Azóta, amióta ezt a levelet bemásoltam a Váci kézilabda topicba inkább on-nak tünik számomra.
Idézet kezdődik:
Kedves Barátom!
Szeretnélek tájékoztatni, arról miszerint idén SEM lesz szurkolói kézilabda a Kézilabda Gálán. Ez már második év, hogy nem kapunk meghívást a parkettára. Holott a rendezvény elvileg a szurkolóknak-szurkolókért van. A szurkolókat kérik hogy jelöljék a legszebb játékosokat a külömböző csapattagokat. De játszani nem engedik öket, nem fér bele 3-szor 20 perc játék.
Felháborítónak tartom, hogy bár rengeteg fél órás "üresjárat" van a programban, a rendezők szerint nincs szükség ránk. Semmibe veszenk minket, pedig nem adtunk rá okot. Nem kellünk nekik, pedig a "szurkolói-játékosnak" is fantasztikus érzés nagy közönség elött játszani. Ezt átélhettük 2005-ben Debrecenbem, fantasztikus volt, jó volt látni a játékosok arcán az örömöt.
Ágai kicsi András felé többszőr felajánlottam a segítséget, hogy ott lehessünk, de ők inkább a média és egyébb csapatokat preferálják.
EZÉRT:
A mai naptól BOJKOTTOT hírdetek a Kézilabda Gálára!!
ELÉG VOLT!!!
Nem kérek a szánalmas rendezvényükből amit a szurkolók pénzéből akarnak fentartani, de nélkülük.
Ha egyet értesz velem, küld tovább a levelet a te ismerőseidnek is. Éreztessük velük nemtetszésünket.
Hát igen, ez a "Tápai csata" érdekes lesz, főleg, úgy ha Andi megint csak perceket fog játszani... Most fáj a szívem a legjobban, hogy nem tudok ott lenni a két kedvenc játékosom mérkőzésén. :(( Külön-külön láttam már Őket játszani, de egymás ellen még nem... A Cori EHF kupa szereplése után elválik, hogy mennyi esélye lesz majd a Golinak a győzelem megszerzésére. Ha továbbra is ilyen rosszul játszik a Cori, akkor Goldberger győzelemet várok a mérkőzéstől, mivel a Cornexi idén még nem tudott idegenben bajnoki mérkőzést nyerni. :(
Megjegyzem, a cikkben vázolt helyzet már nem aktuális, mivel tegnap este a Hódmező lejátszotta a 9. fordulóbeli meccsét és megverte a Csabát; ezzel pedig feljött az 5. helyre.
Azaz a Cornexi és a Goli 8 meccs után 6. és 7. helyen állnak a tabellán. De az tény: ha legyőznénk őket, akkor helycsere történne. De szép is volna! Bár reálisan nézve én nem kergetek hiú ábrándokat... Ha mégis összejönne, annak persze csak örülnék.
Ami az esélyeinket növelheti az a 2 csapat aktuális formája és lelkiállapota közötti különbség. A Goli egy bravúros békéscsabai győzelem után nyilván jó hangulatban van, míg a Cornexi várakozáson alul szerepel.
A bökkenő viszont éppen ez az idióta lebonyolítási rendszer: magyarul 3 hét telik el megint 2 bajnoki meccsünk között, ennyi idő alatt pedig sok víz lefolyik a Dunán. Azaz 3 hét alatt a Cornexi is könnyebben rendezni tudja a sorait. Mindez nem nekünk kedvez...
Meg persze a papírforma sem. De azt dupla akarattal, jó helyzetkihasználással, magas hőfokon és koncentráltan játszva, no meg talán egy újabb rossz napot kifogó Cornexi esetén, tehát némi szerencsével fel lehet borítani. Bízom a jó folytatásban mind a Magyar Kupában (itt elvileg kötelező továbbjutni), mind a bajnokságban.
Az Óbudai Goldberger női kézilabdázói hétfőtől gőzerővel készülnek a két hét múlva esedékes következő NB I-es meccsükre, amelyen a fehérvári Cornexi lesz az ellenfél. A papírforma természetesen a rutinosabb, ismertebb nevekből álló vendégek mellett szól, ám arról sem szabad megfeledkezni, hogy a két együttes között nyolc forduló után mindössze két hely és egyetlen pont a különbség a tabellán.
