Keresés

Részletes keresés

Mormogi7 Creative Commons License 2007.12.29 0 0 103

Most nem értem!

 

Nincs víztisztítód, csak szakvéleményed?

Vagy birtokában vagy a szerinted tökéletesnek?

 

Ha ez utóbbi, akkor segíts már, hogy az én vevőim is jól járhassanak!

Melyik is az?

Előzmény: cumpika (102)
cumpika Creative Commons License 2007.12.29 0 0 102
vagy amiben te vagy érdekelt azt herótozzam le

Ugyan nem "érdekelt" vagyok, csak használója víztisztító és vízlágyító berendezéseknek, szeretem a megbízható minőséget, a tisztességes, valótlanságokat nem állító korrekt cégeket akik mögött valóban hitelesen leinformálható gyártó áll.

Akik a leendő vásárlónak adott tájékoztatóban a termékükről csak az igazat mondják.

Ez lehet víztisztító, vagy bármilyen termék forgalmazó.
Ha egy dologban valótlant állítottak, azután egy szavukat sem hiszem el.

Azt a berendezést amit használok, nehéz lenne herótozni, mert nincs mit.
A céget aki forgalmazza úgyszintén.
Előzmény: Mormogi7 (101)
Mormogi7 Creative Commons License 2007.12.29 0 0 101

Ezt a választ borítékoltam előre, minden szó stimmel!

Ma este a Lottó ötösöm legyen ilyen biztos!

Ezt a szöveget nyomatod a Nőklapja Caféban is.

Látod nem is kellett sok ész, hogy lenyomozz.

Talán mert nem a bujkáló, mindenkibe belemaró állatfajta vagyok.

Ezzel a hozzállással ami neked van, mindenről EU termékről lehet szakszerűen hangzó negatívumokat fröcsögni.

Most menjünk át személyeskedőbe, vagy amiben te vagy érdekelt az herótozzam le vagy egyszere mind a kettőt?

 

Remélem meg tudom álni, és nem így lesz.

 

Én abban különbözöm más forgalmazóktól, hogy nem ellenségnek nézem a többi forgalmazót, hanem partnernek.

Még egy sem ment úgy el tőlem, hogy ne gyarapodott volna fejben. Mindamellett én is vettem át tőlük tapasztalatot.

 

Volt idő amikor vettem tőlük át árút is. Sajnos négy magát nagynak és uttörőnek nevező cégtől is sikerült kapnom új árú helyett selejtes használtat. Ez nálam minősítette őket.

 

Ők nem parnernek tekintettek hanem Pálnak.

 

De az az élettapasztalatom, minden tettünk vissza száll. Így majd a mindenható elrendezi őket ezért. Nálam ez sok éve bejön.

 

Tudtommal nem forgalmazok (még most) kínai készüléket, viszont nem fogom tagadni ha így lesz. Nem az első alkalom, hogy Kínát mint gyártót védem. Csak a jövőbe kell látni. 

Találkoztam jó kínai víztisztóval is. Járok egy helyre karban tartani, ahol olyat vásároltak több éve és elégedettek vele és szerintem is jó vizet ad. Nem tudják a forrást. De nem is látok senkinél most olyat eladót.

Sajnos azt tartom, hogy sok gagyi Kínai eredetű víztisztítót is forgalmaznak Magyarországon és AUAFILTER-ként vagy más fantázia név alatt értékesítik.

 

Ezt tapasztalatból állítom. Sokat idehoztak karbantartani vagy elhívnak hozzá. Egyiket újként idehozta egy ügynök (jó értelemben az) itt feküdt le a komputere a próba alatt a szeme láttára Fent van a képe az oldalamon. Azóta sok száz BLUEFILTERT eladott nem kevés VIP-es ügyfélnek is. Nulla reklamációval.

 

Csak A BLUEFILTERS és az AQUAFILTER európai telepéről szerzem be árumat. Így tekintve ezek EURÓPAI cégek. Ennek megfelelő paraméterekkel.

 

A vásárlóimat meg soha nem fogom szándékosan és tudatosan félreinformálni

Ha mégis valami másképpen van, az a saját tanulni valómra mutat rá.

 

Valóban van ellentmondás a weblapomon. Hálásan köszönöm a kritikát. Tanulok belőle, és változtatok.

 

Előzmény: cumpika (100)
cumpika Creative Commons License 2007.12.28 0 0 100
Ez is egy szép mese volt, gratula.
Csak dönsük el már végre Amerikai? vagy Német? vagy Lengyel?
Egyre inkább az látszi, hogy Legyelországban összehány kinai gagyi.

Össze vissza hazudtok, nem kínos már?


A maradék 9 eladó, és abba az irányba póbálja terelni itt a dolgokat, hogy ami az ő érdekeltsége, arról kiderüljön az a tuti.

Bizony kedves Mormogi ahogy Te állsz szinte mindegyik mögött.
Mikor mondasz igazat? itt, vagy a honlapjaidon?

