Nehéz kérdést tettél fel nekem. Nem egyszerű válaszolni rá. Pláne helyesen felelni. Az udvariasság ide tartozó részére viszont könnyen tudok felelni. Ne kérj engedélyt ahhoz, hogy megtehess apróságokat. Ha írni akarsz nekem privát levelet, írj. Ha akadályba ütközöl, küzd le, próbálkozz. Például az itteni profilokból a nyilvános email címet Chrome alatt jobb klikk email cím másolással ki lehet szedni anélkül, hogy az operációs rendszered megpróbálná társítani egy programhoz. A nehéz kérdéseden gondolkozzunk el közösen. Magabiztosság? Kit jellemezhet társkeresés közben? Számomra azt, aki nem bújik kifogások mögé. Nem hivatkozik mentségekre, ha kell vállalni a felelősséget és a hibáit. Azt, aki nem külsőségektől várja el a pozitív megerősítéseket. Hisz önmagában és abban, hogy képes egyről a kettőre jutni kellő idő elteltével. Jó dolog, ha támogat a környezetünk, de ne függjünk tőlük. A saját megítélésünk nem állhat oly ingatag lábakon, amiket feldönthet egy kósza vadidegen, akinek éppen rossz napja volt. Megértem azokat, akik a kapcsolatunk végén, szakítás, válás, veszekedés, vagy valamiféle közös megegyezés követően nem állnak töretlen hittel. Tavaly év végén én sem voltam kivétel. Nem álltam rózsásan. Semmilyen párkapcsolati téren. Ha akkor fölszedtem volna valakit biztosan később elbaltáztam volna. Nem célszerű egyik kapcsolatból rögtön egy újba fejest ugrani. De ezt már hallottad... Mégis a dolgok igen is ülepedjenek le, legalább fejben, de jobb ha szívben is. Ugyanakkor megértem, hogy sokkal egyszerűbb mindig a legkényelmesebb utat választani. Esetleg az új kapcsolatot kihasználni ego feltuningolásra. De jobb ha előre tisztázzuk legalább önmagunkkal szemben, hogy mit is csinálunk. Ha sokáig éltél rossz párkapcsolatban minden téren ki lehetsz véreztetve, kiéheztetve állhatsz neki a leendő új társkeresésnek. Nem beszélve a sok védekező mechanizmusról, amit magadévá tehettél. Egy éhező emberhez viszonyítva, ugyanolyan nehéz volna megmagyarázni, hogy miért nem tanácsos hosszan tartó böjt után rögtön nehéz kajákat enni. S miért volna célszerűbb könnyű ételekkel kezdeni. De ez mind hiába, ha valaki előtt ott gőzölög valami zsíros, nehéz gyors kaja, miközben minden sejtje most akar enni. Szóval nem egyszerű a helyzet. Kezd kicsiben, keresd a kevésbé problémás emberek társaságát. Hallgass a szívedre, olykor az eszedre is. S ha kell mondj bátran nemet. Vedd észre, hogy mit csinálsz jól. A tánc, hogy eljársz közösségekbe az jó. Viszont, hogy ez alatt is flegmának tűnő álarcot öltesz az nem jó. Egy barát segíthetne ellazulni idegenek közt. A legfontosabb a saját céljaink tisztázása. Egy tárgyat se érdemes megvásárolni úgy, hogy nem tudjuk mire kell. Természetesen ajtóéknek bármelyik alkalmas volna, de most komolyan "kitámasztónak" akarnál használni egy semmire se jó pasit? Akarsz gyereket? Nem akarsz? Jöjjön veled el ide vagy oda, lehetőleg gyötrelmes arckifejezések vágása nélkül? Ne dohányozzon? Dohányozzon? Legyen alacsonyabb, vagy éppen magasabb nálad? Mik a prioritásaid? Mettől kezdve vagy kompromisszum képes? Egyáltalán mik a saját kérdéseid? Ha megvannak a saját válaszaid, amiket meg se kell osztani a világgal, de tényleg biztosan azt akard, akkor csak kitartó szelektálás kérdése csupán az egész. Közben foglalkozz mással is. Kitartás legyen a Te mágiád!
