Keresés

Részletes keresés

Matt Creative Commons License 2004.12.28 0 0 411

véded a véreidet mi?

kérdeztem valamit mosogatófiú, Fradista vagy, vagy sem? ha nem, takarodj innen a büdös gecibe.

Előzmény: Törölt nick (409)
Matt Creative Commons License 2004.12.28 0 0 410

érdekes.

Előzmény: Pat_Healy (407)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.28 0 0 409

"A gimnáziumban hosszú évek óta hagyományosan, évente rendezünk országismereti versenyt, amelyben egy-egy angol nyelvterület kultúrájáról, történelméről, irodalmáról tanulnak és versenyeznek a diákok. (Az elmúlt években szerepelt: Anglia, USA, Ausztrália, Írország,
Skócia)
Szintén hagyomány az éves műfordítási pályázat, ebben szépirodalmi szövegeket (verset, novellát vagy regényrészletet) fordítanak a diákok, két –középhaladó és haladó- szinten.
Az elmúlt évben angol nyelvű filmklubot indítottunk.

Az iskolában lehetőséget biztosítunk a német, francia, olasz nyelv tanulására is, amelyeket a fakultációk indulásával a 10. évfolyamon órarendi óraként vehetnek fel. Elegendő számú jelentkező esetén szívesen közreműködünk egyéb nyelvek tanulásának a megszervezésében is, de ez nem része az alapképzésnek."

 

forras : az iskola tajekoztatoja

 

Szoval ... a gimnazium vege fele a magyaron kivul harom idegen nyelvet tanulnak, kettot kotelezoen, a harmadik fakultativ .

 

Ami a tovabbtanulast illeti : a gazdag zsidok gyerekei jellemzoen nem a magyar felsooktatasi intezmenyekben tanulnak, ezert is kisebb a felvetelit nyertek hivatalos aranya .Pl. a Haifai egyetemen tobb Lauderes is van, a Bar Ilanon detto, Technionon ugyanaz .

 

Anno nagyon sok felmuvelt sportolo jarta be azt az utat, hogy KSI , TF . Most akkor a KSI arrol hires, hogy sok nebulo ment onnan fosulira? Lofaszt .

 

Nehany idezet az ismertetobol :

 

A középiskolában az AVK oktatásában a 7. év anyaga a zsidó művészetből kiindulva érint más kultúrköröket. A következő két év során egyetemes művészettörténetet tanítunk a témákhoz kapcsolódó manuális tevékenységgel. Ezekben az években a gyerekek a fotózás, videózás alapismereteit is elsajátítják. A zenetörténet óra a tanulók zenei alapműveltségét hivatott biztosítani. Az utolsó 3 év fakultatív, választhatják a rajz-grafika, a fotó-videó, illetve a művészettörténet szakokat.

 

A számítástechnika kötelező tantárgyként az 5. évben kerül az órarendbe, jól felszerelt helyiségben, bontott csoportokban. Az ezt követő négy évben alapozó ismereteket kívánunk nyújtani, törekszünk a gyakorlatra, programok alkalmazására, fokozatosan használjuk a számítógépeket a különböző órákon (fizika, művészet, nyelv, matematika stb.). Később a gyakorlati tapasztalatokra alapozva áttérünk a számítástechnikai ismeretek rendszerezésére, elméleti oktatására, a számítástechnikai látásmód szélesítésére. Tantervünk illeszkedik az európai igényekhez, tanulóink tudása az ECDL (Európai Számítógépkezelő Jogosítvány) követelményét eléri és sokszor meg is haladja. A további igényeket (programozás, multimédia, Internet, számítógépkezelő szakma) fakultációban elégítjük ki. A szakképzés keretében lehetőség van érettségi utáni 13. évfolyamon (nappali) középfokú szoftverüzemeltelő szakképesítést szerezni. Célunk, hogy az itt végzett emberek könnyen tudják használni a számítástechnika nyújtotta lehetőségeket a munkájukban, életükben felmerülő feladatok megoldására.

 

 


Előzmény: Pat_Healy (405)
Pat_Healy Creative Commons License 2004.12.28 0 0 408
a gimnáziumi ranglistán (2003) budapesti viszonylatban a 36. az egész országot tekintve a 146. hm, nem csak h jó sulikat nem előz meg, de az én volt sulimat is amiről nem gondolnád egész biztos; alig van fűtés, majdnem h omlásveszély stb, egy átlagos magyar állami iskola és lám.....
Pat_Healy Creative Commons License 2004.12.28 0 0 407

ejha. bocsánat, megtaláltam ez csak a judaisztika volt, de pl "Történelem és társadalomismeret" tantárgyban(!) nincs feltüntetve követelmény, tanterv ilyesmi; magyarból se, matekból megkapod ugyanazt bármelyik gimiben, "Science" témakörben csak fizikábol irnak vmit azt is a 9.évfolyamról. azon tán nem lepődnék meg h számítástechnika egyáltalán van, mert papiron nálunk is volt csak pénz nem volt rá, idegen nyelvvel hasonlo a helyzet, nem lehet csodálkozni azon, h egy tanár inkább megy nyelviskolába mint a közoktatásba...sajnos.