Csak amerikai, kipróbált, bevizsgált, bevált, víztisztítót forgalmazok garanciával. Ezekből típusokból már több száz üzemel Magyarországon panasz nélkül. Fő partnerem a Bluefilters. U.S.

http://bluefilters.hu/index.html


Csak amerikai, kipróbált, 24 órás próba üzemben bevizsgált, bevált, vízszűrőt forgalmazok garanciával. Ezekből típusokból már több száz üzemel Magyarországon panasz nélkül. Fő partnereim a Bluefilters. U.S.A. Aquafilters U.S.A.

http://www.vizesember.hu/

Sajnos a legolcsóbb árfekvésű, kínai, Tajvani, Török hollandis csatlakozókkal szerelt készülékeket nem forgalmazom, mert megbízhatóságuk miatt a garanciális feltételeket nem tudnám gazdaságosan biztosítani.



Szánalmas!
Előzmény: Mormogi7 (99)
Mormogi7 Creative Commons License 2007.12.28 0 0 99

Sziasztok!

Szóval az a baj az ilyen topikokkal, hogy tíz hozzászólóból egy a valódi érdeklődő olvasó.

A maradék 9 eladó, és abba az irányba póbálja terelni itt a dolgokat, hogy ami az ő érdekeltsége, arról kiderüljön az a tuti.

 

Kína az egy nagyon jó vitatéma manapság legyen szó bármiről. Rögtön több tábor alakul.

Azt már kezdi elismerni a világ, hogy gyártanak kíváló minőséget is. De gyártanak életveszélyeset is.

Pár napja megvettem egy Toshiba DVD VHS RW kombit. Ki volt írva: Gyártó Kína. Na és? Ha a Toshiba a nevét adja hozzá, akkor jó. Egyenlőre jól is működik.

Egyáltalán, nem veszitek észre, hogy minden Kínai?

 

Gondoljátok, hogy  egy Uniós Német cég több európai telephelyel, képviselettel, engedélyekkel, nem kis forgalommal, bekockáztatja, hogy kínai hulladék műanyagból készült víztisztítót forgalmaz? Itt a német címe:

 

BLUEFILTERS GmbH
Langeland 27
D-48308 Senden
Germany
tel. +49)30 3674 0615
office@bluefilters.com

 

Itt meg a felsorolás a parnereiről:

 

http://www.bluefilters.com/index.php?str=k01

 

Mert ha igen, ne vegyél semmit mert úgyis lesz valaki aki aki levezeti mi a Kínai benne. Én meg ráfogom, hogy jól érezd magad,: hulladék műanyagból van.

 

Több kínai víztisztítót gyártó cég van. Ehhez alkatrészgyártók is vannak sokan.

A legtöbb márkás és komoly Víztisztító  készülékben is biztosan van valami Kínából

Szóval a Kínai szerintem  lehet jó is, ha komoly cég garantálja nevével a minőséget.

 

Mégis a víztisztítos topikokban Kínai a mumus. Ez itt magyarország.

 

Mindamellett valóban sokan hoznak be Magyarországra Kínából csapni való készülékeket. Így még működik a kínaival ijesztgetés. De nem riadnak vissza az átkereszteléstől sem, hogy ezeket eladják.

Tehát nem egyszerű ma víztisztító vásárlónak lenni.

 

 

CyberShot Creative Commons License 2007.12.28 0 0 98

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata vastalanító berendezés üzemeltetésében vagy esetleg házilagos készítésében. Egy nyaralóról lenne szó...

Nekem van némi tapasztalatom, de mielőtt továbblépek (és fizetek egy valag pénzt), jó lenne tovább kutakodni.

 

cumpika Creative Commons License 2007.12.22 0 0 97
Szép volt ez a mese a gagyigyártók védelmében.
Egy kis ellenvélemény:

Az utóbbi öt évben megkétszereződött azoknak a Kínából származó termékeknek a száma, amelyeket biztonsági aggodalmak miatt vissza kellett hívni. A potenciálisan veszélyes áruk között a kínai cikkek aránya tavaly elérte a 60 százalékot.
hvg.hu/vilag/20070816_kinai_termek_visszahivas_usa.aspx - 50k –

Európát sem kíméli a kínai gagyiáradat. A kontinens partjait elérő selejtes szállítmányok 48 százalékán áll az a felirat, hogy Made in China. Meglena Kuneva, az EU fogyasztóvédelmi biztosa legutóbb július végén adta át a soros figyelmeztetést Pekingben: azonnali eredményeket szeretnénk látni a nem élelmiszer-ipari termékek minőségének javulása terén. Az EU tavaly belépési kódot adott a kínaiaknak a selejtes árukra figyelmeztető, Rapex nevű európai rendszerbe. Ezért cserébe a pekingi hatóságoknak negyedévenként jelenteniük kellene, miként orvosolják a panaszokat. A kínaiak azonban mindeddig nem vették komolyan ezeket a jelentéseket, és most is csak ígéretet tettek arra, hogy októbertől minden rendben lesz.
http://www.magyarhirlap.hu/Archivum_cikk.php?cikk=133378&archiv=1&next=0

