Keresés

Részletes keresés

cornelius Creative Commons License 2000.03.14 0 0 29
Csöves.
Előzmény: VadalmaX (28)
VadalmaX Creative Commons License 2000.03.14 0 0 28
jesszasz tarkus ezt jól eltaláltad, pontosan így van, volt egy angol arisztokrata: Lord Manga, ő rajzolta az első japán képregényeket, azóta egyfajta hommageként az ő nevét viseli a műfaj;-)

tudod a Manga Video csak egy szar angol cég neve, akiknek eszük ágában sincs egyetlen mangát sem forgalmazni, annál több animét (nem szabad keverni a kettőt, manga-filmnek a terminológia azokat a normál játékfilmeket hívja, amelyek manga alapján készültek, ilyenek Mo.-n is kölcsönözhetőek, pl. a Könnyező Harcos, vagy a Pusztitó Ököl - utóbbi a már említett Fist of the North Star amerikai játékfilmváltozata), szóval a Manga Video egy cég, amelyik szégyent hoz az egész műfajra, rendszeresen belebarmol az eredeti rajzfilmekbe és szar szinkronokat csinál, legjobb egy az egyben elfelejteni és más terjesztőktől rendelni,

egyébként az eredeti kifejezés több száz éves, Man-Ga (önkéntelen képek), azaz "skiccek", "vázlatok", ilyesmit jelent a japán szóösszetétel, amelyet egy Hokuszai nevű híres festő alkotott meg, amikor publikálta vázlatkönyveit.

Előzmény: -tarkus (27)
-tarkus Creative Commons License 2000.03.14 0 0 27
Tényszerűen igazad van, de mangaként emlegetik a rajzfilmeket is az egyszerűség kedvéért. De pl. a Ghost in the shell vhs-kazin a kiadó manga-video. Na most akkor hogy is van ez? Olyan mint a márkanévből származtatott köznév: pl. zsilett.
Előzmény: MarlaS (25)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.14 0 0 26
mom.pardey.org manga oldalak magyarul
MarlaS Creative Commons License 2000.03.14 0 0 25
csak kérdezek
nem a képregény a manga, a belőle készült rajzfilm pedig az anime?
Előzmény: Kawauso (22)
-tarkus Creative Commons License 2000.03.14 0 0 24
Nos? Láttad a Szél Harcosait?
Előzmény: G. Sky (17)
-tarkus Creative Commons License 2000.03.13 0 0 23
Némi NGE.vivo link esetleg? (Egészen nagy méretű fájlokat is hajlamos vagyok letölteni.)
Előzmény: Liquid_FX (20)
Kawauso Creative Commons License 2000.03.13 0 0 22
Manga ruuuuulz! Nagyon jo az atmoszferajuk.
Dragonballbol kar volt mesefilmet csinalni (ekkent eladni), ez egy kult rajzfilm (magyarul manga), inkabb felnotteknek _es_ gyerekeknek szol.
Merges is voltam az inkriminalt tv adora, hogy egyoldaluan mesefilmnek nyomtak. Meg is lett az eredmenye.
Liquid_FX Creative Commons License 2000.03.13 0 0 21
Még valami: az NGE-ről, meg általában a mangáról/animéről sok hasznos dolgot olvashatsz a
mom.pardey.org
címen.
Liquid_FX Creative Commons License 2000.03.13 0 0 20
A NGE-nek nem sok köze van az általad említett műhöz(amit volt szerencsém ? olvasni), de ezt gondolom már VadalmaX hőzzászólásából is kitaláltad. Az evangelion egy rendkívül megdöbbentő valami, nagy vonalakban a világ elkerülhetetlen végéről szól, de azért hatalmas nagy mecha-küzdelmek is vannak benne, sőt egy csipetnyi erotika is. A sorozat igazi erőssége szerintem a jellemek nagyon jó kidolgozása, és a nagyszerűen eltalált apokaliptikus hangulat. Ha tudod, szerezd meg valahonnan- megvenni kicsit húzos- leginkább próbáld levadászni a neten viv formátumban kerinő epizodokat( ez sem lesz könnyü, emlékeim szerint 26 van belőlük, plusz egy movie, az End Of Evangelion- na ez utóbbi az igazán felkavaró dolog, de sajna szükséges hozzá a sorozat ismerete, magában nem élvezhető).

