Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
A 44-essel? Szerintem annak nem lenne sok értelme, mivel a 46-oson nincs szükség olyan sűrű követésre, mint a 44-esen. Továbbá az nem szolgálná az István utat, hacsak nem módosítják az útvonalát. Habár úgy is jó lenne :). A lényeg, hogy így már a Tócóskert minkét részének (Derék-Vincellér és Kishegyesi-István) lenne sűrű közlekedése a Nagyállomásra.
Én arra az esetre értettem így a 45-öst, ha a 12-es visszakapná az István út, és a 22/24 újra a Deréken menne mindkét irányban, és újraindulna a 26-os.
A 45-ös meg inkább járjon a Kossuth-Csapó útvonalon a Hadházi útig (a 3A megszűnne).
Ezzel szerintem annyi gond lenne, hogy a 22-eshez hasonló útvonalon közlekedne, oda már az István útról el lehet jutni. Maradnia kéne a Vámospércsi úton, de vagy közlekedjen tovább, vagy térjen le máshova; csak ne legyen ekkora párhuzamosság a 25/25Y-vel.
Egy olyan viszonylat is kellene, amelyik a Derék utcáról balra kanyarodna, és tovább közlekedne akár a NYIP, akár a Határ úti ipari park irányába. A régi 29-es óta csak az Auchan 2-es közlekedett a Derék utca - külső Kishegyesi úti szakaszon, pedig azóta épült ott pár áruház és munkahely.
És mi lenne, ha a 37-es (és a Kéknyelűig járó 37A) a Kossuth-Antall József útvonalon érné el a Nagyállomást? Így meg lenne a kapcsolat a Nagyállomással és a belvárossal is. A 45-ös meg inkább járjon a Kossuth-Csapó útvonalon a Hadházi útig (a 3A megszűnne). Ez sokkal fontosabb lenne az István útiaknak. Továbbá meg lehetne hosszabbítani a 44-est a Jégcsarnokig Külsővásártér-Széchenyi utca-István út-Kishegyesi út-Jégcsarnok útvonalon, így egy viszonylag gyakran közlekedő, közvetlen járatot kapna az István út is a Nagyállomásra. Vagy a 46-ost és 17-est is lehetne erre vezetni, az István út kiszolgálása miatt. Bár jobbnak tartom a 44-es meghosszabbítását.
Inkább a 45-öst kéne (legalább) odáig meghosszabbítani, hogy legyen értelme is a viszonylatnak, és lehessen normális menetrendje. Az se lenne gond, ha az Antall József utcán elkanyarodna a Nagyállomás felé, hogy az összeköttetés megmaradjon. A Vincellér felé rengeteg viszonylat megy a Vámospércsi út felől, a Nagyállomás felé csak a ritkán közlekedő 37-es.
Anno nem sokon múlott, hogy az önjáró trolik miatt egy nagy körjáratban közlekedjen a 3-as az Auguszta és a Böszörményi út érintésével. Amikor kérdezőbiztos járt nálunk valamikor 2005 tájékán, be is szkenneltem a térképet.
Ha ez megvalósult volna, most nem kellene 22-24, bár mivel csak szóló trolik lettek volna, nagyobb lenne a tumultus.
Mondjuk a trolikból értelmes viszonylatot is ki lehetne hozni, pl.: persze ez hatalmas ugrás lenne, a 3-as útvonala nagyjából lefedi a 24-est, meghosszabbítani a vincellérig, illetve a doberdóig, így tökéletesen ki tudná szolgálni az egyetemet, és nem lenne szükség 51E-re sem.
A 22-es meg mehetne az István úton, a böszörményin, majd Dóczy, Nagyerdei krt. a Klinikáknál akár meg is tudna fordulni.
A 26-ost vissza kellene állítani.
Az 5-ös trolit visszafele be lehetne fordítani a Fényesudvarba.
A 45-ös pedig Kossuth- Csapó-Sámsoni-Mátyás király-Kincseshegy-Mák-Vámospércsi út, akár.
A 25-öst én nem vinném a Vámospércsi út felé, eleve ott a 23Y a Veres Péter utca irányából. Inkább a 45-öst közlekedtetném legalább a Kéknyelű utcáig, hogy több utast hozzon. Amúgy is egyre inkább kiépül az ottani lakópark, a 37-es túl ritkán közlekedik az ottaniak számára.
12-es vissza az István útra 22/24 mindkét irányban a Derék utcára 25-ösök mentrendjébe beiktatni a Vámospércsi úti fordulót 45-ös útvonalát módosítani a Kossuth-Csapó útvonalon a Sámsoni útra vagy Hadházira vagy Köztemetőig. Egy új járat (vagy másik meghosszabítása/átvariálása) az alábbi útvonalon a Jégcsarnokig: Nagyállomás-Erzsébet utca-Külsővásártér-Széchenyi utca-István utca-Kishegyesi út-Jégcsarnok
nem emlékszem már a 26-os menetidejére az sem lehetett sokkal hosszabb
Ebben lehet igazság, egy korábbi menetrend szerint az Auguszta - Derék utca távolság 19 perc volt, de akkor még csak egy menetidővel számoltak.
tudom olyan nem lehet hogy mindenkinek minden jó legyen
Olyan nem, de olyan lehet, hogy több embernek legyen jó. Ha a 12-est nem is teszik vissza az István útra, és a 26-ost sem állítják vissza, a 13-ast még meg lehetne hosszabbítani a Vincellér utcáig.