Vigyázat, fejlődő termék!
Ha azt mondom, francia, akkor a fogyasztó a világ bármely részén valamilyen luxuscikkre gondol, a japán a pontosság, az amerikai a kreativitás, a német a hatékonyság szinonimája. De mi jut eszébe a világ polgárának, ha azt hallja, hogy [kínai? Egyelőre csak annyi, hogy gyanúsan olcsó. Az utóbbi hónapokban az amerikaiak egyre inkább kezdenek elgondolkodni azon: vajon ők elég gazdagok-e ahhoz, hogy olcsó kínai termékeket vásároljanak? Az amerikai házi állatokon ugyanis furcsa járvány tört ki, amely százával vitte el a házi kedvenceket. Egészen addig, amíg ki nem derítették, hogy olyan kínai eledelt fogyasztottak, amelynek adalékanyagai leállították a veseműködésüket. Az amerikai ellenőrök ezután találtak az egészségre ártalmas anyagokat tartalmazó kínai fogkrémet, olyan gyermekjátékokat, amelyek ólomtartalmú festékkel voltak borítva és így súlyos mérgezést okozhattak azoknál a kisgyermekeknél, akik a szájukba vették őket. Vissza kellett vonni a polcokról több ezer tonna kínai halat és tenger gyümölcseit, mert kiderült, hogy szalmonellával fertőzöttek. Az amerikai autósokat pedig néhány furcsa baleset ébresztette rá arra, hogy a kínai autógumik, a kispórolt anyagok miatt, a legváratlanabb pillanatokban robbannak fel, halálos baleseteket okozva.


Tulajdonképpen semmi meglepő nem történt, csupán a kínaiak a saját termékeikkel exportálták azokat a minőségi problémákat is, amelyek már egy évtizede bosszantják az otthoni lakosságot. Legutóbb a pekingi országos élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet vezetőjét ítélték halálra, miután kiderült, hogy csúszópénzeket fogadott el cégektől, cserébe azért, hogy szemet hunyt néhány gyengébb minőségű termék forgalomba hozatala felett. Így például olyan gyógyszerek kerültek a piacra, amelyek tucatnyi gyermek halálát okozták Kínában. A pekingi hatóságok is kénytelenek voltak elismerni, hogy gondok vannak a minőségi szabványok betartásával. Az erre illetékes kínai hivatal legutóbbi közleménye szerint termékeik húsz százaléka nem felel meg a hazai biztonsági követelményeknek. Ismerve egy szigorúan ellenőrzött kommunista államban a hivatali statisztikák készítésének módszertanát, biztosak lehetünk abban, hogy a valós helyzet ennél sokkal rosszabb.

Ez még akkor is gond lenne, ha csupán magukat mérgeznék, hiszen a világ lakosságának egyötödéről van szó. A jelek szerint azonban a kínai hatóságok nem tudták megakadályozni azt, hogy a biztonsági követelmények mellőzésének gyakorlata ne gyűrűzzön be az exportba is.

A legsúlyosabb következményei ennek a hanyagságnak az amerikai exportban lesznek, ennek értéke az idén elérheti a háromszázmilliárd dollárt. A tengerentúlon ugyanis már régóta keresik azokat az indokokat, amelyekkel útját állhatják a kínai exportáradatnak. Minden ország termékeivel akadnak néha minőségi problémák. A gond csak az, hogy a kínai portékáknál ez olyan hatalmas tömegben fordul elő, hogy ez megkérdőjelezi az egész ottani minőség-ellenőrzési mechanizmus működőképességét.

A Bluefiltersről: a cég központja Amerikában,

NINCS ilyen cég az USA-ban

Eleve kizárható egy termék vásárlása során olyan cég aki az árú gyártójáról, származási helyéről hamis megtévesztő adatokat közöl.

Van a cégnek még egy gyára Németországban. Itt mindent ők csinálnak, még a fröccsöntéseket is. Ezen termékek ára magasabb is, de ezeke a német piacra készültek.

A magyaroknak meg jó lesz a gagyi is.
Előzmény: na_zsolt (94)
Uldin Creative Commons License 2007.12.22 0 0 96

Hello Zsolt!

 

Én nagyon jó eredményeket értem el a tőletek származó konyhai RO membránnal. És ez nem csak duma, mert a vizet bemérettem az ÁNTSZ-nél. Kiindulási víz csapvíz. Hasonlóan a többlépcsős desztillációhoz 4-szer átküldtem a  vizet a membránon. Toxikus fémekre kimutatási határérték alatti lett az eredemény.

 

Most már látom, hogy csak olyan emeberek tudják értékelni a jó eredményeket, akik szívtak, már víztisztítással. Mondjuk beállítok egy dessztilláló berendezést, jó minőségű víz estén ha beteszek a rendszerbe egy 60cm hosszú kolonnát, akkor is illik 2-szer ledesztillálni a vizet. Bizony párszáz wattot esetleg 1-1,5kW-ot be kell küldeni a rendszerbe, hogy csepegjen, csurogjon a desztvíz. Az állandóan csordogáló hűtővízről ne is beszéljünk. A hagyományos desztillálásnál jóval kellemesebb megoldás az RO szűrés 20-30 wattos kis szivattyú duruzsol, és szépen csordogál a víz.  Az ioncserlő oszlop sem rossz megoldás, viszont ha,  nem folyik állandóan a rendszerben a víz, lebacisodhat az oszlop, ez is rossz tapasztalat. Próbáltam egy kicsit népszerűsíteni az RO rendszereket, de parázás lett a vége. 

