Keresés

Részletes keresés

W.L. Creative Commons License 2020.03.25 0 0 8090

Persze.

Az en kedvenc helyem erre a gianyari piac.

De mikor vendegekkel utaztam, ra kellett dobbennem, hogy a legtobb magyar elborzad az igazi helyi kajaldaktol, es csak turistavendeglokben hajlando enni, akarmit is mondjon elotte. ;-)

Előzmény: Zs... (8089)
Zs... Creative Commons License 2020.03.25 -1 0 8089

Azért igen remek Babi Gulingot lehet enni az ilyeneknél. Már persze ha az embert nem zavarják a helyiekre szabott körülmények ;o)

Előzmény: W.L. (8088)
W.L. Creative Commons License 2020.03.25 0 0 8088

Igen, en ugy csinalnam, hogy Ubud, Candidasa es max 1-2 nap Sanur a vegere. De Candidasaban en csak nappal voltam,  nem tudom mennyire el este. En amugy is a csendes tengerpartokat szeretem.

Es igen, Candidasa pont Kelet-Bali bejarasara jo bazis.

"Etelpiac" mint olyan, Thaifoldhoz hasonloan, Balira nem jellemzo. Vannak piacok ahol kajasstandok is vannak, de sokkal inkabb helyieknek mint turistaknak.

Előzmény: COOP (8085)
COOP Creative Commons License 2020.03.24 -1 0 8087

motorozni fogunk-ez nem kérdés, közlekedni fogunk tudni. (ha nagyon esni fog akkor persze nem , vagy ki tudja )

A motorbérlésről senki nem tud lebeszélni :)

Lehet, hogy 30 km, de eljutni sok idő A-ból B-be-legalábbis  a topikot végig olvasva erre jutottam.

Mivel most  sajna sok időm lesz újra nekivágok, ahogy a másik Indonézián túli topiknak is..

És ha nem 2-en megyünk, hanme 5-en akkor a  strand-ami talán jó is lehet az Sanurnál van. Gyerek is lesz velünk.

Ezt már WL-nek írtam párszor a másik topikban :)

Ubudra 5-6 napot szánok, így onnan sok felé tudunk menni.

Előzmény: Ka Pál (8086)
Ka Pál Creative Commons License 2020.03.24 -1 0 8086

Magam részéről messzebbre is merészkednék a reptértől :O))

A választott helyek 30 km-es körön belül vannak, nem látom túl nagy értelmét a költözködésnek.

Szíves figyelmedbe ajánlom korábbi bejegyzéseimet.

Szerintem a tervezeteddel szemben néhány éjszakát érdemesebb eltölteni Lovinában, akár úgy is, hogy jövet-menet valami látnivalót is beiktattok az utazásba. Ubudból pl. hasonló távolságra van Bedugul, mint Lovinából, csak az utazási idő jóval kevesebb az utóbbi helyről.

Az Ubudtól nyugatra északra lévő látnivalók gyorsabban megközelíthetők Lovinából, nem a tömeggekkel azonos útvonalon és irányba mozogva! Érdekes volt számomra Lovinából "kis busszal" könnyen megközelíthető Singaraja piaca is, közelében lévő balinéz szőttes és kelme árúsokkal, állítólag javarészt a városban gyártják a Lovinában is árúsított takarókat, egyéb szőttes árúkat...

Magam részéről Sanurt kihagynám, Candidasa, helyett esetleg Padang Bait tudnám javasolni, ha az olcsóbb éttermek esti elérhetősége fontos számodra. Korábban már írtam, hogy a faluban lévő part semmire nem jó, de a 1 km -en belül van a Secret Beach, ami kifejezetten tetszett, tovább haladva délnek meg fekete homokos hosszú, néptelen part található. Gyalog -motorral pedig pláne- gyorsan megközelíthetők.

A kikötőben pedig van bőven választék a kajáldákban, szállodákban, fuvaros is akad bőven, s nem utolsó sorban innen indulnak a búvár/snorcelling túrákra pl. a Manta pointhoz a kiránduló hajók, ezért jó alku pozícióban vagy.

Előzmény: COOP (8085)
COOP Creative Commons License 2020.03.24 0 0 8085

Ubud után költözzünk Candidasara és onnan még Sanurba? Mert még ez volt legelőször tervben... Candidasaról a Batur vulkán és környéke és Tirtagangga (asszem) is közelebb lenne, mint Ubudból.

Nusa Dua lett volna, de valszeg steril nagyon :)

Így lett Sanur.

Éjszakai élet nem hiányzik, a kajáldák viszont kellenek.

Candidasa pedig izgatja a fantáziámat :) csak hogy este van-e ott valami, ahol lehet enni/inni vagy nézelődni (ételpiac is jó ).

CarlaG Creative Commons License 2020.03.24 -1 1 8084

Kedvenc témám a strandok :)

Sanurban szép, nagyon hosszú, árnyékos tengerparti sétány van. Rengeteg étterem, különböző árfekvéssel. Igaz, a parton az éttermek drágábbak, mint beljebb, de általában megfizethető. A part védett a hullámzástól, vannak jobban kitisztított részek fürdésre, de alapból sok a tengeri fű. Emiatt stand-up paddle-zni, kenuzni nagyon szép - halakat, korallt is lehet látni. A tengerparti szállodák sincsenek horror áron, beljebb meg nagyon olcsón is találni jót. 

