Mindenkinek,aki szereti a szép dolgokat,ajándékötletet keresőknek,keramikusoknak,és hobbból űzőknek,és minden művésznek.Cseréljünk ötletet,tapasztalatot,nem csak kerámiával kapcsolatban...
Hát tuti,hogy a hely nem volt okés!Nagyon bejönnek,főleg a sötétbarnák.Jó lenne a mesterségek utcáján,vagy az országos keramikus talin,vagy akár a vörösmarti adventi várárokon árulni,dehát ugye a bárleti díj...ha nekem bejön az üzlet,ami elég kétséges(autóhifi boltunk van,ahol lessz egy kis bemutatósarkom,szerintem nem az én közönségem jön oda,de próba szerencse)szóval ha mégis fogynak ott a dolgaim,akkor szívesen árulom a tieidet is!-amúgy holtszezon van ugyebár,karácsonykor elvinnék pár óra alatt az egészet.De van boltos ismerősöm is,ha gondolod, az illatos kelet nevű bolt megvenné mint a cukrot.Ijesmiket árulnak(déli pu,ferenc körűt a corvin mozival szemben)
Csodálom, hogy nem vették, pedig mostanában divatosak pl. az afrikai vagy polinéziai etno-maszkok is. Próbálkozz a különböző kézműves vásárokon (pl. minden tavasszal és ősszel van a Petőfi Csarnokban, de sok más helyen is ahol gondolom olcsóbb a bérleti díj)
Készítettem pár amulett félét. Próbáltam eladni a Pecsa bolhapiacán de hogyismondjam... igen csekély volt az érdeklődés (értsd: 1 darabot vittek el...) Gondolom nem az a megfelelő hely...
Ez a felső falikép elég jó. Visszakarcolással csináltad? És a lapot hogyan szárítottad meg? Én most gondoltam ki, hogy készítenék csempéket, de biztos módszert még nem igazán találtam. Az ilyen vékony lapok mindig megvetemednek a száradás során.. Raktam alá pár réteg újságpapirt, de még így is megmozdul a széle...
Köszi! Igazából a képen talán nem annyira látni, de nemezből vannak neki rasztái. Kb. 40 tincs... Az érdekes az, hogy ezeket elkészíteni sokkal több idő volt, mint magát az arcot... :-)
Én úgy tapasztaltam, hogy a tiszta máz nem igazán illik az álarcokhoz, mert az apró részletek, formák elvesznek a máz csillogásában. A különböző színű engóbokkal az a baj, hogy csak úgy natúr, elég sápadt, pasztel színűek. Ezért trükközök egy kicsit: az engóbhoz keverek egy kevés mázat. így a színek élénkek, sötétek lesznek. Aztán persze lehet játszani az összetétellel: ha több mázat keverek a festékbe, "zsírosabb" fényű lesz... Vicces, hogy egy ilyen sárkányos teáskannát, mint a tiéd, már én is kigondoltam, de én nem jutottam el a megvalósításig... :-) Legfőbb gondom most az égetés, mivel egyelőre nincs saját kemencém. Eddig a kreatív hobby műhelybe jártam, de az nemrég megszünt... most épp a Kerámiaparkkal teszek kísérletet, elvileg jövő hétre égetik ki a cuccaimat, majd teszek fel képet a kész cuccokról ide is... :-)
Szia!Megnéztem,nagyon jók!!!Nekem főleg a fantáziaszörnyek tetszenek.Szoktam én is néha szobrocskákat is készíteni,de itt azért nem tartok ebben a műfajban.Mivel fested őket?Engób,máz,vagy valami utólagos extra?