Üdv: Liquid

Előzmény: -tarkus (9)
-tarkus Creative Commons License 2000.03.13 0 0 19
A szél harcosai, egy remek - egyébként díjnyertes - sci-fi/fantasy, nyilván csakis emiatt vetítették nálunk. A teljes történetre sajnos nem emlékszem, de arra igen, hogy egy nagyon távoli és zord jövőben játszódik, ahol az emberek a saját völgyökben - a Szél Völgyében - küzdenek a túlélésért. A környező mérges dzsungelekben óriási és gyilkos rovarok tanyáznak, s időnként lerohanják az embereket. Nem tudom már popntosan hogyan, de számos emberi, politikai és fantasztikus kaland után a főhős - leány - vmi hercegnő, a saját szeretetét és bátorságát használva megoldja a gondokat. Talán nem teljesen világos, de bennem is csak a film nyújtotta érzések és benyomások maradtak meg. Állítólag a Disney megvette a forgalmazási jogát a filmnek, hátha nekünk is leesik ebből valami.
Előzmény: G. Sky (17)
PINGYI Creative Commons License 2000.03.13 0 0 18
Sziasztok!

Én is szeretm ezeket a filmeket és képregényeket. A Múmin nagyon jó volt, a Dragon Ball-t pedig én is néztem, nem csak a gyerekek. Tele volt felnőtteknek szóló poénokkal. A gyerekeim eleinte csak néztek, hogy min nevetek. Aki betiltatta, az csak azt látta benne (illetve biztos nem látta, csak mesélték neki), hogy verekedtek valami zöld szörnyek. Én pedig szeretem magam eldönteni, hogy mit engedek megnézni a gyerekeknek, hát még ha én is szeretem.

Egész mást kerestem itt a hálón és ezt találtam. Sajnos linket nem tudom, hogyan kell betenni, de leírom, amit a képernyőn láttam:

http://www.lib.uni.miskolc.hu/anime

Bekukucskáltam és sok szépet láttam.

Pingyi

G. Sky Creative Commons License 2000.03.13 0 0 17
Sziasztok!

Előzetesen: a témáról annyit tudok, amit sikerült anno felszednem. A Bánki fősulin volt egy arcos ember, az tartott vetítéseket az egyik koleszban, kb. 3 teljes filmet láttam (csak 1-nek a címére emlékszem : Fist of the North Star) Aztán sajan vége lett, azóta nuku.

A véleményem: A manga lazán leüberel mindent. Egyetlen karakterben több van, mint a Tv-ken adott filmek, sorozatok tucatjaiban. Csak nagyon keveset látni (talán a Vox-on adtak párat, még a múlt évben, és az se volt igazán olyan stíl)

A mangás csajok teljesen okék. Szerintem senkiben nincsen "pederasta" hajlam, ha vonzónak találja őket...

A DB-t pedig csak sajnálni tudom, akik betiltatták, azok valószínű nem értették egészen...

-tarkus: Légyszíves írd le röviden, miről szólt a Szél Harcosai, hátha volt szerencsém látni akkor a koleszban...Kösz

G. Sky

Törölt nick Creative Commons License 2000.03.13 0 0 16
Én a hentai-t szeretem hmmmmm....:-P
Egyszer régen volt 1 cikk valami újságban, amiben azt elemezgették, hogy a japánok milyen perverzek és betegek meg egyébként is. Még a szemük sem áll jól.
A bájos kis esszé mellett elrettentő példaként egy meztelen anime(manga -most minek nevezzem...? -nem vagyok szakértő) cica képe díszelgett, na én azóta...
VadalmaX Creative Commons License 2000.03.13 0 0 15
a Neon Genesis Evangelion az évtized egyik legnépszerűbb mangája volt japánban, a belőle készült anime-sorozat szintén óriási sikert aratott, én személyesen csak a mangáról nyilatkozhatom érdemben (szerintem a sztori nagyon érdekes, de képileg elég középszerű munka), van egy magyar site, ahol írnak róla részletesen, megkeresem nektek,

a szél harcosai az egyik nagy kedvencem, a világ egyik legcsodálatosabb képregénye, nem túlzok, szerintem ő a manga-gyűrűkura, a rajzfilm úgyszintén káprázatos, hihetetlen nagy mázli, hogy az egyetlen anime, amit valaha bemutattak magyar mozikban éppen a Szél harcosai,

egyébként az érdeklődők szerény figyelmébe ajánlanám a nickemhez tartozó web-oldalt, még nagyon az elején járok, de már van egy két manga-kritika rajta, most készül pont a szél harcosai:-)

