Van, hogy egy hètig bele sem ülök az autòba, de ha megyek vele akkor kis távokat egyedül vagy ketten. Ennyi használat miatt nem akarom kockáztatni a kettős tömegűt pl. ami az összes használtban lassan cserès.
Hát ha autómata klímás minden felé fújjon hideget meleget jó erővel,ha leveszed a ventit teljesen hallhatod ahogy a terelőmotorok dolgoznak,ha valamelyiknek esetleg nincs végállása kis cicergő hangot hallani,valahol a klímapanel körül,hogy működik minden terelő max fordulaton azért hallatszik a levegő áramlás változás---ha manuális azért adjon hideget-meleget--ha javítani kell esetleg van hozzáértő szakenberünk :) . Én megnézném az olajszintet,esetleg az alacsony szint árulkodó lehet az olajfogyasztásról--viszonyítva az előtte lévő olajcseréhez.Ha esztétikai baj van úgy is látod (bőrkormány,váltógomb,kézifékkar mállhat ha bőrös---első hátsó embléma kifakulás,lemállás) Kipufogó ennyi idő után már rohadhat. Ja és legfőképp ne hiányozzon a turbó a motorról :) De azt kell venni amit gondolsz :)
Hú nagyon nem emlékszem már erre az esetre, túl sokan előznek meg :D Na de biztos már lassítottunk a körforgó előtt azért mentünk csak annyival :D Legközelebb integess :)
4x98 16` felnit milyen Et számmal tudom felrakni? Találtunk ezzel a mérettel jó felnit nem akarok rá 4x100as speckocsavarral se 17 est csak az Et szám érdekel h mettől meddig :)
Amint olvastad is, pont ezt csináltam. Nekem nem tárolta, mit is tárolt volna? Azt, hogy lefúj a turbó? Pár tized mp-re lecsökkent a teljesítmény, amíg visszaépült a nyomás. Nem kapcsolt az ECU vész üzemmódba.
Ami számomra furcsa, hogy motoron előfordul, hogy markáns különbséget érzek a váltásban miközben ugyan azt az olajat használom. Lehet hamis... fene tudja. Motor váltójánál jobban észrevenni mert kevésbé van elszigetelve, ráadásul nincs túl sok alkatrész a váltó és a kar között (leginkább a váltó tengelyén van a kar), na meg amúgy is egy kevésbé finom szerkezet, a kuplung sem olyan finom dolgozik, valamint szekvenciális. Tehát úgy vélem nem csak érzéki csalódásról van szó.
Nekem az a véleményem, hogy a gyári előírásnak megfelelő olaj kell a kocsiba. eddig azt hiszem nincs vita :-)
Én azokat a márkákat preferálom melyeket kisebb mennyiségben adnak el mert azokat kevésbé éri meg hamisítani. Pl a castrol ezért is a legveszélyeztetettebb márka.
Valamint a literes kiszerelést választom még ha drágább is mert azt is kevésbé éri meg hamisítani mint a 4 és 5 literes társait.
Ez az olaj fogyasztás kérdés meg számomra érdekes. Azonos besorolású (viszkozitás és minősítés) olajok esetén szerintem ebben nagy eltérés nem lehet. Ha viszkozitást váltunk akkor pedig lehet a gyűrüknél nem jut át annyi olaj, de a sűrűbb olaj nem biztos hogy megfelelően keni a motor azon részeit ahol szűkebb az olaj járat. Ráadásul nehéz megállapítani, hogy melyik motor eszi, mert ugye a kopott motorban az olajba is juthat benzin akkor pedig a mennyisége akár változatlan is lehet.
Én gyári előírás szerinti márkát szoktam használni, illetve a motult preferálom jelenleg. Ami bevált azon nem változtatok mert minek.
Az olajcsere eriódust pedig felhasználás mikéntjéhez kötöm. Van amiben évente, van amiben 2 évente és van amiben pár hetente cserélem.