Ha elszakadsz az UPS-től, akkor elérkezel a 12V / 230V inverterekig. Mert tulajdonképpen 220 betáp nélkül ez egy inverter.
Arra készült, hogy 3-5 perc alatt ments mindent, és kapcsolj ki gyorsan.
Ha 300W-os, akkor egy PC, 5 perc.
Ha 30000W-os, akkor 4 PC, 5 perc.
Tehát ugyan úgy rövid ideig, de több konnektort "véd".
Hogy több ideig védjen egyet, a számodra fontos "azt az egyet" azt kell megnézni, hogy milyen hűtés van azokon az alkatrészeken, amelyek a 12V-ból 230-at csinálnak, mert a limit itt van. (de ekkor már szét kell berhelni azt a jó kis dobozt... :-(
Nagyobb borda, mesterséges hűtés,hálózat feszültség hiányát jelző zümmögés kiiktatása, és lehet hogy készen vagy.
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy egy PC-k számára szokásos UPS, tehát szünetmentes táp alkalmas-e és miért nem :) állandó, vagy közel állandó üzemre.
Igen, tudom, hogy eredetileg csakis 10-15 perc szolgálatra van kitalálva. De mégis érdekelne, ki mélyedt bele jobban abba, hogy ha mondjuk adott egy 400W teljesítményű UPS, ami szokásos, és azt nem az ő eredeti kicsike 7Ah aksijára kötöm, hanem egy nagyobb 12V autóakkura és közel sem 400W-al hanem csak mondjuk 50W esetleg 100W-ra terhelem a 230V-os oldalon. Tekintsünk el attól is, hogy egy autóaksi tartósan ennyit sem bír.
Maradjunk csakis az UPS lehetőségénél.
Az állandó üzemet is csak úgy értem, hogy szakaszosan, esetenként fél-egy óráig terhelem 50-100W-al.
Igen , félreértettem , azt hittem szimuláciora gondolsz , igy más, viszont sokkal érdekesebbnek tartanám egy gyárit megmérni, az egy viszonyitási pont , mérőműszerrel viszont
olyant lehet előállitani ami paraméterben azt tud amire szükség van , vagy amilyet a felhasználó szeretne, ez viszont egyedi. Késziteni egyet és rámérni és ugyhagyni nem sok
Köszönöm Mindenkinek Discone-antennával kapcsolatos hozzászólását, ötletét!
Szerintem összerittyentek "valamit" a méteres hegesztőpálcákból, aztán majd meglátjuk... :)
Sajna esztergályos ismerősöm nincs, ezért nem lesz valami hűdeszép a kivitelezése a Discone antenna "nyak"-részének, majd egy lemezbe furatokat eszközlök és bele forrasztom-csavarozom a szoknya pálcáit és a végén egyszerűen csak kihajtom szögben...
A 80MHz-alatti frekiknek meg lehet kihúzok végig a kertben egy jó hosszú drótot, azt kész...
A kül. hosszúságú pálcák magyarázata nem tetszik. ez a discone szempontjából mellékszál volt
(de itt megtárgyalandónak tűnt,ezért dobtam fel)
Az általam épített discone meg nem vált be swr-re. Talán XANTI-nak lesz igaza, de ez a gondolat az én antennámnál mechanikailag nem kivitelezhető, másikat kell építeni: s nincs első helyen ez a "projekt"
(Amikor csináltam, több helyem volt a tetőn és kevés felmenő kábelem. Most inkább fordítva.
"Talán ismered a falusi házak tetején sok helyen megtalálható "földgömb antennát" (nem tudom, mi a rendes neve, de olyan, mint egy szélesség-hosszúság fokbeosztás)."
Igen, láttam ilyet. Akkora hülyeség, hogy ha él még a gyártója, szerintem megcsapkodnám :)
Jó, énnem akarok értekezéseket a Herz áramelemről, a kérdés az, hogy fülelésre milyen discone-t csinálsz.
Amit küldtem, azért küldtem, hogy ne lepődj meg, van rá példa.
Nincs azzal baj, közelíthető egy - bárhol a sávban- 3-4 elemes yagival (1 aktív elem, mögötte egy reflektor, előtte 1 v. 2 direktor):
MERT az elemek nem nulla hullámhossznyi távolságban vannak egymástól
(plusz az ellenfázisú - váltott - elemtáplálás)
Ez a sok dipól meg nulla távban van, közös táplálással
XANTI-nak igaza van, komplex rendszer.
A képzetes impedanciák kiejtHETik egymást (ez alighanem kb. meg is történik, ezért nem is említettem; bár ezt nemigen szoktuk-tudjuk mérni).
Viszont a valós tagok nem: ott bizony párhuzamos kapcsolás van, azaz a túl nagy nem számít, de a kicsi lesöntöl.
Negatív valós impedancia meg nincs. (És ahol van, ott is differenciális ell. a neve, aktív elemre, munkaponttal: más eset)
"A nem rezonáló elemről visszaverődik". Ezt a magyarázatot nem igazán szeretem.
Minden huzaldarab sugároz, nem csak a rezonáns: ld. Herz áramelem.
Azaz van neki sugárzási ellenállása (vagy impedanciája) a táppontban, iránykarakterisztikája, a kisugárzott térerőnek fázisa (mindezek azután összeadhatóak, integrálhatóak, stb.).
Tehát mind lehet antenna.
(Bár tény, hogy antennát szokás rezonanciamérővel is beállítani - de azok a rezonáns antennák)
Pl. az 5/8 lambdás antenna sem rezonáns, mégis sugároz (Tudom, illesztik, és akkor az lesz. De nem azért sugároz, mert rezonáns. Azért jó antenna, mert..., a rezonancia meg az illesztés következménye.)
Az rendben van, hogy működik, de nem értem, hogy MIÉRT. Vagyis nem tetszik a szokásos magyarázat.
Ja, és a "működik": elég sok dolgot adnak el antennaként, ez ÖNMAGÁBAN nem érv.
Példa:
Talán ismered a falusi házak tetején sok helyen megtalálható "földgömb antennát" (nem tudom, mi a rendes neve, de olyan, mint egy szélesség-hosszúság fokbeosztás). Azt is (TV) antennának adták el, valami le is jön a kábelen.