Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.28 0 0 27487

Igen,az okányos gép össze van már kötve a navval.Valahol szerepel a neved,akkor mindenki tud már róla.

Előzmény: FSO Papa (27483)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.28 0 0 27486

Ha, egyszer ettől függ a külföldi rendszámmal való szívás itthon és semmi mástól.

Najó, a német sárga a külföldiségén kívül, még azért is kocázatos, mert

ugye az itthon nem is rendszám, hisz csak Németország területén érvényes...

(így aztán hiába igér rá valaki 100%-ot)

Előzmény: FSO Papa (27485)
FSO Papa Creative Commons License 2013.03.28 0 0 27485

Neked ez a magyar lakcím a vesszőparipád...:)

Előzmény: Törölt nick (27484)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.28 0 0 27484

Ez a 100% alapvetően hülyeség, ha bekavaró magyar lakcím is van képben.

Javaslom a 27353 hozzászólás és előzményei megértését... 

Előzmény: Lacihw (27481)
FSO Papa Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27483

Ezt hogy tudta visszakövetni a NAV?

Ők mind a saját nevükre vették kint az autót (a piros rendszámmal)?

Előzmény: Törölt nick (27478)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27482
Lacihw Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27481

Akkor marad a sárga szélű és az éjszakai hazajövetel.... más nem, akkor pestet a 0-áson kerülöm. Nekem ugyan még nem volt bajom a sárgából (kopkop) de kollegáim nagyfaluba már fizettek zsebpénzeket a zsaruknak érte.

Egyébként hallottam egy figuráról itt hajdúba valahol, aki abból él, hogy autókat hoz haza kereskedőknek pár euróért cserébe csak sárgával. Ő lefordíttatott vmi uniós rendeletet hivatalosan, ami leírja, hogy mo-n használható a sárga szélű. Egy német barátom javasolta, hogy keressem meg az embert, mert egy ezresért ad másolatot és akkor 100% hogy nincs bünti. Holnap megkerítem a számát és beszélek vele, ha tényleg van ilyen papírja és jó is, akkor akinek kell ingyér átküldöm mailbe.

Előzmény: Törölt nick (27479)
Liviati Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27480

Ilyet csinált már valaki? Regisztrációs adó csökkentésére irányuló kérelem.

Az adó különös szabályok szerinti megállapítása49

10/A. §50 (1) Az adóalany az adó megállapítására irányuló elsőfokú adóigazgatási eljárás kezdeményezésekor nyilatkozhat arról, hogy indítványozza az adó különös szabályok szerinti megállapítását.

(2)51 Az adó különös szabályok szerinti megállapítására irányuló indítvány (a továbbiakban: indítvány) írásban, az (1) bekezdésben említett nyilatkozattal egyidejűleg, de legkésőbb a nyilatkozat előterjesztésétől számított 15 napon belül nyújtható be a vámhatóságnak. Az indítvány benyújtásával egyidejűleg az adóalanynak meg kell előlegeznie az adó különös szabályok szerinti megállapításának külön jogszabályban meghatározott díját (a továbbiakban: egyedi adó-megállapítás díja). Az indítvány megtételére és a díj megfizetésére vonatkozó határidő elmulasztása miatt igazolási kérelemnek nincs helye.

(3) Az indítványban valószínűsíteni kell, hogy a gépjármű tényleges értékcsökkenése meghaladja a melléklet II. részének táblázatában a gépjármű forgalomba helyezésétől az adóigazgatási eljárás kezdetének hónapjáig eltelt hónapok száma (a továbbiakban: gépjármű kora) szerint meghatározott adótétel-csökkenés mértékét. A valószínűsítés alapjául szolgálhat különösen: a gépjármű gyártmánya, típusa, a megtett kilométerek száma, a motor típusa, a gépjármű műszaki és általános állapota, az első forgalomba helyezés idején a referencia gépjármű eredeti új belföldi árának és jelenlegi belföldi forgalmi értékének összevetése. A valószínűsítés megalapozottságát alátámasztó bizonyítékokat az indítványhoz csatolni kell.

