Keresés

Részletes keresés

jklmn Creative Commons License 2020.09.09 -3 0 160486
Pzh Creative Commons License 2020.09.09 0 2 160485

Nagy hiba a termelő és versenyszférát összekeverni az állami közszolgálattal. Sehol nincs így! Egyébként a katonai szolgálat önkéntes. 

Előzmény: megint itt vagyok (160482)
Pzh Creative Commons License 2020.09.09 0 1 160484

Félre értettél. Én nem azt írtam,!hogy Maroth Gáspár felel a kiképzésért, hanem a katonák, mint te is. 3 éve indult a program, szinte minden eleme megvan. Egyszerre nincs kész minden? Igaz, de te és társaid elég nagy szart hagytatok. Felújított heli kint áll? Igaz, de azért mert helyükön a felújított hangárokban az újak. PZH a képzésre októberben mennek a kezelők Németországba. Te személy szerint mit raktál a programba?  

Előzmény: Törölt nick (160483)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.09 -1 1 160483

Látod Pzh a felújított helikopterek ilyen szép új hangárban állnak leponyvázva. Nem látod-akkor jól látod.

Előzmény: Törölt nick (160481)
megint itt vagyok Creative Commons License 2020.09.09 -1 1 160482

És ezek az emberek, miből fognak megélni? Nálunk egy betanított munkás keres annyit, mint egy hadnagy (270.000,-Ft).

Előzmény: Pzh (160480)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.09 -2 1 160481

A papír sok mindent elbír Pzh. Minden eddig bejelentett fejlesztés a jövőben fog megvalósulni-ha megvalósul egyáltalán. Nincsenek új hangárok, csak hangársátrak. Nincsenek új harckocsik, csak egy pár felújított kiképző harckocsi. Még a gyártóüzem sem létezik, ahol esetleg gyártani fogják ezeket a lövészpáncélosokat. Az önjáró lövegekről elég régen hallottunk-egy darab sincs a láthatáron. Dícséretes, hogy a lerohadt tatai harckocsi színeket felújítják-eddig is karban kellett volna őket tartani. A beharangozott lövészpáncélosoknak is kellene azért valami fedett tárolóhely. A győriek is egyelőre csak az eget lesik, pedig bizonyára boldogan fogyasztanák az új eszközeik üzemóráit. Kézifegyverekből sikerült már a legutolsó katonát is felszerelni, vagy még mindig az AK-val rohangál némelyik? És szerinted a fentiek ellátási-kiszolgálási rendszere, anyagi készleteik, lőszereik megvannak már? És a legfontosabb-sikerült már feltölteni a harcoló katonák létszámát, vagy a lövészpáncélosok üresen fognak kongani?

Ezek után vessél egy pillantást a magyar forint árfolyamára, ami a leggyengébb az EU-ban, valamint vedd figyelembe, hogy jelenleg a leggyorsabban az infláció, és a munkanélküliség emelkedik országunkban, nem pedig a gazdasági teljesítmény, amiből finanszírozni lehetne ezeket a hatalmas kiadásokat. Tudtommal még nincs kifizetve egy új haditechnikai eszköz sem.

Maróth doktor pedig ha megfeszül is, akkor is csak egy amatőr lesz katonai, és haditechnikai kérdésekhez. Isten mentse a honvédséget, ha ő felel a kiképzéséért, mint ahogy te írod.

A katonákról szóló írásodra pedig nem reflektálok, mert én nem írtam a magyar katonák alkalmatlanságáról.

Előzmény: Pzh (160479)
Pzh Creative Commons License 2020.09.09 -1 2 160480

A jó hír, hogy az Acelkocka 200 helyére 476 fő jelentkezett. Üres pályakezdő beosztások altiszt állomány kategóriában nincs! Üres lövész beosztások nincsenek. Miről  beszélgetünk?  Értem én , hogy semmi nem jó, de a tények makacs dolgok.

Előzmény: megint itt vagyok (160478)
Pzh Creative Commons License 2020.09.09 -1 2 160479

A tények rózsaszín köd? Aláírt szerződések, repülő helikopterek felújított hangárban, Tatán hk- k épülő telephellyel,  németországi képzések PZH ra. Maroth Gáspár felelős a kiképzésért? Miért is?   Nem te, a felhipolt “ katona”’. NATO értékelés nem számít? Melyik Magyarország méretű állam adott 1999 óta KFOR parancsnokot? Magyar tábornok lesz 2021-2022 között. Bár tudjuk azok ne alkalmasak, csak a a NATO nem tudja. MND-C hadosztály szintű parancsnokságot a SACEUR befogadta, augusztus 01 tol 2. csillagos horvát tábornok. Ezek tények. LYNX szerződés rózsaszín köd? Tudod mit maradj meg Zsukov tbk emlekirtainál, ott elé ki a frusztrációidat. 

