefrével, ha följebb öntöm akkor ellepi a keverő mechanikáját. De a főző tényleges pereme ahová a kupola illeszkedik az feljebb van 16 cm-rel. A kérdés: meddig mérjem a magasságot a hivatalos dokumentáció miatt?

kardosur Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153606

A megboldogult XIII. Kovács Jóska ezt már nem érhette meg, de az özvegye, Mari néni lebukott.

https://jaszaic.blogspot.com/2015/09/piripocs-2015-szeptember-8-0500.html

Előzmény: öreg_néne_b (153605)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.11.09 0 2 153605

Csak azt tudnám, minek szólsz hozzá az ismeretek teljes hiányában... :(

Előzmény: k1001 (153601)
Figyelget Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153604

De,nagyon egyszerű. Kérni kell engedélyt és megadják. Zanzásítva ennyi.

Előzmény: k1001 (153601)
vandox4 Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153603

Cefrét főzöl vagy alszeszt? Ha alszeszt az hány alkoholfokos volt?

Hány celsius fokos a kilépő pálinkád? Hőmérséklet korrekciót végeztél?

 

Előzmény: k1001 (153600)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.11.09 0 0 153602

Több dolgot nem írtál meg :)

A tisztázó főzésnél méred ezeket?

Egyszer hőfokot írsz, egyszer alkohol fokot.

Mekkora a főző?

Előzmény: k1001 (153600)
k1001 Creative Commons License 2018.11.09 -4 0 153601

Hát én ezt nem tenném nem elég, hogy megfogják megbüntetik elveszik pálinkafőzés miatt, még okirat hamisítást is kövessen el? Javaslom mindenki olvassa el a  törvényt nincs benne semmi furmányos érthetetlen idióta hivatkozás valamira :D mindenki meg fogja érteni. Egyébként főzőre ha nincs eredet igazolása lehet kérni a NAV-tól  .......engedélyt. Bár arra senki ne számítson, hogy alu kukta megkapja. Tehát ha valaki csinálni akar magának főzőt hivatalosan bejelentve, nem lehetetlen. Igaz gondolom nem is egyszerű végigcsinálni.

Előzmény: Green Corner (153581)
k1001 Creative Commons License 2018.11.09 -1 0 153600

Sziasztok kezdő (nagyon kezdő) pálinkafőző vagyok :d. Nemrég hoztam haza a főzőmet. Főztem vele kevés szilvát és egy kevés birsalmát. Kérdésem lenne mitől van az, hogy 60-65 tf% on indul (tehát használati leíráshoz képest alacsonyan, 80-90 fokot írnak) viszont 55-60 tf% között szépen egyenletesen csurog le a pálinka és gyakorlatilag kb. 2-2,5 órán keresztül  ott jön le  a mennyiség 90 % a párlatnak. Illata jó, én legalább is nem érzek semmi utópárlat beütést sem más rosszat, Általában 50-52 tf. -nél már csak utópárlatot gyűjtök Igaz engedtem már le 47 tf ig is , de semmi savanyú sem más utópárlat illatot nem éreztem gyönyörű tiszta volt a párlat. Ja hozzátenném, hogy a torony hőmérséklet alapján sokkal erősebb párlatnak kellene lennie a szakirodalom szerint. Pld. nekem a fokmérőm 60 tf mutat, diagram  szerint adott torony hőmérsékletnél 70 tf .nek kellene lenni. Tanácsotokat várom nem nagyon tudok az adatokkal mit kezdeni. Előre is KÖSZÖNÖM a SEGÍTSÉGET.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!