Keresés

Részletes keresés

ipungi Creative Commons License 2007.06.29 0 0 621
ja, elfelejtettem : hétköznap lesz csak átadás, 8 és 16 h. között, óránként lesznek az időpontok, előreláthatólag ( rákérdeztem, mert nekem a hétvége lett volna alkalmas. na ezt buktam... :( IMI
ipungi Creative Commons License 2007.06.29 0 0 620
Sziasztok! Nekem is megjött a válasz mail a tegnapi értetlenkedésemre : kissé butának néznek, hiszen ott áll hogy a szerződés szerint kell fizetni... Nem tudom ezt miért nem sikerült leírniuk a levélben, mindenkinek egyszerűbb lett volna.. I.
Előzmény: fiatka (609)
zsvarga Creative Commons License 2007.06.29 0 0 619

CLD:

Én is kaptam levelet, hogy az A épület első emeletén készrejelentették a lakást. Most beszéltem az ügyintézőmmel, ő mondta, hogy július második felére várható a műszaki átadás átvétel, és még utána is kb. egy hónap a kulcsátadás. Ez persze a C,B,D épületekre és max. az A első emeletére értette, a többinél ez jobban elcsúszik.

kol.ed Creative Commons License 2007.06.29 0 0 618

Szia Imok,

Anno én is megkaptam az értesítést hogy jún.30-ra csúszik az eredetileg máj.31-i határidő. A tesómék a C-ben vettek lakást, így már bejáráskor furcsának találtam hogy semmivel sem álltak jobban mint én, pedig ugye továbbra is azt lehetett hallani hogy az A és E épület csúszik.

Én a 3. emeleten lakom majd (III/5), nem tudom hogy számít-e valamit az hogy a módosításaimat már az elején meg kellett csinálniuk (fal ki-be), de én már a készrejelentő értesítést kaptam meg minden szükséges jóval:) kiegészítve(módosításaim extra költsége+utolsó vételárrész+biztosítás..stb)

Igazából én úgy kalkuláltam hogy szeptember közepén-végén tudok majd költözni, de így már végképp nem tudom, bár igaz hogy a hamarabb az jobb:)

Előzmény: imok (616)
CLD Creative Commons License 2007.06.29 0 0 617

Sziasztok!

az a fura, hogy én is megkaptam a levelet, holott szerintem pont 25-én beszéltem az ügyintézőmmel aki közölte, hogy még a készhez közel sincs a lakásom. Az A épületből kapott még valaki levelet?

Előzmény: kol.ed (614)
imok Creative Commons License 2007.06.29 0 0 616

Szia kol.ed!

Egész pontosa ezt a mailt kaptam /értesítőlevelet még egyáltalán nem/:

A lakás még nem készült el 100%-osan, várhatóan július közepén fogják a műszaki iroda részéről lejelenteni. Ezt követően átnézik, várhatóan július végével kezdődnek el az E lépcsőházban a műszaki átadások is.

A felszíni parkolók elkészültek, a lakással egyidejűleg történne meg az átadása.

Te melyik emeleten laksz? És mikorra igérték a szerződésben, hogy elkészül a lakásod?

Előzmény: kol.ed (614)
vany Creative Commons License 2007.06.29 0 0 615

Sziasztok!

Még régebben mekérdeztem a bankban (Raffi), hogy mikor kell a lakásra biztosítást kötnöm és hol (hátha meg van kötve). Mire az volt a válszuk, hogy ezzel még ráérünk, mert addig nem is tudok mire biztosítást kötni, amíg a lakás el nem készül. Akkor valószínűleg szólnak, vagy nem?

üdv,

vany

Előzmény: ipungi (607)
kol.ed Creative Commons License 2007.06.29 0 0 614

Sziasztok, szia Imok!

én is megkaptam tegnap a levelet hogy elkészült a lakás, pedig én is E-s vagyok, tehát a korábbiak alapján már eleve jún.30-ra vártam hogy elkészülnek vele. Ezek szerint nem épületenként haladnak?

Előzmény: imok (613)
imok Creative Commons License 2007.06.28 0 0 613

Sziasztok.