Előzmény: Törölt nick (160477)
megint itt vagyok Creative Commons License 2020.09.09 -1 1 160478

"az MH újjászületett"

Az újjászületéshez 2-300 ezer forintos bérek nem igazán elegendőek.

Előzmény: Pzh (160475)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.09 -2 1 160477

Pzh ilyen rózsaszín ködöt akkor terítsél, amikor az eddig szóba hozott összes harcjármű, gépjármű, lövegek, repülő eszközök, és kismillió felszerelés a Magyar Honvédség raktáraiban, hangáraiban, és tároló helyein tételesen megszámolható, hadrafoghatóak, és kiképzett katona áll mellette. Eddig csak a ködös jövőbe helyezett végeredményről halottunk. Az pedig röhejes, hogy egy szaros orvos határozza meg a Magyar Honvédség technikai felszereltségét.

Előzmény: Pzh (160475)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.09 0 3 160476

Mivel azt mondod, hogy a hős szovjet hadsereg a becsület mintaképe volt, itt van még egy kis anyag például Budapest kifosztásáról. 

42. sz. dokumentum – Sumilov vezérezredes 36 parancsa 37: Budapesten fosztogatás helyett inkább az ellenséget üldözzék NKO_SZSZSZR38 7. GÁRDA HADSEREG TÖRZSE, MŰVELETI OSZTÁLY 1945. január 6.

https://ntf.hu/index.php/2019/02/13/lomizas-budapesten/

Előzmény: Törölt nick (160473)
Pzh Creative Commons License 2020.09.09 0 2 160475

Amíg a szovjet katonak által elkövetett cselekmények hakapeszi maki szintű feldolgozása folyik, az MH aláírta a LYNX szerződést, amellyel egész Európa elé ugrott a harcjármű képesség területen. Válaszonline.hu szépen összefoglalja, hogy hol tárt a magyar véderő reform. Nem táblázatok, diagrammok, hanem konkrét cselekvesek történnek. Maroth Úr szidása menő, de rossz eszközt még nem szerzett be. Orvosi diploma nem jó, Waschler Tamásnak milyen volt?   NATO értékelés  fully alligned a képesség célokkal, más ország Közép Kelet Európában nem kapott ilyet. Szerintem itt az idő a fórum lezárására, az MH újjászületett. Ez tény, a kutya ugat a karaván halad!

Előzmény: Törölt nick (160473)
tűzszerész-infós-rambó Creative Commons License 2020.09.09 -1 0 160474

Több ponton is kapcsolódik a katonasághoz:

Nagyon erős történet, érdemes elolvasni Örkényről:

https://divany.hu/offline/2020/09/09/orkeny-mackosajt-szerelem/

Törölt nick Creative Commons License 2020.09.09 0 2 160473

Itt van Vasziljevszkij marsall nyilatkozata az általuk alkalmazott fegyelmező módszerekről kicsit kacska fordításban:

Aleksandr Vasziljevszkij , a Szovjetunió marsallója azt írta: "... Az N 227 rend a hazafias és érzelmi tartalom miatt a háború éveinek egyik leghatalmasabb dokumentuma ... a dokumentumot durva és sötét idők motiválták ... miközben olvastam, magunkra gondolkodtunk, ha mindent megteszünk a csata megnyeréséhez. "

Egyik parancsnoknak sem volt joga parancs nélkül visszavonulni. Bárki, aki ezt tette , a megfelelő szolgálati fokozatú katonai bíróság alá került .

A 227. számú végzés megállapította, hogy mindegyik fronton egy-három büntetőtalpot kell létrehozni (oroszul: штрафной батальон , átlósított  Shtrafnoy batalyon , világító  „büntetési zászlóalj”, közismert nevén штрафбат , shtrafbat ), legfeljebb 800 középparancsnoknak és magas rangúnak . - fegyelmi problémákkal vádolt parancsnokok. A büntetőpattanákat a frontvonal legveszélyesebb szakaszaiba küldték. Mindegyik frontnak büntető társaságokat kellett létrehoznia a magánszemélyek és az NCO számára . 1942 végére 24,993 csapata szolgált a büntetőpályákon, amelyek száma 1943-ban 177 694-re nőtt. Az elkövetkező két évben a létszám 193-ban és 1945-ben 143 457 és 81 766 katonára csökkent. A Vörös Hadsereg személyzete által a bíróságok által harcművészetek által elítélt személyek száma 994 300, 422 700-at büntetőjogi zászlóaljba rendelték és 436 600-at börtönbe ítélték az ítélet beadása után. Nem tartozik ide a 212 400 lakatlan, akiket nem találtak és menekültek el a katonai körzetek őrizetéből.

