Keresés

Részletes keresés

RobberDuck Creative Commons License 2002.02.15 0 0 32
dobrony,

Ami pedig a kristálycukrot illeti, farmakológiai tény, hogy már csak a depresszióban is kulcsszerepet játszik.

3.bek:

szegény! :P

4. bek:

ki vagy te? tudod, ki vagy te?

5. bek:

akkor miért nem pusztult ki a famíliád korábban? nem akaródzik elhinni, hogy hosszan él egy-egy degenerált vérvonal.

7. bek:

és mi történt, mikor egy évig nem ittál sört? ---komolyan kérdem. a kérdés arra vonatkozott, hogy milyen transzporfolyamatok zajlanak a tested körüli felületen. gondolkodj, ember!

...

Zog,

A személyes rendszerfilozófia kiindulópontja az volt, hogy mindenki leszarta a problémámat, s a legjobb perspektívám is a félhalott vegetáció volt. Kevéssel azután, hogy némi cinizmussal - de belátással egyszersmind - valaki azt találta mondani, hogy elég erőforrással tulképp rá lehetne jönni, mi a kiváltó ok az én partikuláris esetemben, úgy döntöttem, megoldom magam. Ez persze hihetetlen, mert ilyen ember nincs is (utólag volt aki nem hitte el az egész sztorit). Most már nekem is csak rossz álomnak tűnik. Kár, hogy azért ma is észnél kell legyek. Mert az én életem, és nem a civilizációé, nem a társadalomé, és nem az államé.

A személyes rendszerfilozófia frászt divatos, mert ha az lenne, akkor az emberek megoldanák a problémáikat, ahelyett, hogy csupán orvoshoz mennek. Nekem ráadásul mindig fennmaradt a lehetőség, hogy hagyom a francba, és talán kipurcanok. De ott volt a kitartás.

A nem betegeknek általában nincs tétje sem, de ideje végképp. Struktúrális probléma, hogy a választ univerzális kérdésekre keresik, és olyan válasz nincs, hogy "meglehet, bizonyos esetekben ez működik". Én aránylag (ön)kritikus és segítőkész orvosokat ismerek, de a megoldás többnyire nem az orvosnál keresendő. Mert ha valakinek, neki baromi kevés információja van a helyzetről. Szerintem.

Ami a személyes filozófiám alapjául szolgáló személyes problémámat illeti, elegendő bizonyíték - s egyszersmind szép emlék -, mikor láttam a percekig tartó pozitív döbbenetet Dr. X. Y. szemében, ahogy rámismert. Azt hitte, a hallgatója vagyok, és gyakorlatra megyek hozzá, majd amikor leesett, honnan ismerős a szemem... khmmm, megugrott az endorfinszintem egy picikét.

Hogy letérjek az általánosságok szép és fényes sugárútjáról (mert azt aztán mindenki tudja) néhány tényt:

  • direkt kapcsolat mutatkozik az autoimmun jelenségek és a D-vitamin származékainak koncentrációja között a vérben -> a D-vitamin autoimmun védőfaktor.
  • a D-vitamin származékanak előfordulása az év során szinuszos lefutást mutat
  • a globalizáció és civilizációfejlődés során olyan életmódbeli különbségek jelentek meg, amik alapvetően aláásták az organizmusok természetes életciklusát (napsütés hiánya mesterséges "barlangokban", nyers vagy főzött vagy sütött ételek helyett olajban sütés, cukrozás stb.)
  • egyes telítetlen zsírsavak (pl. gamma-linolénsav ill. "Omega" csoport bizonyítottan jó hatással vannak specifikus autoimmun jelenségeknél, pl. arthritisz, Crohn-betegség, stb.)
  • egyes fertőzések (pl. Shigellák, Yersiniák, Chlamydiák, Mycoplasmák) jelenléte folyamatos triggert jelent AI folyamatoknál, melyek a fertőzés antibiotikus meggyógyítását követően lecsengenek.

    Ilyesmiket akarsz még hallani?

  • dobrony Creative Commons License 2002.02.14 0 0 30
    Hat, felek, nehezen fogjuk megerteni egymas szavat. De azert probaljuk meg.
    Stilszeruen:
    1bek
    Honnan toltheto le?
    Mondd er, kerlek, miert artalmas es tulelest gatlo a csaladi minta. A legnagyobb ertekem, az a csaladmodellem, amit magammal hoztam.

