Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2010.04.20 0 0 539

Vitapartner porig alazasa ? Konkreten

Raszista ervelesem ? Konkreten..

Ezek  az elpufogatott szavak.. a hantaba valo menekules.

 

Előzmény: Törölt nick (537)
Mumu Creative Commons License 2010.04.20 0 0 538
A Ragika kerdest is szivesen megvitatom.Persze csak akkor ha van eselye a vitanak..Te bele  sem neztel az emlitett  szovegekbe es itelkezel.Most sajnalatomra en is latom ,igazad vn,valobban kozelebb vagy Ragikahoz...
Előzmény: Törölt nick (537)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.20 0 0 537

Konnyes a szemem. Az ertekeimet megvedem mashol is, nalad is megvedenem (tettem is sokaig), csak hat mar nem kivanok olyan tarsasaghoz tartozni, ahol belefer a vitapartner porig alazasa, vagy a rasszista erveles.

Te magad valasztottal, niggerezes tetszett jobban, mint en tarsasagom, komcsizas, mint break mondanivaloja. En meg Unstable csak Keroval szerettunk volna beszelgetni, de ragika gyulolet elboritotta az agyadat, demokraciara viszont csak akkor hivatkozol, ha nem ragika. Amikor viszont ot tamadod, nem all meg a tobbi felhozott erved. En ertekeim jelenleg kozelebb Ragikahoz, mint klubodban jelenlevokhoz. Es mindenki jol van igy.

Előzmény: Mumu (535)
Mumu Creative Commons License 2010.04.20 0 0 536

Lapozunk.

Amerika,ha nem poliizalunk

 

Mumu Creative Commons License 2010.04.20 0 0 535

Tegy kedvedre..

Most ertem valojaban meg milyen kilatas szegeny  kivulrol vedeni egy erteket..menyire terhelt ez a tema eloiteletekkel,gyanakodasokkal... Engem biztos hogy nem fog megakadalyozni abban hogy  a temat nyitva tartsam es hogy megfeleljem vagy tamogasam az oszinte vagy akar roszakaratu megnyilatkozasok mgjeleniteset(de nem az izgataset)  abban a remenybe hogy kerdes  meg-es kibeszelese normalizal...

Demokraciaba nem  lehet beiratkozni hanem gyakorolni kell,ervekkel kell hatni nem tiltasokkal..az agyonhalgatas es melegagyu kezeles  megtartja a falakat..az igazsag hordozoinak nem kell felni a hazug megnyilatkozasoktol.

Előzmény: Törölt nick (534)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.20 0 0 534
Ferrero elmondta az erveimet, nem nagyon tudom ragozni, es azokat se igazan ertetted. Es ja, inkabb megpihenek. Minden jot, Mumu.
Előzmény: Mumu (527)
Mumu Creative Commons License 2010.04.20 0 0 533

A Biblia ahogy,  sajnos, ma ismerhetjuk egy cenzuralt mü.

Mar a leirasok is szubjektivek voltak,muszaly hogy igy legyen..Generaciok adtak at  egymasnak iratlanul a szovegeket sajat szavaikat is beletuzve.. Az Uj Testamentum meg aztan igazan : a zsidogyulolo Pal apostolon keresztul Konsztantin bizanc csaszarig mind "rendezett" benne valamit ami az akkori aktualitasnak eppen hasznos volt.. Ami maradt: a biblia szelleme..es ami meg inkabb kihatott :azok akik olvasni akartak megtanultak persze eloszor olvasni aztan ertelmezni majd ervelni..   Abban az idoben csak a tibeti ritusu buddhistak osztonosztek vitakra..

