Keresés

Részletes keresés

fazd Creative Commons License 2024.02.09 0 0 96312

ímhol egy érdekes cikk, mely szerint az IFAB (International Football Association Board) a folyamatos reklamálást mintegy visszaszorítandó, fontolóra vette a kék lap bevezetését. fontos hangsúlyozni, hogy a kék lap a sportszerűtlen, de nem súlyosan sportszerűtlen magatartásformák szankcionálásának lenne eszköze, azaz elsősorban reklamáció, labdaelrúgás és a játékosok közötti összetűzések esetén mutathatná fel a mérkőzést vezető bíró. arról, hogy a szintén komoly problémát jelentő időhúzást is a kék lappal kívánnák -e büntetni, egyik cikkben sem esik szó. érdemes megjegyezni továbbá, hogy ez a büntetésforma egyúttal automatikusan maga után vonna egy tízperces kiállítást is (hasonlóan például a kézilabdában alkalmazott kétperces kiállításhoz). a tervek szerint érvényben maradnának a már megszokott retorziós alapelvek, azaz kirívóan súlyos szabálytalanság esetén piros lap, mezőnyszabálytalanság esetén sárga lap, míg két sárga lap esetén továbbra is piros lap járna, ugyanakkor egy sárga és egy kék lap, valamint két kék lap is azonnal piros lapot érne.

 

a döntéshozók az IFAB márciusi éves közgyűlésén egyebek mellett a fenti témában is tanácskozást tartanak, noha a FIFA már kiadott egy hivatalos közleményt, miszerint a kék lap bevezetéséről szóló értesülések tévesek és (egyelőre legalábbis) koraiak. 

 

a vonatkozó cikkek kronológiai sorrendben itt és itt érhetők el.  

fazd Creative Commons License 2024.02.08 0 0 96311

spanyol források szerint elképzelhető, hogy Nacho és Rüdiger is kihagyni kényszerülnek a Girona elleni mérkőzést. előbbi esetében ennek valószínűsége (legalábbis a Marca és az AS szerint) 95%, míg Rüdiger sorsa a holnapi vizsgálatok eredményétől függ. amennyiben egyik sem lesz bevethető, úgy a Tchouaméni-DC párossal vágunk neki a találkozónak. 

Tompus999 Creative Commons License 2024.02.08 0 0 96310

Hát a kurva anyját az ilyennek, de tényleg! Ez miért nem egyből piros volt???

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (96307)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2024.02.08 0 0 96309

az ilyen szempontbol mindegy. nekem ez a jatekosserulesvedelmi szabaly a nunukem, ezt lenne a legfontosabb bevezetni.

Előzmény: fazd (96308)
fazd Creative Commons License 2024.02.08 0 0 96308

ez nálam nem második sárga, hanem egyből piros. lehet azt hitte, valahogy elpöckölheti a labdát Mbappé lábai között, de a közelében nem volt. mindezt ráadásul a félpályán, kilenc perccel azután, hogy könyökös miatt már kapott egy lapot. az egyébként komoly, hogy Mbappé mennyire nem sérülékeny, a PSG-ben és a francia válogatottban összesen 36 meccset hagyott ki, miközben több mint háromszázötvenen lépett pályára. 

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (96307)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2024.02.08 0 0 96307

https://index.hu/sport/futball/2024/02/08/kylian-mbappe-lilian-brassier-durvasag-kiallitas-francia-kupa-3-1-boka-verfagyaszto/

 

na pl. itt van ez

a csavonak adnek egy 10meccses eltiltast, kovetkezo ilyennel 20-at, utana vegleg. utolag, video alapjan. egyertelmuen serulest akart okozni.

 

(es igen, tudom, pepe es ramos se focizna mar reg.)

fazd Creative Commons License 2024.02.08 0 0 96306

pedig Ter Stegen és Sergi Roberto pont nem tartoznak a hangos, vehemens játékosok közé, úgyhogy végső soron megint ugyanoda lyukadunk ki, amit írtál is, hogy igazából nem tudni, mit és hogyan vitattak, vagy volt -e bármi előzménye a kiosztott lapoknak. egyébként kíváncsiságban utánanéztem a topcsapatoknak (Real, Girona, Barça, Atletico, Athletic Bilbao, Real Sociedad), és kimondottan reklamálásért csapatkapitányi minőségében Ter Stegen, Sergi Roberto, Araújo, Koke és Modrić kaptak eddig sárgát az idei szezonban. aztán persze színesíti még a palettát pár extra megmozdulás is, mint időhúzás (Koke), kakaskodás (Stuani), illetve többeknél villant a lap sportszerűtlen magatartást miatt is (így általánosan, kontextusától megfosztva), úgyhogy nyilván nem érinthetetlenek a csékák sem. 