Igen értem. De tudod, mérce, tenni fel már kép alapján is. Emiatt van hogy olyan elvárásokkal képesek már az első találkára menni aminek képtelenség megfelelni. + ez az egész dolog amerre megy most a világ. (social ...internet stb stb)
És én amondó vagyok, legyek önmagam nem több nem kevesebb "mint amit képviselek" az életről. Erre pedig nem kell csili vili többnek látszani akaró, benyomást keltő képet kirakni csak hogy "taposva kiemelkedjek a tömegből". Igen értem hogy tinder nem erről szól, de ha én így gondolom hátha van még 1-2 lány aki hasonlóan vélekedik esélyt adva ott is magának.
Egyébként találtam pár olyan de tényleg olyan kedves tekintetü "átlagos" fotós lányt hogy ah.. :) dehát ámor nyila nem tudott célozni :D
Azért vidéken vannak kis aranyos kedves lányok még. na igen, Csak hol ugye? :D
Azt gondolnám pesten mennyivel jobbak az esélyek. Több lány több ember, élőben is. bár biztos másabbak a lányok is (átlagban).
A világháló tele van ismerkedős oldalakkal, viszont én valami újat kerestem, ami más mint a többi. Az egyik fb csoportban ajánlották az Felszedlek.hu ingyenes társkeresőjét. Eddig elégedett vagyok, tetszik!
Teljesen megértelek, nekem se tetszik ez az egész, de ha a Tinder-rel próbálkozol ott ez erősen bejátszik. Irtad, hogy a lányokat nagyon sokan behúzzák, ezért is kicsi az esély. Viszont épp ezért olyat kell mutatni, amivel ki tudsz tűnni a tömegből. Én pl feltettem egy arcképet meg még sima képet, ülök egy híd mellett meg egy kávézóban. Az itt lévő férfiak a következő képeket teszik fel (csajismerősök mutatták): drága motorral, autóval feszítenek, fesztiválon vannak, félmeztelenek kockahassal... meg a külföldi képek egzotikus helyeken, ha már kockahas nincs :) Na mondom akkor képek le, feltettem egy sportosat meg egy külföldit, amin vicces dolgot csinálok meg egy képet ami elég színes, figyelemfelhívó és drága ruhában vagyok, azóta jönnek a lájkok...
Biztos vannak normális lányok, én is azt keresem csak még nem találtam meg :)) ... Irodában dolgozom, ahol hallgatnod kéne a huszonéves csajokat, mikről beszélnek... én szégyelltem magamat, hogy még nem jártam mexikói meg perzsa étteremben ésatöbbi :) még van mit nekem is behozni..
De látom a dolgok árnyoldalát is... nagyon sok a szegény ember is a városban, nagy a kontraszt... nem tudok megtenni úgy 50 m-ert, hogy ne botlanék 2-3 kéregetőbe... Eddig a rekord 6 ! ember volt, amikor a cégünktől át akartam menni az út túloldalára a gyógyszertárba... valami döbbenet... és itt úgy látom mindenki ki akar törni... ha neki nincs, majd összeszed egy jó palit... sokan a külföldiekre utaznak, mert ott a pénz, nálunk a cégnél is többen járnak angol, holland, norvég férfiakkal..
Amúgy még erről jut eszembe: Egy kolléganőm hajtott rám, gyönyörű huszonéves csaj, de ahogy megismertem, ugyanezek a sztereotípiák: nyaralás görögben, sielés Svájcban, nyáron Balaton Sound meg siófoki hétvégék, haverok, buli, Fanta... a város menő szórakozóhelyeit ismerte, bárokat, ahova a szép lányok mennek összeszedni öltönyös, jól szituált, tehetős embereket... persze ő is oda jár, mert azt hiszi, ez az intelligencia fokmérője... no comment, hagytam is
egyébként az én zsánereim inkább (csak) a sovány kategóriában vannak. Nem kell nagy mell meg hasonló...
És bizony számít hogy milyen végzettsége van mennyire inteligens a lány, mennyire finom modora van. Arra is gondolok hogy ketten az életet sikeresebben tudjuk vinni mintha csak "1 tanult kereső" lenne a családban míg a másik tanulmány nélküli munkanélküli. Most mondtam egy példát. Igen nézem, mert én úgy gondolom tettem le az asztalra, megtanultam a magmét én is, elhelyezkedtem, elégedett vagyok vele, és megyek és teszek az egészért. Így nem bírom elviselni ha egy lány pl egy "érettségivel is birkózik". Fogalmazzunk úgy komolyan venni..hosszú távra. Volt már hogy emiatt szakítottam 2 év után, mert láttam hogy hiába bátorítom hogy menjen és csinálja meg, nem hajlott rá, egyszerűen ő nem olyan típus volt. Magam előtt láttam a keserű jövőtképet ha szerelem elmúlna akár, egy vállon vihetem a családot...sok minden közbe játszott ott, nem akarom részletezni. Na mind1 is. Szóval az emberben idővel kialakul kit mit keresne a másikban egy család alapításhoz. Nem kell hogy sok milliója legyen, maga az ember , a tenni akarása, talpra esettsége, inteligenciája ami fontos. Abból lehet sok minden idővel. Nem könnyű főleg vidéken ilyet találni, főleg hogy kölcsönös is legyen..majdhogynem. Néha csak csóválom a fejem hogy hogy lesz ez..
