Pedig a Petőfi híd, budai hídfő-i hurok a leglogikusabb válasz - ott még csak el se tévedt a 4-es.
Ma persze hogy nem látszik "ennyi" fa, de nézd meg nyár elején :-)
Szerintem nem emelkedik az a hurok, csak kicsit ferdén tartották a fényképezőgépet.
Nézd meg a felsővezetéket is. Valami régi, elhanyagolt hely nem lehet.
F1, F2, F3: az bizony, bár az F2-n nem az áruház látszik, hanem pont az az épület, amelyikről az F1-et fényképezték a tér sarkáról, a híd felől. (Valami posta, vagy bank számítógéptermei vannak benne, azt hiszem)
Abban a hurokban nem volt (ma sincs) ennyi fa. Én sem vagyok biztos a helyben, még nézegetem... Egy elvadult ötletem már van: úgy néz ki, hogy ennek a huroknak a túlsó fele balra emelkedik...
A 25-ös az őskorban a Nagyvárad térről járt az Állatkerthez, aztán a Baross tér átépítése után egy ideig csak a Baross tértől. A Május 1. úton ballagott végig.
F3: hülye voltam, hogy a hegyek látványa nem zavart.
De hol tudott megfordulni a villamos ? Az óbudai remiz előtt volt hurok ?
bpr024: Margit híd budai hídfo folyt.
bpr025: valahol a Nagykörúton, Wesselényi u. - Király u. - Oktogon körül
bpr026: látni kellene a filmet, merre ment az autó, akkor meg lehetne mondani. Idorendi sorrendben vannak a képek?
bpr027-030: Thököly út, kicsivel a Dózsa György út után
bpr031-035: Körtéri (csend)élet Stukával majd UV-val
Nem a Balzac utcába fordul be, hanem a Kádár utcából fordul ki a villamos. A törés az út közepén levő fejállomás után van, a szintkülönbség pedig "megfogható" a Nyugati Centerben: ha az aluljáróból mész be a "pincébe", ugyanaz a szint a Ferdinánd hídnál már "magasföldszint"!!!
bpr012: Alagút Lánchíd feloli vége
bpr013-014-015: Rákóczi út, a házszámot holnapra megmondom
bpr016: Madách tér
bpr017: Andrássy út eleje a Bajcsy felol
bpr018: Nagykörút vagy Rákóczi út
bpr019: na ez reménytelen
bpr020: Rottenbiller u. 23-25, az Állatorvosegyetemnél, Dohány u.-Wesselényi u. között.
bpr021: Bartók Béla út külso szakasza?
bpr022-023: Margit híd budai hídfo
Köszi /0, a ma reggel is játékkal kezdodik meló helyett. :)
bpr00: Mai Erzsébet tér a mai Kempinski elol fotózva, a háttérben látható épület a Deák téren áll.
bpr01: Blaha Lujza tér, balra a Nemzeti Színház
bpr02: fogalmam sincs hol járt 53-as villamos, ilyenre nem emlékezhetek...
bpr03: totál passz, lehet Nagykörút, Váci út, Rákóczi út is
bpr04: Városliget, a lebontott templom helyén emelt rusnya munkásmozgalmi emlékmu. A szobrot asszem a szoborparkba vitték, a talapzat megvan.
bpr05-06-07: Ferenciek tere
bpr08: Rákóczi út, kb. a 20-as házszámnál. A 7-es busz megállójával szemben van az Uránia mozi, a háttérben sejlik a Rókus kápolna és a kórház.
bpr09: valahola Nagykörúton, mert ez egy 6-os villamos. Wesselényi utcai vagy Király utcai megálló.
bpr10: Marx tér, balra van a Nyugati sarka.
bpr11: Alagút Attila út feloli vége
A bpr03 nekem is gyanús volt (a Balzac utcába fordulna be éppen a villamos), de túl élesnek tűnik a törés az útban. A Váci út végig vízszintes, nincs benne semmi emelkedő. Hol lehetne ilyen törés, mint ami a képen látszik ?
Szerintem nem a Beller, bár a földes utca miatt akár lehetne ott is. Az utca végében álló vasbeton szerkezet (híd?) azonban a Belleren nem azonosítható semmivel. Más ötletem viszont nincs. Talán a budapesti kollégáknak...
Mai információ, hogy mennek az új buszok Miskolcra. Aki tud menjen ki fényképezni az Ikarushoz vagy a Kerepesi útra, bár lehet hogy a Szlovák u. M3-as útvonalon viszik le a buszokat Miskolcra. A sofőrök 7:00-kor indultak Miskolcról, állítólag 9:00-től van gépátadás, és 12:00 után indul a konvoj Miskolcra.