Kerékgyártó Zsolt, a Goli szakvezetője fontosnak tartja az összecsapást, már csak azért is, mert ezt követően, a válogatott programja miatt hosszabb szünet következik a bajnokságban, s a játékosai önbizalmának nem tenne rosszat, ha sikeres találkozó után vonulna pihenőre az együttes. A Cornexi jelenleg az ötödik helyen áll nyolc ponttal, míg a hétpontos Goldberger a hetedik, tehát egy esetleges óbudai győzelemmel nem kis bravúr lenne helyet cserélne a táblázaton a két alakulat. - A Siófok elleni Magyar Kupa-meccs után már kizárólag arra a találkozóra összpontosítunk majd magyarázta Kerékgyártó Zsolt, akinek a helyzetét igencsak megnehezíti, hogy sérülés miatt még mindig kérdéses, hogy számíthat-e Baross Zsuzsára és Burai Edinára. A nagy érdeklődéssel várt összecsapást még különlegesebbé teszi, hogy a Tápai testvérek ezúttal egymás ellen lépnek pályára: Szabina a Cornexit, Andrea pedig a Goldbergert erősíti, s az ő játékuk még pikánsabbá teszi az egyébként is izgalmasnak ígérkező bajnoki mérkőzést.
A Liga Kupának csak akkor van értelme ha van tétje. Pl nemzetközi kupában indulási jog vagy komoly pénz, különben érdektelen és felesleges lesz. Lásd : foci.
Egy évre van kitalálva ez a rendszer. Pusztán azért mert a nemzetközi kupák mellett nem "csak" egy VB lesz, hanem egy olimpiai selejtező és remélhetőleg egy olimpia is. Egyébként volt róla szó, hogy lesz valami Liga Kupa-szerűség, pont az ilyen "lyukak" miatt. Nem tudom miért nem lett, egyáltalán mi lett a döntés, de mintha elvetették volna.
azért gondolkodjunk, mielőtt irunk. Sajnos az EHF az, aki a komoly bajnokságokat szétveri. Ugyanis most 4 egymást követő hétvégén európa kupa mérkőzéseket irt ki, aztán közvetlen utána másfél hónap VB szünet. A Dunaferr például szerdán még Derecskén játszott, majd ma Rosztov, aztán utazhat az Orosz télbe. Az ETO amellett, hogy játszik 4 hét alatt 4 BL meccset, közben elutazik Debrecenbe bajnokira és még nincs meg a végleges időpontja a Magyar Kupa mérkőzésnek. Szóval ez a nemzetközi időkijelölés független a hazai szövetségtől és akkor arról még ne is beszéljünk, hogy sokan a válogatott 2-3 hetes összetarását is keveslik. Szóval a minden évben növő nemzetközi előirások, mérkőzésnövekedések a normális bajnokságban játszó országokat sujtsák. Sajnos kevés ilyen ország van és igy érdekérvényesitő képességünk is szerintem csekély. Azok az országok, ahol egy, maximum két csapat van, azok meg abban érdekeltek, hogy minél több nemzetközi mérkőzés legyen. Ki kéne talán találni, hogy a nemz. kupában szereplő csapatok később kapcsolódjanak be? a bajnokságba, vagy valami más megoldás kellene.
Én szivesen "elmagyarázom" :-) Gyakorlatilag arról van szó, hogy a szövetség döntéshozói nagyivben szarnak a középmezönyre, alsóházra, a nézők számára szinte "láthatatlan " bajnoki résztvevőkre, csak a válogatott, és a nemzetközi kupákban induló klubcsapatok számitanak,ezek eredményei mögé lehet bújni, nagy túlélőként elmondani, hogy minden a legnagyobb rendben van. Ja, hogy szinte nincs pénz a csapatoknál, hogy többen a megszünés szélén állnak,egyik napról a másikra élnek? Hogy a Liga szart se ér, talán már meg is szúnt, hogy hulladék "managerek" szipolyozzák a csapatokat? Kit érdekel??? Ez a kőznép számára úgyse látszik... Hogy szinte már senki nem nevel utánpótlást, csak a másiktól rabol??? Egyre szarabb a szitu, a sértődőtt sztáredző, az érinthetetlen, aki a szövetségi kapitányként megengedte magának,hogy Fradi edzőként tombolva anyázza a bajnoki mérkőzést vezető birókat, nos a siker érdekében szétverte a hazai bajnokságot, majd angolosan távozott. Mi meg nézőként ittmaradtunk havi egy bajnokival...
