Azért olyan nagyon biztos nem szedte ki a lelkét. Szombaton ismét aranyat kapott a Magyar Pálinka Hete című rendezvényen. Sőt a Cserszegijük lett a megye legjobb pálinkája.
A gyanta leírásában az van , hogy használat után ne maradjon benne pálinka és ne legyen benne állott víz sem. Gondolom ki sem száradhat akkor , mert nedvességet tartó dobozt ír tárolásra.
A benne lévő víz pl két hét alatt állott víz lesz.
Nekem gyári van, mindkét végén csappal, mikor végeztem vele, akkor szódával kimosom, majd bezárom a csapokkal. A következő szűrés előtt megint csak szódával átmosom.
Valamikor használtam az 5 mikronosat, de miután elrakodott az olajtól már 0,8-as lapszűrővel szűrök, Baby szűrő-vel. Az íz keveredést úgy oldottam meg az 5 mikronosnál, hogy a nagyon különböző ízű pálinkáknál a szűrés első 2 decije ment a vegyesbe. Alma-körte, hasonló karakterű, ízű pálinkáknál nem foglalkoztam vele. Vízzel sosem mosd, belebüdösödik! A lapszűrőnél meg a papírt cseréltem, nejlonzacskóba tároltam lezárva, feliratozva. Mind a két esetben tószivattyúval nyomtam át a szűrendőt, mikor kb.30%-al csökkent a kifolyó mennyiség az újhoz képest, akkor cseréltem.
Vannak különböző sűrűségű lapok, nekem a 0,8-as vált be, gyönyörűen kitükrösít, a 0,2-es sterilnél mintha már aroma veszteség is volna, pedig ismert kereskedelmi főzdés is ezt a sűrűségűt használja. Ahol vettem a szűrőt Kiskőrösön, ott van szénbetétes szűrőlap is, azt az esetlegesen elcseszett pálinka árszűrésére lehet használni, rendesen herél!
Köszönöm, így megtaláltam. Te melyiket használod, melyik vált be jobban? Az egyes, vagy az 5 mikronos? Ha mondjuk, tegyük fel, törköly pálinkát szűrnék vele és utána átmosnám vízzel, majd barackra használnám, akkor ez így jó lenne? Nem -e maradna valami a törkölyből benne, erre gondolok.
Köszönöm szépen! Akkor számomra nem járható az út, ennyire nem tudok sajnos barkácsolni. Gondolom Te sem találtál hozzá házat, csak a szűrőt, azért kellett elkészíteni.
A "talált" tárgyként leadott főzőt, ha a leadáskor igényt tartasz a tulajdonjogára, akkor három hónap múlva a jegyző kiadja neked használatra. Ha egy éven belül nem jelentkezik a tulaj, akkor az egy év letelte után megszerzed a tulajdonjogát. Ez nem túl bonyolult.
De ha már szóba hoztad az "éles" lőfegyvert: mi van akkor ha valaki öröklés útján szerez egy lőfegyvert? Tulajdonjogot szerez felette, ez nem vitás. Van rá lehetőség/megoldás, hogy a rendőrség kiadja neki a hatósági tárolásból? Ha valaki találással szerez tulajdonjogot lőfegyver felett, akkor van rá lehetőség/megoldás, hogy a rendőrség kiadja neki a hatósági tárolásból?