Keresés

Részletes keresés

Kavics78 Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12535

"De itthon borzasztóan aggódni kell...Miért?" - Engedelyes fegyvertartokent a "gennymedia" okan!

Merthogy hirerteke van amiben a buvos "fegyver" szo szerepel!

Előzmény: sornyito (12528)
Gósztrájder Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12534

Én végig önvédelmi fegyverekről beszéltem. Nem pedig otthon/lakás-védelemről. Nem ugyanaz. Te kevertél ide mindenféle baromságot.

Amúgy Sanax! :)

2. És tényleg felesleges  olyannal vitatkozni aki azt sem tudja mi a különbség tömeg és súly között. (általános iskola, 6. osztály, fizika óra)

Előzmény: killertom (12533)
killertom Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12533

Te majom, mostmár tényleg kezdesz felhúzni! Én azt mondtam, hogy fölösleges a magyar fegyvertartás helyzetének vonatkozásában állandóan az USA-val példálózni, mert teljesen más a társadalmi/történelmi/politikai helyzet. Erre te jöttél Californiával, Hawaii-al stb. Én, ha tudnál olvasni látnád, hogy az általános fegyvertartásról beszéltem azelőtt is, és most is végig! Teljesen fölösleges volt a CCW engedélyek kiadását szigorúan szabályozó államokat idecitálni, mert azokban az államokban is a magyarnál jóval liberálisabb a fegyvertartás szabályozása. Ki a tököm beszélt szerinted a CCW-ről? Egyébként annyira korlátolt hülye vagy, hogy azt se fogod fel, hogy önvédelmi célra nem csak az utcán viselt fegyvert lehet használni, hanem pl. a kecóban falnak támasztott sörétes is használható erre, ha valaki rádtöri az ajtót, akár Hawaii-n is. Ha ennek fényében szerinted hasonló ott a helyzet mint Magyarországon akkor tényleg értelmetlen tovább folytatni ezt az egészet mert egy deliráló idiótával olyan vitázni mintha a falnak mondanám.

2. ponttal kapcsolatban, akkor most magyarázd meg bazmeg, hogy a szabad tömegzár az valójában súlyzár baszki...

Előzmény: Gósztrájder (12529)
exhighand Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12532

Magyarországon, hivatalos üzletben személyivel vettem egy légfegyvert MHK kártyával. Mint puska nem volt használható, sütés, irányzék sorolhatom.

Viszont 31J-os volt...

A fegyvermester tett bele egy gyengébb rúgót, hogy ne legyen probléma.

A cél nem az, hogy ne legyen 7,5J feletti fegyver, a cél a rettegésben tartás. Vannak, akiknek nem elég uralkodni, hanem a félelmet is szeretik látni a szemekben...meg a bármikori felelősségre vonás lehetőségét imádják.

Előzmény: sornyito (12525)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12531

Az itten a baj többnyire, hogy az olvtársak némelyike nincs tisztában a fegyver illetve a lőfegyver közötti fogalmi különbséggel.

Gósztrájder Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12530

Én még nem találkoztam olyannal akinek lenne önvédelmi maroklőfegyverre (és a hülyeségeket: gumis, gáz stb. hagyjuk) tartási engedélye de viselésre nem.

De ha te tudsz, lássuk. :)

Előzmény: NattyDread (12515)
Gósztrájder Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12529

Lassan befejezhetnéd.

Végig önvédelmi fegyverekről volt szó! (12442) - 3. sor

Mellesleg a hülyeségeket nem én írom: (12304)

Előzmény: killertom (12514)
sornyito Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12528

És ki mondta, hogy nem kell kontroll a fegyverek felett?

Na de egy 16J-os légfegyver, hát hogyis mondjam csak, nem éppen egy tankgyilkos halálágyú...

Íjat, számszeríjat bárki szabadon tarthat, használhat, sőt versenyeket rendezhet előre bejelentve, körülhatárolt területen (pl. egy város közepén álló vár parkjában...) Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja??? :D

Európa számtalan országában szabadon tartható a 16J-os légfegyver, és nincs belőle probléma. De itthon borzasztóan aggódni kell...Miért?

Előzmény: Kavics78 (12523)
sornyito Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12527

És most erről a jogkövető állampolgár tehet?