 

'Angliában pl. már azért sárgát ad a bíró, ha felrúgnak és mutatod hogy sárgát kéne adni. ad is, de neked.'

 

igen, arrafelé valóban szigorúbban veszik az ilyesmit. cserébe mezőnyben elengednek egy csomó mindent, amit a spanyoloknál már nem (persze egy egy más téma).

Előzmény: Tompus999 (96303)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2024.02.08 0 0 96305

igy van ennyi.

Előzmény: Tompus999 (96304)
Tompus999 Creative Commons License 2024.02.08 0 0 96304

Kicsit OFF: valamelyik nagyeszű magyar twitter-szakértő előhozakodott valami 10 ötlettel, amivel meg kéne/lehetne újitani a futball szabályait, és az egyik az volt, hogy a reklamálás automatikus sárga lap legyen. Ebből kb egyértelművé is tette számomra, hogy soha semmiféle versenysportot nem űzött életében, főleg nem futballt.
Emellett volt amúgy értelmes ötlete is, de ez nagyon megmaradt, mint vmi földtől rettentően elrugaszkodott elképzelés.

 

Szaniszló Csaba 12 pontjára gondolsz, amit vitaindítónak vetett. Fel. Nyilván van benne ami hülyeség és vannak benne abszolút jó dolgok. Amúgy a mai napig kosárlabdázik versenyszerűen. Egyébként a rögbiben vajon miért nincs reklamálás? Olyan respektje van a bírónak hogy a legnagyobb tisztelettel mernek csak hozzájuk szólni, de inkább sehgoy. Valahgoy a futballisták azt hiszek, hogy nekik mindent szabad.

Előzmény: DennisVT (96280)
Tompus999 Creative Commons License 2024.02.08 0 0 96303

Érdekes amit írsz, főleg a csapatkapitányokról. A Barcelonában eddig kétszer is kapott sárgalapot csapatkapitány reklamálásért. Stegén és SR is, ez utóbbi még mutatta is a csk szalagot a karján. Persze, nem tudjuk milyen hangnemben reklamáltak, de az mindenesetre fura volt, hogy azonnal kapták a lapot, nem egy hosszabb, hevesebb reklamálásra. Pont ezt akadályozta meg a hétvégén Lewandowski, mert Araujo ugyan csapatkapitányként akart reklamálni, de a lengyel elhúzta onnan és figyelmeztette hogy négy sárgája van. Amúgy erről jó lenne valami hivatalos vélemény, hogy ki és hogy reklamálhat. Angliában pl. már azért sárgát ad a bíró, ha felrúgnak és mutatod hogy sárgát kéne adni Ad is, de neked.

Előzmény: fazd (96300)
fazd Creative Commons License 2024.02.08 0 0 96302

a mérkőzés hangulatán valóban sok múlik. eleve egészen más atmoszférát teremt egy városi rangadó (téttől és helyezéstől függetlenül), mint amikor például a nyolcadik helyezett látogat a tizennegyedikhez. ugyanígy egy Barça-Girona összecsapás bár nyugodtan értelmezhető katalán derbiként, a párharc történelmét illetően mégsem mérhető egy Espanyol-Barça csörtéhez (még akkor sem, ha a két csapat között történetesen osztálykülönbség van, és csak a kupában találkoznak egymással). arról nem beszélve, hogy egy országos hazai is válhat hirtelen rendkívül feszültté, ha az addig semmit nem mutató vendégek az utolsó tíz percben vezetést szereznek, vagy éppen kiegyenlítenek egy vitatható pontrúgás nyomán.