Előzmény: Törölt nick (531)
Mumu Creative Commons License 2010.04.20 0 0 532
fogyni csak eletvitel valtozassal lehet..arra meg keves ember (en sem) kepes
Előzmény: Törölt nick (530)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.20 0 0 531
Mumu, el kell olvasnod megegyszer a Bibliat es megertened mit jelent a kivalasztott nep kifejezes. De eljarhatsz a lubavicsiakhoz is.
Előzmény: Mumu (526)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.20 0 0 530
szenk ju veri máccs,danke schön,elöbb utóbb megyek a  bécsi húsis helyedre is , csak fogyni kéne , felszedtem 8 extra kilót , ögye mög a fenö
Előzmény: Mumu (529)
Mumu Creative Commons License 2010.04.20 0 0 529

Ha mar inyenc volnal: Ismered a kastelyburgonyat ? Fozzd meg a megpucolt burgonyat (salataburgonya tehat fozes utan kemeny marad)

Mikor megfott egy forro olajba (ha lehet nemesolajba) forgassd meg.. ennyi. Pecsenyehez de ugy is  turoval,korzottel nagyon jo.

Előzmény: feedee (528)
feedee Creative Commons License 2010.04.20 0 0 528
copycat
Előzmény: Mumu (516)
Mumu Creative Commons License 2010.04.20 0 0 527
kedves aspen Te nem vitatkozni akarsz hanem megsertodni..es abban igazad van: forumon vitaznak aki nem  akar az megpihen egy csendes lanygos es megerto sarokban.
Előzmény: Törölt nick (520)
Mumu Creative Commons License 2010.04.20 0 0 526

Ugy latszik nincs mit javitani ha Te is azt hiszed hoyg magasabb forumon hataroznak a neopek ranglistajarol..remes. Igy  hiogyan akarnak beket toleranciat azok akik mint a nemetek magukat kulonbnek tarsak mint a tobbieket, Nem latod,ki kell gyomlalni mindent ami a diszinanciahioz,a megkulonbozteteshez vezet...A nemetek egkaptak erte a buntetesuket mert hoittek az istenuknek a felsobbrangu nep mithosanak.. A normalizalas kovetelmenyei az egyenrangusag termeszetes volta,a roszindulat kizarasa,ugy azokto akik bunbakokat keresnek mint  a  amsik oldalon azoktol akik opermanesen aldozatnak taertsak maguzkat.. Dialogus kell,elismeres  a konyv es a moniteizmus neopenek,a tehetsegnek ami ebbol viragzod ki  de elfogadasa anank is hogy egy tomegokos vagy sem nem turi a kuklonletett a kulonerdekekekt plane ha az egy tehetseges ,potens retegtol jon..mint ahoyg enm turte a nemet folenyt,az angol aroganciat es most az amerikai tultengo folenyet... erol nemtehetunk et z igy avn a nepek pszihejevel

Le kell torni elvitatni minden olyan állitast amely azegyiket a amsik fele maga az adottsagert teszi..

Olvass bele a ket emlitet topicba.

Előzmény: Törölt nick (521)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.19 0 0 524
Irtam neked, megint.
Előzmény: denes (523)
znam Creative Commons License 2010.04.19 0 0 522
Na ez nem nekem való, magas röptű futtatások.:-(
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.19 0 0 521

Mumukam en nem megelhetesi vitatkozo vagyok, hogy egy harmadik szamara vitatkozzak. Azt meghagyom azoknak akiket fizetnek erte. En csak ugy a magam kedvere, azokkal akikkel jolesik. Nem hiszek abban, hogy meggyozhetnek barkit is barmirol ha alapvetoen nem vagyunk egy platformon.

Azt irod a zsido nep ne tartsa magat kivalasztottnak...hat pedig ezt "magasabb" forumon dontottek el, nem hiszem, hogy az Index-nek lehet ra befolyasa :))

Előzmény: Mumu (519)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.19 0 0 520
Orulok, hogy kiszallhatok a vitabol, nincs most idom ra. Koszi, ferrero, az erveidet. Denes, ha nem erted meg mindig, amit annyit magyaraztam, ez van.
Előzmény: denes (489)
Mumu Creative Commons License 2010.04.19 0 0 519

Te nem kell leuljel egy asztalhoz veluk Te vitakozz ugy hogy egy harmadik (ha a vitakozo maga nem ) megertse,hol az igazsag. Nem hiszem hogy a zsidokerdest tabuizilni kellene. Eppen ellenkezoleg ,a normalitashoz vezeto ut a kibeszeles, az expozitio.. A zsido kozosegnek is vigyaznia kell hogy ne  vedjen meg minden alakot,minden allitast, mig megnem gyozodik hogy az  ok amelyert az  illetot banthattak az  az antiszemitizmus. ..es meg valami : aki azt keri hogy mint mas faju vagy vallasu tisztelettel e  es egyenloen  kezeljek az is tegye masokkal.. ne tevehajcsarozon,ne tartsa magat kivalasztottnak.
:)) elkuldtem a "csomagokat" remelem ki tudod  nyitni..