Előzmény: Kavics78 (12524)
sanyooo Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12526

Persze, mert Te a társadalomra különösen veszélyes elem vagy az engedélyes fegyvereiddel, ő meg nem! :)))

Előzmény: Kavics78 (12524)
sornyito Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12525

Hát, nem gondolkodunk egyformán :)

Az én meglátásom, hogy aki felelőtlen, az ma is 7,5J feletti légfegyvert tart (kínai csodák, Slavia 634, stb). Ezek kedvéért kár tovább eltiltani a jogkövetőket a kedvenc játékuktól. A fegyver ma egy szitokszó Magyarországon, remekül sikerült a nevelés... :( Ideje új utakon elindulni.

Nem a tiltás a megoldás, hanem az átgondolt, egyértelmű szabályozás (és a szabályok betartatása). Szerintem elég jól szabályozott pl. a légfegyverek magánterületen történő használata. Ugyanezen szabályok betartása teljesen biztonságos lövészetet tesz lehetővé egy 16J-os légfegyvernél is.

Előzmény: r1 (12521)
Kavics78 Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12524

Ez igy szep meg jo elmeletben! Lassuk mi a gyakorlat!

Engem csesztetnek a puskaim miatt (jo mondjuk ez a sok ki-be maszkalas miatt van az orszagbol), a tegnapelotti angyalfoldi gyilkost meg fogadjunk egyszer sem ertesitette ki az engedelyugy ,hogy ezmegaz miatt mutassa mar be a pisztolyait ,geppisztolyat ,meg ha mar ezeket hozza akkor hozza mar el a kezigranatjait is!

Előzmény: sornyito (12522)
Kavics78 Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12523

Azert nem art ha van valami kontroll a fegyverek felett! 16J-os legpuskaval ne nagyon lovoldozzon senki mert

1.) minek??? (esszel fel nem fogom az okat)

2.) jo vege nem lesz annak az otthoni lovoldozesnek amig toll,ceruza,papir abban az orszagban van!

Ha a telken kialakit egy hatosagilag bejegyzett , technikailag megfelelo loteret golyofogokkal, kilovest lehatarolo falakkal reszemrol nyugodtan lovoldozhet a sajat telken is! Amennyiben viszont az eselye megvan annak, hogy a lovedek a telkerol kirepulve vetlen szemelyt veszelyeztet addig talan hanyagoljuk a 7.5J-nal erosebb legpuskakat otthon!

(Ez persze szigoruan szvsz. legpuska ugyben kulonben sem vagyok erintett)  

"És ha valaki nem akar "sportlövő" lenni? Hanem van egy szép nagy telke, ahol szeret néha célbalőni, papírra, vasnyúlra." - Azert aki fegyvert tart es hivatasszeruen hasznalja is nem art ha szabalyozott keretek kozott vegzi a tevekenyseget (de a gyakorlast legalabb lehetosegek szerint)!

Előzmény: sornyito (12518)
sornyito Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12522

Na ja, de ezek akkor is tiltottak lennének, ha a 16J-os légfegyvereket szabadon lehetne tartani. Szóval nem hiszem, hogy ennek kellene az akadálynak lenni. Ráadásul azt hiszem Te is csípőből tudsz mondani olyan fegyvert, ami ma szabadon tartható, bőven jó fácánozásra...

Ha meg valakit megfognak egy 4x-5x J-os légfegyverrel, akkor kapja meg érte a megfelelő büntetést. Ha meg emellé még találnak nála némi nyulat/fácánt is, akkor adják még hozzá ezt is a büntetéséhez. Azt mondja, lőfegyverrel való visszaélés mondjuk 3 év + orvvadászat mondjuk 3 év, hat év múlva találkozunk...

Előzmény: Kavics78 (12520)
r1 Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12521

En pont ebbe a kategoriaba tartozom. A fv. volt a szakmam, loveszetet oktattam 20 evig tudatlanoknak es sportoloknak (magam is versenyeztem), valamnt 15 evig hortam naponta magammal az onvedelmit.

Ma viszont mar nem akarok sem egyesuleti tagsagot, sem semmilyen kotottseget. Eleg lesz ha amatorkent elmegyek egy legpuskas versenyre, befizetem a nevezesi dijat es ezert egy jo tarsasagban lohetek nehanyat. Legpuskaim is vannak, de mind 7,5J-os es telkem is ahova kijarok a magam kedvere lolapra celba loni (valamint lovok 40m felett is, sot leginkabb 40 m felett).