    2bek
    Az, hogy nem hagyom, hogy kialakuljanka, nem jelenti, hogy kerulom oket. Ezt egyyzer mar megprobaltam elmagyarazni vkinke, de a kiserlet beszart. Reszemrol nem szeretnek ebbe belemenni, nincs kedvem magyarazni magam.

    3bek
    Igen. Es elvezem. Azt is, ha velem csinaljak, es eszreveszem. Olyankor hagyom. Mert jo. Tenni is es latni is. Oldani vagyom es oldodni vagyom.

    4bek
    Biztos az en hibam, de nem latom a valaszt. Segits kicsit!

    5bek
    szvsz genek. Es ezert nem mukodik valami.

    6bek
    Nem ketlem.

    7bek
    A legintenzivebb a sortranszport. Bocs, itt se ertem, mire gondolsz. Segits, plz.

    Az egyensuly megbomlasa valoban gaz. Azobnan ennek okat masban latjuk.

    Mely farmakologiai tenyre celzol? Az is farmakologig teny, hogy az oxidaloszerek rakot okoznak. Ott basztam el, hogy elkezdtem levegot venni?

    Hat, itt megallnek.

    Előzmény: RobberDuck (29)
    RobberDuck Creative Commons License 2002.02.14 0 0 29
    1. bek:

    Ált. nem nyugszom addig, míg egy mondatba nem tudom tömöríteni az egyes problémákat. 'ztán ezeket a mondatokat egymás után fűzöm, és kijön egy frankó ZIP-elt vélemény. Unzip.exe letölthető! :)

    Ami a családi mintákat illeti, kevés dolgot tartok a vírusoknál is brutálisabb ártalomnak, mint a látens, túlélést gátló családi mintákat. Hidd el, tudom miről beszélek. A megoldás többnyire az ember orra előtt van, eccerű mint az emszercénégyzet!

    2. bek. *

    Jól értem, kerülöd a konfliktusokat? Ha ez így van, ti vagytok muzsával az általam elfogadott két személyiség-alaptípus kiváló példái!

    3. bek *

    M-a-n-i-p-u-l-á-l-o-d? Lásd előző bek.

    4. bek *

    Lásd előző hozzászólás. Mikorra megtettél néhány, szigorúan rád jellemző dolgot, és végiggondoltad a hatásukat.

    5. bek *

    Ha nem a tunyaság, akkor mi? :P Valami *rosszul* működik, nem?

    6. bek *

    Az egyik ok többnyire itt bújik meg.

    7. bek *

    Pontosan. A triggerek amik beindítják az egyébként lecsengő AI folyamatokat. Valami többé-kevésbé folyamatosan jelenlevőnek lennie kell. Húzz magad köré képzeletben ellenőrző felületet, és gondold át az ezen áthatoló transzportfolyamatokat. Miből van a legtöbb?

    8. bek *

    A szimbiózissal semmi bajom, annál inkább a felborult egyensúlyi állapotokkal. Ami pedig a kristálycukrot illeti, farmakológiai tény, hogy már csak a depresszióban is kulcsszerepet játszik.

    További iterációs kérdések? :)

    Előzmény: dobrony (27)
    RobberDuck Creative Commons License 2002.02.14 0 0 28
    kedves muzsa,

    az utolsó mondatot engedelmeddel öngyilkossági nyilatkozatnak fogom fel. Amit most fogok írni, ismét csak a saját véleményem, ami egy és pontosan egy ember életében bevált. Forgácsolok egy kicsit a gyökérségeimből, szorítsd az öklödbe alaposan, és próbálj valamit hasznosítani szomjas lelkednek. :)

    IMHO az eseted egyáltalán nem ritkaság. A fórumozók jelentős részének látens problémáira gondolok. Azért, amiért itt vannak. Nem mindenki, de sokan.

    IMHO nem érzed a saját határaidat. Ami makroszkopikusan létezik, mikróban sincs másként. Meg kellene különböztetni sajátmagadat a világtól, talán az immunrendszered is meg tudná különböztetni a sajátot az idegentől. Próbálj rátekinteni sajátmagadra. Ki mondja meg, hogy ki vagy? Kivel mondatod meg, hogy ki szeretnél lenni?

    Depresszió.