Egyetértek Veled a lebonyolítást illetően. Egészen botrányosnak tartom. A nemzetközi kupákban érdekelt csapatoknak lehet, hogy jó így, de gyakorlatilag a középmezőny és az alsóház csapatait szakmailag ellehetetlenítik ezzel. Érdekes, hogy az edzők jórésze is nemtetszését fejezte ki ezzel kapcsolatban, de ez sem hatotta meg a döntéshozókat...
Röhej, hogy egyes periódusokban 3 hét alatt 5 meccset is játszanak, de amúgy 1 hónapos szüneteket is tartanak. Érthetetlen. Vki elmagyarázhatná nekem, hogy miért van ez így. THX.
Természetesen nem a Derecskével van bajom, végképp nem a vidéki kisvárosokkal,mert abszolut vidék-párti vagyok, olvasd el a hozzászólásaimat. Csak az nem, hogy tetszik, hogy még akkor is az ő dicsőségüket zengik, amikor nincs "országos siker ". Ha rólunk irnának túlzásokat, az sem tetszene.
Te valahogy nagyon nem szereted a Derecskét . "ettől ez még falusi csapat" - eléggé pejoratív értelmű hozzászólás. Én mindig tiszteltem és most is tisztelem a kis településeket ahol elsőosztályú csapatokat építettek fel. Arról nem is beszélve, hogy Derecskén többen járnak sajnos meccsre mint mi nálunk a "nagy városban".
Jelenleg jobb csapat? Ha a tabellára nézek szerintem nem, és tavasszal elverjük őket Derecskén is! A jövőkép is érdekelne. Mi a Derecske jövőképe ?
Ne vedd kötekedésnek , csupán óvom a topicot a Derecske szurkolók anyázásától :)
A szövetségben letörhetne azoknak a keze akik kitalálták az idei lebonyolítást mert ez nem bajnokság hanem cirkusz. 1 meccs 3 hét szünet, 1 meccs 4 hét szünet folytatás hasonlóan........
Mikor játszottunk velük, nekem is egy vicces csapat benyomását keltették! :) A meccs végére tényleg jól megnevettettek. Mindegy, őket futtathatják, mi meg nyerjük a meccseinket.
A SportFórumon egy igazán " érdekes" cikk jelent meg a Derecske- Dunaferr meccs kapcsán, tiszta vicc az egész. Azt irják, hogy kis hiján a Dunaferrt is megtréfálta a Derecske. Nem tudom miért futtatják őket, de gyakorlatilag ronggyá verték őket, 10 volt közte, majd bejött a komplett cseresor, még a gyúró is beállt, és szorossá :-) tették, feljöttek -6 -ra. Ez ám a megtréfálás :-) Vagy közben vicceket meséltek? Köstner Vilit ugyan tisztelem,kedvelem, de ettől még ez egy falusi csapat, aki most ugyan erősebb talán, mint mi, de a jövőkép?:-))) Amúgy meg állandóan tetszelegnek az "újonc" szerepében, és szinte mindegyik játékusuk volt NB I-es játékos. Mitől van ilyen lobbijuk? A Fradi elleni győzelem elismerem nagy tett volt, most 30 évig ebből fognak élni? A nagy Fradi-verők?? Mi meg elvertük őket, és nem mellesleg a Békéscsabát is, akiktől ők jócskán kikaptak.. Ja, a kupában hogy is állnak? ... Mindegy, a Dunaferrt kishiján megtréfálták :-)
Nem jön a Fradi A Siófoknak is a Goldberger jutott
Kora délután kisorsolták a női Magyar Kupa IV. fordulójának párosítását. Az egyetlen még állva maradt somogyi csapatnak, a Siófoknak az a Goldberger jutott ellenfélként, amelyik az előző fordulóban a Nagyatádot búcsúztatta 34-22-es kiütéses győzelemmel. Nem lesz könnyű dolguk a nyolc közé jutásért vívott harcban Kiss Olíviáéknak, hiszen Kerékgyártó Zsolt együttese a nagyatádi túra után Békéscsabán is győzni tudott a bajnokságban, s úgy tűnik, ezzel a győzelemmel meghatározó középcsapattá váltak az NB I-ben. A Siófok vezetőedzője, Pintér Károly így kommentálta párosítást: Kaphattunk volna erősebb és gyengébb ellenfelet is. A párharc egyértelmű esélyese a Goldberger, de nem fogunk megijedni tőlük, megpróbálunk mindent a győzelem érdekében, nem adjuk fel! A hivatalos játéknap 2007. november 14. Még nem dőlt el mikor lesz a találkozó, valószínű időpontok: november 12-13-14-e. (Somogy Sportja)
A Siófok valóban most jutott fel, de erős középcsapatnak számítanak a Nyugati csoportban. Ez elsősorban két NBI-ben is megfordult játékosuknak (Gabnai Melinda, Tamás Kornélia) köszönhető. Érdemes még figyelni a beállósukra Kiss Oliviára is! Vannak kettős igazolású Dunaferr ifijeik is, de azok az MK-ban ugye nem szerepelhetnek a Siófokban. A mérkőzés időpontjának most november 7. 18:00-át látok!