 

Egyébként a mai napig nem derült ki, hogy mi az a káros anyag, ami vízben kioldódhat a PE és PP alkatrészekből, ja és mekkora mennyiségben arról sem volt szó....Csak a parázás volt itt a lényeg.

 

OFF

Még szerencse, hogy a népszerű összeesküvés elméletek nem kerültek szóba itt. Nevezetesen, pl. az, hogy forradalmi események esetén a városlakó jónépet az ivóvízhez kevert adalékokkal nyugtatják le, avagy még ennél is nagyobb baromságok, pedig csak elég ilyen esetben elzárni a vízcsapot és bezárni a boltokat......akkor hiába tisztítanánk a nem létező vizünket......bajba kerülne a jónép.

ON

 

Előzmény: na_zsolt (94)
naox Creative Commons License 2007.12.21 0 0 95
azert van ket pontatlensag a hozzaszolasodban:
"egy termék minősége és biztonsága csak attól függ, hogy milyen a termék minőségbiztosítási rendszere"
a minoseg nem attol jo, hogy van minosegbiztositas. A minosegbiztositas azt jelenti, hogy allando minosegen termelunk, se jobbon, se rosszabbon. Ez lehet allando szar minoseg is. A minosegbiztositasi rsz meglete nem jelenti azt, hogy a termek "jo"!
"Ezek jó vegyszer-, sav-, lúgállóak, oldószerük gyakorlatilag nincsen."
ez ok, valoban a muanyagokkal nem az a baj, hogy maguk oldodnak, hanem az, hogy a gyartas soran belekevert adalekok kioldodnak. Ezert nem ertem az egezsegmanias mua. palackos asvanyviz-ivokat.

"Ja és mérlegeljünk: a vízben, a levegőben, az élelmiszerben több millió olyan anyag van, ami ártalmas lehet és lelkiismeret nélkül elfogyasztjuk őket. Most pont ezen akadunk ki? :-)"
na ebben viszont 1000%-ig igazad van.
Előzmény: na_zsolt (94)
na_zsolt Creative Commons License 2007.12.21 0 0 94

Hello mindenki!

 

Látom van itt néhány dolog, ami félreértésre ad okot. Nem titkolom, az egyik, már lentebb említett cégnél dolgozom (Uldin). De nem azért vagyok itt, hogy a cégemet népszerűsítsem, hanem hogy tanácsot adjak, ha tudok.

 

Először is a kínai termékekről: lehet egy cég a világon bárhol, akár kínában, akár svájcban, egy termék minősége és biztonsága csak attól függ, hogy milyen a termék minőségbiztosítási rendszere és a vezetőség milyen terméket akar előállítani. A gyártásnál folyamatosan ellenőrzik a termékeket, (vagy nem) és a hibás elemeket kiszűrik. Van ahol 100-ból 1 hiba megengedett, van ahol 10. Ez vonatkozik a termék megfelelő működésére, és az anyag összetételére is. Mellesleg a világ termékeinek nagy részét kínában gyártják és csak azért, mert ott olcsóbb a munkaerő, de attól még lehet az ugyanolyan jó, mert az anyacég minőségirányítása rájuk is vonatkozik.

 

A Bluefiltersről: a cég központja Amerikában, a gyár Lengyelországban van. Kétségtelen, hogy vásárolnak alkatrészeket távolkeletről, de csak megválogatott alkatrészeket. Természetesen hiba előfordul náluk is. Ez elkerülhetetlen.

Van a cégnek még egy gyára Németországban. Itt mindent ők csinálnak, még a fröccsöntéseket is. Ezen termékek ára magasabb is, de ezeke a német piacra készültek.

 

A műanyagokról: a víz nem oldószere egyik műanyagnak sem. Csak a benne lévő anyagok képesek bármit is kioldan belőle. Az, hogy a víz milyen más anyagokat tartalmaz, helyenként változó.

A Bluefilters vízzel érintkező műanyagai PP-ből, vagy SAN-ből készülnek. Ezek jó vegyszer-, sav-, lúgállóak, oldószerük gyakorlatilag nincsen. Ivóvízre tökéletesen megfelel. Ha azonban mégis lenne beoldódás, ez olyan kis mértékű, ami nem okoz problémát.

 

Ja és mérlegeljünk: a vízben, a levegőben, az élelmiszerben több millió olyan anyag van, ami ártalmas lehet és lelkiismeret nélkül elfogyasztjuk őket. Most pont ezen akadunk ki? :-)

naox Creative Commons License 2007.12.13 0 0 93
"később folytathatjuk ha gondolod."
orommel vennem. Azert annak orulnek, ha megirnad, hogy szerinted:
-miert nem koti meg a nehezfemiaonokat a vizlagyitok kationcsereloje, ill.
-miert nem adszorbealja az aktivszen a legtobb hormon-metabolitot. Elsosorban a szteroid-szarmazekokra gondolok, ivovizben ezeket szoktak kritikusnak tartani.
Előzmény: cumpika (90)
.psp Creative Commons License 2007.12.12 0 0 92
Kedves cumpika, visszatérnék az eredeti kérdéshez , hogy te mit ajánlasz ha már egyszer rossz minőségü a csapviz ( ebben egyet értünk) Magyaroprszágon?

