Keresés

Részletes keresés

obsitos3 Creative Commons License 2018.11.14 0 1 153722

második kérdés:korlátlan ideig

 

 

Előzmény: BrQd (153716)
obsitos3 Creative Commons License 2018.11.14 0 1 153721

Öntsd össze az  egészet,hígítsd ki 5-10 % közé,és nagyon lassan tisztázd,EP-t vegyél el,amikor UP-szerű ízek jelentkeznek,állj le,hogy mi lesz belőle,az nem megjósolható,a kóstolás eldönti.Ha pálinkaként nem iható,zselatinos derítés után újrafőzés,likőralapnak jó lesz.

Előzmény: BrQd (153716)
naivkezdo Creative Commons License 2018.11.14 0 0 153720

Nem lesz jo, az eredeti recept ir meg nagyon rossz tavalyi agyonkenezett maradekborokat, meg traktorgumit.

Előzmény: BrQd (153716)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.11.14 0 1 153719

Szerintem attól függ mennyi befőttlé került bele. ha 10% környéki akkor nem gond, mehet az alszeszbe.

 

De érdekes pálinkád lesz :)))

Előzmény: BrQd (153716)
naivkezdo Creative Commons License 2018.11.14 0 0 153718

Hat akkor nem egeszen lesz jo:)

Előzmény: egarak (153705)
naivkezdo Creative Commons License 2018.11.14 0 0 153717

Ha nem nagy keres, atdobod az elerhetoseget? Mostanaban vetted?

Előzmény: Levnetet (153706)
BrQd Creative Commons License 2018.11.14 0 0 153716

Sziasztok 2 kérdéssel fordulnék hozzátok::)

Kaptam olyan pálinkát ami eper befőtt levével lett összekeverve a remény miatt. A pálinkából is kaptam kóstolót, de az ihatatlan volt számomra(tiszta szesz íze volt, de nem vodkaíze). Hozzá teszem, így is ihatatlan, de legalább van egy enyhe eper íze. Ha jól gondolom az eper lé miatt, ezt is 2szer kell kifőzni vagy mehetne a megy-bor alszesz + birs utópárlathoz a főzéskor? 

Az alszeszt és az utópárlatot üvegben ledugózva meddig lehet eltárolni?

Előre köszönöm a válaszokat.

Laszlo Balint Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153714

Sziasztok !

Rezmuvest keresek kupola ugyben 

Levnetet Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153713

Most készítettem előszőr ilyet, kiváncsi leszek milyen lesz. Az arány az 5 puttonyos Aszúborta hajaz ...

Előzmény: Jocó0423 (153697)
egarak Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153712

Már kezd mocorogni! A hőméeséklete is emelkedet majdnem 2 fokot a környezetéhez képest.

Előzmény: öreg_néne_b (153707)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153711

Én a forró szirupot az elején belezúdítom, annyit, hogy tocsogjon benne a birs. Utoljára teszem az élesztőt, mikor már meg van terítve az asztal a lakomához.  

Előzmény: egarak (153705)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153710

Az egyik fele ellógta!:) 25-30 C-fokon kapta meg a felfuttatott élesztőt, élesztőtáp első felét!

Előzmény: öreg_néne_b (153709)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153709

De a birs nálad nem tudta ellógni a bemelegítést. ;)

Előzmény: Green Corner (153708)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153708

"Nekem idén a birs 3-4 napig meg sem mozdult..." Nekem a cefrézés után 5 óra múlva zajosan erjedt,  4 nap alatt kész lett, 5. napon főztem, most végeztem vele.:)

Előzmény: beetee (153703)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153707

17-18 fokon holnapra látható lesz az erjedés. Mondjuk ennél a "combos" cefrénél nem nagyon kell azt a zajos erjedést várni, mint nyáron a szilvánál. A cukor jó a főerjedés végén.

Előzmény: egarak (153705)
Levnetet Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153706

Szia.

Én Mádon vettem, újsághirdetés alapján.

Előzmény: naivkezdo (153698)
egarak Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153705

Hát nem egészen úgy. Csak langyosvízben hagytam egy negyed órát aztán bele öntöttem és jól elkevertem. Előzőleg a szilvával is így tettem.

A cukrot a főerjedés végén készülök hozzáadni, az jó lesz úgy? (ha lesz itt még erjedés egyáltalán :-) . 

Előzmény: naivkezdo (153702)
Green Corner Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153704

Azt mérd meg,mennyi a cefre hőmérséklete! Öntsd nyakon rendesen forróvízzel, keverd át,majd beindul! Később forróvizes palackokkal is nyomathatod.

Előzmény: egarak (153699)
beetee Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153703

Nekem idén a birs 3-4 napig meg sem mozdult... Utána kezdett mocorogni, a fő erjedésre is várni kellett, cserében el is húzódott.

Úgyhogy csak várj!

Előzmény: egarak (153699)
naivkezdo Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153702

Ugy oltottad be, ahogy a leirasban szerepel? Homerseklet szoktatas? Amugy 1 nap meg nem gaz.

Előzmény: egarak (153699)
endrepp Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153701

A szilvád egy cukor bomba volt a nyári melegben, ennek elég hervadt a brixe.

Előzmény: egarak (153699)
endrepp Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153700

Jól keverd át, be fog indulni.

Előzmény: egarak (153699)
egarak Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153699

Sziasztok!

Birs cefrét készítettem. Fajélesztővel beoltottam, kb 17-18 °C-on van. 1 napja készült és még semmi mozgás, nem indult el az erjedés. 9.5 brixet mértem. Ez így normális? A szilvám ennyi idő után vígan forrt, igaz akkor 25 -°C volt. Későb szeretnék majd egy kis cukrot is tenni bele. 

naivkezdo Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153698

Szia,

 

Tudsz elado aszuszemet?

Előzmény: Levnetet (153696)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153697

Szőlőlikőr? :)))

Előzmény: Levnetet (153696)
Levnetet Creative Commons License 2018.11.13 0 0 153696

Sziasztok.

Mi a véleményetek a következőről: 18 liter 44% Furmint-Hárslevelű szőlő pálinka 5kg Aszúszemre ágyazva. 

Próbált már valaki hasonlót?

körte51 Creative Commons License 2018.11.12 0 0 153695

Nem.

Előzmény: 1zsakkrumpli (153694)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.11.12 -1 1 153694

Szilva?

Előzmény: körte51 (153693)
körte51 Creative Commons License 2018.11.12 -1 1 153693

Kóstoltam , már ausztriai Destillatán maximális pontszámot elért párlatot, nem voltam annyira elvarázsolva tőle. Viszont van most egy ami, ki merem jelenteni, hogy eddig a legjobb amit kóstoltam. Figyelemmel fogom kísérni, mit fog elérni a versenyeken! Úgy képzeld el, hogy vannak azok a legjobb pálinkák, amiket ismerünk és utána van egy nagy rés és amikor azt gondoljuk, hogy ilyen nem lehetséges, na ez ott van, azon a magas szinten, ahol már nem is lehet elképzelni! Nem is írok le semmit róla, mert nem akarom elkiabálni. Egy baja van, hogy nem én főztem és hogy nem is valószínű ,hogy a közelébe kerülök valaha!

Előzmény: mili70 (153690)
mili70 Creative Commons License 2018.11.12 0 0 153692

Ilyen biztos nincs. :)

 

Előzmény: cloaked (153691)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!