szeretnék venni egy rotációs kapát ,csak még nem tudom hogy milyet vegyek , most szeretném ha megmondanátok , hogy szerintetek milyet vegyek? (a kert szántó része 2000 m2 ) az ár 130-140 ezer körül legyen .
Sziasztok nekem olyan gondom lenne hogy dragon 45 H tipusu kapahoz kellene nekem komplett tömitéskészlet a karburátorhoz...Hol lehet ilyent venni??Segitsegeteket elore is koszonom.
Sziasztok! Vettem egy HYUNDAI HY/EC-1000 tipusu kapagépet és a bronzkereke megrepedt. Tud e valaki valamilyen meoldást. Azon kivül hogy vegyek jobbat. köszi.
Kb 1 hónapja vettem a Pratikerben Robi 156DM-et. Briggs S675 motor van rajta, 190 ccm 6 csikó. Ára: akkor 103.900.-br volt. Azóta 149 ezerért láttam kitéve.
88/577-921 telefon a Robix veszprémi mintaboltja, itt pontosan megmodják a motort és árat is (a kereskedők ettől eltérnek). A szerelők szerint a szegedi és a veszprémi kapák kuplungja a legjobb, Briggs vagy Honda motorral. A szegediek már csak Proton (kínai) motorosat gyártanak kb 2 éve, de van nekik röpsúlyos is. Az áraikról nem érdeklődtem. Hátha ez olcsóbb kategórás Telefon: +36 (62) 426-422 . Nekem egy 1987-es szegedi röpsúlyos is van, amit az egykezes kezehetősége miatt imádok.
Még mindig én. Az a praktikeres 156DM kapa nem tudom miylen , de nem a klasszikus Briggs motoros szerintem, mert az 156B szokott lenni. Szóval két fajta Briggs motor a 2 szeirntem, és nem tudom ez mennyire jó. Honda motoroknak, meg gépeknek sok felől hallottam hogy nincsen párja. Csak hát nyilván az a gond hogy nincs azért 150000Ft om erre a célra, főleg hgoy nem lenne sokat használni. Viszont 100 körül már lehet honda motoros gépeket kapni. PL. eddig 2 kedvező ajánlat van. AZ egyik amit korábban linkeltem a szentkirályi Dragon 55H viszont most van egy nagyon jó akció tán azintersparban 89900Ft ért egy Aratrum 316H55ce Szóval árban ez eddig a legjobb ajánlat és hajlunk is arra hogy emgvegyuk. De nem tudom milyen. Írtátok az előző hsz ben hogy ennek is gyengébb a kapaszerkezete. Most nem tudom szeirntetek akkor megéri esetleg ezt megvenni vagy ez már nagyon felejtős kategória? Bár megjegyzem gazdaboltba ezt a gépet 115ért ajánlották ott egy árban volt a szentkirályival. Hondásba a legolcsóbb robi 130 most a baumaxba a 156H de az már sok.
A kuplungharang és a motor küzött levő nyomcsapágy jó-e ill. ha ráengeded a kuplungot a nyomcsapágyon forog-e a kuplungharang vagy a főtengely felszorul a forgattyúsház felső siklócsapágyhoz.
Üdvözletem mindenkinek ! Volna egy kérdésem hozzátok . Szeretném ha meg írnátok milyen tipúsú hajtó mű olajat használtok a rotátokhoz. Az enyém 4 ütemű 4lovas gép (MTD). A hikomol85-90 el azért vannak kételyeim mert már másoktól halottam hogy tönkre ment a hajtás mikor ilyen olaj volt benne.
Oksa, köszi szépen srácok a segítséget, holnap akkor beruházok egy 30-as olajra, veszek egy gázbowdent, karbitömítést is akkor már újakat, összerakom, olajat lecserélem, aztán remélem szépen tögyögni fog alapjáraton, mert úgy az igazi, nem amikor futni kell vele megállás nélkül. Tényleg 20 éves? Fiatalabbnak gondoltam egy 10-essel. Talán lesz hozzá cucc a kisgép boltban.
A nívó felett volt az olaj érdekes módon, arra nem emlékszem mennyivel volt felette, de felette volt. Megnézem holnap, meg az olajat is lecserélem. Okozhat ilyen problémát?
Eszembe jutott, hogy nincs véletlenül túlöntve az olaj? Az olajnívót nézd meg.Esetleg 1 olajcsere is segíthet lehet hogy nagyon fel van hígulva az olaj.
Szia! Muszáj egy ilyen gép, ha 20 éves akkor is. Próbáltam kézzel megkapálni a területet, de fél óra után feladtam, szélmalomharcnak tűnt az egész. Előtte egy legalább 30 éves Ducatti kapagépem volt, de sajnos betörtek a hétvégi házba 1 éve, és azt elvitték, pedig frankó volt.
Ha a gyűrű leragadt akkor bele kell nyúlni a hengerbe is? Gyűrűcsere? Vagy majd üzem közben helyrerázódik? Olyan olajos a kipufogó, hogy leállítás után is még legalább 5 percig erősen füstölgött. Pedig direkt próbáltam erősen járatni, hogy égjen ki ez a sok olaj.
Szia! Igen, a mai bolhapiac legtetszetősebb állapotú motorkapája volt.:-)) Az árus 40-re tartotta, de aztán nem pénzben egyeztünk meg, úgy cseréltem egyéb holmikra. Egy fél órát azért motoroztam vele, az nem elég ahhoz, hogy a belefolyt olaj kiégjen? Melegen könnyen indult, és a hangja is jó, csak ez az elfulladás alapjáraton, ez az ami nem kéne. Nagyobb fordulaton viszont nem füstöl.