Azt már tudjuk mit nem illetve hogy parasztvakitás amit eddig felsoroltunk.
Komolyan érdekel , és az önmagában nem elég , hogy "megfelelő" minőségüt. Konkrétan melyik cég milyen tipusu termékei amik tuti jó viztisztitók, lakossági célra.

Remélem nem "mellébeszélsz mint az emvélyügynök...(By .psp)".

Előzmény: cumpika (91)
cumpika Creative Commons License 2007.12.11 0 0 91
A hit nagy úr!

Tudod az emvéjesek is elhiszik a sz@rjaikról a blablákat.
Tapasztalták....persze....
Előzmény: .psp (89)
cumpika Creative Commons License 2007.12.11 0 0 90
OK,huje vagyok, ezen a tenyen nem nyitok vitat

Nem illettelek ilyen jelzővel.

Javaslom, hogy a tovabbiakban tekintsunk el aszellemikepessegeim esiskolaim hianyanak emlegetesetol,

Nem tettem ilyet sem.

Pusztán bizonyos állításaidró volt az a véleményem, hogy marhasásgot mondtál.
Ez azért nem ugyanaz.

A hol élsz? Valódi kérdés, nem pejorative.

Illendőséségből válaszoltam most Neked, idő híján most csak erre futja, később folytathatjuk ha gondolod.
Előzmény: naox (87)
.psp Creative Commons License 2007.12.11 0 0 89
Meg se merem kérdezni, hogy akkor mitől működik.
Előzmény: cumpika (86)
naox Creative Commons License 2007.12.11 0 0 88
"a mágneses tér képtelen "megmozgatni" a molekulákat, atomokat"
pontosabban kepes, felteve, hogy a magspin 0-tol kulonbozo, ld. NMR
"a hőmozgás már néhány kelvinen (-270 fok) is erősebb"
ez csak a magn. tererotol fugg, amit vegsosoron te valasztasz meg
"kalcium és magnézium kationok vannak oldva, azaz nem ionkötés van közöttük, hanem hidrátburok. "
pont ezert hat veluk kolcson a magn. ter. A Ca, Mg onmagaban 0s spinu, de a vziburok H-jei miatt van kolcsonhatas. Aztan a vizben ugye erdemes figyelembe venni, hogy oleg bonyolult egyensulyok vannak a CO2 oldodasan es protonalodasan kivul is. Pl. letezik aragonitCa2+(aq) CO32-(aq) egyensuly, es letezik ugyanez kalcitra is. A kristalykepzodes soran a hidratburkok megszunnek, es a megszunes modja valszeg kemenyen befolyasolja az akt. energiat (szemben az egyensulyi allandoval, amire ugye nincs hatasa). Az, hogy a ket kristalyforma kozul melyik jon letre, nem annyira termodinamikai kerdes,sokkal inkabb kinetikai. Es itt elkepzelheto, hogy pl. a hidratburok dezaktivalasa jelentos valtozast hoz letre, es egy olyan termek valik preferaltta, ami korabban nemvolt az.
a kristalyosodas egy nagyon fura dolog. Bonyolultabb anyagok eseten nagyon meglepo dolgokat lehet latni. Nem olvastam cikket,ami a kristalyosodas es a magn ter kapcsolatat vizsgalta volna,bar felteszem voltak ilyen meresek is, de olvastam olyan cikket, ami cikloaddicio eseten nezte a magn ter hatasat.volt neki, a mechanizmus ismereteben ez nem is meglepo.
szoval nagyon batornak erzem azt akijelentest, hogy a magn ter nem lehet hatassal akar egy reakciora, plane pedig egy kristalyosodasra.
nem akarom, hogy felreerts. Nem mondom, hogy a magneses kutyuk mukodnek (ha erdekel, nem is hiszem, hogy mukodnek), de fenntartom, hogy nem rendelkezem olyan ismeretekkel, ami alapjan kizarhatnam a mukodesuket. Mas kerdes, hogy elemi elvarasom lenne, hogy a forgalmazo meggyozoen bizonyitsa a dolog mukodeset. Viszont ha igy is megveszik, miert tenne. Viszont ha nem bizonyitja,miert vennem meg?
Előzmény: cumpika (86)
naox Creative Commons License 2007.12.11 0 0 87
"szurni akkor kell a vizet, ha baci van benne. Ilyen a csapvizben nincs, nem is lehet.
Mond hol élsz Te??
A csapvizet ugyan rendszeresen ellenorzik nehezfemre,
Mond hol élsz Te?
Ráadásul még bődületes marhaságokkal is megtévesztenéd az embertársaidat."
"Méghogy egy háztartási vízlágyító eltávolítja a nehézfémeket, és az aktív szén a hormonokat ,antibiotikumokat, "
OK,huje vagyok, ezen a tenyen nem nyitok vitat. A forumok szepsege abban rejlik, hogy sose tudodkit dorongolsz eppen foldbe. Es az okos forumozo sem annak hisz, aki eloszor keveri ossze a testnyilasait. Javaslom, hogy a tovabbiakban tekintsunk el aszellemikepessegeim esiskolaim hianyanak emlegetesetol,mert ez senkit nem erdekel. Persze ha belsokenyszer, csak rajta.
"Méghogy egy háztartási vízlágyító eltávolítja a nehézfémeket, és az aktív szén a hormonokat ,antibiotikumokat, "
igen, erre hasznaljak. Ha szerinted nem muik adolog,boffents mar ide egy hivatkozast.
Aruld el, hogy lehetne elo baci abban a vizben, ami szabadklort tartalmaz? Pont ezert klorozzak avizet,hogy a halozat steril maradjon.
Tisztaban vagy vele, hogy a vizmuvek sajat minosegbizt. rendszere miatt is kenytelen (erted, kenytelen) a viz parametereit, pl a nehezfemeket is rendszeresen merni?
azt hiszem lehet vitatkozni ertelmes dolgokrol is a viztisztitas kapcsan, spec.engem is idegesit, hogy ertelmetlen beruhazasokra veszik ra embertarsainkat, az elfertozodes korantsem kis veszelyeirol most nem is beszelunk (vagy arrol, hogy a nehezfemszuro utan berakod az ezusttel kezelt szenet). De a vitahoz okosabb hozzaallas kell, mint amit az imenti hozzaszolasodban produkaltal.
bocsi
Előzmény: cumpika (74)
cumpika Creative Commons License 2007.12.11 0 0 86
Úgylátszik nem csak nekem problémám:

