Sztem KM-t Gapko önzősége is bosszantja, meccsenként legalább 20x fut üresbe és nullaszor kapja vissza a zsugát, így nem csoda ha elmegy az önbizalma. A csapat tele van frusztrált önző játékosokkal, Salah és az összes új, Ekitike, Wirtz, Isak. Mindenki ellövöldözi a labdákat, hátha jobbá válik a megítélése, de nincs alázat, nincs csapatjáték. Lassú fos kézilabdás felállt fal elleni játék, a két belső védőnek csn a legtöbb labdaérintése, ebben fáradnak el fejben és aztán hibáznak hátul. Szoboszlai meg összevissza ténfergett a pályán, súlytalan elöl, neki kellene felhoznia a zsugát, tényleg hiányzik TAA. A letámadások után sokszor tárta szét a kezét tanácstalanul.
Mikor bekerült a válogatottban örültem neki, hogy lesz egy gyors, kemény, fiatal hátvédünk, de egyre jobban csatár akarna lenni! DE N-Zsoltot is sokszor elkapja hév ezen a téren. Akkor már inkább egy lassabb , de megbizható balhátvédet szeretnék.
DE nézd a Rossi válogatottját, Kerkez ott is ugyanazt a hibát követi el, fennragad s szabad a vásár az ellenfél szélsője számára, ahogy ezt még az örmények ellen is láthattuk!
Másutt is ezt játszotta...az Alkmaarban is.
Mennyi ideig figyelték? Évekig? S fizettek érte 45 milló fontot? Nehogy már ő legyen a hibás!
Iraola tudta, hogyan kell az erényeit kihasználni..?
Fogadok rá, /persze nem Kerkez miatt/, ha Slot ki lesz rúgva, a baszk lesz az új edző...
Ahhoz nem kell túl sok ész, hogy hátvédként első feladatom a védekezés. DE nézd a Rossi válogatottját, Kerkez ott is ugyanazt a hibát követi el, fennragad s szabad a vásár az ellenfél szélsője számára, ahogy ezt még az örmények ellen is láthattuk!
Kerkez idei tlejsitménye csalódás, nagyon elfutottak vele a lovai! Ighaz, hogy ma divat a felfutó dszélső hátvéd, de a fő feladata az ellenfél szélső támadójának a szerelése s nem a fennragadás egy sikertelen támadás után. A válogatott kapott góljai baloldalról és tegnap a Pool első kapott gólja is az ő lelkén szárad emiatt!
Ehhez képest Frimpong minden tegnapi beadása pontos volt.
Kerkez nem érzi az ütemváltásokat, szerintem ő támadáskor sokszor rosszul helyezkedik, pl. Gakpo kimegy Kerkez helyére Kerkez mögéfut félméterre és megáll.
Itt a védelemmel és Salahval vannak gondok, VVD és Konaté minden meccsen hozza a helyezkedési hibakat, Curtist pl. a Klopp féle csapat még elbírta, ez a mostani már nem.
Nem néztem meg a hivatalos statisztikákat, tehát csak a látottakra hivatkozom.
Egyrészt a labdát -szerintem- jobbára a Pool birtokolta, de a játékuk eléggé lassú és kiismerhető volt.
De, ha jobban belegondolok, akkor lőttek 3-4 kapufát, ami ugye gólhelyzetnek tekinthető és kihagytak vagy ugyanannyi berúghatót. És ez így összességében azt is jelenti, hogy a kapuig nem volt olyan rossz! Csak ott bizony kevesek! És ez nem csak mai gond. És sajnos a passzjátékuk lelassult, majdhogynem tiszta alibi. Bár hosszú keresztek még vannak, de ez kevés. És miért csak a Szoboszlainak kell 30 méteres vágtákkal megzavarni az ellenfél védelmének a laza passzolgatását? Nincs több támadó?
A vendégeknek meg – szerintem – lényegesen kevesebb helyzetük volt. De több szerencséjük. Úgy játszottak, ahogyan egy vendégcsapatnak kell.És jól!
Na és a védelem? Hááát? Mondjuk azt, hogy szervezetlen. Talán kérjék meg az öreg Dárdait, hogy magyarázza el a védekezés lényegét! :–)
Marad még a Slot, aki átvett egy jól focizó csapatot és bizony hmmm túlokoskodta. Bevásárolt, mert volt miből, aztán ez lett belőle!
És ha leharcolja a Szoboszlait, akkor azt nagyon fogom sajnálni, de jó úton halad. Mi a francnak kell az összes poszton játszatni? Például a Mo-val elég jól megvoltak. Ketten is képesek voltak szétzilálni az ellenfél védelmét. Most meg? A Salah impotens, mert nincs kivel játszania.
És itt a végén: az olasz minden meccsen benne van egy gólban. Már ha pályára lép legalább 10 percre. Nem kaphatna egyszer egy félidőt?
Szerintem a hierarchia is megborult. 20 millió fontot kereső játékosok túrót sem csinálnak, míg a harmadannyit kereső Dom és Gravenberch a vízhordó. / Salah,Isak,Wirtz/
Macca nincs formában és szerintem lelkileg se használt neki a dél-amerikai trió szétverése.
Salah érinthetetlen, bár négy hónapja bűn-rossz, az idiótán drágán vett játékosokat meg játszatni kell, hiába nem megy még nekik.
Példa rá Isak, hiába keltett sokkal jobb benyomást Ekitike, nem ő kezd, már nem először
Kerkezt elképzelés nélkül lett leigazolva, Slot nem tudja kihasználni az erényeit.
Itt komoly a baj.
Domot és Gravenberchet már pihentetni kéne, plusz jönnek a sérülések. Mi lesz ha ők is..sicc ..
A grúz kapus sem éppen Ali...a védelem meg írtóra vékony.
Szerintem idén még nem volt egy jó meccsük sem! Ráadásul most rengeteg balszerencséjük is volt! Szerintem a sajtó is belengeti a kirúgást! Aztán majd azokat is leb…játok!