Keresés

Részletes keresés

crash__override Creative Commons License 2001.10.11 0 0 50
Olvasom., mar megvetted :-)
Mondjuk, ha en H0-aznek, es digi kezdokeszletet vennek, akkor vagy a BR80-as gozosost, vagy a BR215-os dizelest. A Roco ICE2-je hosszban 1:100-as, amitol komoly modellezo fraszt kap.

Azt tapasztaltam, hogy a modellezok inkabb magveszik a rendes hosszu kocsikat, meg ha csunyan belognak is az asztalukon, csak a modulon/vitrinben/a terepasztal allomasan jol mutassanak.

Előzmény: Törölt nick (9)
Facsiga Creative Commons License 2001.10.11 0 0 49
A lényege hogy minden mozdonyra és/vagy szerelvényre !!!! ragasztasz egy transzpondert ami ma már 6 jegyű azaz 1 milliót használhatsz fel
és a vevők előtt elhaladva egy kijelző vagy PC jelzi az elhaladást (kijelzi a transzponder számát). Atom drága és egy rendes
program (Railroad) egyszerű mezei Reed-el is megcsinálja de mint technika szerintem érdekes.

Facsiga

Előzmény: Törölt nick (47)
crash__override Creative Commons License 2001.10.11 0 0 48
Ok, visits. Mikorra lesz kesz ? Tegnapelott ? :-)

Ha tenyleg korrektul muxik a Roco cuccossal, akkor iranyulok is a boltba digital alapszettert.

Bar, meg kellene tudakolni a Lenz alapkeszlet arat, mert az is eleg szimpatikusnak nez ki....

Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.10 0 0 47
Megnéztem a helmo honlapját. Háát...
Nekem, mint rádió-technikában járatos emberkének ez a megoldás meredek. Igaz pontosan nem értettem mindent, mert hiányos a német tudásom.
Előzmény: Facsiga (45)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.10 0 0 46
Letöltöttem, átnéztem, megrágtam, de nem olcsóbb, mint a ROCO start szett, amiről Matiz írt. Viszont LENZ-kompatibilis...
Előzmény: Facsiga (45)
Facsiga Creative Commons License 2001.10.10 0 0 45
Kérdés minden nyákmániásnak!

Mi van a Hun-DCC dogsiban szereplő rendszerrel.
Valamely részét próbáltátok megépíteni.
Sajnálom, hogy akkoriban nem foglalkoztam a digitális rendszerrel. Megnéztem volna mit tud
egy-két okos magyar ember összehozni ezen e területen.

ui: ajánlom figyelmetekbe a Helmo transzponderét.
Én kértem katalógust és árakat majdnem hanyatt löktem magam. (2000 DM alatt nincs transzponder)

www.helmo.de

üdv

Facsiga

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.10 0 0 44
Amit nekem küldél (leírást), az ilyen kompatibilis szerkentyű, mert nagyon szimpatikus elsőre, pláne, hogy a NYÁK gyártója is azt mondta, hogy OK.
Előzmény: V46 021 (42)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.10 0 0 43
Megvan a digital start-szett; egyenlőre melóhelyen vagyok...de azért egy egyenes szakaszt összeaktam és szórakoztunk vele egy kicsit :-))

Holnap rátelepül az asztalra (lekötöm az analóg trafót -> rákötöm a digital-t) és meglátjuk, ott milyen lesz. A 3 mozdonyba még nincsenek meg a dekóderek; egyenlőre csak az ICE fog próbáköröket futni (legalább a felsővezetéket is el tudom kezdeni..)

Szóval digital is cool.