Derecske: Dunaferr a 45 p.-ben 17:27, jó szoros meccs :-) Imre Vilmos azt nyilatkozta a meccs előtt, hogy a Győr elleni meccset leszámitva ettől a meccstől tart a legjobban. Nyalásnak elég szép... A Goli elleni meccstől ugyan nem tartott, csak azon majd összefosta magát , három kapust beállitott, falfehéren rohangált, birókkal veszekedett, majd a mérkőzés végén azt nyilatkozta, maguknak tették nehézzé a mérkőzést. Hátha arra gondolt ezzel a mester, hogy azzal tették nehézzé, hogy attól a meccstől nem tartott, akkor igazat mondott.
OFF. Tök jó ide a fórumba bejönni.:))) Végigolvastam a tegnap óta született hozzászólásokat, s amire, s amit válaszoltam volna, azt már válaszolta más.:)) Így nekem már csak az OFF maradt. ON. De például én is azt akartam mondani, hogy az említett trió ellen még nem játszottunk. Viszont az egyik csapat ellen bőven van esély a pontszerzésre...
A siófoki csapat a kupában az ellenfelünk. S ez az NB I/B egyik újonca? Hm. Egyre többet hallok mostanában erről a csapatról.
Nem gondolok.:)) S gondoltam, hogy tavaszi fordulóként gondoltál az említett visszavágóra, de azért gondoltam, mégiscsak belekötök, ha már nem tavasszal van...:) Jaaa, hogy Kenyeres Joe-nak elég volt egy félév ahhoz, hogy összerakjon egy ütőképes csapatot. Egyszer fenn... :)))
Amúgy nem vagyok nagy kártyás, ezért nem használtam a rekontrát. Nem is tudom, mikor kártyáztam utoljára.
A Magyar Kupa négyes döntőjére visszatérve szerintem a tavalyi Syma csarnok választás hiba volt, bár azt senki nem tudhatta előre, hogy a debreceniek jó szokásuk szerint fosnak Pestre jönni szurkolni, a Dunaferrt meg szokás szerint 10 szurkoló kisérte el, igy a "hangulatot" a Fradi és a Győr szurkolói szolgáltatták. Viszont ők meg elmennének vidékre is. Idén szerintem Békéscsaba lenne a jó helyszin, vagy a Sportmax :-)))
A Siófok a kupában!!! Hát ez nagyon jó hir!!! Nem megbántva az NB I / B újoncait, de azt hiszem, egyértelműen mi vagyunk a meccs esélyesei, de jó ezt leirni! Nem iszom előre a medve bőrére, de azért már eljátszom a gondolattal, hogy utána a Békéscsaba-Vác, vagy a Hódmező- Vasas győztessel futnánk össze... De szép álom lenne a négyes dőntőbe jutásért játszani egy olyan ellenféllel,aki ellen van vmi kis esélyünk...
Az egészséges vitában én is szívesen részt veszek. A kérdésed meg még nem aktuális, mert még nem játszottunk a Cornexi, Győr, Loki trióval. Remélem szerzünk ellenük 1-2 pontot. :) Lesz ami lesz, de most már csak a Kerékgyártóval és a Siófokkal foglalkozom.