10/B. §52 (1) Nincs helye az adó különös szabályok szerinti megállapításának, ha

a) a 10/A. § (1) bekezdésében említett nyilatkozattételre nem került sor, vagy

b) a 10/A. § (2) bekezdésében említett feltételek bármelyike nem teljesült, vagy

c) az indítvány nem tartalmazza a 10/A. § (3) bekezdése szerinti valószínűsítést arra vonatkozóan, hogy a gépjármű tényleges értékcsökkenése meghaladja a gépjármű kora szerint meghatározott adótétel-csökkenés mértékét.

(2) Nincs helye az adó különös szabályok szerinti megállapításának akkor sem, ha az indítvány benyújtásának időpontjában a gépjármű kora elérte vagy meghaladta a melléklet II. része táblázatának utolsó sorában meghatározott időtartamot.

10/C. §53 (1) Az indítványban valószínűsített tényállás tisztázása érdekében, ha az a gépjárműre vonatkozó műszaki, technikai ismérveket, illetőleg a kiválasztott referencia gépjárműre való hivatkozást tartalmaz, a vámhatóság megkeresi a szakhatóságot szakhatósági állásfoglalás beszerzése céljából. A megkeresés határideje az indítvány benyújtásától számított 15 nap.

(2) A szakhatóság a megkereséstől számított 15 napon belüli időpontra a gépjármű szemléjét elrendeli, és az adóalanyt és a vámhatóságot a szemle helyéről és időpontjáról értesíti. A szakhatóság - az indítványban foglaltak, valamint a gépjárműre vonatkozóan rendelkezésére álló egyéb adatok alapján - a szemle befejezésétől számított 15 napon belül szakhatósági állásfoglalást ad az indítványban valószínűsített tényállás alátámasztására megjelölt műszaki, technikai ismérvek, illetőleg a referencia gépjármű kiválasztásának megalapozottságáról.

10/D. §54 (1) A vámhatóság az indítványban foglaltak, illetőleg - a 10/C. §-ban meghatározott esetben - a szakhatósági állásfoglalás, valamint a rendelkezésére álló, e területre szakosított, a referencia gépjárműre vonatkozó, összehasonlító értékadatokat tartalmazó kiadványok, statisztikák alapján - figyelemmel a (2) bekezdésben meghatározott korlátra - becsléssel állapítja meg a gépjármű értékcsökkenésének mértékét (a továbbiakban: egyedi mérték). Az egyedi mértéket a matematikai kerekítés szabályai szerint két tizedesjegy pontossággal kell meghatározni.

(2) A vámhatóság a becslés során nem állapíthat meg a melléklet II. része táblázatának utolsó sorában szereplő adótétel-csökkenés mértékénél magasabb egyedi mértéket.

(3) Az indítvány akkor megalapozott, ha az egyedi mérték meghaladja a gépjármű kora szerint meghatározott adótétel-csökkenés mértékét.

(4) Megalapozott indítvány esetében a vámhatóság a melléklet I. része alapján meghatározott adótétel, valamint ezen adótétel és az egyedi mérték szorzatának különbségeként állapítja meg az adót.

10/E. §55 Nem megalapozott indítvány esetében, valamint a 10/B. §-ban említett esetekben a vámhatóság az adót a 8. § (1) bekezdésének első mondatában foglalt rendelkezés (a továbbiakban: általános szabályok) szerint állapítja meg.

10/F. §56 (1) A vámhatóság az elsőfokú adóigazgatási eljárás keretében dönt a megelőlegezett egyedi adó-megállapítás díjának viseléséről is.

(2) A megelőlegezett egyedi adó-megállapítás díját az állam viseli, és a vámhatóság e díjnak az adóalany részére történő visszatérítéséről rendelkezik, ha az adó megállapítása a 10/D. § (4) bekezdése szerint történik.

(3) A megelőlegezett egyedi adó-megállapítás díját - a (4) bekezdésben meghatározott kivétellel - az adóalany viseli, ha a vámhatóság az adót az általános szabályok szerint állapítja meg.

(4) Ha az egyedi adó-megállapítási díj megelőlegezésére sor került, de az adó különös szabályok szerinti megállapításának a 10/B. § szerint nincs helye, a vámhatóság e díjnak az adóalany részére történő visszatérítéséről rendelkezik.