Köszönöm. Egyébként nem fizetek magyarországon 4000 ft hambiért sem magam miatt sem egy nő miatt. Van pár sarokkal lentebb olyan hely is ahol nagyon finom jó hambit lehet kapni, közben sétálni beszélgetni, ebben biztos vagyok.
Nekem sincsennek ilyen elvárásaim, biztos van akinek akkora anyagi háttere van hogy...(sose kop el) .azt el képzelni hogy nem foglalkozik ezzel.
Van rá keretem (nem a sose fogy el:D ), nem eről van szó, ilyen vagyok. Egyébként amint ilyen lányba botlanék már kiábrándulás indulna el bennem. Legalábbis komolyan biztos nem tudnék hozzá állni akár milyen szépséges. De ha a lány akarna egy ilyen helyen meghívni rábeszélném hogy sétáljunk még kicsit míg találunk egy másik helyet.
Szóval nem kérek a szintből és maradok az én felfogásomnál és az sem érdekel hogy pesten mi a trend a nőknél. Nyilván nem mindenki olyan amit lefestettél egyébként.
Am addig el kéne hogy jussak hogy match és tapasztalni mi van azután :D 1-2 volt talán de az kevés. És totál behasalt az egész komolytalan volt.
Nincsennek nagy illuzióim és esélye annak hogy egyáltalán egy értelmeset beszélgetni egy lánnyal majdnem lottó szint. Egy nő am is sokkal több találatot kap és mindenki ír...már matek miatt is ott van a zéró az esélyben. De hátha...:)
Tinderre is pl rakhatnék ki olyan képet amin egyszer annyit mutatok, prof képek fények beállítva stb... de én úgy vagyok vele egy átlagos de normális képpel sokkal tisztább a "játék". Meg ez a utazgatós stb..nekem semmit nem jelent. Én a lány arcát nézem alakját szemét. A többi nem érdekel. Aztán pedig hogy kölcsönös legyen, a többi pedig majd élőben eldől. Ott lehet mesélni utazástól kezdve mindenről.
De ugyan így vagyok al ányok fele is, nem 1 lányt huztam jobbra már aki szimplán tetszett, pedig egy sima telós kép volt minden csili vili nélkül. Na ilyen vagyok én is.
Ezek az oldalak pedig (sajnos) látatlanban csak a külsőségekre mennek. Van amelyik jobban, van amelyik kevésbé... nem tudom melyik jobb, hogy nincs vagy van match-ed, mert aztán lehet egy rövid beszélgetés is rendesen megtépázná az önbizalmad, hogy itt mit várnak el miközben te egy normális egyszerű lányra vágysz... Példa: Tegnap újabb match-em volt Tinder-en egy teljesen átlagos 30-as nővel és ő is természetesen vezető beosztásban dolgozik, tele volt külföldi képekkel, itt meg ott járt, már nem lehet neki nagyon újat mondani :) én meg olyan szempontból örülök, hogy ezt és sok mást témaként tudok használni, mert én is voltam nagyon sokfelé, meg hála az égnek, megvan ehhez az egzisztencia, amúgy szóba se állnak veled... Ezt azért mondtam el, mert az igények nagyon magasan vannak és hát hogyismondjam, ha nincs is kimondva, de furán veszi ki magát, amikor ezekre nem tudsz reflektálni, mert nem vagytok egy szinten és ahogy nézem a Tinder a felső tízezer játszótere. Nem tudom a Tinder-en merre kutatsz pl, de legtöbben persze Bp-n vannak. Itt elég nagy a merítés, de teljesen másnak érzem itt az életet, mint vidéken, mióta itt vagyok, 2 éve. Alap: Étteremben ebédelünk, Starbucksban kávézunk, el szoktunk ugrani jobb időben jégkrémezni pl az Anjuna-ba, vagy desszertezni, esténként kézművessörözőkbe pl Élesztő, Dezső vagy a Bálnába hétköznap is... Nem tudom mennyire vagy tisztában az itteni árakkal (sör 1500, jégkrém 1200, a múltkor a Bálnában egy hambiért 4000-et fizettem, akkor leesett a lánc :) ) és tegyük hozzá, esténként, főleg hétvégén egy gombostűt nem lehet leejteni sehol, nem tudsz beülni sehova, maximum, ha foglaltál... Vidéken ezt az életszínvonalat, amit itt hozni kell, fel sem tudják sokan fogni, elsőre én se tudtam.