    Az embereket IMHO a tetteik definiálják. Az összes deviáns folyamat során elvész a szinkron a tett és a vele való konfrontáció között. Tenned kell valami azért, hogy ami van, másként legyen. Érzékelned kell, mit tettél. Módosítanod kell a hozzáállásodat, ha nem kielégítő az eredmény. Nem számítanak kifogások, ha az ember saját életéről van szó.

    Jó lenne magadat durván kilendíteni a stabil - IMHO áporodott levegőjű - egyensúlyi állapotból. Következetesen követendő célokat meghatározni, és kitartást fogadni magadnak. Legjobban teszed, ha minderről szigorúan privát naplót írsz, és csak az abban kivesézett kérdésekről konzultálsz másokkal. Zárd ki a másoktól áradó hamis inputokat, mert az AI betegségedet is meglehet, ezek okozzák. Hamis információk saját magadból. Különösen azoktól, akiket - de nehéz kimondani! - szeretsz. Próbálj rátekinteni a filmre, amiben játszol. Az első fokozatban arra kellene hajtanod, hogy az agy nevű remek kapcsolószekrényed szerotoninszintjét stabilizáld. Tettekkel, gondolatokkak, a tetteid kiértékelésével és irányvonalaid újragondolásával. Ehhez kontrollálni kell az [étkezésedet, testmozgásodat] -> közvetlen beavatkozás és [másokkal, a világgal való interakcióidat, kommunikációdat] -> közvetett bevatkozás. Az első csoport épp olyan jól leírható, mint a második. Sémák vannak, amit a Homo Sapiens egyedelőfordulásai kiválóan tudnak hasznosítani.

    kérdéseim:
    Mi a lelked szerinted?
    Mit jelent: öröm?
    Most hány %-on érzed magad a "megkívánt jóérzés"-hez képest?

    célok:
    Megváltoztatni a szervezeted üzenethordozó anyagainak és ezek detektorainak konfigurációját úgy, hogy tartós és lényegi változáshoz vezessen. Stabil együttálláshoz. Lehet. Megváltoztatni a gondolkodási algoritmusaidat új, életképesebb sémák adoptálásával. Lehet. Igaz, sosem oda lyukad ki az ember, ahova indult, de jobban jár, mintha helyben járna.

    Első lépés.

    STOP finomított szénhidrátok (kristálycukor, alkohol), kábítószerek, túlzott kalóriabevitel.
    START séták, fehérjedús ételek. Takarítsd ki a szobádat, és dobd ki a régi kacatokat. A függőben levő ügyeidet számold föl.

    ps. Borrelia negatívod PCR vagy ELISA volt? Western Blotnál milyen számokat mondtak? SZVSZ (kérdésekre adott típusválaszból) nem az a bajod, de ki tudja?

    dobrony Creative Commons License 2002.02.12 0 0 27
    Baratom, ha megengeded, le vagyok nyugozve a szemelyes rendszerfilozofiadtol. Nagyon tetszett ez franko kis system, nagyon jol sikerult egysegbe foglalnod a boldogsagkeresest (hadd mondjam, ha mar te nem, a depressziot), mint szocializacios, sot, szocialis problemat, a globalizaciot, az autoimmun es a "szexualis" (tenyleg, itt mire gondolsz) betegsegeket. Nem mondom, hogy nincs igazad. Lehet. Viszont nem en vagyok az egyetlen a csaladomban, aki hasonlo problemakkal jatszik, ezert azt kell, hogy gondoljam, hogya korkep kialakulasaban nagyobb szerepe lehett par "hibas" gennek, mint a szocializacios problemaimnak, avagy a globalizacionak.

    * mennyire függesz mások véleményétől, hangulatától? (lásd még: Rivotril)
    Magam elek, mersekelten, emberi konfliktusaim igen ritkasak, akivel elvagyok, azzal jol elvagyok, ha nem megy, nem megy, nem eroltetem.

    * mennyire van privát szférád, és mennyire vagy baráti viszonyban a saját lelkeddel? mennyire tudsz nemet mondani saját magadnak és másoknak? (lásd még: Prozac)
    Nemet? Mire? Nemet mondani az en rendszerfilozofiam szerint nem "szanzse", ezert inkabb ugy manipulalom a dolgokat, hogy olyasmit kelljen megtennem csak, amire nem mndanek nemet. Ha muszaj, megteszem.