(5) Az ezen alcím alatti elsőfokú adóigazgatási eljárás ügyintézési határidejébe nem számít bele a 10/A. § (1) és (2) bekezdésében meghatározott nyilatkozat és indítvány előterjesztése közötti időtartam, illetve a 10/A. § (2) bekezdésben meghatározott határidő eredménytelen eltelte esetén a nyilatkozat megtételétől számított 15 nap.

10/G. §57 A vámhatóság adót megállapító határozata ellen a gépjármű tényleges értékcsökkenésének figyelmen kívül hagyására történő hivatkozással az az adóalany élhet jogorvoslati kérelemmel, aki (amely) az elsőfokú adóigazgatási eljárásban indítványozta az adó különös szabályok szerinti megállapítását. A 10/E. § szerinti esetben a döntésnek az adó különös szabályok szerinti megállapítása iránti indítványt elutasító és a díj viseléséről szóló rendelkezése ellen önálló jogorvoslatnak nincs helye.

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27479

Megye válogatja,de 200 euroo körül van mindennel,adóval.

Előzmény: FSO Papa (27464)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27478

Nav nem azt fogja kérdezni,hogy miből volt pénzed.x összeg felettHaszon),iparszerüségnek veszi.Ha baj van a vevőknek nyilatkozniuk kell,mennyiért vették,ugy mond tőled.(Itt ugye aki itthon ír új ezt azt ,az mindjárt okirat ha...)Valamin kerestél 200e-ft-ot,azt mindjárt szorozzák 2-vel,sztk,adó stb kiszámolnak neked mintha cégek lenne.

Ezt szorozzák 2vel,mert ugyan ennyi lesz a bünti+a mindenkri érvényes alapkamat.

1m-ot keresel,annak a vége 3-4mft lesz a tartomon cetliden a nav felé.

Nem riogatás,de sajnos így van.

Régen évi 200e ft-ot kereshettél adómentesen,minden évben viszik lefelé.

Kom-Esztergom megyében sokan rá basz... erre.Azóta hajléktalanok.

Előzmény: Lacihw (27477)
Lacihw Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27477

Tavaly áprilisba hoztam piros szélűvel egy E39-et. Az 30 napra 230 euro volt.

Ennyit most nem akarok fizetni, de legálba kellene megoldanom lábon a hazahozatalt, mert k.rvára unom már ezt az állandó rendszám baztatást ami ebben a k...a országba megy.

Én az asszony nevére vettem kint az autót 2 nyelvűvel, de a brifbe engem írtak kint be. Az átírást a német eladó és az asszony közti 2 nyelvűvel oldották meg. 

De van bennem egy kis para a piros frsz kapcsán is, mert nem akarnám, hogy a nav eccer leszop.sson hogy miből vót píz ennyi autót berángatni az országba..... ha valaki ezzel tisztában van jobban, világosítson már fel légyszíves.

Előzmény: FSO Papa (27465)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27476

15 éve hordok be autót,bérbe ritkán.Miről lenne szó?

20 454 87 27

Előzmény: Aspire5310 (27461)
Mercis76 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27475

Nem foglalkozok vele,saját részre hoztam be,azt el tudom mondani hogyan ment,de itt is el tudod olvasni.

Itt páran hirdetik magukat,olvass vissza pár oldalt,segíteni fognak.

Sok sikert.

Előzmény: Aspire5310 (27474)
Aspire5310 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27474

Helló!Te foglalkozol behozatallal?Be szeretnék hozatni autót,olyan embert keresek aki ezt rendezi.

Köszi.

Előzmény: Mercis76 (27473)
Mercis76 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27473

Hello!

Mi érdekel konkrétan?

Talán tudok segíteni,tavaly hoztam be kocsit.

Mercis76 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27472

Szia!

A piros az új ideiglenes kiviteles?

Tavaly októberban hoztam az enyémet akkor még sárga ideiglenes kiviteles volt,de nem írtak be a briefbe,hanem ideigleneset kaptam abból is,a kinti okmányirodában.