 

'hisz ez függ leginkább a meccs és az adott szereplők vérmérsékletétől, hangulatától'

 

ahogy vérmérséklet tekintetében a labdarúgók (itt egy Nacho-Sergio Ramos párhuzammal élnék), úgy a játékvezetők között is helytálló lehet a különbségtétel. Pierluigi Collina például keveset beszélt, de nem is igazán volt szüksége felesleges szócséplésre. vele ellentétben Daniele Orsato imád szerepelni, és minden egyes alkalommal érezteti is a résztvevőkkel, hogy ő a főnök. a korábban már megemlített Gil Manzano a tekintélyelvű bírók klasszikus kiállítási darabja, aki ha egyszer azt mondja, eddig és ne tovább, biztosak lehetünk benne, hogy komolyan is gondolja. Mateu Lahoz sokáig próbált a tanár szerepében tetszelegni (merthogy civilben az is), csakhogy egy idő után nem tudott már fegyelmet tartani a túl hangos osztályokban. megint egy másik példa Szymon Marciniak, aki fittyet hány a fetrengőkre, és fütyülni is csak akkor fütyül, ha ropognak a csontok. summa summarum, minden sporttársnak megvan a maga filozófiája, más-más felfogásban vezetik a mérkőzéseket és nem egyforma a tűréshatáruk sem. tudni kell, hogy mit és mennyit engednek, meddig lehet elmenni náluk, mígnem egyszer aztán a falnak csapódsz. meggyőződésem egyébként, hogy ez az egész Negreira-ügy is valami ilyesmiből táplálkozik.

 

Előzmény: Racilaci (96301)
Racilaci Creative Commons License 2024.02.07 0 0 96301

Gyakorlatilag mindenben egyetértek azzal, amit írtál.

 

Igazából egy meccs hangulatából következik, hogy egy bazmeget elvisel-e a bíró, vagy súlyos sértésnek vesz. És automatikus, hogy mérlegel, hát hisz ezért ő a bíró. 

 

Ebben az esetben viszont épp a szövegelésért kiosztott / nem kiosztott sárga lapot lehet a legkevésbé vitatni - hát hisz ez függ leginkább a meccs és az adott szereplők vérmérsékletétől, hangulatától, az épp aktuális kontextustól. 

Előzmény: fazd (96300)
fazd Creative Commons License 2024.02.07 0 0 96300

rácsatlakozva erre a reklamásáért-automatikusan-lap-témára. ez ebben a formában szerintem sem támogatható. szinte minden mérkőzésen látni olyan szituációt, amikor valamelyik játékos egy le nem fújt (vagy büntetőlappal meg nem torolt) szabálytalanságot követően mutogatja a bírónak a stoplinyomot a térdén, az átvérzett sporszárat vagy az ütéstől felduzzadt száját. nyugodtan kijelenthető, hogy ilyenkor nem látleletet mennek vetetni, hanem reklamálnak - méghozzá jogosan. az is egy érdekes kérdés, hogy mi számít tiszteletlenséggel vegyes túlzott indulatnak, egyáltalán hol húzható meg a határ egy ítélet elvitatása és túlzó számonkérés között. egy 'baszd meg spor, hát nem látsz a szemedtől?!' véleményem szerint a mérkőzés hevében bele kell hogy férjen (valószínűleg bele is fér), de a 'kurva anyádat te vak geci' már aligha.

 

másik. nem csak az számít, hogy hogy mész oda, hanem az is, hogy ki az, aki odamegy. ha mindennemű reklamáció büntetőlapot von maga után, azzal odavész például a csapatkapitányok azon többletjoga is, mely lehetővé teszi számukra a bírókkal való folyamatos kommunikációt - melynek nyilván szerves része a vitatott ítéletek értelmezése (ha úgy tetszik, számonkérése) is. egy Puyol vagy Maldini (etc., etc.) esetében sokkal inkább eltolerálható a hangos szó, mint ha egy újonc teszi ugyanezt. egyébként az edzőkkel is hasonló a helyzet, velük szemben is ki kell tolni valamelyest a tűréshatárt. 

 

visszakanyarodva még utoljára Daley Blind-hez. ugye azt például megintcsak nem tudjuk, hogy Gil Manzano figyelmeztette -e őt már a mérkőzés közben, és ha igen, hányszor tette meg mindezt, mielőtt úgy döntött, ahogy végül döntött. azt ne felejtsük el, hogy ott volt a pályán Stuani, mint cséká, nem biztos, hogy a holland dolga lett volna igazságot szolgáltatni. 

Előzmény: DennisVT (96280)
kígyóbőr_cipellő Creative Commons License 2024.02.07 0 0 96299

"Hogy mit mondott vagy mit nem az rejtély, a kamera sem mutatta"

 

Élőben volt egy pár másodperc, mikor mutatta a sporinak hogy felemelt, feje felett lépvő karjáról ment szögire a szabadrúgása. Később , a lefújás után volt az értetlen gesztikulálás fejcsóválás, - hogy ez meg hogy hogyan? Az már a sárga reakciója volt.