    * hogyan és mikor definiáltad lényedet mint individuumot, és milyen hamis információk kerülhettek a képbe?
    Azt hiszem, hat eves lehettem, es egy kukoricatablaban tortent, augusztus kozepe tajan, mikor epp tolvajlast kovettem el az allami gazdasag terhere, es lebuktam, mint a vizicsirke. Bocs, nem ertem, mire gondolsz, ha sikerul ugy megfogalmaznod, hoigy megertsem, szivesen megteszem.

    * mennyi finomított szénhirátot fogyasztasz, mennyi olajban sütött, panírozott ételt?
    Mi a nyavaja az a finomitott szenhidrat? Mitol tisztitjak meg? Miazmatol? Mashol is hallottam mar, de nem ertem, miert nevezik a cukrot "feher halalnak"? Exprivat velemenyem szerint ez egy mero baromsag, de nem ertek a dologhoz.

    * mennyi intenzív testmozgást végzel, és mennyire gyakran vagy fizikailag veszélyes, kihívást jelentő helyzetben?
    Hat, mig a vallam birta, boxoltam, olyan szeptemberig ketheti rendszeresseggel, azelott, hogy megtudtam, hogy gaz van, meg gyakrabban. Futok. Kosarazok, hetente egyszer. Meg jarok bevasarolni, es a szomszedom egy oreglany. Stressz van boven, nem a tunyasag vitte sirba az immmunrendszeremet.

    * mennyit vagy a szabadban, különösen napon?
    Telen keveset. Nyaron tobbet. Mikor nyaralok, meg tobbet. Most pl., nem.

    * Maga az AI is sztm. filozófiai kérdés, némi absztrakcióval egy hátország nélküli háborúhoz lehet hasonlítani, ahol már a civil lakosság szenvedi a legnagyobb károkat. De minden háborúnak vége lesz egyszer, és az AI folyamatok is lecsengenek. LecsengHETnek. Az a kérdés, lesz-e elég időd megtalálni a személyes életedben triggereket, mielőtt kipurcansz?

    Ezt nem ertem. A lakossag lenne a testem, ami nem a hatorszagban van, hanem a fronton, es sajat magam irtom magam egy polgarhaboruban? Nincs tartalekom, bazisom? Milyen szemelyes triggerekre gondolsz, hol keressem oket, mi modon, kb. mit keressek?

    * Nem rejtem véka alá a saját filozófiai következtetésemet sem: az AI folyamatoktól IMHO csak a civilizációs pozíciód feladásával szabadulhatsz, visszatérve a földanyához, és ahhoz amit ajándékoz neked. Napsütés, mozgás, kihívások és természetesen túlélési harc. Az AI tömeges megjelenése és robbanásszerű terjedése az én olvasatomban mellékhatása a globalizációnak (lásd még: szexuális betegségek mint autoimmun-triggerek, chlamydiák melyeknek becslések szerint minden harmadik magyar nő hordozója stb.) modern élelmiszertechnológiák és étkezési rákfenéjének, kezdve az egyik legrosszabb rosszon: a kristálycukron. Egyidősek. A gombák és más társbérlők csupán a romokat lakják be.

    Ezt hogy gondolod? Nagyon bunker leszek most, de fuszoknyaban kimegyunk a muvhaz ele csontkessel? Csinalom en, baratom, a tulelesi harcot, naprol napra, hidd el. Gomba meg tobbfele van, csak egy reszuk el romokon. Vannak szinómbiontak is, ugye, pl.

    Pa
    d
    ps: Nem fogok kipurcanni! :-)
    _

    Előzmény: RobberDuck (24)
    muzsa Creative Commons License 2002.02.12 0 0 26
    nah. egy kicsit összekeveredtek itt az idézetek és a válaszaim, de hozzáteszem, a szabadban meg a napon se szoktam lenni sokat. Nyáron voltam 1 hetet nyaralni, Korfu, na ott volt sok nap, meg boldogság. De az régen volt, tán igaz se volt.
    Előzmény: muzsa (25)
    muzsa Creative Commons License 2002.02.12 0 0 25
    mennyire függesz mások véleményétől, hangulatától? (lásd még: Rivotril)
    totálisan

    mennyire van privát szférád, és mennyire vagy baráti viszonyban a saját lelkeddel? mennyire tudsz nemet mondani saját magadnak és másoknak? (lásd még: Prozac)
    kevéske privát szféra, de nem igazán igényeltem többet asszem. nemet azt tudok mondani, néha könnyen, néha nehezebben. hogy a lelkemmel milyen viszonyban vagyok? mégis, ez mit jelent?

