A sok közül ez is egy lehetséges forma, a végleges panelkészités előtt proba, modositás
a jó működés érdekében , maradhat igy is bekeretezve , vagy a végleges változatot dobozolni. A maratott ,ültetett nyákot nem nehéz , meg kár tönkretenni.
Kedves Amator Tarsak ! Elnezest hogy ekezet nelkul irok , Olyan radios "kollegakat " vagy kis klubbot ,esetleg muhelyt keresnek ahol radioepites zajlik.Ahol lelkes kezdok ,en is ide tartozom ;profibb haladok vezetesevel egyszerubbtol a bonyolultabbakig vevot esetleg adovevot epitenek .Szeretnek tekercset csevelni, szkop hasznalatot tanulni stb stb.Egyszeru taviraszatot egyebkent rendszeresen hasznalo engedelyes amator vagyok aki szeretne az amatorkodes ezen reszebe is belekostolni.ha van koztetek olyan aki magaban is hasonlokat vegez es erez magaban indittatast ez iranyba szivesen vennem azt is . A fenti kerdes azert merult fel bennem mert konyvekbol es az internerol rengeteg kapcsolasi rajz elerheto csak eppen ha elakadok , nem mukodik a kapcsolas egyszeruen nincsen kivel konzultalnom . A segitseget elore is koszonom .Gabor. emil. guaaa29@gmail.com
A PM-100-nál is a rádióba bele kell építeni egy elektronikát és a külső kijelzőt. A bonyolultabb dolog az, ami belekerül. Ezt csak komoly szakember tudja megcsinálni.
Ha taxis vagy, keresd az ismert műhelyeket.
Külső kijelzőt sokfélét gyártanak, de ennek pontosan ahhoz a béléshez kell illeszkedni, ami beépítésre került. A különböző gyártók darabjai nem csereszabatosak.
Az én véleményem szerint jobb a forgalmazásokat hallgatni, értesz, amennyit értesz. Először kevesebbet, aztán egyre többet. A sikerélmény meghozza a kedvet. A körülötted lévő családtagok számára úgyis csak marhára idegesítő prüttyögés lesz. :-)
cq de -t hamar felismered.
rövid-hosszú,ennyi pont-annyi vonás tévút, nincs idő gondolkodni.
Az agyadnak TUDNIA kell, hogy titá=A, tátititi=B, tátátátátá=0, és így tovább.
Barátom mesélte, régen volt gyerekeknek titátáti=pipásbácsi, tititáti=Feribácsi, tátáti=Gálbácsi, titátátá=japáncsászár, titátiti=LibásMisi
Nem hiszem, hogy létezne hozzá térerő mérő. A profi FM rádiókban nem szokott lenni olyan jel ami a térerővel arányos mivel limitált jellel dolgozik. Még utólag építeni is macerás szokott lenni.
Tényleg nagyon jól működik , fontos a háromkörös bemenő sávszűrő jól behangolva, viszont az alkatrész sporolás nem volt cél, kevesebből is megvalósitható.
Természetesen semmi probléma , főleg az érdeklődés miatt , hisz azért van közölve, igen mert egyszerre akartam az egészet megmutatni, csak vevő , cserélhető fokozatokkal , hogy
ne kelljen egy komplett kapcsolási rajzot elkésziteni csak amihez van alkatrész , viszont a működés kötelező. Tehát bármelyik cserélhető egy másik működő fokozattal , igény , lehetőség
szerint. QRP adóvevő vevő része, az adó kigondolás alatt, a megvalósitott jól működő vevő , kompletten sehol nem található .
Olyan mint ha beszélni tanulnál.Eleinte fárasztó de később Természetes.
Nálam sokat megy nagyon sokat a vevő .Persze nem mindenki ad 35WPM-el de úgy hallgatom mintha az AM rádiót hallgatnám.Nem fársztó csak esetleg a szomszédoknak
de valamelyik FM csatornát bömböltetik. ellen támadásként.
Ne ABC sorrendbe tanulj, hanem a betűk statisztikus előfordulása szerint.(Na ezt jól megmondtam....)
Ha ezt a megjegyzést nekem szántad, akkor nagyon félreértettél. Tényleg érdekel ez az összeállítás. A kép elég messziről készült, ezért lehet ez egy amatőr sávvevő, vagy akár egy QRP adóvevő is. A címből ezt nem tudtam megállapítani.
Oké, most már értem hogyan és miért nem folynak egymásba a betűk. Az ABC-t hallgatom, 5x ismételve minden betűt (a a a a a, b b b b b), szövegfájlból. Közben nézem az ABC képét (az elején én még igénylem a látását). Koch Trainer; 35 WPM, 17 effektív WPM-en, pitch: 350. 3 perc után kikészül a fülem. Igaz, szar akusztikájú szóba ez. Alapvetően ti mennyi ideig tudtok morzét hallgatni összefüggően és hány Hz-en?
Igen , bármelyik önálló részegységet akármilyen okból könnyen cserélni lehet, kiprobálás ,összehasonlitás , tesztelés ,stb miatt, a Yaesuval versenyezzen az Icom és a Kenwood.