Szerintem a nagyfrekvenciás lágyítás nem működik, sima átverés. Az ajánlott likeket megnéztem, kapásból néhány dolog szúrja a szememet. Nézzük:
http://www.flodravin.hu/

A" FLODRAVIN készülék indukciós tekercse által a csõvezetékben kialakított nagyfrekvenciás mágneses tér dinamikus úton bontja meg a vízben oldott hidro-kalcium-karbonát molekuláinak ionkötéseit, s ennek következtében kicsapódnak a kalciumsók. A keletkezo vegyületek azonosak a mészkovel, ám újonnan kialakult kristályaik alakja másféle romboid alakú hasáb, ún. aragonittípusú kristály"

-a mágneses tér képtelen "megmozgatni" a molekulákat, atomokat, a hőmozgás már néhány kelvinen (-270 fok) is erősebb, szobahőmérsékleten meg főleg. Ami képes lenne bármit is tenni, az az elektomos tér - pl. az LCD-kijelzők is így működnek. De az LCD-kijelzőkben csak irányba állítják a molekulákat, ami a tér kikapcsolása után rögtön megszűnik. Az átkristályosítás elektromos impulzusokkal némiképp olyan, mintha hajszárítóval akarnánk egy kártyavárat lebontani, és egy másikat felépíteni belőle.

"dinamikus úton bontja meg a vízben oldott hidro-kalcium-karbonát molekuláinak ionkötéseit, s ennek következtében kicsapódnak a kalciumsók"

Ez elég nagy zagyvaság. Mi az a "molekulák ionkötése"? A vízben hidrokarbonát anionok, kalcium és magnézium kationok vannak oldva, azaz nem ionkötés van közöttük, hanem hidrátburok. Ebből mészkő nem keletkezhet, mert az karbonát, nem hidrokarbonát. Ahhoz széndioxid-gáznak kéne távozni, de az zárt csőrendszerben nem megy. Ezért válik ott ki a vízkő, ahol a víz szellőzik, ill. ahol melegszik, mert a meleg víz nem oldja a széndioxidot. Azaz a bojlerben és a mosógépben. Szóval a hidrokarbonát-ionból nem tud a mágnes, csakis vízoldható hidrokarbonát-kristályt összevarázsolni, az meg, mivel vízoldható rögtön fel is oldódna, ha feltesszük hogy egyáltalán keletkezik.
-ha nem tartjuk magunkat a királyi bölcsességhez, hogy karbonátokról, mivel azok nincsenek, szó ne essék, akkor még az is felvethető, hogy nem aragonit keletkezik közönséges hőmérsékelten és nyomáson, hanem kalcit, szóval ha a mágneses tér ilyen ügyesen helyezi az atomokat egy nem stabil kristályszerkezetbe, akkor én inkább a "grafitból gyémántot" projektben látnék fantáziát a "kalcitból aragonitot" kutatást pedig hagynám unalmas nyugdíjas éveimre :-)

"A magnetikus eljárással kezelt kemény víz felveszi a lágy víz fizikai tulajdonságait. Ez a víz a csovezetéken történo átfolyása során feloldja a már meglévo kemény lerakódásokat, s ezáltal az oldat ismét telítetté válik. Ez a folyamat megegyezik a természetes lágy víznek, például az esovíznek kozeteken való átfolyásával, melynek során az esovíz ásványi anyagokban dúsabbá válik."

-Az esővíz nem azért oldja a mészkövet, mert lágy víz, hanem mert esés közben beleoldódik a levegő széndioxidja, aminek segítségével vízoldható hidrokarbonáttá alakul a karbonát. A széndioxid távozásával tud a folyamat visszafelé lejátszódni és mészkő ismét kiválni. Azaz kizárt hogy a korábbi lerakódásokat feloldaná, mert ahhoz szén-dioxidot kellene adagolni.