    hogyan és mikor definiáltad lényedet mint individuumot, és milyen hamis információk kerülhettek a képbe?
    nem tudom ezalatt mit értesz

    mennyi finomított szénhirátot fogyasztasz, mennyi olajban sütött, panírozott ételt?
    az átlagnál kevesebbet, azt gondolom.

    mennyi intenzív testmozgást végzel, és mennyire gyakran vagy fizikailag veszélyes, kihívást jelentő helyzetben?
    testmozgás nulla, veszélyes helyzetek nulla.
    mennyit vagy a szabadban, különösen napon?

    és akkor most megvan az ok, tegyük fel. so what. ha görcsösen megpróbálok most máshogy élni, az se lesz jó imho, ha nem érzem belülről, hogy azt kell tennem.

    Előzmény: RobberDuck (24)
    RobberDuck Creative Commons License 2002.02.12 0 0 24
    Személyes rendszerfilozófiám szerint az autoimmun betegségek hátterében többek közt gyerekkori, szupresszív egyéniségek általi "alapkezelés" található, miért is az illetőknek többnyire nincsenek stabil túlélőmintáik (vagy hibásak). Nem véletlen, hogy egyes grafomán ai-betegek el szokták ismerni, hogy problémájuk a boldogságkeresésre és a személyes túlélésre mintegy "válaszként" jött.

    Az antidepresszánsok IMHO - terminális elsimogatáson túl - maximum arra jók, hogy pofánverjenek: létezhet más tudatállapot is ugyanehhez a testhez rendelve, ugyanebben az időpillanatban. Csak egy a bibi: a tudatmódosítás IMHO ugyanúgy permanens, mint a heroin esetében. Nem leszel többé ugyanaz. Ezenkívül természetes terápiával frankón ugyanazt el lehet érni, sőt még jobbat is. A PROZAC különben totál zsákutca, akinek magával van baja, kizárt, hogy működjön. Egyre emelni kell az adagokat, lásd Prozac Diary (az volt ám a bestseller!).

    Maga az AI is sztm. filozófiai kérdés, némi absztrakcióval egy hátország nélküli háborúhoz lehet hasonlítani, ahol már a civil lakosság szenvedi a legnagyobb károkat. De minden háborúnak vége lesz egyszer, és az AI folyamatok is lecsengenek. LecsengHETnek. Az a kérdés, lesz-e elég időd megtalálni a személyes életedben triggereket, mielőtt kipurcansz?

    Nem rejtem véka alá a saját filozófiai következtetésemet sem: az AI folyamatoktól IMHO csak a civilizációs pozíciód feladásával szabadulhatsz, visszatérve a földanyához, és ahhoz amit ajándékoz neked. Napsütés, mozgás, kihívások és természetesen túlélési harc. Az AI tömeges megjelenése és robbanásszerű terjedése az én olvasatomban mellékhatása a globalizációnak (lásd még: szexuális betegségek mint autoimmun-triggerek, chlamydiák melyeknek becslések szerint minden harmadik magyar nő hordozója stb.) modern élelmiszertechnológiák és étkezési rákfenéjének, kezdve az egyik legrosszabb rosszon: a kristálycukron. Egyidősek. A gombák és más társbérlők csupán a romokat lakják be.

    Látatlanban a következő dolgokat javasolnám átgondolni:

  • mennyire függesz mások véleményétől, hangulatától? (lásd még: Rivotril)
  • mennyire van privát szférád, és mennyire vagy baráti viszonyban a saját lelkeddel? mennyire tudsz nemet mondani saját magadnak és másoknak? (lásd még: Prozac)
  • hogyan és mikor definiáltad lényedet mint individuumot, és milyen hamis információk kerülhettek a képbe?
  • mennyi finomított szénhirátot fogyasztasz, mennyi olajban sütött, panírozott ételt?
  • mennyi intenzív testmozgást végzel, és mennyire gyakran vagy fizikailag veszélyes, kihívást jelentő helyzetben?
  • mennyit vagy a szabadban, különösen napon?