A végzés azt is előírta , hogy minden hadseregnek létre kell hoznia olyan „ blokkoló csapatokat ” ( oroszul : заградительный отряд , translit.  Zagraditelny otryad , rövidítve заградотряд , zagradotryad ), amelyek „ gyávakat ” fognak el vagy lőnek, és a pánikba esett csapatok elől menekülnek. Mindkét intézkedést a végzés preambulumában megemlítették, hogy a németek téli visszavonulásuk során sikeresen alkalmazták.

A keményen nyomott Vörös Hadsereg moráljának horganyozására és a hazafiság hangsúlyozására szánták, hogy ez általában káros hatású, és a parancsnokok nem alkalmazták következetesen, akik a csapatok átirányítását tekintették arra, hogy blokkoló rétegeket hozzanak létre munkaerő-pazarlásként. 1944. október 29-én a fronton megváltozott helyzet miatt a védelmi népbiztos ( Sztálin ) 349. számú végzésével a blokkoló egységeket feloszlatották .

Előzmény: Törölt nick (160472)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.09 0 2 160472

Platon van itt egy kis anyag arról, hogy a szovjetek hány katonájukat végezték ki Sztálingrádnál, és itt van az ezt megalapozó Sztálini parancs, ami többek között a saját katonák agyonlövéséről rendelkezik.

http://www.notevenpast.org/discover/order-no-227-stalinist-methods-and-victory-eastern-front

Előzmény: Platon (160467)
doncike Creative Commons License 2020.09.09 0 3 160471

A sztálingrádi 10 ezres saját kivégzett veszteségről kértél forrást.

Én arról (is) adtam forrást, amit te -- ahogyan előre meg is jósoltam -- nem létezőnek tekintesz, mert szembe megy a prekoncepcióddal.

Előzmény: Platon (160467)
Platon Creative Commons License 2020.09.09 -2 1 160470

Ez érdekes anekdota de ugye továbbra sem arról beszélgetünk hogy volt e nemi erőszak....

Előzmény: jklmn (160464)
Platon Creative Commons License 2020.09.09 -3 0 160469

Szerintem mantrázz tovább egyedül. Én beraktam egy sor forrást te nem, úgyhogy innentől annyit mantrázol amennyi jól esik, igazad nem lesz tőle, csak a vitaképtelenségedet bizonyítod. 

Előzmény: Törölt nick (160465)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.09 0 2 160468

A szomszédasszonynak szerencséje volt, mert  a szovjetek udvariasan meghívták egy kis etyepetyére, nem pedig lerohanták. Én ismerek olyan magyarországi települést az országban, ahol a szovjetek azért nem bántották a helyieket, mert 2500 fős tábori kórház települt oda, és az odakerülő katonák éppen nem a zabrálással voltak elfoglalva, és azért nem, mert a helyiek a magyaron kívül anyanyelvi szinten beszélték az egyik szláv nyelvet, emiatt majdnem tökéletesen megértették magukat a katonákkal, akik nem igazán értették, hogy kik ezek a szlávul beszélő helyiek, és hogy melyik országban vannak ők.

Platon Creative Commons License 2020.09.09 -3 0 160467

Anthony Beevor nem létező NKVD dokumentumra hivatkozik, amiket rajta kívül sosem látott senki és nem is hivatkozza le a könyvében. Ezen felül olyan kedves bakugrások vannak a könyvében hogy egyetlen egy klinikai jelentésre alapozva 16 orosz apával rendelkező gyerekből tesz egy kétmilliós becslést. Ráadásul a 16 gyerekből csak 9 fogant nemi erőszakból, a maradéknak simán csak orosz apja volt, de őt az ilyen apróságok sosem zavarták.

Na most továbbra is ott tartunk hogy igérgetsz, de forrásod nincsen, bevoort pedig látványosan nem olvastad, én igen.  

Ráadásul megint másról beszélsz. Nagyon örülök hogy hirtelen eszedbe jutott sztálingrád, de ugye ez csak arról szól hogy az égvilágon semmid nincsen.

Se forrás, se érdemi ismeretek a témában, csak a propaganda. 

Előzmény: doncike (160463)
doncike Creative Commons License 2020.09.09 0 3 160466

Azért a többség kihagyta volna ezeket a kényszerű pásztorórákat.

Törölt nick Creative Commons License 2020.09.09 0 3 160465

Szóval öregem egy fia dokumented sincs az állításaid alátámasztására, és ezért hablatyolsz a harvard hivatkozási rendszerről. Nem is lehet, mert az orosz levéltárak még nem egészen nyitottak ezekben a témákban. Ezért javaslom is, hogy szakadj le a szovjet hadseregről, és inkább foglalkozzál a mi kis honvédségünkkel!