Előzmény: FSO Papa (27465)
Aspire5310 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27471

tomyr76kukacgmailpontcom

Előzmény: deejaay (27470)
deejaay Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27470

Ird légyszi le te a tiédet ide és irok neked. Köszönöm

Előzmény: Aspire5310 (27469)
Aspire5310 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27469

Szia !

Írd ide le a mailod az adatlapodon nem látszik.

Köszi.

Előzmény: deejaay (27466)
BiaStrom Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27468
Egy haver hozott be Bmw-ket konténerben. Vigyázni kell a környezetvédelmi besorolással, mert ottn még a katalizátor sem kötelező. Le kell csekkolni alaposan milyen motor van a kocsiban. Konkrétan M5-be nem volt katalizátor, tanknyílásba belemegy a diesel töltőcsonk stb. Mondjuk oda szálítottak bal kormányos Skyline-t.
Előzmény: beverneki1nagyot (27460)
deejaay Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27467

Hello urak! Valaki jön Németből Budapestre üres tréllerrel? Haza hozna egy kis Micrát innen: 89520 Heidenheim? Jövöhéten ráérne.....

deejaay Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27466

Szia. Keress meg! Ott az e-mail cimem.

FSO Papa Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27465

Viszont én is kérdeznék: ha a pirosszélű rendszám kapcsán bekerülök a Briefbe magyar lakcímmel, utána itthon hogy adom el az autót egy másik magyarnak?

Magamat írom be eladónak, a magyar lakcímmel, de (lehetőleg) németországi keltezéssel? Vagy a németet?

A nagy Briefben ott van továbbra is a német eladó, szerintem magyar lakcímmel engem csak valami biztosítottként/üzembentartóként jegyeznek be. Kérdés persze, hogy ezt a magyar hivatal is így gondolja- e :)

Illetve a dátum is kérdés még, ugyebár nekem volt egy ügyem a magyar biztosítóval fedezetlenségi díj kapcsán (ami még mindig nem rendeződött, pedig több mint fél éves a történet), mivel a Briefben benne van, hogy mikor váltottam ki az autóra a piros rendszámot.

Azt nem tudom, hogy ez egybe kell-e essen az adásvétel dátumával, elvégre a német okmányirodában nem kérnek adásvételit a pirosszélűhöz.

FSO Papa Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27464

Ja! és ez csak a biztosítás. Erre jön még kb 30 euro okmányirodai díj (új Briefek stb), illetve az adó, ami pedig autófüggő.

Előre vehetsz a neten evB-t, de csak német címre postázzák.

Előzmény: FSO Papa (27463)
FSO Papa Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27463

Helyfüggő, a 30 npaos olyan 80-130 körül, szerintem nagy átlagban egy százas lehet.

A 9 napos sem sokkal kevesebb (sajnos).

Előzmény: Lacihw (27462)
Lacihw Creative Commons License 2013.03.27 0 0 27462

Üdv. nép

A piros szélűt mennyiért adják most németbe kb? Biztosítással, okmányirodával, mindennel.

Aspire5310 Creative Commons License 2013.03.24 0 0 27461

Sziasztok! 

külföldről szeretnék kocsit begozni,láttam hogy itt hirdette valaki magát,kérem jelentkezzen.

beverneki1nagyot Creative Commons License 2013.03.22 0 0 27460

Üdv Urak!

Gondolt már valaki Dubai - ból hozni autót? Egy ismerősöm, majd egy napot töltött ott, szét tudott nézni az ottani használtautó piacon, ledöbbent amikor az itthoni prémium kategóriás autókat, úgymond szarért - hugyért lehet kint megvenni. Igaz egy teljes fényezés mindegyikre ráfér. Esetleg van valakinek tapasztalata, ismerőse aki vállalkozna egy átfogó szétnézésre? Véleményeket is várok, egy biztos: ott nem rohadnak szanaszét, inkább a homok eszi meg az autókat.

Béni bátyám Creative Commons License 2013.03.21 0 0 27459

Köszi!!!

Előzmény: Törölt nick (27434)
Sprinter CDI Creative Commons License 2013.03.20 0 0 27458

Én nem találtam a vám papírok közt EUR1 nevűt, de a német gyártású (Mercedes) 0% vámmal lett elvámolva.

A német határon 19% Áfa lett fizetve.

Előzmény: Törölt nick (27457)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!