Nekem a szerződésben az van, hogy június 30-ig elkészül a lakás (E épület). Ma rákérdeztem hogy áll, állítólag július közepén jelenti készre a műszaki iroda, a műszaki átadások pedig júl. végén kezdődnek. Eddig ez 1 hónap csúszás.

gzoma Creative Commons License 2007.06.28 0 0 612
Sziasztok,

Épp most olvasom a hitelszerződésünket ami szerint azonban a utolsó vételárrész (hitel esetében) kifizetésének a feltétele a jogerős használatba vételi engedély bemutatása a banknál. Én hiába utalnám el hamarabb esetleg az utolsó részletet ha a bank meg fogja várni a használatba vételi engedélyt ami viszont nem feltétlenül lesz kész a műszaki átadás-átvétellel egy időben vagy azt követő 15 napon belül.
dalila_b Creative Commons License 2007.06.28 0 0 611
Nekem is a bankban azt mondták két héttel ezelőtt, hogy a biztosításról majd a társasház gondoskodik.
Előzmény: kaccos (603)
ipungi Creative Commons License 2007.06.28 0 0 610
Na ez jó hír, de pont most írtam nekik én is ::)) Mondjuk az elég szánalmas, hogy egy ilyen levelet nem sikerül EGGYÉRTELMŰEN megfogalmazni, egy ilyen nagy és gyakorlott cégnél... Pont 1 mondat kellett volna még , és nem értetlenkednénk mindannyian. I.
Előzmény: fiatka (609)
fiatka Creative Commons License 2007.06.28 0 0 609
Jött Al-től a válasz is:
A levélben talán nem került egyértelműen megfogalmazásra, természetesen a szerződésben foglaltaknak megfelelően csak a műszaki átadás-átvételt követően kell az összes, még fennálló tartozást rendezni.
ipungi Creative Commons License 2007.06.28 0 0 608
Szia! Köszi, megkaptam + válaszoltam is. Most meg írom az AL levelét... Imi
Előzmény: dohosa (600)
ipungi Creative Commons License 2007.06.28 0 0 607
Hi fiatka + kaccos! Biztosítást látatlanban is tudsz kötni , te mondod meg az ingóság értékét. ( sokat mondassz > többet fizetsz, ha meg esemény van úgyis neked kell bizonyítanod a károdat > számla. ) Persze én sem akarok idő elött fizetni, ha még birtokba sem vettem a lakást. Viszont a hitelszerződésben benne van hogy a lakásra biztosítást kell kötni, hiszen ez a bank fedezete a tartozásunkra. ( de ezt majd meg kell kérdezni a bankost, nem mindegy hogy hol és mennyire biztosítod az ingatlant) IMI
Előzmény: fiatka (604)
varankaj Creative Commons License 2007.06.28 0 0 606

Biztosítás témában szerintem az AFM-et is meg kellene ostromolni, hogy a társasháznak milyen biztosítása van és egyáltalán van-e. A legtöbb biztosító a társasházi biztosítás mellé kedvezményes lakás ingatlan és ingóság biztosítást szokott kötni.

Legalábbis Győrben ősöknél így van.

