mestska: Miért jó az utasnak az, hogy átszálláson kívül ki kell fizetnie még x*100 forintot az IC-re Szolnoktól-Budapestig
Nem írtam, hogy jó az utasnak.
A MÁV-nak jó, ha plusz bevétele van.
Az egységsugarú utas pedig nem nézeget menetrendeket, nem hasonlíthatja össze a tavalyival. Megkérdezi az információval, hogy mikor megy holnap reggel/délben stb. vonata BP-re, és mikor jön visszafelé. Megkapja az alternatívákat, és választ. A nagy részük szerintem választani fog a lehetséges alternatvák közül. De majd kiderül.
bodecsabi: Ne érts félre, nem Téged akarlak cikizni, inkább az próbálgatom, van-e valami foganatja az itt leírtaknak, pontosítják-e vagy nem. Jövő vasárnap úgyis kiderül... :)
A jövő utáni vasárnap fog kiderülni :)
Időnként van foganatja az itt leírtaknak, legalábbis a tapasztalat ezt mutatja.
radio100jozsi: Akkor ennek semmi értelme, teljesen értelmezhetettlen már ez az egész.
Mi az értelmezhetetlen?! A "nyomda ördege" miatt alakult így, nehogy azt hidd, hogy csak az utolsó pillanatban született meg az a (helyes) döntés, hogy ne legyen kötelező helybiztosítás az Ex-eken.
Továbbra is tartom azt az álláspontomat, hogy előkészítetlen volt az expreszvonatok, mint új termék bevezetése, de még jól is elsülhet a gyakorlatban.
De ha én egy közbenső szakaszra veszek helyjegyet, de pont egy heringes Ex érkezik be, hogy a csudában fogom az én helyemet megközelíteni, na meg a helyemet elfoglalni....
Ez már a közlekedési kultúra témakörébe (is) tartozik.
mocama: Nem engedélyezték...
És jó lett volna, ha 5:05-kor indul BP-ről?? Hát... Kecsó-Szeged között persze jó lenne, ha korábban menne.
radio100jozsi: Ekkora kavarodást, na karácsonykor ebből összeomlás, én már többszőr is mondtam ezt, de nem hisznek nekem:-)))
Nem hiszem, hogy összeomlás lenne ebből. Az Expresszek nem pótdíjasok, és nem kötelező helybiztosításúak lesznek, gondolom, a megfelelő módon (táviratilag), közleményben ez kommunikálva lesz.
_nyunyuka: Kihasznált járatokat törölni kell.
Javíthatatlanul előítéletes vagy... (Bár ezzel elismered azt, hogy vannak pontos utasszámlálási adatok.)
A MÁV honlapján rekámozott új IC-kocsikból. :-)))
Bocs, de én ésszerű megoldásban gondolkoztam...
amúgy én írtam föl CD-re a teljes majdnem_véglegeset -> ami a nyomdába ment
No comment...
BAKTER: István Gyuri! Mit szólsz hozzá?
Mit? Hát, ennyi sületlenséget régen olvastam Tőled ilyen rövid idő alatt...
Talán jobb lett volna ezeket a vasutasok véleménye a MÁV dolgairól, vagy a belső topikra írni... Bár, a tökmagos "életszerű" (ld. még marslakó alkotmányos joga, hogy útközben útmegszakítson, mert sörözni akar...) felvetésedhez képest M44-419 hozzászólása mégjobban kiverte a biztosítékot nálam.
M44-419: De sem Albertfalva, ahol nemrég adták át a Savoya-parkot, meg a madaras Teszkót (Ósan), sem Bfok-Belváros, sem Nagytétény (Harbor-park, jövőre meg nyit az áll.-sal szemben a Cora).
Talán valamivel nagyobb forgalom van Martonvásár-Tárnok-Érd felől az ingázók között, mint a BP-en belüli forgalomban. Ezek többletvonatok, nem vettek el eljutási lehetőségeket, a kisebb megállóhelyektől... (egy-egy kivételtől eltekintve: 30a helyett 40a-n megy egy-egy fehérvári személy).
