3hónap. Nem arról van szó, hogy engedélyes lesz. A "találás" a római jog szerint egy tulajdonszerzési mód, ez esemény megtörténte után elmehetsz és bejelentheted, mert már tudod igazolni a származását. Fikció, de így van.
Ne már:::::::::: amúgy elmondom talált tárgy egy év múlva lehet a tiéd, de nem lesz attól engedélyes, hogy megtaláltad:d:d . képzeld el találsz egy éles lőfegyvert szerinted egy év múlva tiéd lesz? :d:d és lehet nálad.
Ok akkor elmagyarázom nem csak hogy adásvételivel kell rendelkezned hanem ez egyben származás igazolás is, Márpedig ha basztatni akarnak akkor lekövetik hogy akkor megkapta e a gyártási engedélyt. Ja másik ha veszel valamit igen kötelességed meggyőződni az adásvételben szereplő adatok valódiságáról, nem kell igazoltatnod. Ja adásvételi szerződés nem bemondásra megy, (jobb helyeken) igen fiktív szerződés az bizony okirat hamisítás lehet.
Nem hiszem, hogy találsz törvényes megoldást, ha egyszer csak az öledbe pottyan egy főző. Azt tudom elképzelni, hogy bemész a rendőrségre leadod, mint talált tárgy és 3hónap múlva a tiéd, ha addig a gazdája nem veszi át. Innentől van eredete. :)
Nem vagy jogosult igazoltatni valakit és az eladó ezeket az adatokat diktálta be. A NAV nem vizsgálja a készülék semmilyen jellemzőjét, anyagát, kivitelét, ha 100 liter alatt van, akkor engedélyezi. Szóval csak mindenben tévedsz. :D
Hát ha akarod leírom neked a törvényt és ha akarod elmagyarázom , hogy mi és mit jelent, de ne menjünk bele. Mert te biztosan ismered és ezért buzdítasz egyszerű törvényes megoldás helyett bűncselekmény elkövetésére. Ne menjünk bele.
A pálinkafőzőnek hogy kell lemérni a térfogatát? A számítást tudom, csak van benne egy kereszttartó ami a függóleges szárú keverőt vezeti meg. Addig lehet felönteni cefrével, ha följebb öntöm akkor ellepi a keverő mechanikáját. De a főző tényleges pereme ahová a kupola illeszkedik az feljebb van 16 cm-rel. A kérdés: meddig mérjem a magasságot a hivatalos dokumentáció miatt?
Hát én ezt nem tenném nem elég, hogy megfogják megbüntetik elveszik pálinkafőzés miatt, még okirat hamisítást is kövessen el? Javaslom mindenki olvassa el a törvényt nincs benne semmi furmányos érthetetlen idióta hivatkozás valamira :D mindenki meg fogja érteni. Egyébként főzőre ha nincs eredet igazolása lehet kérni a NAV-tól .......engedélyt. Bár arra senki ne számítson, hogy alu kukta megkapja. Tehát ha valaki csinálni akar magának főzőt hivatalosan bejelentve, nem lehetetlen. Igaz gondolom nem is egyszerű végigcsinálni.
Sziasztok kezdő (nagyon kezdő) pálinkafőző vagyok :d. Nemrég hoztam haza a főzőmet. Főztem vele kevés szilvát és egy kevés birsalmát. Kérdésem lenne mitől van az, hogy 60-65 tf% on indul (tehát használati leíráshoz képest alacsonyan, 80-90 fokot írnak) viszont 55-60 tf% között szépen egyenletesen csurog le a pálinka és gyakorlatilag kb. 2-2,5 órán keresztül ott jön le a mennyiség 90 % a párlatnak. Illata jó, én legalább is nem érzek semmi utópárlat beütést sem más rosszat, Általában 50-52 tf. -nél már csak utópárlatot gyűjtök Igaz engedtem már le 47 tf ig is , de semmi savanyú sem más utópárlat illatot nem éreztem gyönyörű tiszta volt a párlat. Ja hozzátenném, hogy a torony hőmérséklet alapján sokkal erősebb párlatnak kellene lennie a szakirodalom szerint. Pld. nekem a fokmérőm 60 tf mutat, diagram szerint adott torony hőmérsékletnél 70 tf .nek kellene lenni. Tanácsotokat várom nem nagyon tudok az adatokkal mit kezdeni. Előre is KÖSZÖNÖM a SEGÍTSÉGET.