Jellezz majd vissza

Előzmény: Törölt nick (517)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.19 0 0 517

Ragika nem jelentkezett Kero neven, ebben egyszeruen tevedtel. Aspen es Unstable ajanlottak, ennel magasabb mar csak Bush elnok ajanlasa lehetett volna de o keslekedett.

Azt irod te nem hasznalsz ilyen szavakat de elturod es forumtagoktol elvarod, hogy hevesen ellenezzek. Hat ez meg is tortent, forum tagok addig elleneztek mig vegul is elmentek.

Nem a konfliktus nelkuli kozossegeket keresem, hiszen latod, hogy veled is vitatkozom, ervelek. De nem ulok le egy asztalhoz azokkal akikkel semmi kozos platformom nincs. A demokracia nem azt jelenti, hogy nekem el kell turnom, hogy lekopjenek mikozben a forumgazda csititgat, hogy ugyan hagyd csak...

 

Előzmény: Mumu (515)
Mumu Creative Commons License 2010.04.19 0 0 516
nini uj ragika
Előzmény: Törölt nick (514)
Mumu Creative Commons License 2010.04.19 0 0 515

Julika,valaszolok:

Pont azt tortenhetett amit irtal.Talan ragika jellentkezett mas neveken a klubban bar elege mukodott az ellenorzes. Ha mondjuk eppen az AFRK vagy a bad cop az o klonja, maradt is mert nem volt semmi moderacio sertes.

Te jol  tudod hogy ilyne szavakat de meg  ilyen gondolatokat sem hasznalok..szinte sertes szamomra ha ezt feltetelezed rolam..ami nem jelllenti azt hogy masoknal  akik teljesen ellenkezo velemenyen vannakk mint en - ha nem utkozik  a moderacio szabalyaiba- meg ne turjem. Ugyanakkor  varom  a partnerek heves  ellenervet..

Most en kritizalnalak: semit sem olvastal ugylatszik "a mi a zsidosag" foleg a" magyar tabu "-bol  mert minden mondatom az antiszemitizmus es eloiteletek ellen szol. ..kerlek olvassal bele  es aztan jellentkezz ide visza mondjad meg a megfigyeleseidet.

 Te a topicok vezeteseben  szubjektivitast kernel tolem en meg  azt gondolom hogy azzontul hogy erosen meg mondom a velemynemet tobbet egy klubgazdanak nem lehet tenni. Nemcsak Rajtad hanem sokakon csodalkozom akik demokraciaba elnek hogy meg mindig kerseik a konfliktus nelkuli kozosegeket,nem harcolnak a velemenyukkel az eloitteletek ellen   es nem probaljak eppen ott ahol konfliktusok vannakk azokat ertekesiteni hanem keresik a  megnyugtato ugyanazonvelemenyu   helyeket ahol ellentmondas nelkul igy autoellenorzes nelkul irhatnak barmit.

 Ez itt nem az egy velemnyen levok helye hanem mint annyiszor irtam VITAklub.

Nagyon sok faradtsaggal jar de tovabbra si megakarom orizni a klub ellentmondasait,azt varom hogya klubon  belul  de foleg a kulsok szamara megitelendo lehesen a   velemnyek jogosultsaga,legyen hatasa eppen mert  a velemenyek nem egyontetuek...

 Ha akarod add meglegyszives meg egyszer az emailod cimet ahova kuldhetnek egy anayagot.

