Én nem azt mondtam, hogy a villamos a cérnagyár mellett áll, csak azt, hogy mivel ott volt hurok, mehetett arra a szakaszra Bengáli. A pontos helyet nem tudom - de az enyhe balkanyar, meg a benzinkút-tábla alapján lehetne vele valamit kezdeni.
1108 - Vaci ut (valoszinuleg a cernagyar mellett), a 10A-ra lehetett beosztva.
Divi - azert van benne a csatlorud, mert az aramszedoje osszetort. A Mukik meg valoszinuleg azert voltak kilobogozva, mert unnep volt. Ja egyebkent csak egy inyencseg a 7031-es Mukihoz: ez jelenleg Debrecenben talalhato, 204-es szamon (jol emlekszem?).
3730 - kitettem egy szines kepet is rola.
http://galahad.elte.hu/~nza/puzzle1/
Ezek szerint a Baross utcaban konszenzusra jutottunk? Akkor koszonet a segitsegert.
Most, hogy már nem tanulsz, ilyen veszély nem fenyeget. Több mint egy évtizedes gyakorlatodat alapul véve :-) nem akarod a képernyőkímélő buszait szaporítani ? Csak BKV-s buszok vannak egyenlőre, egyetlen Volán se, és mindegyik jobbra megy.
Igen, járt. A 74-es és talán még a 77-es is. Az utóbbi az Orczy tér - Kálvin tér között (de aztán elég hamar elhalálozott), az előbbi a belvárosban az Erzsébet híd ujjáépítésének előrehaladása szerint változó végállomásokig (Március 15. tér, Curia u ...). (Újkoromban a 74-essel jártam iskolába az Üllői útról vagy a Baross utcából. Jó néhányszor megértem, amint a Kálvin téri körforgalomban valaki nem adta meg az elsőbbséget a körben menő trolinak, és az pont a villamos kereszteződésen volt kénytelen fékezni. Ilyenkor vagy elő a seprűt, és egy 15-ös busz tolta le a szigetelt szakaszról a trolit, vagy a kedves utasok segítettek azon az 1-2 méteren.
division by zero:
Köszönöm az elismerő szavakat neked és SzigDaninak is. Az volt csak a baj, hogy én nem tanulás mellett, hanem tanulás helyett rajzolgattam... :-/
41-es villamos: az 50-es években valamikor Kispesten, a Hoffherr utcában is járt ilyen viszonylat, a traktorgyár előtt, talán Üllői út-Ady Endre út volt a két végállomás?
Az a kép tutira a Baross utcában készült: a háttérben látszik a remiz homlokzata, és még a sinek burkolata is árulkodó ( legalábbis nekem, egy időben sokat jártam arrafelé, és azok a házak is ismerősek). A kép elkövetője nagyjából a trolivezeték alatt állhatott, ezért nem látszanak a vezetékek. Járt arrafelé akkor egyáltalán troli?:)
Azert elmondanam pontosan az 1917-es helyszinet: a Szabdsag ter az Oktober 6. utca betorkollasanal, a 15-os eppen bekanyarodni keszul oda. Hatterben a mai Tozsdepalota latszik.
Menj el BendaGyorgyoldalara (http://www.fph.hu/~bendagy) . Remelem eddig meg megy. Innet jarmutipusok -> kozepbejaratu kocsik -> 3533-asrol a foto: ez egy vezerlopot+motorkocsit abrazol a Baross kocsiszin elott.