  • muzsa Creative Commons License 2002.02.11 0 0 23
    hat nem tudom. eddig en is azt gondoltam, hogy tok normalis vagyok, kicsit talan depresszioba hajlo, na de ki nem, osszel jon az oszi, tavasszal meg a tavaszi, de 1ebkent jol mukodok. de most 1 kicsit elbizonytalanodtam. ja. en rovid ideig szedtem rivotrilt, de semmi hatasat nem ereztem.
    Előzmény: dobrony (22)
    dobrony Creative Commons License 2002.02.11 0 0 22
    En is jatszottam Prozaccal, nem e miatt, es nem sokat, ketlem, hogy ettol lenne. A batyam meg "normalis", idegei, mint drotkotelek, sose kapkodott semmit, nala fix, hogy nem psziches.
    Előzmény: muzsa (17)
    dobrony Creative Commons License 2002.02.11 0 0 21
    Akkor en abba a 20%-ba tartozom. A szisztemas 20%-ba.
    Előzmény: muzsa (18)
    muzsa Creative Commons License 2002.02.11 0 0 20
    perszehogy:) bar ugyanazt meg1x nem fogom tudni reprodukalni, mert a sent mailem nem marad meg vmiert. de valami hasonlo sefulesefarka levelet kapsz mindjart.
    Előzmény: dobrony (19)
    dobrony Creative Commons License 2002.02.11 0 0 19
    az a cimem doglott. Kuldjupliz to scallop@freemail.hu?
    Előzmény: muzsa (17)
    muzsa Creative Commons License 2002.02.11 0 0 18
    azt olvastam, hogy az autoimmun-betegsegek nagy resze a noket jobban kedveli. ilyenek a lupus es tarsai. 10-bol 8 a no, fasza kis arany. es persze nem am a nagyikat tamadja. hanem az igen jo karban levo huszasharmincasokat. ez az igazi pech.
    Előzmény: olajbaro (15)
    muzsa Creative Commons License 2002.02.11 0 0 17
    hat azt persze nem tudjak az okosok. nekem azt mondta tegnap egy cicologus, hogy biztos psziches eredete van nalam, ez szent meggyozodese neki. es hogy miert nem mentem mar 10 eve kerni segitseget, meg az is jobb lett volna, ha a huszas eveimet antidepresszansokkal szorakozom at.
    hibaztatjak a stresszt, meg a mindenfele kemikaliakat amiket a kajakkal egyutt megeszunk, de bizonyitott okozoja nincsen sajna.

    dobrony. irtam neked egy suta mailt.