Szóval amikor a Tindert húzogatod itt, ezt kalkuláld bele... :)
Sziasztok Én is használom a Tindert Parom.hu love.hu csajokespasik, youlove, stb de semmi. Már több mint egy éve sőt...tinderen egy találatom sincs. Egy tök természetes képet tettem ki ami én vagyok semmi maga mutogatás más mutatás mint ami...pontosan azért mert szerintem előben ugyis kiderül es minek csapjuk be egymást már az elején. Nem tartom magam reménytelen srácnak (sőt)..tettem is le az asztalra már, több mindennel szeretek foglalkozni sok minden érdekel feltalálom magam, és semmi, azzal is tisztában vagyok milyen lány lenne számomra a "jó" itt nem kell rébuszokra gondolni. Sajnos nem városban élek, erre leginkább csak iskolásokkal futok össze itt ott vagy utazás alatt, az egyetemista már nagy szó. 33 vagyok most. 3 éve egyedül. Élőben nyitok lányokat, nyitott is vagyok ha valaki kezdeményezne akár, de leginkább fiatalokkal futok össze ugye..ami nekem nem is lenne baj de nem igazán van viszonzás. Itt 19-20 gondolok. Gondolom a kor is benne...De mit csináljak ha egyszerűen csak ilyen fiatalokkal találkozok és iszonyat hiányaim vannak már nők tekintetében...nehéz dolog ez. Sokszor azt érzem magamon már nincs erőm ismét és ismét nyitni kérdezni (előben)....... Van most egy lány akivel beszélgetek na nála tudom hogy szavam és már találka lenne. (Őt még jópár éve ismertem meg aztán most egymásra akadtunk, de nem akarok mint nőtől tőle semmit). Egyébként talán 1 lányt mondhatok akivel ugy ahogy lehetett volna végül találka, de vele annyira rosszul indult az egész hogy megfeneklett. Ha érdekel valakit részletesen kifejtem de nem akartam itt feleslegesen tépni a sorokat a lényeg nem jött össze.
Igen igazad van, ezt én is megfigyeltem, hogy a legtöbb nő mind jachton tengerparton, vagy drága kocsi mellett pózol
Elittárson direkt ki is emeltem a bemutatkozó szövegem ben, hogy BMW ben feszítős, edzőtermi dinnye hordós képet most nem találtam magamról...
182 cm vagyok, sportos alkat, egész alakos képeken normális ruhában, jól látszik hogy nézek ki. Viszont véleményem szerint ha valaki sokat van fent társkeresőn, úgy értem hosszú ideig, akkor elveszti a motivációját és csak húzkodja jobbra balra a képeket anélkül hogy tulajdonképpen megnézné azokat normálisan.
Válásom után két évvel ezelőtt fent voltam egy két hétig, de ma is nagyon sok arc fent van a két évvel ezelőttiek közül.
Úgy értettem a kérdést, hogy eddig mit csinált az a hölgy aki most 40 évesen akar gyereket szülni? Mi a volt feleségemmel már az elején elhatároztuk hogy minél előbb vállalunk két gyereket, hamar felnőnek, és még viszonylag mi is fiatalok leszünk, élhetjük az életünk.
Megismertem néhány kedves csinos hölgyet, de azon bukott meg a dolog, hogy ők még most akarnak gyermeket, én ettől mereven elzárkózom már.
@Padmehum: Lehet nem jól olvastam a sorok között, de nem jöttem rá, hogy fiú vagy-e vagy lány.