WildBloom Creative Commons License 2000.03.13 0 0 14
Emberek! Elvtarsak! Songoku-fanatikusok!
A Cartoon Network ma delutan 5 orakor elkezdi a DragonBall Z-t!!!
Asszem minden nap lesz, de lehet, hogy csak hetkoznaponkent...
Lehet izzitani a videokat! :)
Larel Anorien Creative Commons License 2000.03.12 0 0 13
Köszönöm a címet,vadászni fogok rá!
Előzmény: Blakshep_ (11)
Larel Anorien Creative Commons License 2000.03.12 0 0 12
Mint mondtam,CSAK EZÉRT néztem meg ezerszer.:)Általában hang nélkül.
Előzmény: Blakshep_ (11)
Blakshep_ Creative Commons License 2000.03.12 0 0 11
Nekem volt szerencsém megnézni a "King of my castle klippjét". Szóval az valójában a Ghost in the shell, amiben közel nincsenek olyan tré számok, mint ami klippben megy. A Ghost in the shell eszetlen igényes, komoly mondanivalót tartalmazó, fasza rajzfilm.
Larel Anorien Creative Commons License 2000.03.12 0 0 10
A Múmint nagyon szerettem én is! Viszont a holdtündért (Sailor Moonra gondolsz,ugye?) egyáltalán nem. Szívesen megnéznék egy igazi,nagy filmet,úgy tudom,vannak ilyenek. A King of my castle c.szám videóklipjét is ezerszer megnéztem csak ezért.:) Szűkös kis gyűjteményem másik darabja a legfrissebb Final Fantasy-játék előzetes animációja,az Eyes on me.
-tarkus Creative Commons License 2000.03.12 0 0 9
Felhomályosítanál erről: neon genesis evangelion ?????? Mi az? Van köze a magyarul megjelent Josh Kaegan: Neonbiblia c. könyvhöz?
Előzmény: Liquid_FX (8)
Liquid_FX Creative Commons License 2000.03.12 0 0 8
Mind a manga, mind az anime jó lenne nekünk, ha lenne :) De sajna nem nagyon van. Itt volt ugye szerencsétlen songoku, vele is hogy elbántak... pedig a kiskölkök hogy imádták... Erőszakos volt? Ugyan már, cartoon-violence, egy átlagos resszkesetek betörők folytatás jóval brutálisabb/erőszakra nevelőbb mint a dbz. Mindegy, kis ország, kis anime, ugye, örüljünk, hogy van db manga, meg videogirl ai, a semminél ez is több. Talán egyszer majd nálunk is lesz Auszrália ahol az SBS ( a tv2 tulajdonosa, ugye) vasárnap délutánonkénz neon genesis evangelion epizódokkal szórakoztatja a nagyérdeműt.

Üdv: Liq.

-tarkus Creative Commons License 2000.03.12 0 0 7
Az erotikus manga kényes kérdés. Azt kell először ugyanis eldöntenünk, hogy minden terméket beleteszünk-e az anime/manga zsákba, ami japán és rajzfilm is egyben. Ez ugye kicsit olyan lenne, mintha a magyar filmekkel kapcsolatban tennél fel ilyen kérdést: "erotikus magyar film". Félek, hogy nem elég szemléletes a példám, de hirtelenjében nem találtam jobbat. Az erotikus filmek ellen - legyen az rajzfilm vagy sem, japán vagy sem - nincsen kifogásom, de szerintem, mint filmkultúra, gyökeresen különbözik az össze többi témájú filmtől, mivel speciális törvények szabályozzák a terjesztését, így nehéz megitélni, hogy milyen közönséghez is szól.
Beszélgethetünk persze erről is, de sajnos csak képeket és rövid filmrészleteket ismerek e témából, így beleszólni nem igen tudnék, legfeljebb elvi síkon: én speciel szexinek találom a mangalányokat - ez talán pederasta hajlam?
Az általam látott anime filmek sem nélkülözték az erotikus töltést - Ghost in the shell, Dragonball series - de alapvetően másról szóltak, csakúgy, mint a nagy filmek általában.
Songoku szerintem is férleismert áldozata a magyar filmkritikának és gyermekpszichológiának, de hát mit tehetünk? Vesszük a kazettákat a gyerkőcöknek (meg magunknak).
Előzmény: pitbull (6)
pitbull Creative Commons License 2000.03.12 0 0 6
Sziasztok!