Van még néhány rettenet, de már ennyiből is látszik a dolog sarlatánság jellege
Előzmény: .psp (85)
.psp Creative Commons License 2007.12.11 0 0 85
"Ja, és e szerkezetek feltalálói, gyártó, forgalmazói semmit nem reagáltak arra, hogy a termékeiket csalásnak minősítettem. Ha annyira biztosak a dolgukban, egy ilyen provokálásra lépniük kellett volna.
Hát nem az lenne a legegyszerűbb, ha egymás mellett lenne két rendszer egy laborban, ahol az egyiken van csoda izé, a másikon pedig nincs? Laikus mérnökként csak úgy tudom elképzelni a korrekt igazolást."


Miért KELLETT volna reagálniuk??

Mert kovács jános azt moindja hogy ez szar?
Én se szoktam reagálni minden támadásra.

A karaván halad a kutyák meg ugatnak, stb


Az összehasonlitó képek fent vannak a honlapon.

Sztem neked az örök kételkedés a problémád.
Előzmény: cumpika (84)
cumpika Creative Commons License 2007.12.11 0 0 84
Egy kis adalék a parasztvakításhoz, nem vagyok egyedül úgylátszik.

A Construma építőipari kiállításon kérdeztem egy vízcsőre szerelhető vízkőmentesítős cégnél, hogy tudnak-e hozni egy kétsoros nyilatkozatot bármely magyar egyetemen tanító fizikustól vagy vegyésztől a működés tudományosan lehetséges voltáról? Erre azt mondták, hogy állítsam már le magam, hiszen azt sem tudja senki megmagyarázni, hogy a postagalamb miért talál haza...

Hát egy kicsit zavarba jöttem, pedig évek óta nagyon harcolok a varázs szerkezetek ellen. Sőt, a fogyasztóvédelem tavaly kinevezett első emberét is próbáltam tegnap győzködni, hogy végre igazán a sarkukra állva megvédhetnék a fogyasztókat a sarlatánoktól. Azt mondta, hogy írjam is le neki, hogy legyen dokumentje a szóban előadottakról. Ismét bizakodom, mint a két elődjénél tettem...
A szkeptikus konferencián is felajánlottam, itt is megismétlem: 200 ezer forint nettót kap mindaz a magyar egyetemen fizikát vagy kémiát oktató személy, aki két sorban kijelenti, hogy szerinte az alábbi termékek közül bármelyik működik, működhet:

1. sugárzásos falszárító
2. vízcsőre szerelhető vízkőtelenítő
3. gázcsőre szerelhető kazánteljesítmény-fokozó
4. mosóport feleslegessé tevő mosógolyó
5. betegségeket gyógyító mágneses derékalj

Mivel ezt a felajánlást az 1-es, 2-es és 4-es termékekre már nagy példányszámban korábban közzé tettem és semmi visszhang nem volt, gondolkodom a jutalom tetemes felemelésén.

Ja, és e szerkezetek feltalálói, gyártó, forgalmazói semmit nem reagáltak arra, hogy a termékeiket csalásnak minősítettem. Ha annyira biztosak a dolgukban, egy ilyen provokálásra lépniük kellett volna.
Hát nem az lenne a legegyszerűbb, ha egymás mellett lenne két rendszer egy laborban, ahol az egyiken van csoda izé, a másikon pedig nincs? Laikus mérnökként csak úgy tudom elképzelni a korrekt igazolást.

De hiába mondjuk ezt itt néhányan. A gyártók-forgalmazók nem izgatják magukat, hiszen akármit ugatunk ebben a bizonyára alig látogatott topicban, az ő forgalmuk nem csökken. Az erre hivatott fogyasztóvédők szerint nekik nincs is hatáskörük e témában, nem baj, ha átverik a népet.

Előzmény: .psp (79)
Uldin Creative Commons License 2007.12.10 0 0 83

>Uldin lécci nyomdd el privátba milyen cuccaid vannak.

 

Ok holnap reggel küldöm, összeszedem az árlistát, itt van a gépen valahol.

Előzmény: .psp (79)
Uldin Creative Commons License 2007.12.10 0 0 82

 

Nem ismerem ezt a típust.

Amiket írtak az alapján....valamire biztos jó.

10 nm-es kapilláris membránszűrő a legfinomabb, ami benne van.

 

Közel ebből a pénzből megvehetsz egy RO rendszerű zsínórmembrános nanoszűrőt, 1nm-es cuccot, amivel lehet mebráncserével RO vizet is csinálni.

RO membrán hozzá kedvezménnyel 9000Ft anélkül 14000Ft.

Zs membrán 7000Ft

 

Előszűrésnek 1mikronos  PP szűrő és 10mikronpos aktívszén szűrő van,  kerámia csap stb..

 

Nincs puffertartály, mert nem kell, így nem tud lebacisodni sem.

1,5bar hálózati nyomástól kezdve már működik, nem kell hozzá nyomásfokozó szivattyú. Szerintem nem rossz cucc..