Előzmény: DennisVT (96284)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2024.02.07 0 0 96298

Az ilyen jellegű (szandekos, serulesveszelyes) megmozdulasokat nagyon szigorúan büntetnem, eltiltas, pénzbüntetés es tarsai.

Előzmény: DennisVT (96297)
DennisVT Creative Commons License 2024.02.07 0 0 96297

"ez csak ilyen levezetes a jatekosoktol, de akkor inkabb rugdossak a fuvet, vagy fussanak kicsit."

Attól tartok, hogy sokkal inkább vezetnék le egy ellenfél játékoson. Amire persze járna a következő sárga/piros, és egyáltalán nem hiszem, hogy ez jót tenni a focinak. 
Az esetleges sérülésekről nem beszélve.

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (96296)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2024.02.07 0 0 96296

Egyrészt ezt nem tudhatjuk, másrészt ne felejtsd el honnan indult ez a téma: valaki felvetette, hogy MINDEN(!) reklamálás automatikus sárga, és ezzel nem értettem egyet.

 

az azert lenne jo, mert tiszta helyzet lenne: tobbet senki sem reklamalhatna.

amugy teljesen felesleges, mivel soha egyetlen biro nem valtoztatott szerintem a dontesen a reklamalas hatasara.

ez csak ilyen levezetes a jatekosoktol, de akkor inkabb rugdossak a fuvet, vagy fussanak kicsit.

Előzmény: DennisVT (96295)
DennisVT Creative Commons License 2024.02.07 0 0 96295

Ehh, amint elküldtem a kommentet, tudtam, hogy ez lesz az ellevetés:)

 

Nem azokra az esetekre gondoltam, ahol mondjuk sértegetik a jv-t vagy a családját, akár igaza van akár nem. Ott maradhat, sőt maradjon a sárga/piros.

 

"egy biro sem ad sargat azert, mert kulturaltan, nyugodtan kozlod vele, hogy szerintem ezt nem jol latta spori."

Egyrészt ezt nem tudhatjuk, másrészt ne felejtsd el honnan indult ez a téma: valaki felvetette, hogy MINDEN(!) reklamálás automatikus sárga, és ezzel nem értettem egyet.

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (96294)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2024.02.07 -1 0 96294

ott nem a reklamalasert kap sargat, hanem a hangnemert. azon mit valtoztat, hogy igaza volt vagy nem? egy biro sem ad sargat azert, mert kulturaltan, nyugodtan kozlod vele, hogy szerintem ezt nem jol latta spori.

Előzmény: DennisVT (96292)
fazd Creative Commons License 2024.02.07 0 0 96293

ha minden igaz, Oyarzabal ápolása miatt állt a játék, és mivel az ápolás már a ráadásban történt, teljesen jogos döntés volt a jelzett négy percet megtoldani - ebben nincs vita. abban sincs, amit az eggyel korábbi hozzászólásodban (96280) felvetettél, valóban azt ír bele a játékvezető a meccsjelentésbe, amit csak akar.

 

elsősorban arra hívtam fel a figyelmet, hogy amit előzőleg a kolléga képernyőre vetett (miszerint Blind szabadrúgását követően Gil Manzano egyből le is fújta a mérkőzést), egyszerűen nem felel meg a valóságnak. itt az index fórumon is lehetett hallani olyan hangokat, melyek szerint Míchel kiállítása és Blind ötödik sárgalapja célzottan került kiosztásra, s ezen ítéletek egyedüli célja a Girona felpuhítása volt a következő forduló előtt.

 

meggyőződésem, hogy a vásári kutyát nem érdekelné sem Míchel, sem Blind, a pályán kívül kiosztott lapokról már nem is beszélve (utóbbiból egyébként kilenc is elcsattant a huszonharmadik játéknapon), ha nem arról lenne szó, hogy mindez kedvezhet a Real Madridnak. bizonyára Gil Manzano direkt megvárta a mérkőzés végét, hogy beteljesíthesse ördögi tervét, bár én a helyében inkább a bombaformában futballozó Yan Coutót szórtam volna meg inkább, tudniillik őt is négy lappal regisztrálták a meccskeretbe. 