:))

Előzmény: Törölt nick (512)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.19 0 0 514
majda maradék tejbe lesz áztatva hátha akkor nem okoz székrekedést,de 3 deci hunyadi jancsi keserűvíz átsegített a nehézségeken,amúgy jó vót
Előzmény: Mumu (496)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.18 0 0 512

En is roviden valaszolok mert amit akartam mar elmondtam.

"Kero egy  szamaiomra becsuetes  jo nick volt." - irod. O tovabbra is az es ugy gondolom, hogy nem kellett volna kizarni a klubbol. Mint irtad tobb helyen, nem szemelyeket, hanem nickneveket veszel figyelembe a klubodban ... ebbe szerintem nem fer bele a "Ragika-pucolas". Ha Ragika Kovacs Jolanka neven jelentkezik es jo vitapartnerkent szol hozza a temakhoz akkor miert nem lehet(ett) beengedni? Mint topikgazda barmikor kiteheted a szuret barkinek aki topikot rombol. Ez a zart klub elonye.

"Mint Klubgazda  szubjektiven iteletem emga nigger szo hatasat a magyar tarsadalomba.n.." - irod. Valoban jogod van szubjektivnek lenni de ez nem fog valtoztatni a szo jelentesen. Jogod van a homoszexualisokra a "buzi" szot hasznalni es jogod van a negerekre a "feka" szot hasznalni de ezzel csak magadat ertekeled le. A tarsadalom igen erzekeny szeizmograf es pontosan tudja mely szonak mi a pontos jelentese. Tegy egy probat. Ha van lehetoseged beszelgetni ismeretlen tarsasagban ahol vannak liberalisok es nem liberalisok is, hasznald a nigger, feka, buzi, biboldo, idegenszivu, stb... szavakat es nezd meg a reakciot. Nezd meg kik fognak egyeterteni veled es kik fognak elhuzodni.

Azt irod, hogy felreertenek es keptelensegeket olvasnak ki a topikodbol. Ennek egyik oka lehet, ha nem fogalmazol pontosan es nem teszed le a garast egyik oldal mellett sem. Vannak kerdesek amikben az embernek hatarozottan vallalni kell a velemenyet es nem lehet engedmenyeket tenni semmilyen indokkal sem. Meg azzal az indokkal sem, hogy igyekszok forumot teremteni mindket oldal kepviseloinek.

"Ha egy zsido kollegat kitezsnek vagy elhelyeznek akkro automatikusan az elso vedekezs az antiszemitizmus. "-irod. Ezzel egyaltalan nem ertek egyet, mint ahogy korabban is irtam, lehetseges, hogy ez letezett valamikor de, hogy nem altalanosan az biztos. Ma pedig amikor a munkalehetosegek beszukultek es egyre nehezebb allast talalni es egyre tobb kvalifikaciot kell felmutatni egy allas elnyeresehez ez a fajta hozzaallas egyre inkabb ertelmet veszti. Peldakat csak azert nem hozok mert nem akarok IRL adatokat kozzetenni.

 

Előzmény: Mumu (505)
Mumu Creative Commons License 2010.04.18 0 0 505

orulok a levelednek es probalok most ar roviden mertmenenm kell (de viszaterek) valszoklni is.

Hidd el nehez az egymas ellenes elvek koziott amnelybiol  sokat atc vettem eletembe  egy oylan magatartast kifejleszteni amely minden liberalis demokratikus,humanus,kovetelmenynek megfelel,plane ha a topic okba roszakaratu  sunyi ,szabalyokkal jatszo tarsak h jonnek akik maradnak a moderacio hataran es minden alkalommal skandalumot kellene csinalni es abba tartani a topicot. Kero ra vastolok. Kero es Ragika nagyin anygon rgegen azt hiszem 89 . 90 ben az index elotti neten..Kero kert meg eloszor hogy ahgyjam Ragikat irni mert Ragika beteg es jo etsz neki az iras.. Kero egy  szamaiomra becsuetes  jo nick volt..Aztan eltunkt es mikor eoppen nalunk folyta a Ragika puccolas,jelelntkezett Kero.Vele egyutt egy email amiben azt miondtak Kero maga Ragika,az o alteregoja. Ossezteve az addigi ismeretket  es konszultalva magam masokkal is igy ahtraoztam gondoltam  a topic tisztasagaert.