@Padmehum, 6600GT: Ezt mind a kettőtöknek írom, mert felhoztátok a Tindert meg a rossz tapasztalatotokat. Én mindkét oldalra tudok mondani valamit:
- ami nekem negativ: Itt mindenki nagyon a külsőségekre megy rá. Ha nem nézek ki az átlagnál jobban és nincsenek fent olyan képeid, ami sugalljam hogy te több vagy egy szürke, hétköznapi embernél, akkor esélyed sincs match-re... Amiko felregisztáltam, feltettem pár egyszerű képet. Már akkor mondták barátok, ez nem fog működni, mert ide félmeztelen, tengerpartos képek kellenek, drága külföldi nyaralásról képek és mindenféleképpen drága ruhákban... ha ez megvan, tele leszek matchekkel... na persze mondom, én nem vagyok ez az ember, nem szeretem mutogatni a dolgaim, meg aki erre megy, arról meg is van a véleményem. Na gondolhatjátok, hetekig talán egy matchem volt... senki pedig a végén már mindenkit behúztam aki szembe jött.. Aztán beláttam, ez nem lesz elég... három képet leszedtem a négyből majd jött egy drága éttermes kép, egy egész alakos sportolós, ami nem félmeztelen :), de kihozza a szálkás alakom meg a nyaralásos. Szerintetek ? Minden napra van legalább egy matchem, és még fokozhatnám (képek az USAból, Japán ésatöbbi, látom nagyon sokan ezekre mennek rá, de ez nekem már sok). Szóval itt csak igy tudsz érvényesülni, ez van...
- ami pozitiv: Akivel matcheltem, mindenkinek irtam, nem ''szia'', "mizu'' és társai és mindenki kivétel nélkül normálisan válaszolt ! Nagyon sok értelmiségi lány van fent, ''vezető beosztás'', ''sokat van külföldön és magányos'' (igen, ez nem a szegények társkeresője...) De azt megint ki kell hangúly, a beszélgetések hamar befulladnak, ha nem hivsz el valakit, ha meg elhivsz, sokan szó nélkül eltűnnek.
- és még egy negativ: ezek között a beszégetések között azért vannak furák is... volt aki 130 km-ről bejelölt és akkor megirja, ''bocs, de messze vagy...'' A másik kedvencem, hogy nagyon sok a magas csaj. Eddig 193 volt a legmagasabb, akit fent láttam. Elhiszem, hogy nehéz nekik. Ha ki van irva nem húzom be... nem vagyok 190 de még 185 se... viszont voltak akik úgy behúztak, hogy nem volt kiirva náluk és akkor egy-két óra beszélgetés után mondták meg, hogy ''ja, amúgy 185 vagyok'' ja köszi :)
Szóval sokáig kell keresni, én egyelőre viccesen fogom fel, még nem untam bele, de oks érdekesség van az biztos.
szerintem az akar még gyereket 40 évesen, akinek eddig egy sincs, vagy legfeljebb egy van. Az is lehet, hogy a hölgy egy közös gyerekkel akarja "megajándékozni" az új szerelmét; valljuk be, egy közös gyerek összeköt/odaláncol - attól függ, honnan nézzük.
Hogy mi kell egy 40-es nőnek...? Mögöttem egy hosszú házasság van, ami végtelenül ellaposodott és unalmas lett, nekem a változás kell. Nem mondom, hogy mindegy, hogy ki az, csak ne a férjem legyen, mert azért nem mindegy, ki a férfi - de engem feldob(na) egy új férfi érintése, közelsége. Más a habitusa, az ölelése, a hangja, az illata, mint a leendő volt férjemnek. Nagyon nagy szükségem van új élményekre.
Reménykednék abban, hogy nemcsak egy valamilyen párt találok, hanem olyat, akivel akár tartósan is együtt maradok, és akár még a szerelmet is megtapasztalom. Nyilván másképp élném meg az érzelmeket így a 40-es éveim közepén, mint fiatal koromban. (De nem tagadom, olyan kapcsolatom is volt, amibe csak azért mentem bele, mert kíváncsi voltam, hogy más férfi érintése is ugyanolyan unalmas-e, mint a férjemé.)
Üdvözlöm a kedves fórumozókat, ha nem bánjátok, megosztanám saját tapasztalataim.
Tinder nekem teljesen negatív tapasztalat, 5 egyezésből talán 2 ha válaszol, és egy akivel lehet érdemi beszélgetést folytatni. Nagyon sokan hirtelen, szó nélkül eltűnnek. Egy idő után unalmas mindig újra kezdeni a beszélgetést elölről.
Randivonal nem lenne rossz, engem az zavart, hogy mindig a jóval idősebb hölgyek találtak meg, valamint a pestiek.
Elittárs, itt jelenleg is fent vagyok, itt is a pestiek szeretnének ismerkedni.