Ez egy erdekes tema. Es annak is orulok, hogy ez egy a megiteles szempontjabol semleges oldal.

En is nagyon szerettem a Mumint - a kedvencem Vandor volt. Mivel egytertek azzal, amit itt mondtal, mast enm is fuznek hozza.

Szerettem meg Songokut is. Nagyon tetszett az a kritika, amit a harcmuvesz-akciofilmekrol adott, es amit kevesen vettek eszre: pl. Songoku ill. Zsenialis Teknos hulyesegei: az elobbi ertelmi kepessegei es injekciotol valo felelme, az utobbi szexmaniaja.

Csak teamanak dobom fel, hogy tobbe kevesbe teljes legyen a manga-keredes. Ti hova teszitek az erotikus mangat? Ez mire jo?

Előzmény: -tarkus (4)
dzsó Creative Commons License 2000.03.12 0 0 5
Ja azok? Most már emlékszem. Volt egy pöttöm, valami vándor, asszem egy szőrmók is, meg a muminok. A sorozat nem teccett.
Előzmény: -tarkus (4)
-tarkus Creative Commons License 2000.03.12 0 0 4
Hogy ki az a múmin?

Asszem egy svéd meseregényből született ofkorz japán rajzfilmsorozat, mely úgy tíz éve ment, és legalább annyi része volt, mint a többi említettnek. A múminok egy erdőben élnek a barátaikkal, és roppant megtévesztő módon hasonlítanak a vizilovakra, amennyiben eltekintünk attól a ténytől, hogy két lábon járnak, esetleg keménykalapot hordanak, és beszélnek. De a legfrappánsabb megfogalmazás magától Múmin Papától - a családfőtől - ered, miszerint: ki látott már olyan vizilovat, aki emlékiratokat írt?
Egyébként a múmin mesék számomra mind a mai napig a legfilozófikusabb, legbájosabb és egyben a leginkább esszenciális jószándék megtestesítői a gyermekmesékben.
Ha egyet sem láttál - sajnálhatod.
Sajnos akkoriban még magam sem ismertem fel a benne rejlő értéket, és nem tudtam, hogy minden gyermekem számára tökéletes műveket látok, így csak néhány rész vettem fel, azokat is fél sebességen, így aztán egyre romlik a minőségük, s mára jobbára lejátszhatatlanok. :-(
(Ha valakinek meg lenne az első tízmillió rész, szívesen átvenném...)

Előzmény: dzsó (3)
dzsó Creative Commons License 2000.03.12 0 0 3
Ki az a múmin?
-tarkus Creative Commons License 2000.03.12 0 0 2
Konicsiva mindenkinek!

Számos fanklub mutatja: a japán rajzfilmek, képregények világa nálunk is hódít. Az index olvasótábora azért talán többet mutat egy gimnáziumi szerver weboldalánál, már látogatottságában is. Ezért tettem fel a címben látott kérdést.

Szóval szeretitek, utáljátok? Jópofa, undormány? Híres anime-rendezők, ismert rajzfilmsztárok, Songoku, holdtündér, múmin, mond ez nektek valamit?

Csak bátran!

Jómagam, nem vagyok elvakult rajongó, nem is ellenzem, mert nem látom károsnak másokkal ellentétben, akár ezt is megvitathatjuk.

Indításként egy kérdés: Emlékszik valaki a Szél harcosai című filmre?

Hanu Creative Commons License 1998.10.18 0 0 1
Shongoku!!!
Kame-hame!
vovza! És ezek a szemetek abbahagyták, pedig az igazi sztori csak most kezdődik...
volkswagen Creative Commons License 1998.10.18 0 0 0
Én is szeretem a japán rajzfilmeket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!