Ennek ellenere allitom, hogy nem biztos, hogy jo otlet lenne a 16J es foleg az emberek feleleotlensege miatt. A sportolok viszont tobbsegeben a sajat telkukon is ugyelnek a szabalyok es foleg a biztonsagi szabalyok betartasara.

Kavics78 Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12520

En pl. nem ilyesmire gondolok hanem az ennel joval erosebb legfegyverekre! Merthogy lehet szerezni olyat is ami 5.5mm-es kaliberubol kihoz 50+ J-okat!

Sunyiban nyuszkazasra, de foleg sotetedeskor felgallyazott facanozasra "idealis"!

Előzmény: sornyito (12519)
sornyito Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12519

Bár gyanítom, abból indulsz ki, hogy akkor azzal vadászni fognak majd tömegével a 16J-os légfegyverekkel...Aha...

Mondom, ez olyan -szvsz- mint amikor zengett a média/fórum attól, hogy jaj, szabad lesz a gázpisztoly, az egész utca úszni fog a könnygázban...

sornyito Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12518

Az a baj, hogy nem tudsz elszakadni a "sportlövő"-től.

És ha valaki nem akar "sportlövő" lenni? Hanem van egy szép nagy telke, ahol szeret néha célbalőni, papírra, vasnyúlra. Akár mondjuk 50-60 méterre is. Meg esetleg időnként el szeretne menni egy-egy helyi versenyre...De semmi kedve kifizetni X HUF-ot klubtagságra. Akkor őt már el is tiltod a 16J-os légfegyvertől, mert nem "sportlövő"... Mi az értelme?

Az osztrákok, csehek, szlovákok, stb. mennyivel tudnak többet nálunk, hogy ott nem probléma egy 16J-os légfegyver?

Ha azt mondtad volna, hogy legyen mondjuk regisztrációköteles (mondjuk 2000HUF/ fegyver), akkor még érteném is...

Előzmény: r1 (12517)
r1 Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12517

Sajnos nem mennek at a hosszabb hsz-ek, ezert csak egy kerdesem lenne:

A sportolokon kivul kinek van szuksege (es miert) a 16 J-os legpuskakra?

A 7,5 J-os hatart fel kellene emelni legalabb 9-re, a 16 J-ost pedig kb. 20-ra, de szvsz utobbit csak sportoloknak lenne szabad engedely nelkul vasarolhatova (es tarthatova) tenni.

Előzmény: sornyito (12506)
NattyDread Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12516

Nekem pl. mindegy, csak a törvény álljon mellettünk ebben az esetben! Ha valakit esetleg megvágok a katanámmal, az azt fogja kívánni, hogy inkább kapott volna egy 9mm-est a mellkasába, mert azt esetleg még túlélheti...

Előzmény: STEVE_5 (12510)
NattyDread Creative Commons License 2011.07.09 0 0 12515

Hát nemtom, de a tartás és viselés nálunk mindig külön volt választva, külön engedély is kell rájuk.

Előzmény: Gósztrájder (12512)
killertom Creative Commons License 2011.07.08 0 0 12514

De egyébként összegezzük már ezt az egész vitát jó? Én azt mondtam, hogy össze tennénk a két kezünket ha Magyarországon olyanok lennének a fegyverTARTÁS általános szabályai mint Hawaii-n.

Erre te jöttél a hülyeséggel, idekeverve az önvédelmi célú fegyvertartást és a fegyverVISELÉST, holott én egyikről se beszéltem, kizárólag a tartásról. Na most akkor ki kötekszik?

killertom Creative Commons License 2011.07.08 0 0 12513

De baszki, Magyarországon csak önvédelmi célra lehet fegyvert tartani? Ja, hogy nem? Na ugye...

Gósztrájder Creative Commons License 2011.07.08 0 0 12512

Magyarországon önvédelmi (marok)lőfegyver tartása és viselése között jelenleg nincs különbség. Ezt fogd már fel.

Olyan nincs, hogy valaki megkapja tartásra de viselésre nem.

De forgasd csak ki nyugodtam amit leírtam, úgy látom ez nagyon megy.