V46 021 Creative Commons License 2001.10.10 0 0 42
Elvileg igen, a saját szabványán belül.
Létezik az NMRA rendszer és a Marklin Motorola forma. Vannak olyanok is amik értenek mind a két formátumon. Az NMRA a népesebb mezőny, ilyen a ROCO is.
BT.
Előzmény: Törölt nick (40)
V46 021 Creative Commons License 2001.10.10 0 0 41
Sziasztok!
Ahogy olvasgatom többen is lennénk akik dekoder építésbe vágnánk a bátorságunkat.Egyutt talán többre megyünk. Ami a bánatom: Eddig a neten nem találkoztam olyan "sufni" dekóderrel, amelyik fordulatszám szabályozást is tudna. (Load regulated). És szerintem ez alapvető dolog.
BT.
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.10 0 0 40
Nos nekem pont az nem tetszik, hogy nincs NYÁK! Hiába: ízlések és pofonok...
Ha már iTT is találkozunk: a DCC dekóderek kompatibilisek egymással?

Más.

crash_!
A programozás menni fog. Azt hiszem csinálok az ami darabból kísérleti nyuszit, és visítok, mint egy csíkosháTTú kismalac.
csíkos

Előzmény: rezgaras (35)
crash__override Creative Commons License 2001.10.10 0 0 39
Mail megjott, nagyon szuper.

Előzmény: crash__override (38)
crash__override Creative Commons License 2001.10.10 0 0 38
Hi,

Thanx a gyors valaszt...

Akkor ezek szerint a Roco Loconet es a Lenz XPressNet kompatibilis dolgok ?

A mailt a feltuntetett e-mail cimre kuldheted...

Thx : Crash_

Előzmény: Facsiga (37)
Facsiga Creative Commons License 2001.10.10 0 0 37
Hello crash__override !

A LENZ interface (LI100) működik a ROCO-val. Sajna csak rendelni lehet, pl. a modell & hobby-nál. kb 40eFt.
Én már nyárom rendeltem, de a LENZ augusztusban szabin volt, remélem a hétem meghozzák és be tudok számolni róla.

Küldök e-mail-ben egy hevenyészett leírást a ROCO digitális cuccairól.

Csá

Előzmény: crash__override (36)
crash__override Creative Commons License 2001.10.10 0 0 36
Sziasztok,

Raleltem a topicra, aminek nagyon orulok, mert en is digitalizalas elott allok...

Nezegettem a Roco Digital is Cool rendszeret... Szuper. A Lenz kezdoszettje -> meg szuperebb.

A kerdesem : egyenlore eleg lenne nekem egy Roco tudasszint is... Viszont kesobb mindenfelekeppen ossze akarom loni a szamitogeppel. Ehhez viszont computer interface kell... Ez van is a Lenz-nek.

Namarmost a Roco a Lenz-tol veszi a digitalis megoldast, es az a kerdesem, hogy osszehozhato-e a Roco fele booster a Lenz szaitogep interfeszevel ? Igy katalogusbol ugy tunt, mind a kettonek 6 polusu telefoncsatlakozoja van, hatha kompatibilisek egymassal.... vagy nem ?

Vzsgalta mar valaki a Viessmann digi acc. dekoderet ? Negy valtot tud hajtani, es kb 80 markaba kerul...

Merre lehet kapni kishazankban Lenz dolgokat, es mennyiert ?

Egyebirant szeretnek dekodert epiteni. Csak a pic mikrokontrollert kellene felprogramozni... Nem tud valaki valamifele lehetoseget, ahol ezt akar penzert is vallaljak ?

rezgaras Creative Commons License 2001.10.09 0 0 35
csíkostáTTú írta:

> az interneten dekoder építési leírást, akár N nagyságú modellekbe is.

Szvsz a legjobb:

http://home.student.utwente.nl/w.j.mol/georg/

NyÁK nélkül építi fel.
(különösen értékelem a 3 dimenziós CAD rajzokat! NyÁK nélkül építi fel az elektronikát...)

Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.09 0 0 34
Örök hála!
Ma este tudom megnézni, mert nem a saját gépemen vagyok.
Mégegyszer köszi!!!
Előzmény: V46 021 (32)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.08 0 0 33
Hat ez az :-))) 8-a van, epp, hogy megjott a fizu es mar megy is :-)) Oldalborda pufog is erte rendesen :-)) Nehez szakma a vasutmodellezes, nalamnal tapasztaltabbak is mondtak mar :-)
Előzmény: V46 021 (30)
V46 021 Creative Commons License 2001.10.08 0 0 32
emilben ment a rajz+prog.
Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.08 0 0 31
Csak egy találós kérdés Mindenkihez, aki tájékozottabb nálam:

A másik vasutmodellező topicon egy kolléga talált az interneten dekoder építési leírást, akár N nagyságú modellekbe is. Nem tudja valaki, hogy hol? Nekem ugyanis az a problémám, hogy a kisebb TT mozdonyokba nem tudok berakni szokásos dekódert, mert szűk a hely. Ilyen a BR86, BR81, BR92, V36/BR103, BR110.
Köszi, ha valaki tud valamit!
csíkos

V46 021 Creative Commons License 2001.10.08 0 0 30
Szia Matiz!
A különbözetből meg fusssa még egy dekóderre, mert úgy igazán látványos a változás, ha több gép megy egyszerre a sok sok szakaszolgatás nélkül.
(Na hogy elköltöm a pénzed?)
BT.
Előzmény: Törölt nick (28)
xfree-errorfree Creative Commons License 2001.10.08 0 0 29
Facsiga & Matiz !

Megkérdezném, hogy a WinTrack 5.0 3D-hez van törésetek, esetleg full verzió ? Ha igen a válasz ;) megköszönném a letöltési lehetőségét.

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.08 0 0 28
VAN náluk, kapható, irányadó árak a mérlegeléshez a következőek:
erősítő: 20 E (ezer Ft)
Lok-maus2: 16 E
dekóder: kb 8 E
trafó: kb 15 E

Szóval ez együtt 59, a szett meg 49.9, ebből ha szerencséd van az ICE-t értékesítheted n. ezer Ft-ért (én ezt szeretném tenni) ezzel csökkentve az indulás költségeit.

Előzmény: Facsiga (26)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.07 0 0 27
Es van is naluk; mert ha igen, a heten veszek egyet...
Előzmény: Facsiga (26)
Facsiga Creative Commons License 2001.10.07 0 0 26
Csak egy infó. Az ICE2 ismét 49.900 Ft a www.modell.hu-n.

üdv

Facsiga Creative Commons License 2001.10.07 0 0 25
Kíváncsi kérdések.

-Használ valaki PC vezérlést, milyet?
-Van tapasztalatotok Reed cső ügyben? (A Roco drága de rejetett, a natúr olcsó de munkás)

Küldjetek szerintetek jó linkeket.
Hátha valaki nem ismerné.

www.miba.de
www.freiwald.com

Üdv

Facsiga Creative Commons License 2001.10.07 0 0 24
Üdv V46 021 !

A 6 tengelyesnél nem gond a gumikerék szerintem.
Azt meg furcsálom, hogy egy 10745-ös ROCO dekóderhez nem tesznek gumit egy tolatómozdonyra
és a kerék kapásból megpörög egy nagyobb teher mellett.

A wintrack szerintem is csak a pálya tervezésre jó. Én az épületekkel nem sokat foglalkoztam.

Csá

Előzmény: V46 021 (22)
V46 021 Creative Commons License 2001.10.07 0 0 23
(A fele válaszom lemaradt)
Electronic Solutions Ulm a cég neve aki csinálta a dekódert, és 745 ös számon szerepel a ROCO-éknál. Ennek a cégnek www.loksound.de címen van lapja, de csak hangos dekóderekről szól,erről nem.
Előzmény: Facsiga (18)
V46 021 Creative Commons License 2001.10.07 0 0 22
Jobb estét!
> Baromi jók a gumírozott kerekek, elhúz egy ökröt

Pedig éppen azon morfondíroztam, hogy megszabadulok a gumitól a mégjobb áramszedés érdekében.

Előzmény: Facsiga (18)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.07 0 0 21
csíkosbraintrack '64-gyel, némi külső interface, manuál grafit printer, és virtuális memória...-)))

Viccet félretéve, eddig fejből dolgoztam, némi skiccekkel, de van egy TT-CAD programom, meg meg van a Wintrack is, az ami most is letölthető demo a miba.de oldalról, mert az ismeri a TT vágányanyagot is.

Előzmény: Facsiga (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!