Előzmény: Platon (160461)
jklmn Creative Commons License 2020.09.09 -1 1 160464

Egy kis adalék. Édesanyám varrásból egészítette ki édesapám gázgyári keresetét. Szoba-konyhás lakásunkban nagy volt a forgalom, közeli, távoli szomszédasszonyok jöttek ruhát rendelni, próbálni, pletykálgatni. Engem, mint alsó tagozatos gyereket figyelmen kívül hagytak. Az egyik szomszédasszony története. A déli határ közelében voltam cseléd cselédlány egy kúrián, amikor bejöttek az oroszok. Egy általuk létesített reptér mellett voltam kénytelen elmenni amikor be kellett mennem a faluba. Beszéltem szerbül így az oroszokkal megértettük egymást. Behívtak egy repülőgépbe, hogy megmutatják belülről. Éreztem, hogy ez több lesz annál, de hajtott engem is a kíváncsiság. Ketten voltak a katonák, az egyik kétszer a másik háromszor tett magáévá. Bundzsikámtól van két gyerekem, de azt az extázist még soha nem tudta nyújtani nekem amit a két orosz ott a repülőgépben.

Előzmény: Törölt nick (160452)
doncike Creative Commons License 2020.09.09 0 3 160463

Nem arról van szó, hogy ne tudnék forrást hivatkozni.

(Fogok is, mindjárt.)

Arról van szó, hogy olyan forrás nem létezik, ami a te tudománytalan, világnézeti alapú megközelítésed elfogadna abban az esetben, ha az szembemegy a perkoncepcióddal.

Antony Beevor: Sztálingrád című művében (11. fejezet) 13500-ra teszi azon azon szovjet katonák számát, akiket hadbírósági eljárásban vagy anélkül végeztek ki a szovjetek a csata alatt.

Az ürügy dezertálás, gyávaság, öncsönkítás stb. volt, de a kivégzettek jelentős részének annyi volt a bűne, hogy a fronton átszökő társait nem lőtte agyon.

Ennek a könyvnek a csak a forrásjegyzéke 40 oldal; az általam most említett részek a Védelmi Minisztérium levéltárára (mint forrásra) hivatkoznak.

Ha csak minimálisan foglalkoztál a témával (biztosan foglalkoztál vele), akkor ezt a könyvet is ismered, de mivel nem az van benne, amit te olvasni szeretnél, ezért majd jól meg is magyarázod nekünk, hogy ez csak valami "nyugati fotelhuszár" stb.

Ezt a mazsolázgatást hívják úgy, hogy:

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/nem-igazi-skot

Előzmény: Platon (160446)
doncike Creative Commons License 2020.09.09 -1 0 160462
Platon Creative Commons License 2020.09.09 -3 0 160461

Maradjunk abban hogy majd ha hoztál akár egy primer forrást is akkor segítek neked a googlizásban. Addig ha az MTA-nak jó a harvard hivatkozási rendszer, akkor neked is elég kell hogy legyen. 

Előzmény: Törölt nick (160460)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.09 0 3 160460

Helyes, ha annyira odavagy a hiteles forrásokért, akkor légyszíves mutasd be itt a fórumon az eredeti másolatát Sztálin parancsának, amit a nemi erőszak, és a rablás megtiltására hozott. Légyszíves ugyanígy bemutatni  egy szovjet katonai bíróság határozatát, amit egy szovjet katona által elkövetett nemi erőszak, vagy rablás ügyében hozott.

Lehet hogy nem vagy vizuális típus, de tegnap még fényképekkel is alátámasztottam a szovjet hadsereg által elkövetett rablást, és erőszakot.

Arra még felhívom a figyelmedet, hogy ez a fórum a magyar Honvédségről szól, ezért hanyagolnod kellene a szovjet hadsereg fényezését, és mentegetését.

Előzmény: Platon (160453)
Platon Creative Commons License 2020.09.09 -1 0 160459

Mi van a teherautókkal?

Még mindig a két évtizedes darabok szaladgálnak, vagy volt valami nagybeszerzás amiről lemaradtam? 

Előzmény: Hiryu27 (160457)
Platon Creative Commons License 2020.09.09 -2 0 160458

Amúgy ha részleteiben is érdekel a téma, akkor javaslom kezdetnek ezt a könyvet:

https://books.google.hu/books?id=aFRnQgAACAAJ&dq=Taken+by+Force

Előzmény: jkoenig (160454)
Hiryu27 Creative Commons License 2020.09.09 0 0 160457

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!