Ráadásul vonattal meg nem lehet majd bejárni Téténybe dolgozni, mert 8720 elág fele megy , ami helyette van 5:25-kor a Déliből 4620, az meg csak munkanapokon közl.
Látom, meg van, ami a bögyödet nyomja... Ízig-vérig vasutas vagy, ezt le sem tagadhatod! (ennek van pozitív tartalma is!)
Nem a vasutasokhoz kell(ene) igazítani a vonatok indulását! Aki máshol dolgozik többműszakban, az nem számít???
Ezzel együtt azt mondom, hogy ahol van rá lehetőség, persze, igazítsuk úgy a menetrendet, hogy a vasutasoknak is jó legyen. (vezénylés szempontjából sem mindegy.) Pl. a 6009 problematikája már más szint, mert egyrészt attól nem 1-1 embernek a bejárása vált volna szinte lehetetlenné Szolnokra vagy a Nyugatiba.
Csak gratulálni tudok az illetékeseknek, hogy jól agyonkúrták a be-, ill. hazatérő vonatainkat! SZÉP VOLT FIÚK!
Ha az utasok nagy részének jobb lesz így, akkor tényleg jó lesz. El kell felejteni végre, hogy nem a MÁV az ország közepe, és fő mozgatója. És nem a vasutasok váltásaira kell építeni a menetrendet.
Ennek örömére marad a tetű 3-as busz. De a bérleteket ugye nem térítik, mert arra ott a VBKJ.
És mondd, aki más cégnél dolgozik, annak térítik?!
Csak arra nem gondoltak, hogy vannak akik Borsodból, meg Szabolcsból járnak fel. Az ő hazajutásukat meg végképp agyonbaszták.
Hányan vannak ők? Az utasok számához képest hogyan viszonyul a számuk?
Egyébként pedig el lehet menni Érd alsóig, ott átsétálni Érd felsőig, és már lehet is menni Kelenföld felé. Ja, hogy az úgy kényelmetlen... A többi (fizető) utasnak is.
Így kell utasszámot csökkenteni, hogy utána meg lehessen szüntetni.
Ha az a néhány vasutas (akinek egy évben lesz néhány olyan hétvégi szolgálata, amikor nem fog utazni) nem lesz a vonaton, nem fogja senki észrevenni...
Remélem érezhető a megdöbbenésem...
Kcs: így 15:05 és 15:25 között 4 vonat is elmegy pestről Fehérvár felé, de a 15:05 előtti 40 és a 15:25 utáni 45 percben egy sem. Hát, ez nem valami nyerő...
Na, ez jóval nagyobb probléma, és hiba, mint az, hogy Téténybe egy kicsit kényelmetlen lesz bejárni hétvégenként hajnalban...
Attus Germanicus: Ha az 1-es vonalon tényleg lesz csúcsban 30 perces ütemes követés, akkor lehet, hogy vonatozni fogok, mert a 72-es busz egy katasztrófa... De akkor hiszem el, ha legalább egy hete azzal járok! :-)
Hát, akkor egy ideig még marad a 72-es :)
Tatabányáról 3:50–6:30 között van nagyjából 30 perces követés, Bicskén belül 4:14–7:02 között van ~30 perces követés, utána nagyjából órás ütem. A sok páratlan IC, gyors között sajnos hiányzik egy vonat. Tatabányáról 6:30 naponta, 7:34 munkanap, ......., 9:05 naponta. Utána nagyjából ütemes. Délután párosban az órás ütemet egy sűrítő járat töri meg Tatabányáig. Így a követési idő 60-60-45-40-35-60-60... Hát, a félórás-órás ütemről szóló közlemény inkább a jövő évre vonatkozott. (De akkor is szükséges a távolsági forgalom átalakítása, hogy "beférjenek" a személyvonatok.)