A parton van mozgalmas kikötő is, igaz, ott a szegénység elég szembetűnő. 

Homokban sétálni Kuta és Jimbaran jó. Kilométereket lehet. Szép a naplemente, de rengetegen vannak. Kután fárasztó a folytonos leszólítgatás, viszont szörfözni tanulni a legjobb hely kezdőknek. 

Jimbaranban enni jó :) És fürödni is. És a halpiac érdekes a sok különleges halaival. Amióta esős évszak van, sajnos a partok nem túl tiszták, a sok tengerbe zúduló szemetet kiviszi a víz, és a partokon rakja le. Legtisztább mostanában Sanur, ott reggelente nagyon sokan takarítanak. 

Érdekes starndok vannak Uluwatu környékén különleges sziklákkal, de ezek elég kicsi méretűek, egy nap után meg leht unni, kivéve szörfösként. 

Éjszakai élet szemponjából Sanurban az éttermek bezárása után nem sok mindent lehet csinálni. A nagy bulizóhelyek Kután vannak. Gojekkel viszont olcsón és gyorsan el lehet jutni bárhova. Gojek: ennek is főleg délen van értelme, mert itt sokan laknak. Északon mi nem találtunk házhozszállító Gojeket, kénytelenek voltunk méregdrága szállodában enni. 

Amed: nagyon szeretjük a snorkelezés miatt. Fekete homok és a Jemeluk Bayben fekete kavics van, és a partról besétálva lehet nagyon szépeket látni. A kicsit odébb lévő  Japanese shipwreck is nagyon szép snorkelezve, Tulamben viszont inkább búvárfelszereléssel jó. Viszont itt nincs annyira kiépülve. Ezeket délről egynapos úttal is meg lehet csinálni. Mondjuk minden nem fér bele csak 1-2. Amedben vannak egész jó és nagyon olcsó szállások. 

Menjangan: a legjobb snorkelezőhely, amit találtunk. Több órás túra víz alatti vezetővel.

Nusa Duán snorkelezés nagy csalódás volt, de jó strand a Geger Beach. Hosszan lehet sétálni, de egy-két napnál több nekem sok lenne itt. 

Környező szigeteken nem voltunk, Nusa Penida, Komodo és a Gili még hátra vannak. 

Lembonganon a snorkelezés nem volt nekünk jó, egy körbekerített kis placcon lehetett, ahova ún. üvegfenekű hajóval vittek ki, de elég gyenge volt. 

Cangguban jók a hullámok, elég menő hely rengeteg külföldi fiatallal és egészséges kajáldákkal - jó drágán. Állítólag a fekete homokos Baliem beach is jó, mert csendes és lehet szörfözni, de mi ott nem voltunk. 

Előzmény: COOP (8081)
W.L. Creative Commons License 2020.03.23 0 0 8083

Ha a furdes szempont, arra jobb Sanur es Nusa Dua, az a hullamoktol vedett oldal.

De ez az egesz deli udulogetto kirandulobazisnak kb tok alkalmatlan. Uluwatu es talan Tanah Lot kivetelevel innen minden latnivalo messzebb van mint Ubudbol.

Ergo a csak a (Balin felejtheto) tengerpart es a nyuzsges, az ejszakai elet, es a bavasarlas miatt lehet erdemes itt megszallni. Kirandulobazisnak sokkal jobb Ubud melle az amugy sokkal csendesebb Candidasa vagy Lovina.

Ka Pál Creative Commons License 2020.03.23 -1 0 8082

Jimbaran?

COOP Creative Commons License 2020.03.23 -1 0 8081

én Kutat kizártam és valami köztes megoldásnak gondolom Sanurt. Meg ha van mivel közlekedni (motor) akkor meg pláne.

Előzmény: W.L. (8080)
W.L. Creative Commons License 2020.03.21 0 0 8080

Ha az ejszakai elet a fo szempont, akkor nyilvan Kutan a helyetek.

Amit nekem magamtol eszembe sem jut soha ajanlani.

De hat ugye kinek a pap, kinek a papne...

Ezert kell mindig megmondani, mik is a fo szempontok.

Előzmény: COOP (8079)
COOP Creative Commons License 2020.03.20 -1 0 8079

Tudom Te Candidasat javaslod, de semmi biztatót nem olvastam Candidasaról az esti életet illetően, de lehet rosszul szűrtem.

Még 2 x biztosan átolvasom azt a rengeteg mindent.. időm sajnos lesz rá :(

Motorozni fogunk, remélem az idő is engedi majd..de még megérni is meg kell :(

Ubud az biztosan marad, eddig 6 napra, de lehet több lesz az.

4 Szingapúr +7 Jáva + 11 Bali.

Előzmény: W.L. (8078)
W.L. Creative Commons License 2020.03.20 0 0 8078

Ubud szerintem maradjon, de Sanurnal jobb es praktikusabb lenne egy keleti hely, Candidasa vagy Amed.