 

 

"A felvételit befolyásoló tényezők:
 
Férőhely az adott korcsoportban.
Az intézménybe már jár testvére.
A család zsidósághoz való viszonyulása. "

 

 

biztos én vagyok gonosz, de ez nem kurvára magánügy, még vallásos iskolánál is..

Pat_Healy Creative Commons License 2004.12.28 0 0 406
ahahaha:D:D:D:D:D:D amit én találtam tanterv az nem szól másról mint zsidó történelemről és zsidokrol a világban, szolok ha találok mást, de ebben a tekintetben tényleg erősebbek más sulinál igazad van
Előzmény: Törölt nick (398)
Pat_Healy Creative Commons License 2004.12.28 0 0 405
hát a tanterv látod egy dolog. én is írkálhatok mindenfélét, h mi aztán így tanitjuk a diákokat. viszont az is egy dolog, h van egy olyan lista évről évre, h adott középiskolából/gimnáziumból hány százélékot vettek fel felőoktatásba. a lauder sehol nincsen, komolyan mondom. én is meglepődtem...
Előzmény: Törölt nick (398)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.28 0 0 404
Egyébként is leszarom, hogy áll Fidesz...
Előzmény: szol (403)
szol Creative Commons License 2004.12.28 0 0 403
aki még mindig hisz ezeknek a "közvélemény" kutatóknak, annak is gratulálni tudok.... :)


HAJRÁ FRADI!
ÉLJEN MAGYARORSZÁG!
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.28 0 0 402
Szerinted.
Előzmény: Törölt nick (398)
tutti avanti Creative Commons License 2004.12.28 0 0 401
Zsidó fasz!
Előzmény: Törölt nick (398)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.28 0 0 400
Matt Creative Commons License 2004.12.28 0 0 399

te Fradista vagy Strong?

ha nem, olvasd már el a topic címét.

Előzmény: Törölt nick (398)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.28 0 0 398
A Lauderben tapasztalhato "feeling" az egy dolog. Az meg egy masik, hogy mennyit tanulnak. Szerintem egy altalanos tanulmanyi versenyen a Lauder sok nagynevu iskola elott vegezne . A weblapjukon fent van a tanterv, "kicsit" erosebb,mint az atlag gimnaziumi.
Előzmény: Pat_Healy (393)
Pac Creative Commons License 2004.12.28 0 0 396
Szvsz nem provokálni akarnak elsősorban, hanem egy színvonalas iskolába járni.

Persze biztosan van olyan is, aki "ha már itt vagyunk, provokáljunk!" de a többség tanulni akar.

Jól.

Amúgy egyszer szívesen megnézném hogy a sok véres szájú szadeszes milyen suliba járatja a kölykét.

Lennének nagy meglepetések.
Előzmény: Törölt nick (395)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.28 0 0 395
Provokáció?

Én csak azt tudom, hogy nem egy évfolyamtársam volt a Pázmány jogon, akik qrva nagy Dávid-csilaggal a nyakukban jártak a katolikus egyetemre. Vizsgázni is. Hátha beszól nekik valaki. Be is szóltunk. :-))

Mondjuk előtte a gimnáziumban (Piarista) nem volt ilyen gond.
Előzmény: Pac (394)
Pac Creative Commons License 2004.12.28 0 0 394
A keresztény iskolákba is járnak nem keresztények.

Nem is kevesen.

Ők tudják hogy miért.
Előzmény: Törölt nick (391)
Pat_Healy Creative Commons License 2004.12.28 0 0 393

namot én a Lauderbe akkor sem küldeném a gyerekemet, ha megtehetném (és persze ha lenne gyerekem:) ). nem csak azért, mert nem szeretném, ha beképzelt sznob kis köcsögök közt töltené gimnáziumi éveit, hanem mert fizetős suli. és ez mindent elmond róla. nem egy tanár és szülő mondta, h ami ott folyik az egyszerűen hihetetlen.

tényleg érvényesül az, h jó pénzért (nagyon jó pénzért), megveszed a gyermeked bizonyítványát, a tanárnak kuss. biztos vannak kivételek, de én még nem hallottam. eddig a legkomolyabb amit hallottam egy tanítási óráról: gyerekek ugye üvöltöznek egész órán a tanárt elkuldik ide-oda stb., aztán az egyik srác gondol egyet, kimegy visszajön egy vödör vízzel, kiönti a földre és fetreng benne. hát  gratulálok.

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.28 0 0 392
Elhiszem. Nem ez a lényeg.
Előzmény: Törölt nick (391)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.28 0 0 390
Legyen mondjuk Eisenhower és Hruscsov.

E: Úgy hallottam, a SZU-ban elég nagy az antiszemitizmus.
H: Ez nem igaz. A moszkvai Balsojban pl. nyolc zsidó van.
E: Na látja, ez az. Én nem tudom, hány zsidó van a New Yorki Filharmonikusok között.