Mint Klubgazda  szubjektiven iteletem emga nigger szo hatasat a maygar tarsadalomba..itt ugy erzem ez nem hozz magaval olyan karos  befolyast mint Amerikaban,a nem tiltas  es velem ellentetes velemníek hangozttatas aes a tiltas kozott a szabadszora tettem. Gondolom a gaj szo es a gadzso szo sem hordja magaval azt a sulyat hogy a tarsadalomlatalnositani fog.mert nincsenek hazai gyokerei,ha vannak  az emliteteknek akkor azok nem teltek meg anynira peiorativ tartaklommal

Ami 2A bantjak a KOhnt az antiszemitak" frapans nev alatt osszegyujtheto atitude-t jelelnti,itt nem adok Neked igazat.,. A zsidiok mint minden nep (ok termeszetsenerzekenyebben) kialal a sakat  kigyomlalando peldanyaiert.csak hogy itt a nemzeti vedelem mellet kaop egy sulyos emberiseg elleni aspektust..Nem egy opeldara tamaszkodom hanem sokra..Ha egy zsido kollegat kitezsnek vagy elhelyeznek akkro automatikusan az elso vedekezs az antiszemitizmus. Ugy latomnkevesen ertenek meg. Az antiszemitizmus eltunesenejk igen fontos a bnormalitas.A zsido uyganolyan meber  van koztuk tolvaj gyilkos szelhamos mint mi kozotunk..Nmeszabad vedenni egy humanus okkal ha az nembizonyitott mert igy azokis ellene fordulnak a zsuidoknak akik nem antiszemitak.Adtame gy peldat a singaporei ugyet amely ismeros a volagon sde vanank szurke ugyek minden nap.Azzok kozul egsz biztosan vanbnak egyesek akik az antuiszmitizmus aldozatai is denema  tobbseg,azokat farasztoan ki kellkersni es megvedeni.

Egy csunya aspektus peldaul a nagymama auschwitzi halalaval valo erskede..en megeltem mikotr  kerstek oylan zsido baratod aki ugyan nem voltsoha lagerbe (Aradon elt) hogy tanusitsa  egy masik nem hoolcaust aldozatnak hogy  deportalva volt..a nemet karteritest aztan megosztottak egymassl..masok szerncsetlenseget hasznaltak ki.. szoval sok oylan aspektus van ahol a zsido kozosegeknek erelyesen kellene fellepni azok eleln akik a sajat soraikba  provokaljak az erzest.. Itt is a vita dinamikaja ragika provokalasa es aspen fekereertese  amely mellettkiall ohatatlanul elidegenit attol a szandekomtol hogy  hozajaruljak az antiszemitizmus elleni harchoz. Egesz ketelensegeket olvasnak ki nem leht amskep csak roszakaratatal..ajkkor mierrt kell csinalni masnak mint zsisonak ezt, Ha  elhessegetik maguktol a baratokat...  OLVASNI KELL Es MAGAD ERTELMEZNI...hogy lassad mi a acvlsoag.. Az alalndo anriszemita gyanu,az egyeduli egy olvasat amely a sziodkerdesrol megengedett zsido tarsaink egy reszetol a tovabbi iziolacioba vezett es megertes hianyahoz.Mi a cel,a sajat csi iprtin beluli alalndo vadakozas vagy kinyiiltam n nehetz kerdesek vitajaba a amsik jo akaratat elolegezve kibeszelni kiv best zelni kicasire tororiteni a dolgot.

nem javitokarar nincs idom tE ismered az irasomat :))

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (497)
Mumu Creative Commons License 2010.04.18 0 0 504

Ami neked nem mondd semit /nem baj mert nelkuldis van vilag) az csak azt jellelnti g hogy teged nem erdekel  vagy nem fog meg. Kituno szellelmi kep.