    Előzmény: olajbaro (15)
    dobrony Creative Commons License 2002.02.11 0 0 16
    Az a rossz, fekete csaladi ver. Nagypapi tele volt lipomakkal, Anyamnak (aki a lanya) is van, batyamnak is, es immar nekem is. Ez nem gaz, csak nem valami esztetikus. A batyamat majdnem elvitte valami korsag, mikor 16 volt, nekem mazlim volt, eleddig megusztam nagyobb gazok nelkul. Most minden szem az unokaocsemre szegezodik, de azt gyanitjuk, hogy nemhez kotott, s leven a gyermek fiu, ha mazlija van, nem orokolte az apjatol. Vagy nem mindent. Franc se tudja, nem vagyunk beltenyesztettek, van a csaladba mindenfele nepseg. Pech.
    Előzmény: olajbaro (15)
    olajbaro Creative Commons License 2002.02.11 0 0 15
    Mi okozza ezeket?
    dobrony Creative Commons License 2002.02.11 0 0 14
    Nekem annyi volt, hogy tavaly tavasszal mindket arcuregemben talaltak cisztat. Jopar evvel ezelott kis segedlettel elegge megzuztam a fejem, es eltorott a jaromcsontom meg a felso allkapocscsontom, ugyhogy azt gondoltam, attol van. Volt egy mutetem, ami elott vert vettek. A mutet megvolt, mikor varratszedesre mentem, mondta a doki, hogy nezzunk ra arra a verkepre. A batyam orvos, van nemi koze a verhez, o csinalta meg a megfelelo vizsgalatokat, es ahogy muzsanal, fura ellenanyagok, feherversejtszam az egekben. Elkezdtek fajni az izuleteim, a terdem miatt majd beszartam olykor, lazam is volt, erre jottek a gyogyszerek, finom emelyges, majd hanyinger. De nem ez volt a leggazabb, hanem a felelem. A doki nem az a pszichologus fajta. Anyamnak se beszeltem meg a dologrol, most azt hagynam, hogy miert. Par baratom, munkatarsam tud a dolgrol, meg most mar ti.
    Előzmény: Törölt nick (12)
    muzsa Creative Commons License 2002.02.11 0 0 13
    mindenkinek mások a tünetei, nekem, akinek MCTD-je van, vagyis kevert kötőszöveti betegsége, egyelőre még nem sok. 4 hónapja folyamatosan megállás nélkül fáj, ég zsibbad a két lábam és a két karom. a betegség lényege az, hogy a kötőszöveteidet megtámadja a kórság. és mivel az mindenhol van belül, így megy veszendőbe tüdő, vese, és sokminden más. a kezelés szteroidok adásából áll nagyrészt, amiknek meg a mellékhatása, hogy - mivel lenyomják nullára az immunrendszeredet - sokkal fogékonyabbá tesznek fertőzésre, rákra, minden szarra. most nagyon elnagyoltan fogalmaztam azért.
    Törölt nick Creative Commons License 2002.02.11 0 0 12
    féligOFF
    lehet gyógyíthatatlan betegséggel együttélni. nekem allergiám és asztmám van. a barátom anyukájának a húga is allergiás-asztmás volt, és (tehát a nagynéni, csak még fiatal kiadásban) kb 24 éves korában ebbe halt bele. ilyenkor nem vészes, nyáron már inkább, de soha nem lehet tudni... mindenesetre a hörgőtágító nagyjából hozzám van nőve. persze el tudom képzelni, hogy a tied súlyosabb a betegség, mint amit el tudok képzelni. csak egy kukkot sem értettem a leírásból. tényleg nem tudom, mi az a ANA, meg RNP. esetleg van olyan tünet, amit érthet egy kívülálló? tényleg nem kötözködök, csak érdekel valamilyen szinten. olyanra gondolok, amit hétköznapi nyelven le lehet írni.. pl mindig álmos voltál. vagy fájt a bal füled és reggel nem hallottál rá. én pl. az asztmára azt mondanám, hogy fulladok esténként, sípol a tüdőm, és úgy érzem, egyre nehezebb levegőt venni.
    muzsa Creative Commons License 2002.02.11 0 0 11
    nem azért mondtam ezt, mert nem akarok róla beszélni, és részben azért nyitottam a topikot is, mert úgy érzem, hogy kibeszélni ezeket a dolgokat sokszor segít, ha csak kicsit is. (ld. rákos topik)
    azért nem akartam részletezni, mert ebben a pillanatban nekem nincs is nagyon mit, a tüneteim enyhék, csak a vérem ramaty antitestileg. ANA pozitív, RNP pozitív, keringő immunkomplexek, ilyenek. igazából lehet egyébként, hogy valami általánosabb topikcímen kéne futni, hogy pl hogy lehet gyógyíthatatlan betegséggel együttélni. hogy lehet felkészülni a rosszra. fene tudja.
    egész egyszerűen csak próbálok hasonló sorsú embereket találni.
    Előzmény: Törölt nick (10)
    Törölt nick Creative Commons License 2002.02.11 0 0 10
    nézd, én megértem, hogy rossz lehet neked, meg szeretnéd feldolgozni, sőt, továbbmegyek, meggyógyulni. gondolom, nem úgy derült ki, hogy egy éjjel megálmodtad, de én speciel nem hallottam még erről és teljesen naívan kérdeztem, hogy mi pl a tünete. de ha nem akarsz róla beszélni, miért nyitottál topikot?
    muzsa Creative Commons License 2002.02.11 0 0 9
    daMiTa, igazából nem tudom mennyi értelme van ebbe belemélyedni. hogy miből, meg hogyan.
    de röviden: fájnak a végtagjaim, összevissza vizsgáltak, és a végén kínjukban csináltak immunológiai teszteket is a véremmel, és abból mutatták ki.
    azon gondolkoztam, hogy írok a Lupus Egyesületnek (ez is egy autoimmun betegség) hogy csatlakozzanak a topikhoz ha van kedvük meg lehetőségük.
    Előzmény: Törölt nick (8)
    Törölt nick Creative Commons License 2002.02.11 0 0 8
    hát én abból a linkből nem sokat értettem. hogy derült ez ki számotokra? egyáltalán, mik a jelei?
    Előzmény: muzsa (7)
    muzsa Creative Commons License 2002.02.11 0 0 7
    múlt kedd óta tudom, hogy mi az ábra. úgyhogy nem túl jól telnek se a reggelek, se az esték. még nem kezdtem el a kezelést sem, annyira friss a dolog. reggel az első pillanatok úgy telnek el, mint eddig, amíg el nem jut az agyamig, hogy nem az vagyok, aki eddig voltam, és hogy minden qrvára máshogy lesz ezután. akkor ezek jutnak eszembe egymás után gyorsan: MCTD, ANA, RNP, fájni fog, szteroidok, mellékhatások, miért pont én, mi fér még bele az életembe. aztán zuhany, fogmosás, öltözés, és bejövök a munkahelyemre.