Előzmény: .psp (80)
Uldin Creative Commons License 2007.12.10 0 0 81

>Ha felsz attol, hogy a csapvizbe nehezfem kerulhet, akkor hasznalj ioncserelot

 

Az ioncserélőt csak akkor érdemes felszerelni, ha folyik rajta a víz. Az is jól le tud bacisodni.

 

Az RO szűrő szintúgy, de azt legaláb ki lehet fertőtleníteni, célszerű UV-vel kezelni a bejövő vizet, esetleg a műanyag szőrőházakat nanoezüsttel kezelni. A nanoezüst megtapad a műanyag felületén. És kinyírja az ott megtapadt bacitelepeket.

 

A legjobb megoldás viszont az, ha folyik a víz a rendszerben.

Előzmény: naox (68)
.psp Creative Commons License 2007.12.10 0 0 80
http://www.nordland.hu/index.php?mod=news_read&newsid=13
Itt az utolsóról mi a véleményed?
Előzmény: Uldin (76)
.psp Creative Commons License 2007.12.10 0 0 79
Na wazze teljes az összhang!



Uldin lécci nyomdd el privátba milyen cuccaid vannak.

cumpika köszönöm asz elővigyázatosságit de személyesen ismerem a flodravin gyártóját, és teszteltem a terméket, pl több 4 emeletes győri házban. tényleg müxik.
Ezenkivül ingyenes kihelyezésekkel bojlerrel rendelkező családi házakban, na egy év után néztük meg ujra a fütőszálakat és nem a szokásos vödörnyi szarok voltak rajt,

Azért maradj csak elővigyázatos sok igazi parasztvakitó él kishazánkban.


Üdv: .PSP
cumpika Creative Commons License 2007.12.10 0 0 78
Pedig legyöngül az immunrendszer, ha steril vizet iszik az ember,

Éppen elég mérget kapok nap mint nap, legalább a vizem legyen tiszta.
Előzmény: Uldin (73)
cumpika Creative Commons License 2007.12.10 0 0 77
A vissza nem sózott RO vízzel vigyázzál, ha sokat iszol belőle vesevérzésed lehet tőle. Ez most halál komoly. Olyan, mint ha desztillált vizet vedelnél. Pontosan a nagy ozmózisnyomás miatt lehet baj, ha sok desztvizet vedelsz.

Ez már a sarlatánság netovábbja.
Van fogalmad egyáltalán az emberi szervezet működéséről?

Azt használ mindeki amit akar.
Ha képes a saját egészsége, biztonsága védelmében noname hamis gyártó és származási hely megjelölésü bármit használni az Ő baja.
Csak NE terjessze.
Előzmény: Uldin (76)
Uldin Creative Commons License 2007.12.10 0 0 76

PSP!

Vettem az üzenetet.

 

>Milyen forditott ozmozisos berendezést tudnál javasolni 80 000 alatt?
>Van egyátalán ennyiért?

 

80000Ft vagy 80000 liter/nap

Ha Ft akkor:

Van! Az amelyiket Cumpika leócsárolt.

Ha kell neked, szívesen rendelek neked is, a 30%-os kedvezményem meglesz lassan annyi cuccot viszek.


A vissza nem sózott RO vízzel vigyázzál, ha sokat iszol belőle vesevérzésed lehet tőle. Ez most halál komoly. Olyan, mint ha desztillált vizet vedelnél. Pontosan a nagy ozmózisnyomás miatt lehet baj, ha sok desztvizet vedelsz.


Akik egyébként sok sót zabálnak, hamar rosszul lesznek tőle. Vérnyomás leesik stb. Csak mértékkel az RO vízzel.


Van zsinórmembrános nanoszűrő is. Az RO membránházba be lehet pakolni. Az ásványi anyagokat nem szedik ki a vízből, viszont a festékanyagokat, kolloidális szennyezőket igen. Előszűrésnek teszel egy ezüsttel kezelt (bacik, algák miatt) szénszűrőt oszt jól van. A membrán pórusmérete 1nm, baci vírus tuti nem megy át rajta. Piszok olcsó un. zsinór membrán, takarítható is bizonyos szinten. 20-30 ezerből megvan kompletten. Esetleg egy UV lámpát is tehetsz be, de nem a kimenő vízhez kell rakni, ahogy gyárilag szerelik, hanem a nyersvizet érdemes sterilizálni.

Előzmény: .psp (47)
cumpika Creative Commons License 2007.12.10 0 0 75
Ja van a bejövő vizcsövön egy elektromos http://www.flodravin.hu/ vizkezelő.

Az igazi parasztvakítás.
Előzmény: .psp (71)
cumpika Creative Commons License 2007.12.10 0 0 74
szurni akkor kell a vizet, ha baci van benne. Ilyen a csapvizben nincs, nem is lehet.

Mond hol élsz Te??

A csapvizet ugyan rendszeresen ellenorzik nehezfemre,

Mond hol élsz Te?

Ráadásul még bődületes marhaságokkal is megtévesztenéd az embertársaidat.

Méghogy egy háztartási vízlágyító eltávolítja a nehézfémeket, és az aktív szén a hormonokat ,antibiotikumokat,
De azt hiszem felesleges vitatkozni Veled ezek után.
Előzmény: naox (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!