kezdjukhat pedofil temna..ma aktulais (antiszemitanak atertsz,meg a zsido kozosegben is,a newyorki pedofil rabi,papai joakaat nagy menyisegu  lelki pasztor az artlagnak tobb a tobbi profesiovalszemben)

Vita a zsidosagrol -antiszemita ellenes topuc ..de  szabad velemynel amivel szemben ervelni lehet ervelek is.. Aki nem vitazik az gyulol vagy felreert,vagy fel..ne feljen.A szabad a gazda eppen abbol a felelmbol indul ki hogy minden amit a szidokrtol irnak csak rosz jelelnt..idezel tiolem vaklami szaftos antiszemitat

Mui neked Amerika gyanuja ugyanabbol az uldote zesi maniabol fakad. Vannak j velemnyek es roszak rola..nalunk megirhatod a jhot es a roszat is..nem tartjuk Szentfoldnek de nem a Roszak birodalmanak sem. A gyanus hataatlepeskor  amerikai patriota valalast nem tartom hazafiasgnak.

Beteg Magyarorszag..velemny nyilvanyitas egyeseknek igen egyeseknek nem

Te mirre atrtod a forumot mit beszeljenek ott meg a fenykepezes cspdait a gepeit.Azt is de az nem polituikus tema ott gyuljenek az odavalok.

Europai gondok.Bocsass meg hogy a topicokbnem a te erdeklodesed alapjan tortenik.

Kell e nekunk demokracia? jogios kerdes egy meg nem politikailag felnott tarsadalomba..Egy bizonyos betegseg vagy sajnalatos remkep keresi a kerdes vegen a holocaustot..

Te amerikaszidat latsz mindneutt de nemazert mert olyan nagy ujamerikai vagy csakigytudod  megmutatni hogy  jobb helyre kerultel mint sok  nettarsasd es oszthatodd a tuttit..

Adonaj elaheni allah akbar nemis mondhat neked semmit tul keveset foglalkozol a temaval..helyes nem a te asztalod.Csak azt jelelnti hoyg a topicba ki lehet állni egy kozos platformert ami a (szerinted gyulolt) zsidok es arabok kozott elsozor is viatat majd platformot segithet elo.. SEnki sem felel azerzeketlensegedert.. de a roszakaratodert,a felreertest batorito hantaert igen.  Orultem a felvetesednek.

Rwemelem lesz anyni kedvetek ezzentul bele olvasni  Ragika listaabol a topicokba..

 

Előzmény: denes (501)
tagheuer3 Creative Commons License 2010.04.18 0 0 503
Te Denes, de igazat mondtal !! a barnaorrurol :)
Előzmény: denes (500)
Mumu Creative Commons License 2010.04.18 0 0 502

neked borzalmas sugalataid vannak...

q cimen kivul v bele kell olvasni..es tovabbra is szivesen latok minden ertelmes embert es ha ma sa velemye irja meg. Minden fekl hozitt topic nem alatatodalokrol stzol hanem olyan kerdesekrol amelyet a maygar tarsadalomban meg kellene  valaszolni  álléstfoglalni,tanulni egymastol estisztazni..megnyugodni.

Azokata yganukat amelyket hordaz le kelelt volna tenned a menekuleskor (vagy utleveles  emigraciodkor) Hegyeshalmon.

Előzmény: denes (501)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.17 0 0 497

Mumu, en soha nem gondoltam, hogy te antiszemita volnal. Nem tudom ki allit ilyet, en meg nem hallottam, hogy barki is ezt mondta volna rolad. Vannak masok is akik azon az allasponton vannak mint te, hogy az antiszemitizmust ki kell beszelni. Volt valaha itt az indexen egy nick aki ugy tudta szetszedni az antiszemita allitasokat, hogy orom volt olvasni. Tenyekre, adatokra hivatkozott, minden hozzaszolasa kis akademiai ertekezes volt. Sajnos nem ment sokra vele mert az antiszemitizmus zsigeri. Maskeppen fogalmazva: hiaba szorsz gyongyot a disznok ele...

En elfogadom, hogy teret biztositasz az antiszemitizmus kibeszelesere de az en velemenyem az, hogy ez nem oszt es nem szoroz. Reg letettem arrol, hogy barkit is meggyozzek.