Előzmény: killertom (12509)
forcer Creative Commons License 2011.07.08 0 0 12511

Valami olyasmit mondott a vezér, bár én nem szoktam nézni, hogy átgondolják és lehet, hogy engedélyezik, csak nem akarnak átesni a ló túloldalára. Bár eddig még a lovat se láttuk.  Teljesen igaza van ne legyen alanyi jogon mindenkinek fegyvere, de ha a feltételek megvannak akkor miért ne. Ideje lenne felnőni a többi európai országhoz.

Előzmény: STEVE_5 (12510)
STEVE_5 Creative Commons License 2011.07.08 0 0 12510

"...Az új alkotmányban most már benne van az önvédelem és a tulajdonvédelem joga...."

Igen, és rögtön utána kinyilatkoztatta bölcs vezérünk - Vi. Orbány - hogy ez egyáltalán nem jelenti a fegyvertartás lehetőségeinek enyhítését.

...sőt!

(...de ez más az én olvasatom.)

Előzmény: forcer (12507)
killertom Creative Commons License 2011.07.08 0 0 12509

Jó, akkor most tanubizonyságot adtál arról, hogy nem érted miről beszélsz. Elmondom, lassan, hátha ezúttal felfogod és nem kevered ide a fegyver VISELÉST.

Hawaii-n fegyver VISELÉSRE jogosító engedélyeket nem igazán adnak a polgárnak, de a fegyver TARTÁS engedélyezése ott jóval megengedőbb mint nálunk.

Itt Magyarisztánban a fegyver TARTÁSÁRA vonatkozó engedélyhez is nagyon nehéz hozzájutni, a fegyver VISELÉSÉRŐL meg a gyalogpolgár nem is álmodhat. Megvan a különbség a VISELÉS és a TARTÁS fogalma között?

Ha ezek után te azt állítod, hogy nálunk és Hawaii-n ugyanolyanok a TARTÁS feltételei, akkor egyszerűen nincs miről folytatni a vitát, mert tárgybeli tévedésekkel nem lehet vitatkozni, pláne ha azok propagálója olyan makacsul ragaszkodik a hülyeséghez mint te.

Előzmény: Gósztrájder (12508)
Gósztrájder Creative Commons License 2011.07.08 0 0 12508

Szerintem te direkt rájátszol.

Utoljára:

Én azt magyaráztam, hogy Magyarországon átlag civil számára ugyannnyira NEM egyszerű lőfegyver tartási engedélyhez jutni mint Hawaii-n. Mivel nálunk is és ott is, ugyan jogosult az állampolgár a fegyvertartásra de a kérelmeket úgy bírálják el, hogy nem fogja megkapni.

Hawaii ugyanis nem Alaska, Vermont, Kentucky vagy New-Mexico ahol nincs semmiféle engedély, sőt nyíltan viselhetőek a fegyverek.

Előzmény: killertom (12485)
forcer Creative Commons License 2011.07.08 0 0 12507

Egy pici rwmény azért talán most van arra, hogy engedélyezik az önvédelmi fegyver tartását. Nem sok, de talán. Az új alkotmányban most már benne van az önvédelem és a tulajdonvédelem joga. Ez pedig eszköz nélkül semmit nem ér. Talán végig gondolják. Persze a feltételekben lesz az eb elhantolva úgy mint mindenben. De az FCB által kidolgozott törvény már szigorúbb mint az elődje és így hátha menni fog a dolog.

sornyito Creative Commons License 2011.07.08 0 0 12506

Ausztriában nincs energialimit a .177-es légfegyverekre. Kaliberkorlátozás van valahol feljebb (.22 nem esik bele, sőt kispuskát is simán vehetsz...), majd megkeresem, ha gondolod.

Szlovákia, Csehország 15J-16 szabadon tartható. Szóval nem értem mi a gond a 16J-al. Ez megint valami olyasmi, mint volt anno "ha engedély nélkül lehet gázfegyvert venni, akkor majd mindenki gázpisztollyal fog lövöldözni az utcán..."

A fegyver nem gonosz/nem bánt/ nem fog nekiugrani a torkodnak. A használójáról ez már nem biztos, hogy elmondható...Aki megszegi a törvényt, az kapjon érte megfelelő büntetést, aki követi, azt meg hagyják nyugodtan élni...

Előzmény: r1 (12502)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!