11 nap + 7 Javan?

Előzmény: COOP (8077)
COOP Creative Commons License 2020.03.20 -1 0 8077

nem végeztem, de most kb meghalni van kedvem :(

lesz időm (túl sok is) elolvasni és jegyzetelni.

Amúgy Indonézia biztosan visszajárós lesz :) hála Neked és a többi szuper beszámolót író topiktárs utazónak :)

Itt Balin 11 napunk lesz, 2 szálláson, ha pedig 2-en megyünk és most szerintem 99 %-hogy így lesz.. akkor még a helyeket is megváltoztatom: egyelőre Ubud és Sanur.

Előzmény: W.L. (8075)
Ingarian Creative Commons License 2020.03.20 0 0 8076

Milyen jól tette, most visszakapom 4 jegy árát, amit amúgy buktam volna.

Előzmény: mzoli75 (8074)
W.L. Creative Commons License 2020.03.20 0 0 8075

A jovore az csak januar-februar, a tobbi akcios datum idei.

Az meg tul bizonytalan. :-(

Vegeztel kozben a 2 topik vegigolvasasaval?

Előzmény: COOP (8073)
mzoli75 Creative Commons License 2020.03.20 0 0 8074

Most április 21-re már van Turkish-sel :-) 

Turkish egyelőre április 17-ig függesztette fel a repülést. 

Előzmény: COOP (8073)
COOP Creative Commons License 2020.03.19 0 2 8073
COOP Creative Commons License 2020.03.03 0 0 8072

tudom :)

Előzmény: suzi_mou (8071)
suzi_mou Creative Commons License 2020.03.03 0 0 8071

Kuala Lumpur, Bali es Perhentian Islands volt az az utunk.... 7 eve mar. 

Előzmény: COOP (8067)
W.L. Creative Commons License 2020.03.03 0 0 8070

Ott valaszolok ra.

Előzmény: COOP (8069)
COOP Creative Commons License 2020.03.03 0 0 8069

Jáva lesz mindenképp, 4 nap vagy 5?:)

vagy ezt hol kérdezzem meg? :) a Balin túl topikban ?

Előzmény: W.L. (8068)
W.L. Creative Commons License 2020.03.03 0 0 8068

Szerintem Gilivel nem vesztettek sokat.

A COOP altal valasztott Java sokkal erdekesebb kirandulas par napra.

Előzmény: suzi_mou (8066)
COOP Creative Commons License 2020.03.03 0 0 8067

még nem tudom.. ha 5-en megyünk akkor lehet, bár azt sem szeretném, hogy utazásokkal menjenek el napok... viszont eddig úgy gondolom, hogy 3 helyen szállunk meg (2 biztosan)

Ha csak 2-en megyünk, akkor lehet átmegyünk Gilire.. bár oda vissza sem akarok járni.. és Baliról jövünk haza..ez még a jövő titka

Illetve még 130 oldal innen is visszavan.. ne tudom mi mennyire aktuális, bár a látnivalók ugyan azok ott is :)

Basszus tegnap végigolvaastalak és tök jó, mi is motorozni fogunk, ahogy most Vietnámban is.

Hacsak megint nem fog reggeltől estig zuhogni az eső, mert akkor meggondoljuk :) ott.

DE motor a napi használatra akkor is kell, ezt nem zárja ki a sofőrbérlés a kirándulásokhoz.

Előzmény: suzi_mou (8066)
suzi_mou Creative Commons License 2020.03.02 0 1 8066

Gyerekek jonnek velunk, nincs mas lehetosegunk, de ez amugy is igy van jol. :-) 

COOP, Balirol mentek at Gilire? Igy utolag banom, hogy nekunk ez kimaradt, bar 12 nap nem is volt tul sok 'ugralni'.

Előzmény: W.L. (8065)
W.L. Creative Commons License 2020.02.26 -2 1 8065

Most mondjam azt, hogy a kisgyereket takan jobb otthon hagyni? ;-)

Bar ha Atenbol jottok, akkor gondolom nincs keznel a Nagymama.

Előzmény: suzi_mou (8064)
suzi_mou Creative Commons License 2020.02.21 0 0 8064

Ha nem lesz akcio, akkor marad a Scoot Athenbol. De napkozben utazik es megallas nelkul. Nekem ez idealis, de kis gyerekekkel… ez nem tul kecsegteto. :-D

Előzmény: W.L. (8057)
W.L. Creative Commons License 2020.02.21 0 0 8063

Szerintem jobb lenne 2-2 nap Yogya es Solo, bar vegul is Solo es kornyeke Yogyabol is megnezheto.

Na de ez mar a masik topikba tartozik. ;-)

Előzmény: COOP (8062)
COOP Creative Commons License 2020.02.21 0 0 8062

csak 3 vagy 4 napot kaptam rá és Yogjaból gondoltam körbe nézni :)

Előzmény: W.L. (8061)
W.L. Creative Commons License 2020.02.21 0 0 8061

Java is lesz?

No akkor majd talalkozunk az Indonezia topikban is! ;-)

Előzmény: COOP (8060)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!