Én csak a Hetihetest meg a Zújságíróklubot, meg a Sajtóklubot, meg néha a Napnyugtát szoktam nézni. De most nem tom merre van a Sajtóklub, úgyhogy mostanában má' azt se nézem.
Figyelmesebben kéne olvasni, akkor talán észrevetted volna a vesszőt a mondatban. Persze, hogy Szolnok felé legyen a négysávos! Csakhogy az a mondat arra a mondatra reagál (ergo az alanya az előző mondatban van megnevezve), mikor Rdi mondta, hogy Kecskeméttől lesz négysávos a Békéscsabai út. Na arra írtam én, hogy ez miatt kéne reklamálni, hogy ne ez legyen, hanem a szolnoki út legyen négysávos. Legfeljebb egy picit félreérthető, ha az ember nem figyelmesen olvassa, de még azt sem mondanám, hogy pongyola, bár kétségtelen, fogalmazhattam volna egyértelműbben is. A szeleburdiságot ismételten visszautasítom, és kérlek szokjál le erről a szóról. Egyébként meg egyetértünk, pont.
Nekem már azzal a kifejezéssel, hogy kommunikálni, lekommunikálni, ellenérzéseim vannak!
Olvasatomban ez valami hasonlót jelent, mint:
- a selejtes portékát hibátlannak eladni,
- valami kellemetlen dolgot letuszkolni az alattvalók torkán úgy, hogy azt ne érezzék kellemetlennek,
- a hazugságot úgy állítani be, hogy az igazságnak tűnjön.
eR-dei tegnap este valami olyasmit írt ebbe a topicba, hogy tusa-nak és Sarkany-nak próbálhat Ő bármit is kommunikálni, úgysem lennénk rá vevők (az idézet nem pontos, de úgy gondolom lényegi).
Nagyon igaza van!
Túl sokat kommunikáltak már nekem az elmúlt 15 évben ahelyett, hogy tényszerűen az igazságot monták volna el. A bizalom sérülékeny jószág...
Iváncsik? Hmmm... Állítólag szerepe van abban, hogy a szentkirályszabadjai repteret zárták be és nem a szolnokit. Róla egyebet nem tudok mondani. Tudnék, de inkább...
Botkáné? Országos szinten kicsoda? Egy parlamenti képviselő a százakárhányból?
Ilyesfajta pajzán gondolatok nekem is átfutnak az agyamon, csak egyszerűen nem értem azt, hogy ha ez tényleg így van, akkor a helyi politika prominense miért ír le nekünk ilyeneket? Kinek az érdekeit képviseli? Más érdekcsoportokét? Szolnokon?
"Szolnok rossz helyen van" ez más érdekcsopoportok lobbistáinak állítása. Akiknek , úgy tűnik, egyelőre jobbak az érdekérvényesítő képességeik, illetve hatékonyabban érvényesítik érdekeiket. Enzo, vedd észre, hogy egyszerűen erről van szó. Hiába az általad felsorolt potenciális előnyök, ha mások a saját vélt, vagy valós előnyeiket jobb színben mutatják be, jobb kapcsolataik vannak, oda megy a fejlesztési pénz.
Gondold végig egy Mónika shown szocializálódott honfitársad érveit:
1. A mostani városházi kommunikációnál lehet-e rosszabb? Nem a PM asszony PR ámokfutására gondolok!
2. Én nem vagyok nagy igényü: ha a jelenlegi adminisztrációtól már csak az öszinteség látszatát kapnám és nem arrogáns megnyilvánulásokat, én már azt is fejlödésnek tekinteném!
Besz@rás! Én kérem számon a városházi kommunikáció hiányát, írok egy paródiát hozzá iránymutatónak, és Sarkany ezt mint komoly javaslat bírálj, akarja kicsontozni, nehogy véletlenül a barrikád egy oldalán találkozhassunk. :)
Kommunikálni lehet, de előfordulhat, hogy az ilyen jellegű kommunikációt kicsontoznám, mint a sertéskarajt! :)
Hemzseg az ellentmondásoktól és olyan dolgokat is megpróbál más megvilágításba helyezni, amelyekről az érintettek már az ellenkezőjét elismerték. A Mónika show-n nevelt nagyközönségnek azonban biztos megfelel. Ha megfelelően bonyolultra sikerül a megfogalmazás, akkor el is megy azok számára, akik lusták átgondolni a szöveget! Bisteyből elég egy is...
Ezt a mondatot képtelen vagyok értelmezni. Itt a Tisza, viziút volt valaha. Potenciálisan még mindig az. Itt megy a vasút keleti csapásiránya. Igaz ugyan, a vasút döglődik. Itt megy a négyes út. Gyakorlatilag a keleti országrész egyik legforgalmasabb útja. 80km-re nemzetközi repülőtér van, 100 km-re a parlament. Itt helyben pedig kiválló termálvíz. Ehhez jön az idegenforgalmi adottságok totális kihasználatlansága: Tisza, Zagyva, Holt-tisza, Tiszaliget.
Namost: Szolnok rossz helyen "levése" az oka, hogy rohad a vasút, szisztematikusan agyonnyomták a magyar hajózást, a négyest meg nem fejlesztették? Vagy fordítva? Mindezek okozzák azt, hogy Szolnok 15 év alatt hipp-hopp rossz helyen találta magát? Én ezt nem értem.
Ha jobban megnézzük, tavaly mindössze kettő darab tájékoztatót tartottak és még árnyaltabb a kép, ha a sajtótájékoztatók témáját nézzük.
Csak a hurrá optimista dolgok vannak benne, mintha minden rendben lenne, semmi gond: semmi adószükséglet, semmi fennakadás a bizottságok működésében, semmi gond az iskolák működésével, semmi gond a közlekedéssel, de épül szépül a Logiszol és 59-65 fős csoportokban tanulunk angolul, HURRÁ!
Visszatérve a városházi kommunikációhoz, egy kis adalék.
Mióta Botkánééké a városháza (2002. októbere, vagyis immár 28-dik hónapja) a szolnok.hu bevallása szerint 13 db sajtótájékoztató volt összesen. Ez is úgy, hogy ebből 7 db az első 3 hónapban, és 6 db az azt követő 24 hónapban. Vagyis az utobbi két évben négyhavonta tisztelték meg a város lakosságát azzal, hogy nyilvánosan tájékoztassák őket aktuális dolgokról.
Szvsz, minket akár hetente megtisztelhetnének.
(Vagy a honlap nincs frissítve, bár legalább is 2004. novemberi az utolsó bejegyzés, ne hiszem, hiogy kihagytak volna addig valamit)
Lehetett arról értesülni a sajtóban, hogy egy rakás bizottság megszűnik és hogy miért (apropo, szóval mely bizottságok szűntek meg és miért?)?
Meglehet írt róla az újság, bár nem hiszem mert kiszúrtuk volna. Szóval TITOKBAN szűntek meg azok a bizottságok????? MIÉRT??? (Miért szűntek meg és miért titokban?
"Nos pl. Békéscsaba felé a 4 sávos az M5-ről fog leágazni."
Hogy trudod ezt ilyen beletörődően kijelenteni????
Ha én képviselő lennék (országgyűlési) szolnoki, minden interpellációs napon telekajabálnám ez miatt a parlamentet, minden másnap sajtótájékoztatót tartanék ez ellen, demonrtrációt szerveznék a helyi lakosokkal, elmennék Brüsszelbe, Bukarestbe, a pokolba is, hogy megakadályozzam, hogy a Vecsés-Albertirsa-Cegléd-Szolnok-Mezőtúr-Békéscsaba vonal legyen négysávos.