 

off, de még 96280-ra visszatérve: Vitor Roque kiállítása szerintem is nonszensz, az pedig, hogy utólag nem törölték el a második sárgát, egyenesen botrányos.

 

Előzmény: DennisVT (96284)
DennisVT Creative Commons License 2024.02.07 0 0 96292

Ja, amit kihagytam:

- Ha pl sárgát kap vki reklamálásért, és utólag (akár a VAR alapján, akár egy fellebezés során) kiderül, hogy a játékosnak volt igaza, egyből törölni kéne a sárgát.

Előzmény: DennisVT (96291)
DennisVT Creative Commons License 2024.02.07 0 1 96291

"Hol húzod meg a határt?"

Ez egy jó kérdés amúgy. Nyilván a játékvezető személyének, családjának a sértegetése nem fér bele, az nálam is insta sárga, rosszabb esetben akár insta piros is. Fenyegetőzés ("meg leszel verve a parkolóaban" és társai) dettó.

De a "Basszus spori, hát ő rúgott belém/róla ment ki/letaposta a sarkamat*letépte a mezemet, nem láttad??!" jellegű dolgokra sosem lenne szabad sárgát adni. Nem azt mondom, hogy foglalkozni kell vele, meg igazat adni neki. Még sosem változtatott meg itéletet egy jv. sem ilyesmiért. Ezután sem fog. Meghatározott esetekre meg ott a VAR.

 

""Így pl. a bírók nem nyilatkoznak a sajtóban az ítéleteikről"

Na és miért nem? És mi tiltja, higy ez megváltozzon?

"nem nyilvánosak a játékvezető-testületi vizsgálatok"

Na és miért nem? És mi tiltja, hogy ez megváltozzon?

 

"csak abból tudhatod, hogy valakit egy félrefújt meccs után jegelnek, ha figyeled, hogy mikor fúj legközelebb"

A Real Almeria biróját két elismerten súlyos hiba után sem jegelik, ma is kupaelődöntőt vezet... Ez normális?

"annak, hogy milliók láthatják képkockára bontva 30 kameraállásból, ha valamit rosszul ítél meg"

Mert nekik nincs ott ugyanez a lehetőség? Dehogynincs. Sőt, velünk ellentétben ők még képzettek is (kéne legyenek) ezen a téren. És nem a bedobásokból szokott a vita lenni. 

Előzmény: Racilaci (96290)
Racilaci Creative Commons License 2024.02.07 0 0 96290

Hol húzod meg a határt? Ez alapján a játékvezetőnek minden egyes vitatott ítéletét meg kellene magyaráznia? Mi garantálja, hogy nem pusztán attól lesz vitatott egy ítélet, mert az ellenérdekelt fél vitatja?

 

Meddig éreznéd korrektnek a vitát egy gyökkettő IQ-jú, nyilvánvalóan érzelmileg túlfűtött, ráadásul ellenérdekelt focistával? Amíg el nem fogadja a bíró igazát?

 

 

 

Ez a fasisztoidos érvelés meg csak szimplán hangulatkeltő. Mint minden valami miatt zárt szakma, ez is elég szigorúan betartott szabályok szerint működik. Így pl. a bírók nem nyilatkoznak a sajtóban az ítéleteikről, nem nyilvánosak a játékvezető-testületi vizsgálatok, csak abból tudhatod, hogy valakit egy félrefújt meccs után jegelnek, ha figyeled, hogy mikor fúj legközelebb. Ezzel együtt ha figyeled pl. az utóbbit, láthatod, hogy azért bőven van tétje egy-egy nagyobb hibázásnak, mert utána 3-4 hét pihenő simán benne van a pakliban.

 

Mindezt úgy, hogy hihetetlenül kitett foglalkozás. Ki van téve:

 

- annak, hogy milliók láthatják képkockára bontva 30 kameraállásból, ha valamit rosszul ítél meg

- annak, hogy ezzel szemben kizárólag a gól / kiállítás-szintű  esetekben kap technikai segítséget, egyébként minden a szemére, megérzésre van bízva

- a hatalmas fizetéssel kábított primadonnák és közönségük cirkuszának.

 

Pont nem ilyen keretfeltételek között működnek a fasisztoid elnyomó rendszerek.