fiatka Creative Commons License 2007.06.28 0 0 605
h=g
fiatka Creative Commons License 2007.06.28 0 0 604
Pont ezt akartam még írni!!!
Biztosítás az oké,na de majd amikor birtokba adják.Addig feleljenek ők érte...náluk a kulcs meg minden,ne én fizessem még ezt is!!!
Lehet egyáltalán így látatlanban biztosítást kötni?Honnan tudják pl. ,hohy milyen ingóságaim lesznek??
Előzmény: kaccos (603)
kaccos Creative Commons License 2007.06.28 0 0 603
Hali,
A levél az nekem is megjött. Én még azt is érdekesnek találtam, hogy gondoskodjak az utolsó vételárrész kifizetésének feltételeinek teljesüléséről, pl: biztosítás...
Nekem a bankban azt mondták korábban, hogy ezt majd az AL elintézi. Nektek már van biztosításotok?
Előzmény: fiatka (602)
fiatka Creative Commons License 2007.06.28 0 0 602
Üdv!
Mi is megkaptuk a levelet!Nekem is zavaros volt,hogy gondoskodjak a befizetésről!!
Kérdés,hogy az ő részükre átadástól (müszakilag) számított 15 naptári napon belül kell fizetnünk,vagy a mi átvételünktől számított 15 naptári napon belül?
Nem mindegy! Én is szeretném látni,hogy minden úgy van e ,ahogyan kértem.
Szerintem így lenne korrekt.Arról már nem is beszélek,hogy tavaly november óta használják a befizetett ,,biztosítékot" ,amit majd csak az utolsó vételárrész jóváírása utáni 8 banki munkanapon belül utalnak vissza!
Még egy érdekesség:
Az Ő határidejüknél mindenhol munkanap van, nálunk pedig naptári nap:-))
Előzmény: ipungi (599)
dohosa Creative Commons License 2007.06.28 0 0 601
Vicces, hogy most kérik az utolsó vételárrészt a műszaki átadás előtt.
Eddig nem tünt föl nekik, hogy eddig is "előre fizettünk", mert a készültségi fok nem volt arányban a szerződésben szereplő fizetési dátumokkal és %-al. Már márciusban kifizettük a 90%-ot!
Vannak olyan épitési vállalkozások, ahol előre 10%-ék és a végén 90%-ot kell fizetni.
dohosa Creative Commons License 2007.06.28 0 0 600
szia ipungi! most válaszoltam neked :)
ipungi Creative Commons License 2007.06.28 0 0 599
ÜDV! Én is megkaptam a levelet ma azzal hogy 06.25. től megkezdik a műszaki átadást. Nemcsak a lakikat, hanem a garázst, beállót, tárolót is átadják.Az időpont egyeztetés miatt majd hívnak ( remélem nem 2-3 hét múlva...). ÉRDEKESSÉG: azt írják hogy az "utolsó vételárrészlet megfizetéséről gondoskodni szíveskedjek, a szerződés szerint." Igen ám, de a szerződés szerint a műszaki átadás után kell intezni az összes tartozást, ezt nem sikerült beleírni a levélbe, szóval én majd akkor sziveskedek fizetni ha már láttam a lakást . Vagy a levél van hülyén megfogalmazva, vagy... Hiszen az átadáson úgyis talalkozunk, papírt írunk alá, ráértek volna akkor szólni a hátralék befizetése miatt. Ez nem tiszta, ezután írok majd az ügyintézőmnek , megkérdezem majd erről. I.
-sanci- Creative Commons License 2007.06.28 0 0 598

Hali!

Sirály! A műszaki átadásról majd telefonon egyeztetnek velünk?

Sanci

Előzmény: varankaj (597)
varankaj Creative Commons License 2007.06.28 0 0 597

Kész! :-)

Ma megkaptam a levelet az Al-től, hogy június 25-én elkészült a lakás. Műszaki átadás időpontjáról külön értesítenek majd.

Másoknál miújság?

Előzmény: varankaj (596)
varankaj Creative Commons License 2007.06.27 0 0 596

Szerintem még csak a kivitelezők az AL felé jelentettek készre lakásokat. Vagy valaki már kapott levelet az AL-től, hogy kész a lakása?

Nekem azt mondták, hogy ezen a héten a lakás kivitelezést készre jelentő leveleket postázzák ki. Az műszaki átadások talán jövő héten kezdődnek, de erről külön értesítést kapunk majd. A lakások átadása azért is csúszik, mert a C és D épületekben, a legkorábban elkészült 1. emelettel akarták kezdeni, de a terasz burkolást nem vette át az AL, így újra burkolják. Lehet hogy ezekben az épületekben a 2. emelettel kezdik majd és az 1.-re csak valamikor később kerül sor. :-(

Hogy mikor lesz beköltözés azt tippelni sem merem. A műszaki átadás után 30 MUNKAnap áll az AL rendelkezésére hogy birtokba adja a lakást és tovább 30 naptári napot késhet kötbér nélkül.

Mondjuk arra kaptam ígéretet, hogy többet nem akarják kihasználni a 30 napos türelmi időt. De azt is remélem hogy nem lesznek hibák a lakásban, vagy ha lesz akkor is hamarabb javítják mint 30 munkanap.

Előzmény: CLD (594)
zsvarga Creative Commons License 2007.06.27 0 0 595
A július végi átadás azt jelenti, hogy akkor már költözhetünk?
CLD Creative Commons License 2007.06.27 0 0 594
:( Most beszéltem az ügyintézőmmel, és elméletileg ezen a héten mindenkinek kimegy a levél az átadásról, ami most úgy tűnik július vége lesz. :( Mondjuk azt is mondta hogy a B,C és D épületekben már június elején készre jelentettek lakásokat, viszont átadás az még nincs. :s
fiatka Creative Commons License 2007.06.26 0 0 593
Sikerült elintéznem!!!Köszi még1szer
fiatka Creative Commons License 2007.06.26 0 0 592
Köszi,+van a száma.Most hívtam,nem volt elérhető,hagytam üzit,hogy hívjon vissza!!!
Előzmény: CLD (591)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!