Olvasom., mar megvetted :-)
Mondjuk, ha en H0-aznek, es digi kezdokeszletet vennek, akkor vagy a BR80-as gozosost, vagy a BR215-os dizelest. A Roco ICE2-je hosszban 1:100-as, amitol komoly modellezo fraszt kap.
Azt tapasztaltam, hogy a modellezok inkabb magveszik a rendes hosszu kocsikat, meg ha csunyan belognak is az asztalukon, csak a modulon/vitrinben/a terepasztal allomasan jol mutassanak.
A lényege hogy minden mozdonyra és/vagy szerelvényre !!!! ragasztasz egy transzpondert ami ma már 6 jegyű azaz 1 milliót használhatsz fel
és a vevők előtt elhaladva egy kijelző vagy PC jelzi az elhaladást (kijelzi a transzponder számát). Atom drága és egy rendes
program (Railroad) egyszerű mezei Reed-el is megcsinálja de mint technika szerintem érdekes.
Megnéztem a helmo honlapját. Háát...
Nekem, mint rádió-technikában járatos emberkének ez a megoldás meredek. Igaz pontosan nem értettem mindent, mert hiányos a német tudásom.
Mi van a Hun-DCC dogsiban szereplő rendszerrel.
Valamely részét próbáltátok megépíteni.
Sajnálom, hogy akkoriban nem foglalkoztam a digitális rendszerrel. Megnéztem volna mit tud
egy-két okos magyar ember összehozni ezen e területen.
ui: ajánlom figyelmetekbe a Helmo transzponderét.
Én kértem katalógust és árakat majdnem hanyatt löktem magam. (2000 DM alatt nincs transzponder)
Megvan a digital start-szett; egyenlőre melóhelyen vagyok...de azért egy egyenes szakaszt összeaktam és szórakoztunk vele egy kicsit :-))
Holnap rátelepül az asztalra (lekötöm az analóg trafót -> rákötöm a digital-t) és meglátjuk, ott milyen lesz. A 3 mozdonyba még nincsenek meg a dekóderek; egyenlőre csak az ICE fog próbáköröket futni (legalább a felsővezetéket is el tudom kezdeni..)
Elvileg igen, a saját szabványán belül.
Létezik az NMRA rendszer és a Marklin Motorola forma. Vannak olyanok is amik értenek mind a két formátumon. Az NMRA a népesebb mezőny, ilyen a ROCO is.
BT.
Sziasztok!
Ahogy olvasgatom többen is lennénk akik dekoder építésbe vágnánk a bátorságunkat.Egyutt talán többre megyünk. Ami a bánatom: Eddig a neten nem találkoztam olyan "sufni" dekóderrel, amelyik fordulatszám szabályozást is tudna. (Load regulated). És szerintem ez alapvető dolog.
BT.
A LENZ interface (LI100) működik a ROCO-val. Sajna csak rendelni lehet, pl. a modell & hobby-nál. kb 40eFt.
Én már nyárom rendeltem, de a LENZ augusztusban szabin volt, remélem a hétem meghozzák és be tudok számolni róla.
Küldök e-mail-ben egy hevenyészett leírást a ROCO digitális cuccairól.
Raleltem a topicra, aminek nagyon orulok, mert en is digitalizalas elott allok...
Nezegettem a Roco Digital is Cool rendszeret... Szuper. A Lenz kezdoszettje -> meg szuperebb.
A kerdesem : egyenlore eleg lenne nekem egy Roco tudasszint is... Viszont kesobb mindenfelekeppen ossze akarom loni a szamitogeppel. Ehhez viszont computer interface kell... Ez van is a Lenz-nek.
Namarmost a Roco a Lenz-tol veszi a digitalis megoldast, es az a kerdesem, hogy osszehozhato-e a Roco fele booster a Lenz szaitogep interfeszevel ? Igy katalogusbol ugy tunt, mind a kettonek 6 polusu telefoncsatlakozoja van, hatha kompatibilisek egymassal.... vagy nem ?
Vzsgalta mar valaki a Viessmann digi acc. dekoderet ? Negy valtot tud hajtani, es kb 80 markaba kerul...
Merre lehet kapni kishazankban Lenz dolgokat, es mennyiert ?
Egyebirant szeretnek dekodert epiteni. Csak a pic mikrokontrollert kellene felprogramozni... Nem tud valaki valamifele lehetoseget, ahol ezt akar penzert is vallaljak ?
Hat ez az :-))) 8-a van, epp, hogy megjott a fizu es mar megy is :-)) Oldalborda pufog is erte rendesen :-)) Nehez szakma a vasutmodellezes, nalamnal tapasztaltabbak is mondtak mar :-)
Csak egy találós kérdés Mindenkihez, aki tájékozottabb nálam:
A másik vasutmodellező topicon egy kolléga talált az interneten dekoder építési leírást, akár N nagyságú modellekbe is. Nem tudja valaki, hogy hol? Nekem ugyanis az a problémám, hogy a kisebb TT mozdonyokba nem tudok berakni szokásos dekódert, mert szűk a hely. Ilyen a BR86, BR81, BR92, V36/BR103, BR110.
Köszi, ha valaki tud valamit!
csíkos
Szia Matiz!
A különbözetből meg fusssa még egy dekóderre, mert úgy igazán látványos a változás, ha több gép megy egyszerre a sok sok szakaszolgatás nélkül.
(Na hogy elköltöm a pénzed?)
BT.
VAN náluk, kapható, irányadó árak a mérlegeléshez a következőek:
erősítő: 20 E (ezer Ft)
Lok-maus2: 16 E
dekóder: kb 8 E
trafó: kb 15 E
Szóval ez együtt 59, a szett meg 49.9, ebből ha szerencséd van az ICE-t értékesítheted n. ezer Ft-ért (én ezt szeretném tenni) ezzel csökkentve az indulás költségeit.
A 6 tengelyesnél nem gond a gumikerék szerintem.
Azt meg furcsálom, hogy egy 10745-ös ROCO dekóderhez nem tesznek gumit egy tolatómozdonyra
és a kerék kapásból megpörög egy nagyobb teher mellett.
A wintrack szerintem is csak a pálya tervezésre jó. Én az épületekkel nem sokat foglalkoztam.
(A fele válaszom lemaradt)
Electronic Solutions Ulm a cég neve aki csinálta a dekódert, és 745 ös számon szerepel a ROCO-éknál. Ennek a cégnek www.loksound.de címen van lapja, de csak hangos dekóderekről szól,erről nem.
csíkosbraintrack '64-gyel, némi külső interface, manuál grafit printer, és virtuális memória...-)))
Viccet félretéve, eddig fejből dolgoztam, némi skiccekkel, de van egy TT-CAD programom, meg meg van a Wintrack is, az ami most is letölthető demo a miba.de oldalról, mert az ismeri a TT vágányanyagot is.