Előzmény: DennisVT (96285)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2024.02.07 0 0 96289

a fociban is jok az iteletek. 10+ eve nezek heti rendszeresseggel IRL meccset, a megreklamalt esetek 90-99%-ban jol itelt a biro. (es ebbol ket evig egy 20+ eve biro sraccal, aki soxoro segitett ertelmezni az iteletet. nem soxor mondta, hogy o mashogy dontott volna...)

Előzmény: DennisVT (96288)
DennisVT Creative Commons License 2024.02.07 0 0 96288

Na hát ha majd itt is jellemzően jók lesznek, akkor ez egy értelmesebb elvárás lesz.

És azért tartsuk észben, hogy fociban, ahol 2-3 gólt rúgnak összesen sokkal nagyobb súlya van 1-1 rossz itéletnek (és most nem a félpályánál bedobásra gondolok, hanem egy sárga vagy piros lapra, 11esre, stb), mint mondjuk kézilabdában, ahol 40 gólt dobnak a csapatok.

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (96287)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2024.02.07 0 0 96287

 Arról nem beszélve, hogy tényleg mit vársz egy játékostól, amikor mondjuk a 3. téves itéletet hozzák ellene/a csapat ellen mondjuk 5 percen belül? Tűrje csendben, alázattal? A negyediket meg az ötödiket is? Szted ez realisztikus elvárás?

 

igen, ez altalaban minden sportban igy van, es jol es mukodik. es jellemzoen azok a biroi iteletek JOK.

Előzmény: DennisVT (96285)
Racilaci Creative Commons License 2024.02.07 0 0 96286

Nemigen tudom, hogy melyik sportágban vitáznak megközelítőleg is ennyit a bíróval, mint a fociban.

 

Kezdetnek mondjuk azt már holnaptól bevezethetnék, hogy VAR-ozás ideje alatt aki hozzászól a bíróhoz, automatikusan sárgát kap. 

Előzmény: deluigi (96282)
DennisVT Creative Commons License 2024.02.07 0 0 96285

Azért, mert egyáltalán nem veszi figyelembe egy játékos meccs közbeni fizikai, mentális, emocionális állapotát. Arról nem beszélve, hogy tényleg mit vársz egy játékostól, amikor mondjuk a 3. téves itéletet hozzák ellene/a csapat ellen mondjuk 5 percen belül? Tűrje csendben, alázattal? A negyediket meg az ötödiket is? Szted ez realisztikus elvárás?
Majd ha a játékvezetők is elszámoltathatóak lesznek, akkor többet várhatunk el a játékosoktól is.

 

Irtam már valahol régebben: a játékvezetői testületek, és labdarúgó szövetségek a legnagyobb fasisztoid szervezetek közé tartoznak:
"Az van, amit mi mondunk, neked kuss van, ha reklamálsz csak újabb büntetést kapsz. Mi nem tartozunk elszámolással senkinek, nem vagyunk sem számonkérhetőek, sem büntethetőek, a tagjaink érinthetetlenek, ha a nyilvánosság előtt szólasz meg, azt is büntetjük. Ülj csendben, kussolj, és tűrd, amit csinálunk."


Nem azt mondom, hogy büntetlenül lehessen mondjuk pocskondiázni a birót, vagy a kedves anyukáját, de egy itéletre rákérdezni, vagy szóvá tenni, hogy szerinted téves volt, egyáltalán nem tűnik büntetendőnek.

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (96283)
DennisVT Creative Commons License 2024.02.07 0 0 96284

A spori 4 perc hosszabbitást mutatot, ami alatt történt egy sérülés és sokat állt a játék.

89:21-nél feküdt le a Sociedad játékos a lábát fájlalva, 92:40nél indul újra a játék (letöltöttem a meccset:)), itt jelzi a spori, hogy a felmutatott 4p helyett 6p lesz a hosszabbitás. Sztem azt korrektül végig is vitte, 96:30nál fújja le. Blind itt megy oda reklamálni, valszeg kevesellte a hosszabbitás hosszabbitását.
Hogy mit mondott vagy mit nem az rejtély, a kamera sem mutatta már, csak kicsit később a kinjában nevető hollandot, gondolom ekkorra már megkapta a sárgát.

Előzmény: fazd (96274)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2024.02.07 0 0 96283

miert lenne az elrugaszkodott otlet? csak kisebb lenne a cirkusz, talan erdektelenebb a foci. de alapvetoen egy jo otlet.

Előzmény: DennisVT (96280)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!