Köszi szépen a segítséget Amúgy 2000 évjáratú Audi a6-ba kell.H1 tompított H7 reflektor van benne.Nekem nem is a színe lenne a lényeg tehát,hogy sárgásabb vagy fehérebb.Olyan kellene amelyikkel a legjobban lehet látni legtöbb fényerő,Előre is köszi minden jót.
Én nem vagyok nagy izzó fan, csak néhány típust próbáltam.
A NightGuide nekem nagyon gyatra volt. Nulla fényerő, a sárgás köztéri világításban mintha fel sem kapcsoltam volna. Azért vettem, mert itt annyira dicsérték.
Ami régebben bevált, (3 garnitúra), a Ge Sportlight. Az NBP nagyobb fényerő, de sárgás. Most NBU van, kicsit lehetne fehérebb, de nagyon tetszik. Nagyon széles, egyenletes vetítési képe van. Igaz, a vizes út elnyeli a fényét, de a padka olyan fényerővel meg van világítva (a baloldali is!), hogy nagyon szépen lehet tájékozódni. Az elején folyamatosan vigyorogva vezettem, annyira megdöbbentett a dolog. :-)
Szóval ízlések, és fényszórók.
Egyébként H7-ról van szó.
A reflektor H1, most GE +120 van benne, jó, csak kicsit sárgás. Érdekes, szabályos téglalap a vetítési képe. Más izzókkal nem volt ilyen határozott.
szia, az agyonhúzott izzókkal az a bajom hogy a búrájuk agyon van kékítve, ezáltal rossz időben, esőben nulla a láthatóság.
NightGuide volt jó izzó, nem tudom miért kellett megszüntetni :(
Philipsből van +60%-os izzó, Philips ColorVision néven fut, de de brutál az ára. Az ExtremeVision meg több kéket tartalmaz mint az Osram ha jól emlékszek a képre.
Akkor inkább olyat javasoljunk, amiben kevés a kék, nem több +90%-nál, hogy az élettartam rovására ne menjen nagyon,
azaz vegyen egy pár GE Megalight Ultra +90% izzót és kész? bár a GE esetében a +120% izzón sincs több kék csík, mint a 90-esen. Fura.
NBU nagy előnye az, hogy egy ponton középen előtted erős, oda van koncentrálva a fénye, szinte egyenesen előre hord, nem terül olyan szépen, mint pl. a GE/Tunsgramok
Philipsz itt 1-2 embernek van/volt, nincs nagy összehasonlítási alap, de a Philips inkább olyan lehet, mint a Tungsram, hogy egyenletesen oszlik el a fénye.
Neked mi a fontosabb? És milyen autóba? mert van olyan, amelyikbe ha hosszútávon teszel NBU-t, akkor szétégeti a foncsorodat.
Többen ezért már GE/Tungsram vagy Philips izzóra váltottak.
Izzó vásárlása előtt vagyok. Philips xtreme vision +130 most ez a legnagyobb emelt fényerejű.Vagy osram nbu aki probálta mind a két izzót mi a véleménye róluk.Melyik jobb fényerejű elöre is köszönöm.
A búrának nem volt vele baja, de csak télen ment. Hondában nincs benne, volt egy darabig, a gyári foncsor nem szerette vagy csak amúgy is öreg volt nem tudom, most Belzebubnál van. Deponak nem volt baja vele, ami röhej :D
100 wattot tudta-e? khm :D
Belzebub régebbi tesztje:
No, kéremszépen, megszülettek az eredmények. 6 H4-es izzót mértem be. A feszültség 13, 13.5, 14 és 14.5 V volt. 14.5 V-on egyedül a merényletsárgát nem tudtam kimérni, a táp nem bírta kihajtani :)
Most csak a tompított izzószál adatai vannak itt, az a fontosabb. A számok az adott fesz-hez tartozó teljesítmények:
1: Tungsram 60/55: 61, 65, 68, 72
2: Tungsram 100/80: 72, 77, 81, 87
3: H.O.D 60/55: 75, 81, 85, 90 (no erről beszéltem, h itt a trükk:))
4: Merénylet 100/90: 84, 90, 96, -
5: Philips EcoVision 60/55: 46, 50, 53, 56
6: Osram (normal) 60/55: 57, 60, 64, 68
Azaz csak a tompított is verdesi 14.4V körül a 100-at :D
Ennek megfelelően világított is és nem jött le semmilyen festék, jó minőségű lámpa.
Sziasztok rendeltem NOKYA Hiper yellow h8 -at a kodosbe most is sarga van benne ,de nem elegge sarga :) allitolag ez 2500 Kelvin extrem sarga ,meglatjuk!
Sziasztok! Kíváncsi voltnék a véleményetekre a Valeo Aqua Vision és a Valeo Blue Effect izzókkal kapcsolatban. Mind a kettőt használtam, de nem tudok dönteni, hogy melyik legyen ami marad...
Miattam fogod megrendeni? :-)
Mondjuk van ebből is két féle. Az egyik az 70/65w, a másik pedig sima 60/55w. Ezért sem értem, hogy tud ennyi lument az utóbbi.
De az 1350 lm is sok, a normál 1000 lm - hez képest, sajnos így is kevesebb mint egy H7.
Lehet hogy a 80/85w 64206 tudja az 1650lm-t. Azt már nem tenném be, viszont ha azt nézem hogy most benne van az NBU ami 75w körüli, illetve forró tőle a műanyag, akkor a 60/55w Off Road izzót is bírnia kell.
Szerencsére nagy a skoda octavia fényszórója, a hő el tud oszlani jobban, mint egy kicsi lámpában.
Cserébe ha tudja az 1350 lument már sokkal jobban fogom szeretni és látni vele.