Egyébként elittárson észrevehetően jobbak az intelligencia mutatók... Hölgyeket kérdezném, mi is kell ma egy nőnek, 40 körül? 42 vagyok, elvált, két nagy fiam van, már saját gyermeket nem szeretnék, ezt sokan nehezen fogadják el. Miért 40 évesen akar valaki szülni?
Férfiszív, köszönöm a választ. Nem, nekem (sem) volt elég a szimpla ölelés, mi tagadás, én is többre vágytam, és több is történt azért egy csóknál - már amennyi megtörténhet fényes nappal, télen, egy elhagyott parkban. Szóval én is többre gondoltam, de a legelső randin, amikor ugye még az se biztos, hogy tetszeni fogunk egymásnak, mégse hívhatom el egy üres lakásba, ahol zavartalaul együtt lehetünk.
Halványan esett szó arról, hogy legközelebb már egy intim helyen találkozunk, de most tudatosan kerüli a "legközelebb"-bel kapcsolatos beszélgetést.
Kedves Férfiszív, kérlek, segíts, hogyan legyek magabiztosabb, és kevésbé udvarias! Kifejtenéd ezeket bővebben is akár, ítt, akár privátban? Nagyon sokat segítenél nekem ezzel!
Nem rossz oldal, de valahogy a levelőző rendszer nem az igazi. Nem sikerült megértenem, hogy az egyel olcsóbb prémium csomag mire jó. Viszont tetszett hogy egész sok ember volt fent igaz ezeknek egy nagy része nem volt túl aktív. Valamiért a nálam kicsit idősebb korosztály talált be, engem pedig a kicsit fiatalabbak érdekeltek volna. Vagy lehet hogy én állítottam be rosszul valamit.
Összességében tetszik, könnyű a kezelhetősége, gyors adatlap betöltések. Embereket tekintve szintén elégedett voltam, ha tettem bele időt akkor tudtam jókat beszélgetni. Amit nem értettem és lehetett volna másképp csinálni, hogy rám írt egy meleg srác. Annak ellenére, hogy én hetero vagyok és azt is állítottam be. Semmi bajom nincs velük, de engem a lányok érdekelnek. De nyomtan rá egy tiltást, és utána nem volt gond, egyszeri alkalom volt, viszont akkor is szerintem hetero pasikat inkább csak a lányoknak kéne feldobni.
Tinder
Ez állt a legtávolabb tőlem. Hiába népszerű, hiába ismert, pont ennek köszönhetően olyan emberekkel van tele, akik nem társkeresési szándékkal vannak fent, hanem unaloműzésből és önmegerősítési célból. Gyűjtik a match-eket és utána egy sziát nem képessek visszaírni. És akkor fú de jó, van neki 200 matche biztos és akkor gondolja magáról hogy milyen szép. Míg azok a pasik akik tényleg komolyan gondolják és ismerkednének csak írják a szerencsétlen üziket, csak épp visszapattan a nagy része. Vagy max szia-sziáig jutsz, mert ha már valami tartalmasabbat kérdezel akkor 95%-ban semmi válasz.
Loveboxról tud valaki valamit? Régebben (kb 9 éve) jó és használható volt, manapság nem tudom.
Én hanyagolnám. Nem az én terepem. Egy hagyományos társkereső oldal is tömve van mindenféle igényekkel. Most külön erre specializálódott oldal nem kell, főleg ha bizonytalan, hogy igaz e. Csak kezdj el társalogni nyitott szemmel. Bátorság és külső kérdése az egész, hogy hova fogsz bele csöppenni. Szinte már látom, hogy a kalandvágy ég benned.
Úgy gondolom, hogy abba a csapdába eshettél bele, hogy míg online jól irányba alakult a társalgásotok, addig személyesen mintha ugyanazt az élményt a két végletként éltétek volna át. Téged feltöltött egy sima ölelés, addig szerintem a férfit nagyobb és gyorsabb távlatok érdekelték volna. Valami olyasmi, amiről a beszélgetésetek is szólt zömmel. Mivel úgy tűnik nem jött össze a forró erotika az első találkozón, így szerintem csalódottan lemondott rólad. A többit csak önigazolásból kifogások keresése miatt mondhatta neked. Vagy eleve nem is akart tőled többet. Ezt én nem tudhatom. Az egy tipikus hiba, hogy nagy elvárásokkal érkeznek a felek az első randevúra. Aztán mivel semmi különleges nem történik, lemondanak a későbbi folytatási lehetőségről is. Ahogy öregszünk egyre jobban kell a bizonyíték, a félre érthetetlen tett, hogy mit is gondol, érez a másik fél irántunk. Főleg meghitt privát zónákban. Minimum egy rövid csók megakadályozhatta volna, hogy valótlan zagyvaságokat gondoljon a másik fél, hogy mennyire is találod őt vonzónak, illetve fordítva. Vagy legalább közelebb vihetett volna egy második találkozóhoz. Az érzéseket gyorsan tisztázni kell. Ahogyan írtad is, hogy ti megbeszéltétek előre. De azt nem beszéltétek gondolom át, hogy mit fogtok kezdeni erős szimpátia esetén. Mert a bátortalan közeledés a másik fél felé nem a Ti korosztályotoknak áll édesen. Amit még gondolok, illetve érzek veled kapcsolatban, hogy szerintem túl udvarias vagy. Mintha bátortalanságból fakadóan lennél az. Találd meg az önbizalmadat és akkor a fővárosban nem leszel sokáig szingli.