Visszaterve a moderalasi kerdesekre, en azt is megertem, hogy te nem akarsz moderalni. De azt meg neked kell megerteni, hogy vannak szituaciok amikor jo embereket veszitesz el ennek hianya miatt. Azt irod, hogy a niggerezesnek  magyarul nincs serto hangja. Dehogyisnem. Harriett Beecher-Stove vilaghiru regenyenek,  a Tamas Batya kunyhojanak magyar forditasaban is amikor sertoen beszelnek a negerekrol akkor niggereznek. Pontosan tudja a magyar kozonseg mi a kulonbseg a neger es a nigger kozott. Amerikaban mar nem "comme il faut" a neger szo hasznalata sem, sot a "black" szo sem. Nem lehet arra hivatkozni sem magyarorszagi magyar, sem amerikai magyar topikolo eseteben, hogy ne tudna mit jelent a "niggerezes". Tovabbmegyek, nemet nyelvteruleten sem engedheto meg ennek a szonak a hasznalata, ezt te biztosan nalam is jobban tudod.

 

Hozzaszolasod vegen ezt irod: "

A klub tovabbra is nyitva all mindenkinek aki vitakepes,elfogadja akar egy tulzott igazsagtalan velemeny MEGJELLENITESET,aztan kuzzd ellene,vagy ignoralja..

:))"

Amikor hat embernek kellene ignoralni egyet akkor ugy gondolom, hogy igaza van annak a hatnak, ha ugy dont, hogy nem fogadja el tovabb a rendszeres serteseket es kulonvalik. Nem varhatod el senkitol, hogy minden egyes alkalommal letorolje, ha arcon kopik.

 

"A masik oldalaon nem mindenre rakialtani hyg antiszemitizmust. Van egy hajlam meg arra is hogy ha Kohn tolvaj vagy ans buniozo akkor aki kiteszi vagy eliteli az antiszemita...nem szabad ezzel a jellzovel olyan konyen dobalozni.."

 

En nem hiszem, hogy ez a magatartas atlagos lenne. Talan egy eve volt, hogy egy zsido tisztsegviselo egy uzletben eltett egy pulton felejtett penztarcat. Rendorsegi ugy es persze nagy hir lett belole, roviden meg is targyaltuk a topikodban de egyetlen hozzaszolo sem irta, hogy egbekialto igazsagtalansag erte zsido testverunket.

Aztan itt volt a new jersey-i sikkaszto/penzmoso rabbik esete. Senki nem mondta, hogy szegeny rabbik, antiszemita tamadas aldozataul estek.  

Azt hiszem ez a mentalitas , ha volt is, mar tunofelben van, nem hiszem, hogy kulonosebb tarsadalmi hatasa lenne.

A Jobbik 16 szazalekos eloretorese sajnos engem igazol a zsigeri antiszemitizmussal  es ciganygyulolettel kapcsolatos meglatasommal.

 

Van az Indexnek egy topikja, "Szereti valaki a ciganyokat" cimmel. Minden alkalommal osszerazkodom amikor meglatom feljonni. Reges-regen nem olvasok mar bele. Allitolag ennek a topiknak is az lenne a celja, hogy teret adjon a bekes kibeszelesnek. Szerintem teret ad az utszeli gyulolkodesnek.

 

Aspen emlitette de nem valaszoltal ra, kertek Kero felvetelet, amit elutasitottal. Tudom, hogy nem kell indokolnod miert de megis kivancsi lennek az okokra. Hosszu ideig voltam Keroval egy topikban, abszolut jo beszelgetotars, nem ertheto szamomra, hogy miert nem kerulhetett be a klubodba.  

Előzmény: Mumu (492)
Mumu Creative Commons License 2010.04.17 0 0 496
Nem rtudom hogy a tejbeaztatas hogy hat a resztelt majnak aztt hsizem jol,de en a grillezett majra gondoltam.. mindenesetre megpuhutja..szamolj amjd be a szakacskodasodrol...
Előzmény: feedee (493)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!