Hát valahogy így...
Előzmény: elefantkillah (389)
elefantkillah Creative Commons License 2004.12.28 0 0 389

Mabi. nem ismerem, de mindegy. ezt nem valami propagandaszövegként mondta nekem a gyerek, hanem mert valószínűleg így volt.

Előzmény: Törölt nick (388)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.28 0 0 388

"hogy voltak nem zsidó, sőt keményvonalas keresztény osztálytársai is, persze az tény hogy nem nagy számban"

 

Erről az a vicc jut eszembe, amikor az amerikai elnök azzal vádolja a szovjet elnököt, hogy náluk antiszemitizmus van. A folytatást is elmondom, ha nem ismered.

Előzmény: elefantkillah (382)
elefantkillah Creative Commons License 2004.12.27 0 0 387

a szöveges értékelés nem lenne rossz, hisz egy jegynél mindenképp többet tudhat meg belőle a szülő, de én például olyan suliba jártam, ahol vanvolt ilyen, de az se ért szart se, mert minden rossztanulónak azt írták, hogy "okos de nem tanul", ráadásul ingyen olyan szintű pluszmunkát kell lenyomnia a tanárnak (mondjuk 70-80 ilyen értékelő megírása) amit ingyen várnak el tőle. így semmi értelme.

Előzmény: mash (384)
elefantkillah Creative Commons License 2004.12.27 0 0 386

nem ismerem az új oktatási törvényt, de amit ez a bagázs csinált az oktatásban az szart se ér.

nem lózungokra lenne szükség, és főképp nem arra, hogy a tanárokkal végeztessék el a hivatalnokok munkáját. ezt pártállástól függetlenül mondják a tanárok, akik azért nem mennek tüntetni, mert ha valaki kiáll a jogaiért kibasszák. amikor szűnnek meg folymatosan az iskolák, és egyre kevesebb a gyerek, úgyhogy mindenki meghúzza magát. mondom szar az egész.

ennek marha magyar bálintnak el kellene tűnni a picsába leginkább.

 

Előzmény: mash (384)
Pac Creative Commons License 2004.12.27 0 0 385
" ez az új oktatási törvény általános népbutításhoz vezetHET "

A butítás jó ideje tart már...
Az elmúlt 10 évben csak felgyorsult.

Az efféle törvények - meg a M.B. félék aktív közreműködése - hab a tortán.

" olyan amerikás birkák lesznek a gyerekeink? "

Sokan már most olyanok.
Vagy még olyanabbak.
És egyre többen lesznek.
Előzmény: mash (384)
mash Creative Commons License 2004.12.27 0 0 384

visszatérve az eredti kérdéshez

nem érzed úgy, hogy ez az új oktatási törvény álatlános népbutításhoz vezetHET?

olyan amerikás birkák lesznek a gyerekeink?

eddig elég volt megnézni az ellenQrzQ könyvet és tudtad, hogy  igényel e a gyerek plussz foglalkozást

most nincs osztályzás, a tanár nem köteles téged tájékoztatni

 

majd akkor otthon én fogom vizsgáztatni a gyerekemet?

(már ha egyszer megélem, hogy Malacka szül nekem egy kis Malackát:))

Előzmény: elefantkillah (382)
Matt Creative Commons License 2004.12.27 0 0 383

egy beszólás után ütnék. komolyan mondom. pedig szelíd gyerek vagyok.

bár engem az a veszély nem fenyeget, hogy valaha is oda fogok járni, de még a valamikori gyerekeimet sem.

Előzmény: elefantkillah (382)
elefantkillah Creative Commons License 2004.12.27 0 0 382
nemnem. nekem van egy pár cimborám aki oda járt, és az egyiküktől kérdeztem, hogy én például járhattam e volna oda, illetve, hogy voltak e nem zsidók, sőt konkrétan keresztényeka a lauderben, illetve, hogy kinézték e őket vagy valami. és ő azt mondta, hogy voltak nem zsidó, sőt keményvonalas keresztény osztálytársai is, persze az tény hogy nem nagy számban, viszont azt mondta, hogy ebből senkinek semmi hátránya nem származott soha. tehát nem volt valamiféle kinézés, (én azt gondolom biztos voltak / vannak faszok ott is, de ez a srác nem olyan fajta, aki ezzel különösebben foglalkozna, hisz velem is nagyon jóban van) persze hogy hangsúlyt kapott a zsidó vallás és kultúra, hisz mégis csak egy zsidó alapítványi iskola (gondolom ezért is mentek oda keresztények is, hisz a felszereltség meg minden jóval magasabb szintű, mint az átlag állami iskoláknál, pont az alapítványi mivolt, illetve a tandíj miatt) , de szó sincs olyanról, hogy nem zsidó nem járhat oda. ha nem akar tóraszakkörre járni,akkor nem kell.
Előzmény: Törölt nick (381)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.27 0 0 381
Miért, szerinted nem kirekesztés?
Előzmény: elefantkillah (378)
tutti avanti Creative Commons License 2004.12.27 0 0 380
Sajnos ahogy a dolgok állnak újabb évszázadok várnak ránk "szolgasorban".
Előzmény: Törölt nick (379)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!