Nem tudom, hogy segít e. De néhány adattal szolgálhatok. Nálam a leghosszabb társalgás, amiből végül nem lett komolyabb. 23 napig tartott. A leghosszabb üzenet, amit kaptam így társkeresősökön válaszként. 4710 karakter hosszú volt. Egy átlag üzenetem mostanában 550 karakter hosszú. Ha tényleg érdeklődik a másik fél, akkor közel ugyanannyit ír, mint én. E-mailben, vagy itt kifejezetten szószátyár vagyok. Így azokat hagyjuk. Ismertek már ehhez elég jól ahhoz, hogy elhiggyétek. :)
Van igazság alapja, amit állítasz, hogy lefulladhat egy beszélgetés. Ha nincs új inger. Viszont nem veszed számításba, hogy a nők imádnak beszélni. Neked csupán emlékeztetnek kell őket, hogy mit is imádnak csinálni. Ehhez nem árthat a szerencse is, de garantáltabb a siker, ha egy érzelmeket tartalmazó üzenettel indítasz katalizátorként. Semmi nyálasra nem kell gondolni. Csupán kifejtheted, hogy imádod a borzongást, ezért is rajongsz a horror filmekért. Rögtön meg is kérdezheted, hogy "félnél megnézni velem egy ilyen filmet?" Vagy kijelented, hogy a Te kutyádat mindenki imádja. Főleg amikor önmagát kifigurázva égnek álló lábbal alszik bárhol, miközben szuszog a teste, s kilóg a nyelve a szájából. Marha vicces látvány nekem elhiheted. Ugyanakkor sokan beszariakká válnak a kutyád jelenlétében, amikor éber, mert baromi nagy állva és ülve. Rögtön rá is kérdezhetsz, hogy ő hol érzi magát elemében, van olyan élethelyzet, ahol magabiztosság jellemzi? Kérdezni és mesélni tudni kell. Gondolj arra, hogy ha monoton hangon felolvasnád az elküldeni szánt üzeneted, akkor is megragadná a figyelmet!? A kérdéseidre megéri válaszolni? Kellően kizökkentően fogalmaztad meg, hogy elkerülhesd a sablon válaszokat? Amíg nem érzed úgy, hogy a másik ismeretlen személy legalább alapfokon nem kedvelne, addig fölösleges a személyes szembesítésen gondolkozni. Annak meg kifejezetten örülj, ha valaki nonverbális módon közli veled, hogy nem érdekled. Nem válaszol, vagy csak szűkszavúan. Húzd ki a nálad esélyesek listádról és haladj tovább.
Biga, köszönöm a lehetőséget. :-) Friss fórumozó vagyok, nem tudom elővarázsolni a címedet, nincs Outlook-om, örülnék, ha te keresnél meg engem (amennyiben nyilvánosra van állítva az adatlapom - még ezt se tudom eldönteni).
bbfan1 Leírom, mi történt, örülnék is, ha véleményt mondanátok. Írt nekem a férfi, szakmai okokból (gyakran keresnek meg bajba jutott szülők), de hamar átment ismerkedésbe a dolog. Ezt ő erőltette, sokat írt magáról (volt olyan érzésem, hogy ez egy sztenderd szöveg, amit már sokaknak elküldött), és én is írtam pár dolgot, amikből kiderült, hogy elég hasonló a gondolkodásunk, az ízlésünk, ráadásul szomszédos helységekből származunk. Aztán az ismerkedésből udvarlásba csapott a dolog, egyre érzékibbek lettek az üzenetei. Kérdezhetitek, hogy miért mentem ebbe bele, de mivel a házasságomban ezt soha nem kaptam meg, pedig vágytam rá (erotikus szövegek, duruzsolás a telefonba, gyengédség - ha csak virtuális is) - mi tagadás, jól esett. Sokat mesélt is az addigi kapcsolatairól, ami engem teljesen felkavart, mert olyan szexuális kultúrát mutatott fel, amiről én addig álmodni se mertem volna, a férjem valószínűleg nem is hallott még ilyen dolgokról, nemhogy meglepett volna velük. Mindez ráébresztett arra, hogy az én addigi életem elég nyomorult és szegényes volt ilyen szempontból.