és a Derék utcán többen megfordulnak mint az István úton
Abban van igazság, hogy sűrűbben lakott, mert a túloldalán ott van a tócóvölgyi lakótelep, de a Tócóskertnek ugyanúgy része az István út, és a Derék utca is. És azért csak 50.000 lakosról van szó. Azért aránytalan, hogy a Derék utcán közeledik vagy tíz viszonylat, az István úton pedig másfél (tudom, erős túlzás). Hétvégén pedig még 45-ös sincs, az külön szégyen.
Szerintem ezzel a nyolcasozással sincs semmi probléma
Attól függ, ki meddig utazik. Pl. ha az István úton laknék, és a Csapó utcára járnék dolgozni, akkor munkába menet meg kell kerülni a fél várost, hogy leszállhassak a Csapó utcán, vagy sétálhatok a Derék utcáig, hogy 24-essel menjek. Tudom, a séta egészséges, de nem tesz jót egy közlekedési vállalatnak ha főként a gyaloglásra és az átszállásra épít.
De ha már maradunk ennél a megoldásnál, a 25/25Y is nyolcasozhatna, akkor tényleg kiváltható lenne a 45-ös.
Már csak azért is necces lenne, mert pont a 2-es esetében láthatjuk, hogy alig jobb alternatíva a 31-32-es buszoknál. Azt ígérték, gyorsabb lesz az lejutási idő, semmi se lett belőle. Sőt, újabb, néhol felesleges lámpák lettek telepítve.
Speciel én örülök a 12-snek, hogy a Deréken jár, végre egy járat amivel negyed óra alatta ellehet jutni a Derékre az Augusztától, nem emlékszem már a 26-os menetidejére az sem lehetett sokkal hosszabb de valamivel szerintem igen még ott a Bethlen - Hatvan utcán végig jött ez szerintem rövidebb.. na lényegtelen, tudom olyan nem lehet hogy mindenkinek minden jó legyen van akinek ez van akinek az a rosszabb de szerintem a 12-es egy jó járat és a Derék utcán többen megfordulnak mint az István úton, míg anno azért ha valaki a derékről a böszörményire akart eljutni azért az Egyetem sugáruttól elég sokat kellett sétálni de így hogy a 12esről leszállva az Egyetem sugárút és a Böszörményi is közel van gyalog.
Szerintem ezzel a nyolcasozással sincs semmi probléma, pl. ha valaki az István úttól menne az agrárig nyilván visszafele sem menne körbe igy teljesen érthető hogy a 24-es visszafele már az Istvánon jön, míg fordítva is ha valaki pl a Derékről megy a Kálvin térig és onnan vissza szóval értitek szerintem ezzel nincs probléma nincs olyan aki körbe menne.
De azzal egyetértek én is, hogy a 45-sel valamit kezdeni kellene mert ez így tényleg nem jó.
Úgy tudnám elképzelni, hogy a Széchenyi utcán át menne a Nagyállomás felé. Bár ott meg nagyon szűkös a hely, plusz fakivágásokkal járna. A Kishegyesin elférne, mivel ott most is nagy fás-füves terület van, plusz a járda is "arrébb" rakható. Lenne két körjárat, tehát mindkét irányban megkerülné a Tócóskertet a villamos. De mondom, erre én 0 esélyt látok, valamint nem lenne sok értelme, továbbá kinyírná a fél város közlekedését, a párhuzamosság elkerülése miatt.
A Tócóskertbe amúgy is necces lenne villamost építeni, mivel egy zárt tömb az egész, nem átjárható. A Derék utcán még csak-csak elférne a sín, de utána hova tovább? A Kishegyesi út így is nagyon ki van használva, onnan nem tudnak sávot elvenni.
Azonban ehhez trolibeszerzésre is szükség lenne. Az meg nem olcsó mulatság.
Nem is hiszem, hogy a város szándékozik költeni rá később. Pláne, ha beindul az elektromos buszok gyártása. Az is kisebb csoda volt, hogy a 2000-es évek elején nem csak a 4A szűnt meg.
igen, de ha 12-es visszakerülne az István útra, akkor a 22/24-es buszoknak viszont mindkét irányban a Derék utca felé kellene közlekedni.
Korábban is úgy közlekedett, és szerintem jobb is volt. Ez a "nyolcasozás" nem kedvez a Tóciban lakóknak.
Én a 45-öst így módosítanám: Kossuth utca után a Csapó utcán át vezetném a Sámsoni útig. Így nem egyezne meg szinte teljesen a 25-össel.
Vagy akár össze is lehetne vonni a 37-essel, de hogy ne járjon félóránként busz Halápra, kellene egy 45A is a Kéknyelű utcáig.
Az Antall József utcán is közlekedhetne, így a Nagyállomás - Vámospércsi út összeköttetés is megmaradna.
Egyébként ha már trolibővítés, akkor szerintem fontos lenne bővíteni még a Pesti-Böszörményi-Békessy Béla-Dóczy József-Nagyerdei krt-Ady Endre út-Köztemető útvonalon is, és akkor a Tócóskert kb. teljesen kiváltható trolival. Azonban ehhez trolibeszerzésre is szükség lenne. Az meg nem olcsó mulatság.
Bár a Tócóskertet is át kellene gondolni, ha a trolik oda járnának.
Nem hiszem, hogy azzal bármikor is számolni kéne :(
Az István útnak meg megcsinálnám a 12Y járatot, ami ugyanaz, mint a mostani, csak az István út felé menne.
Én inkább a régi rendet állítanám vissza; 12-est az István útra, 26-ost ismét beindítani. 22Y-24Y nem is kéne, így valamivel kiszámíthatóbb lenne a követés.