    100 1ébként csak a magamfajából van, autoimmun beteg ennél jóval több, hiszen 1 halom ilyen betegség létezik.

    Előzmény: dobrony (6)
    dobrony Creative Commons License 2002.02.11 0 0 6
    Nem tudoom, pontosan mi a bajod, de ha csak szazan vagyunk, akkor ket szazalek mar itt van!
    Magam is csak nemreg (kevesebb, mint egy eve) tudok a dologrol. Van, hogy elegge kivagyok tole, kulonosen akkor, ha "dozisemelgetni" kell, mert "rossz". Sajnaltam magam jo alaposan, ahogy kell. Megismertem egy Parkinsonos lányt nemreg, aki 23 eves. Beszelgettem vele elsore olyan negy orat egy varoban, majd egy kavezoban, aztan, mikor hazamentem, ugy elkuldtem magam a p*-ba, hogy recseg bele. Keves vagyok hozza kepest, az o palyaja meredekebb, razosabb, megis en sirtam hangosabban.
    Nem mennek bele, hogy mi bajom, ezt lerendezhetjuk mailen keresztul, bar szerintem semmi szukseg ra. Azt se szeretnem, hogy ehhez meg ahhoz menjek, mert hajlok ra, hogy kurva mindegy, hova megyek. Voltam tobb helyen, ez a ficko bejon, ha nem is segit sokat, de bizom benne.
    Hogy telnek a reggeleid?
    Előzmény: muzsa (5)
    muzsa Creative Commons License 2002.02.11 0 0 5
    köszi harm2, az a helyzet, hogy kezelőorvosom van itt pesten, és róla is csak jókat hallottam eddig, egy barátnőmet is ő kezeli vagy 10 éve. én még csak most voltam nála először, mivel a betegség is most derült ki. aztán majd meglátjuk.
    az, hogy süllyedünk természetes, az én betegségemmel kb. még 100 ember "rendelkezik" Mo.-on, szerinted hány internetezik?:)
    Előzmény: harm2 (4)
    harm2 Creative Commons License 2002.02.11 0 0 4

    Ennyi volt? Süllyed?

    harm2 Creative Commons License 2002.02.09 0 0 3

    Nem tudom, hogy hová valósi vagy, de ha Szegeden jársz, keresd meg Dr. Pokorny Gyula egyetemi docenst az I-es Belklinikán. Ő a hazai autoimmun betegségek kezelésében, gyógyításában dobogós helyen van; ráadásul egyesek szerint nem is harmadik vagy második helyezett...

    muzsa Creative Commons License 2002.02.08 0 0 2
    hát én igazából abból indultam ki, hogy a tasztalon van a candida gombától a rákon keresztül a homeopátiáig mindenféle más cucc is, de lehet, hogy igazad van és az SOS-be való. bár én inkább egy amolyan support groupnak képzelem ezt itt, és nem kifejezetten orvosi tanácsadásnak. az autoimmun betegségek lényege a szervezet saját antigénjei elleni immunreakció. tehát gyakorlatilag ahelyett, hogy védene az immunrendszered, megtámad. ezek gyógyíthatatlan betegségek, és nem lehet tudni, hogy mitől alakulnak ki. vannak kezelések, amikkel tudnak enyhíteni a dolgon. de az orvostudomány nagyon gyerekcipőben jár ezekkel a betegségekkel kapcsolatban.
    akit bővebben érdekel a dolog...
    Előzmény: Seven (1)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!