Szóval rengeteget beszéltünk, és lépre mentem, mert akkor már nagyon rossz hangulat volt itthon, ez a férfi meg épp azokat mondta, amiket mindig is szerettem volna hallani. Ő már nagyon vad dolgokat is megpendített (pl. összeköltözés), de azért annyira zöldfülű nem vagyok, hogy erre ne kacagtam volna fel, mert ekkor még nem is találkoztunk személyesen. (Ekkor már hónapok óta beszélgettünk és ismerkedtünk, napi rendszerességgel, és mondhatom, nagyon rokonszenves volt a természete, a beszéde, tetszett az is, hogy lehet vele irodalomról beszélgetni, és közéletről vittakozni.) Aztán találkoztunk, együtt töltöttünk egy napot, sétáltunk egy parkban, és volt egy kis ölelkezés is (amire én az itthoni mosolyszünet miatt nagyon ki voltam éhezve). Elbúcsúztunk, és úgy éreztem, hogy nagyon megvolt köztünk az összhang, és a vonzalom kölcsönös volt. Ezután megváltoztak a beszélgetéseink. Ő tudatosan kerülte az érzéki témákat, visszafogottabb lett. Kérdeztem, hogy mi történt, nem tetszettem talán neki? Mondta, hogy ezzel nem volt semmi baj (azt én is tapasztaltam az ölelés közben, hogy fizikailag vonzónak talált - ha értitek, mire gondolok). (A talákozás előtt megbeszéltük egyébként, hogy alaposan szemügyre vesszük egymást, és nincs harag, ha az egyikünk azt mondja, hogy bocs, nem tetszel, és akkor mentünk volna tovább külön-külön.) Akkor mi volt a baj? - kérdeztem. Hát, az a baj, hogy nekem férjem van - pedig tudta, hogy épp a szétköltözést intézzük, - ő meg nem akar feldúlni egy házasságot. Frissen elvált ember egyébként, akinek a házassága egy csábító férfi miatt ment tönkre és nagyon csúnya szakítás lett a dologból, ami nagyon megviselte. Hiába bizonygattam, hogy az én házasságom már amúgy is odavan. Még gondolkozik a dolgon, hogy mi legyen kettőnk sorsa...
Hát, ennyi a történet. Látom már, hogy hülyét csináltam magamból, és úgy viselkedtem, mint egy kamaszlány. Azt gondolom, hogy több nőnek is elsütötte ezeket a szövegeket, nyilván az értelmesebbek elhajtották rögtön a francba, az ostobák (én) meg irulva-pirulva hallgatták. Ja, a találkozás azért halasztódott ilyen sokáig, mert elég távol élünk egymástól, de akkor épp felénk járt. Szóval megfogadtam, hogy ilyenbe nem megyek bele többet, elvette az időmet, és meg is viselt. Mondhatjátok, hogy milyen hülyék a nők, de higgyétek el, úgy ki vagyunk éhezve a gyengédségre, és az érzékiségre, hogy az ember kínjában ilyen dolgokba is belemegy, mint én. A lusta, eltespedt, fantáziátlan férjek meg csak csodálkoznak, hogy a feleségük ilyen méltatlan kalandokba bonyolódik.
Hmm nem értem, hogy ha ennyire ment köztetek a levelezés, akkor miért nem találkoztatok ? Egy idő után a levelezés, chatelés törvényszerűen unalomba fullad... Hogyan tudátok találkozás nélkül ilyen sokáig fenntartani egymásban az érdeklődést ? Nekem a cseteléseim egy-két napnál tovább nem tartanak, mert ha kérdezek is tovább érdeklődően, a másik oldalról már csak egyszavas, vagy semmilyen válasz se jön... gyorsan rá kell kérdezni a találkozóra és ott minden el is dől, hogy a másik hajlandó-e veled találkozni, időt áldozni.